X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Magdalena to trzymam kciuki ,żebyś urodziła tak jak chcesz dość szybko po zdjęciu passera.Ja się właśnie też zastanawiam od kiedy lekarz pozwoli mi normalnie funkcjonować ?

MeAmerie ciszę się,że już lepiej i że leki zaczynają działać .Obyś czuła się już tylko lepiej!

Muminko Ty to faktycznie działasz od rana , 11 godzina a Ty już wszystko gotowe :D

Ja wieczorem , w nocy i nad ranem mam jakieś takie okropne bóle pachwin i jakby kości spojenia łonowego ale czy w ogóle kości mogą boleć się później zastanawiam? :P

Kurcze to ja mam nadzieję,że po 4 lutego na wizycie lekarz pozwoli mi normalnie funkcjonować i chociaż na 2 tyg wrócę na gimnastykę ,żeby do porodu się przygotować hihi, 7 miesięcy ćwiczeń a ostatnie 2 leżenia i po ćwiczeniach ani śladu w kondycji :P
    A bo ja mam nasrane w głowie. Mam dziwne schizy i rytuały jak np. Ze nie moge mieć naczyń na wierzchu czy że muszę rano coś zrobić. Mam to po mojej mamie .... ona też odpoczywać nie potrafi. No cóż Hihi

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewzyny mozecie myc zeby pasta? Ja ani normalna ani dziecieca bo wymiotuje://

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba faktycznie zależy do szpitala.

Olatychy - będziesz rodziła w Tychach? Poprawiły się już tam warunki na porodówce? Bo jeszcze kilka lat temu Mikołów był zapełniony mieszkankami Tychów, które nie chciały iść tam na rzeź :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że jesteśmy na etapie bolącego krocza ;) U mnie ból ten towarzyszy mi od dwóch tygodni. No co tu dużo gadać dziewczyny przygotowania do porodu ruszyły pełną parą :)
    Jestem po spotkaniu z położną. O dziwo obejrzała mnie , tzn moją kokoche bo chciała być pewna czy nie ma krwawienia z dróg rodnych. Stwierdziła że to są żylaki sromu co dotyka kobiet w ciąży które juz rodziły. Opisała skąd się biorą i plan jest taki ze po pierwsze mam się zgłosić do mojego GP przepisze mi maści i żele do higieny. Po drugie mam obserwować czy się nie pogarsza wrazie co kierują mnie na szpital.
    Posłuchałam serduszka i z pomiarów wynika ze mały ma około 2500g :)

A.Kasia, Wanna, edyś, arien, Falon, baassiia, Madlene.:), Madzialena90, Hannia123, Kate84, muminka83, M+M+?, Izoleccc, Kokaina, d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A bo ja mam nasrane w głowie. Mam dziwne schizy i rytuały jak np. Ze nie moge mieć naczyń na wierzchu czy że muszę rano coś zrobić. Mam to po mojej mamie .... ona też odpoczywać nie potrafi. No cóż Hihi

hmmm domowy pracoholizm :) trochę zazdroszczę. chociaż kiedyś byłam jeszcze większym leniuszkiem, ale teraz mąż mnie skutecznie mobilizuje swoją postawą, bo ma chyba tą samą przypadłość co Ty :D i bardzo go za to kocham
    nataliano wrote:

tak, myję normalnie, jak przed ciążą. dolegliwości brak. współczuje. próbowałaś różnych hmm smaków? może cytrynową jakąś jeszcze spróbuj?

mój mąż dzisiaj rano mi opowiadał, że w środku nocy się do mnie przytulił, położył mi rękę na brzuchu...a tam dyskoteka;D córa podobno tarabaniła się jak szalona, brzuszek cały chodził. Mąż się zastanawiał jak ja mogę spać w takich "warunkach";)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:43

Mania1718, domiii, Kate84, Kokaina lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou mylam wszystimi;/ prawie,masakra ;/ nawet gumy do zucia cukierka mietowego nie dluzej niz pol sekundy i musze wypluc

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    To chyba faktycznie zależy do szpitala.

Olatychy - będziesz rodziła w Tychach? Poprawiły się już tam warunki na porodówce? Bo jeszcze kilka lat temu Mikołów był zapełniony mieszkankami Tychów, które nie chciały iść tam na rzeź :D

Tak, będę rodziła w Tychach. Opinie szpital ma dobre, patologia jest cała wyremontowana i czasami tam się trafia z maluchem jak są miejsca. Zależy mi żeby rodzić w swoim mieście i Tychy maja bardzo dobrze wyposażony oddział noworodkowy jakby coś się działo, a ja leczę toksoplazmozę także wiem już, że po porodzie mały będzie miał serie badań a tu są wszyscy na miejscu. Nie chciałabym żeby mi go zabrali do innego szpitala gdyby coś się działo.
    Teraz rodziły 3 znajome i były zadowolone z opieki i samego porodu, moja siostra w tamtym roku i też nie narzekała. Może luksusów nie ma na położnictwie ale kilka dni wytrzymam :)
    Aha i w szpitalu Wojewódzkim pracuje też moja ginekolog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 12:18

Karolina@ lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalli ja krokiety robiłam jakieś 2 tygodnie temu bo mój M stwierdził że chce i koniec kropka :D

Muminko a jaki masz plan na te schabowe? Bo zawsze masz ciekawe pomysły na obiadek

Ja wczoraj robiłam kotlety jajeczne i na dziś zostały jeszcze więc obiad mam z głowy, ale myślę że dla przeziębionego M rosołek zrobię o ile oczywiście będzie chciał :D

Powiedzcie mi kochane czy widziałyście gdzieś w sklepie płyn Loveli na promocji? Bo muszę zakupić i nie wiem gdzie najbardziej się opłaca. :D I jeszcze jedno na ile prań wystarcza Wam ta butelka 1,5 litrowa?

Co do pralek to my z M zakupiliśmy chyba we wrześniu nową pralkę co by później się nagle stara nie zepsuła a była tak stara że aż dziwne że działała :D

alinalii lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Lilou mylam wszystimi;/ prawie,masakra ;/ nawet gumy do zucia cukierka mietowego nie dluzej niz pol sekundy i musze wypluc

Spróbuj owocowych past dla dzieci :) Zawsze to lepsze rozwiązanie niż nie myć wcale albo się męczyć ;) Sama nie mam tego problemu ale słyszałam, że tak może być :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano no właśnie takie dla dzieci może spróbuj owocowe albo o smaku coli

Rudy tygrysek a masz u siebie Biedronke ? Bo u mnie w jednej są jeszcze płyny Lovella 3l za 24.99zł :)

Filip 28.03.2016 <3
  • edyś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kwartalnik-laktacyjny.pl/
    Do poczytania online ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, ja ostatnio w Biedrze przeleciałam półki i Lovella 1,5 l była za 24,99 :( buuuuu

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobini tez byly tanie w rosmanie jak sie bralo 2 szt

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam przez pierwsze 4 miesiące i mylam owocowymi, też odrzucalo ale nie aż tak

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:

A może spróbujesz takimi naturalnymi
    http://www.magiczne-indie.pl/pasty-do-zebow/554-pasta-do-zebow-red-100g-dabur.html?gclid=CNDirb-juMoCFUZAGwoduhgG5A

Ja gdy mnie strasznie bolał ząb w święta i nie było opcji iść do dentysty umyłam dwa razy tą pastą i przeszło. Jest w ogóle polecana w ciąży, ze względu na brak flouru, Pachnie goździkami :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano współczuję tych dolegliwości. U mnie odwieczny problem z dziąsłami :/ zwłaszcza teraz przy szczotkowaniu.

Muminko takie schizy są mi bardzo dobrze znane. Rytuał dzienny musi być wykonany inaczej każdy okruch wydaje się wrogiem nr1 :D Teraz jest mi bardzo ciężko ale nie poddaje się ;) mam pomocników i mimo że nie wszystko idzie zgodnie z planem to tragedii nie ma :)

Zapomniałam napisać najważniejszą informacje na mój temat

Przez 5 tygodni przytyłam 1kg
    Boże dziękuję :D <3

Magda lena, Czarodziejka87, edyś, Karolina@, A.Kasia, Lilou1984, Kate84, muminka83, Kokaina, d'nusia lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zdziwiłam,że u mnie się jeszcze uchowały te płyny 3l i to jeszcze tańsze bo najpierw były chyba po 26.99 ale u mnie w mieście aż pięć biedronek więc może dlatego;)

Filip 28.03.2016 <3
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:

Przez 5 tygodni przytyłam 1kg
    Boże dziękuję :D <3

jezu, 1kg to ja ostatnio w tydzień tyję...

M+M+?, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest biedronka ale daleko więc żeby tam się wybrać muszę poprosić znajomego z autem, a samego M nie wyśle bo pewnie nie zauważy nawet tego płynu jeśli będzie :D Może dziś skoczymy zobaczyć co i jak :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    jezu, 1kg to ja ostatnio w tydzień tyję...

Domiii kochana ja juz 20 kilo przywaliłam na wadze a przy wzroście liliputa to masakra :D

‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ