X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ ja plan porodu mam zamiar napisać i omówić z moją położną do porodu, a jak nie urodzę do 38tc to spotkam się z położną ze SR i ona pomoże mi przy nim. W moim szpitalu można go mieć ale nie trzeba. Tylko nie miałam pojęcia, że tam ma się podpisać lekarz prowadzący?!

Muminko mam tak samo, podobno jestem pedantyczna :-P wciąż ze szmatką latam. Dlatego teraz gdy muszę leżeć jest mi tak ciężko! Staram się nie rozglądać po mieszkaniu bo ani mama która zastępuje M ani on tak nie mają :-D

Nataliano współczuję, ja takie problemy miałam chwilę w 1 trymestrze

Mania super, że położna tak się tym przejęła i dokładnie sprawdziła, Teraz już wiesz co to. A mały już nie taki mały! :-D szalejesz z tą wagą ja podobnie jak Domii tyle to w tydzień złapałam :-P

Falon ja na wyjście spakowałam leginsy ciążowe i tak mam rozmiar S,regulowane więc myślę że będą ok i tunikę

Magdalena moja torba też do małych nie należy, w sumie walizka na kółkach bo taką mi wygodniej, pełna nie jest ale już widzę te komentarze :-P

Ja to się bardziej martwię w czym do Porodulatem to sukienka i klapki jak wody się leją a zimą? Co na boso i gołe nogi brrr?

Kosmetyki do makijażu też spakowałam, mam zamiar być piękną chociaż do zdjęć po porodzie hehe :-D się okaże :-P

Ja już od 40 minut w podróży, na szczęście jestem sama w przedziale więc leżę :-) i to pierwszym najbliższym WC! :-P Także jeden czynnik stresogenny wyeliminowany :-) nawet Pani konduktor bardzo miła mówiła że mam nie wstawać bo nie będzie mnie męczyć przy sprawdzaniu biletu :-D

W związku z wejściem dziś z domu na dworzec kupiłam sobie czekoladę na gorąco i rogalika z powidłami :-D

Mania1718, domiii, aleksandrazz, A.Kasia, Madlene.:), Falon, baassiia, Kokaina lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania w sumie fajnie by było kawał dziewczynki 2700 :)

także kochane

edit: prawdopodobnie z naciskiem na prawdopodobnie nasza kruszynka waży 2700 :) o kurcze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:54

Mania1718, Czarodziejka87, Kate84, Est, Kokaina, d'nusia lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na zajęcia dla kobiet w ciąży organizowane w moim szpitalu, temat jutrzejszych zajęć "Poród - redukcja niepokoju, lęku przed nadchodzącym porodem", może powiedzą coś ciekawego to Wam przekaże.

Madzialena90, arien, alinalii, Kate84, Falon, Est lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam furę i może już w przyszłym tygodniu będzie:)

Czarodziejka87, Madzialena90, Kate84, A.Kasia, Falon, Lilou1984 lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kicha... Ja już po pierwszej dawce sterydów, skurczy brak, a szyjka dziś znów krótsza - 16 mm :-(

Mam nadzieję, że u Gośśś i A.Kasi będą lepsze wiadomości.

1usai09khne0c7t3.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate to elegancko,że masz cały przedział dla siebie i jeszcze wc blisko ;)oby tak dalej sprawnie szło:*

Falon ja na wyjście na pewno ubiore legginsy ciążowe w których teraz śmigam i do tego jakąś dłuższą bluzkę.

Agu88sia wózek bardzo ładny:)

Ja też pewnie spakuje kosmetyki do makijażu no cóż stara pudernica ze mnie hehe i jeszcze kosmetyczka z zawodu a czy będę miała czas i wogóle się pomalować na wyjście to się okaże;)

Hannia trzymaj się! Trzymam kciuki za szyje!

A ja dziś wreszcie jadę po bryke dla małego :):)
    Nie mogę się doczekać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:04

Kate84, A.Kasia, Falon, Lilou1984, agu88sia lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 jak chcesz pochodzić dłużej w ciąży, to ja bym jednak gimnastykę odpuściła już zupełnie w tej ciąży i nawet pod koniec polegiwała. W 9 m-cu szyjka się robi miękka i jak ruszą skurcze to z dnia na dzień możesz urodzić. Cieszę się, że podróż bez przygód :-)

1usai09khne0c7t3.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy, które chciałyby rodzić na Żelaznej - nie zamartwiajcie się tak i nie stresujcie na zapas! rozmawiałam 2 dni temu ze swoim lekarzem i powiedział, że sytuacje, w których odsyłają rodzące kobiety zdarzają się niezwykle rzadko! nawet jak nie ma się swojej położnej czy lekarza tam. to są mocno rozdmuchane ploty, bo faktycznie szpital jest super i zawsze są kolejki na IP, ale nie odeślą kobiety, która będzie za chwilę rodzić, bo to zagrażające, nie pozwoliliby sobie na to. mam 7 koleżanek, które tam urodziły w przeciągu ostatnich 2 lat, my też damy radę :) :*

ciri22, Martita88, Kokaina, d'nusia, agu88sia lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena 2700 g wow! Super waga:) To już nie taka kruszynka;)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu trzymam mocno kciuki żeby szyjka wytrwała do bezpiecznego tygodnia :) Wierzę mocno bo wiesz że tu u nas zakaz rozpakowywania się w styczniu nie? :)

Hannia123 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Falon Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    ja to pewnie leginsy, całą ciążę w nich śmigam, nawet -15 jak było :)
    Kupiłam sobie takie fajne ocieplane 3 pary różne kolory i już.

Chyba też w ostateczności postawię na legginsy.
    Agu88sia idziemy łeb w łeb! Jutro kończymy 30 tydzień! :-)

agu88sia lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 życzę Ci aby jednak ta szyja dała jeszcze radę, już tak niedługo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:19

Hannia123 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kate84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu dobrze, że sterydy dostałaś to na pewno działa na korzyść! Przykro mi z powodu szyjki, ale dasz radę wyleżeć na pewno do bezpiecznego terminu no innej opcji nie ma :-*

A faktycznie ja jak chcę przenosić to do 16 marca powinnam leżeć plackiem pupą do góry :-P tylko wtedy o sam przebieg porodu mam stres...

I my odbierzemy teraz naszą fure dla małej, tak się cieszę w końcu chce ją na żywo!!

Hannia123, Est lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • krówka_muffka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii z poprzedniego porodu mogę Ci powiedzieć,że laktator nie będzie Ci potrzebny według mnie, tak samo z butelkami, mi dziecko na siłę dokarmiała pielęgniarka z małej strzykawki..dziecko po porodzie pije często a mało, więc trzeba jak najczęściej przystawiać i 'uczyć się z dzieckiem' wspólnego karmienia. Według mnie na pobyt w szpitalu nie potrzebna też kołderka/kocyk(chyba że na wyjście) bo dziecko leży w rożku i nie ma potrzeby go dodatkowo przykrywać, bo gorąco i tak jest w szpitalu.
    To moje zdanie, a być może w szpitalu mają inne zalecenia.

A.Kasia, Mania1718, Teresa1992, alinalii lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczyny z Warszawy, które chciałyby rodzić na Żelaznej - nie zamartwiajcie się tak i nie stresujcie na zapas! rozmawiałam 2 dni temu ze swoim lekarzem i powiedział, że sytuacje, w których odsyłają rodzące kobiety zdarzają się niezwykle rzadko! nawet jak nie ma się swojej położnej czy lekarza tam. to są mocno rozdmuchane ploty, bo faktycznie szpital jest super i zawsze są kolejki na IP, ale nie odeślą kobiety, która będzie za chwilę rodzić, bo to zagrażające, nie pozwoliliby sobie na to. mam 7 koleżanek, które tam urodziły w przeciągu ostatnich 2 lat, my też damy radę :) :*
    Dokładnie! Zgadzam się! Moja dr powiedziała że jeszcze nie zdarzyło sie zeby jej pacjentka została odeslana. Ajak bylam przed sylwestrem tam na IP to rozmawialam z położonymi, które chyba najlepiej wiedza jak jest. I mowily, ze to głównie kobiety spanikowane które przyjezdzaja z rozpoczynajacym sie porodem bardzo czesto decyduja sie jechać gdzies indziej, bo im sie wydaje ze one juz tam na srodku zaraz urodza, a tu dopiero początek. Mowily ze czasami trzeba poczekać bo np sale trzeba posprzątać czy cos ale to nie znaczy, ze zostajesz bez opieki i jezdzisz po Warszawie... Wiekszosc moich znajomych tam rodzila i nie slyszalam zeby kogos odeslali.

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informują mnie w mailu, że w Rossmannie będą dostępne takie cudeńka
    http://www.rossmann.pl/Produkt/CzuCzu-karty-kontrastowe-na-sznureczku-dla-dzieci-od-urodzenia-1-szt,377039,3600,5551?utm_source=Redlink.pl&utm_medium=email&utm_campaign=aktywni

Czy któraś z Was może już coś takiego w Rossmannie widziała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:27

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Informują mnie w mailu, że w Rossmannie będą dostępne takie cudeńka
    http://www.rossmann.pl/Produkt/CzuCzu-karty-kontrastowe-na-sznureczku-dla-dzieci-od-urodzenia-1-szt,377039,3600,5551?utm_source=Redlink.pl&utm_medium=email&utm_campaign=aktywni

Czy któraś z Was może już coś takiego w Rossmannie widziała?
    O super! Właśnie szukałam czegos takiego, a napisali od kiedy ma być? Moze jutro sie przejde

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka, to może poleć mi dobry krem do twarzy dla 35 latki :-) Właśnie mi się kończy i muszę zaszaleć :-)

Est lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, piszą tylko, że to styczniowe nowości.
    Poszukaj na olx takich zabawek. Ja kupiłam książeczkę do łóżeczka za ok. 15 zł (Smiki). Nowe są dwa, nawet trzy razy droższe.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, proszę
    http://olx.pl/oferta/czarno-biala-zabawka-sensoryczna-ksiazeczka-patchworkowa-CID88-IDcfibW.html#68ace35291

Dorka87 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ