X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Martita bardzo dziekuję za odpowiedź :)
    Co do pierwszej strony pomysł bardzo dobry, na pewno wielu z nas informacje tam zawarte ułatwia i uporządkują wiele kwestii :)

Pewnie! Świetny pomysł;-) ja też jestem za! ;-)

Kokaina lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laseczki.Kate troche mnie pocieszyłaś ze nie jestem jedyna.Jutro mam wizyte w luxmed - ciekawe co mi tam powiedzą.

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja dziolchy ja w nocy wylądowałam na ip z kolka nerkowa. Mowie wam ze bol 100 razy gorszy niż jak rodzilam pierwsze dziecko, masakra po usg i badaniu odeslali mnie do innego szpitala bo miejsc nie bylo a ze mam uraz po porodzie do tamtego szpitala to wróciłam do domu i po no śpię przeszlo i scopolanie nie miało to związku z ciaza i na dziecko nie wpływa ale jutro na badania ide moczu. Z dzidkiem wszystko ok. Teraz leze i na razie spokój

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira dobrze,że szyjka ładnie trzyma.
    Odpoczywaj teraz jak najwięcej i będzie wszystko dobrze:)

Kasieńka współczucia naprawdę..słyszałam jedynie z opowieści jak boli kolka nerkowa i musiałaś się namęczyć biedna
    Dobrze,że z dzidkiem wszystko ok:)

Muminko gratuluję udanej wizyty:)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Heja dziolchy ja w nocy wylądowałam na ip z kolka nerkowa. Mowie wam ze bol 100 razy gorszy niż jak rodzilam pierwsze dziecko, masakra po usg i badaniu odeslali mnie do innego szpitala bo miejsc nie bylo a ze mam uraz po porodzie do tamtego szpitala to wróciłam do domu i po no śpię przeszlo i scopolanie nie miało to związku z ciaza i na dziecko nie wpływa ale jutro na badania ide moczu. Z dzidkiem wszystko ok. Teraz leze i na razie spokój
    Dzieki za pocieszenie bo kolke nerkowa juz dwa razy przechodzilam bol masakryczny to porodu sie juz nie boje :P

Ale wspolczuje przezyc i teraz radze sie zajac ta nerka bo nawet jak teraz przejdzie to jesli jej dobrze nie wypluczesz to to wroci ;/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam dobrych wieści :/ Wyszło mi białko w moczu i krwiomocz. Mam mierzyć ciśnienie i powtórzyć jutro badania i jak wyjdą tak samo lub gorzej to dzwonić do ginka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:34

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Co do nawilżaczy - na koty nie działa a ktoś kto ma psa? :) bo ja mam dwa pieseły i boję się, że kupie nawilżacz i jak będzie działał to te będą wyć do niego :D

Moja sunia nie wyje :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka a Ty jaki masz ten nawilżacz? Zbieram informacje ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a co to może oznaczać :(?

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:

Współczuję ogromnie, miałam atak kolki i myślałam że odjade z bólu nie wyobrażam sobie tego przeżyć w ciąży! Myślę że trzeba zbadać i leczyć bo ja np mam piasek i kamienie... Trzymaj się

Kasiu a co to białko oznacza?

km5szbmhexpco9m1.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plucze ja dxis od rana wypilam kuz 3 litry wody jednak ona cuda działa bo nawet skurczy dzis nie mam i brzuch mi się nie stawia

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ale uwazaj nie powinnas przekraczac 3l wody na dobe....
    Ja mam kamice i duzo pije, i przez to od poczatku ciazy przytylam ponad 20kg bo zatrzymuje wode w organizmie... i teraz mnie strasza cesarka.... Ja wypijalam 4-5l na dobe. Kamica w ciazy nie odezwala sie na szczescie ale za to wlasnie sie przylatwilam z tymi kilogramami... teraz musze ograniczac plyny (nawet musze liczyc te z jedzenia) do max 2,5l na dobe ;/

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Renka a Ty jaki masz ten nawilżacz? Zbieram informacje ;)

Najzwyklejszy w świecie Eldom NU4 nie chcieliśmy z Mężem inwestować bo nie wiedzieliśmy czy będziemy sumiennie używać. Póki co działa, używamy i kosztował nas 120 zł.

Rodzicom na Gwiazdkę kupiliśmy http://sklep.columbiavac.pl/nawilzacze/43-nawilzacz-ultradzwiekowy-columbiavac-nuc-8-5908277382414.html

Jest o tyle lepszy, że ma wyświetlacz i widzisz wilgotność.

Mnie moja siostra powstrzymała przed kupnem nawilżacza za 200 zł w z wyż, sama od 7 lat ma zwykły z Auchan i czyści go i kamień się nie zbiera więc stwierdziłam, że tanie nie znaczy gorsze :)

paola87 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, białko w moczu może oznaczać stan przedrzucawkowy. Kasiu, nie masz kłopotów z ciśnieniem/cukrem? A może byc tak, że to zwykła infekcja i stąd tez krwiomocz?
    Ciri, z tą wodą to chyba tez różnie bywa. Ja też piję kolo 4l na dobę, ale chyba nie zatrzymuje wiele bo przytyłam tylko 8 kg. Więc chyba nie ma reguły. A dobrze ze pije sporo bo sobie cukier wypłukuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:56

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białko i krwiomocz? A co to może znaczyć? Może to nic takiego . Na lutówkach ostatnio dziewczyna też miała białko w moczu ,a jak powtórzyła badania to już nie było ;) Trzymam kciuki żeby tak było mocno,mocno!

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja inwestowalam w nawilzacz (noo to nie wiem czy to inwestycja bo to i tak tani nawilzacz ten moj) bo ja to sie dusze jak mam za mala wilgotnosc, leci mi z nosa i mam kaszel a ze mam duza otwarta przestrzen to musze miec wydajniejszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien przed ciaza tyle tez pilam i nic nie zatrzymywalam wody teraz jest tak zle ze mam ograniczone spozycie plynow i zero soli ;/ Ale nie tyje juz przynajmniej.
    Mnie podejrzewali wlasnie o zatrucie ciazowe, ale nie mam bialka w moczu i cisnienie idealne, do tego cukier mam tez idealny wiec cukrzyca ciazowa to tez nie moze byc...
    A jem baaardzo malo wiec to tez nie moze byc obzarstwo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:58

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 też miałam atak kolki nerkowej i powiem Ci, że nic tak nie podziałało jak woda. Piłam aż do upadłego i ból przeszedł. Mam nadzieję, że u Ciebie ból szybko minie. Pamiętam jak mi ból przeszedł to przez chwilę czułam się jak w niebie ;)
    Aaaa i jeszcze jedno najlepiej wybieraj wodę, która ma mało minerałów.

A.Kasia kurcze niefajnie. :/ Też miałam białko w moczu ale krwi nie. U mnie były jeszcze leukocyty i inne dziwa. Lekarz wczoraj powiedział, że na bak to infekcja i przepisał mi lek na receptę - Furaginum Teva. Mam brać przez 5 dni. Co do białka w moczu to powiedział, że w ciąży często występuje. Bardziej martwi mnie w Twoich wynikach ta krew. Tak czy owak chyba powinnaś skontaktować się z ginem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 17:05

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, przed ciązą nie wyobrażałam sobie, że można w siebie tyle płynu wlać :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skąd wiecie na ile ustawiać ten nawilżacz? Jak sprawdzacie jaki macie poziom nawilżenia w mieszkaniu?

‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ