X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lewatywe mialam przed operacja i bardzo sobie chwale jako osoba z problemami z zaparciami, nie dosc ze ulga to wcale nie jest straszne ale podobno jak przed porodem samo jelito sie oczysci (a u wiekszosci kobiet porod jest poprzedzony biegunka, podobno) to nie ma potrzeby robic lewatywy.

• Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam ze po czasie ciężko mi będzie pamiętać co dostałam od bratowej a co było moje wiec porobiłam zdjęcia ciuszków i mam na komputerze. Jak przyjdzie czas żeby oddać to nie będę miała wątpliwości co jest czyje.

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a lewatywa chyba zależy od szpitala, bo chyba nie robi się w każdym szpitalu... czy robi?
    zapomniałam o to zapytać położnej:(
    ewentualnie w domu podobno można sobie zrobić? tylko trzeba wiedzieć kiedy...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sobie lewatywy w domu nie zrobila.

Co do lewatywy nie jest to jmuz rutyna i mozesz wybrac. Ale wiem ze przed cesarka robia i czasem zeby przyspieszyc porod. Podobno oproznienie jelit sprawia ze skorcze sie poglebiaja. Ale nie slyszalam zeby bylo gdzies obowiazkowe. Juz nie te czasy

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was przebiję! Wózek mam używany i to 10 letni :-) (ale eksploatowany tylko przez siostrzenicę mojego M). Jedyne co o nim wiem to, że jest granatowy i kleją mu się rączki... Podobno w chwili zakupu to była bryka z najwyższej półki, no ale wiecie jak to jest z dziesięcioletnimi mercedesami... Ha ha mam to jednak w nosie, bo to przecież na krótko, a kasę wolę przeznaczyć na coś innego :-)

edyś, ciri22, Teresa1992, Magda lena, muminka83 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:58

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje syropu ulatwiajacego odkrztuszanie i nie wiem jaki w naszym stanie mozna stosowac. Mam okrutny kaszel, ktorego az sie boje bo rozrywa mi wtedy pluca. Bol nie do zniesienia. Boje sie, ze to zapalenie pluc, chociaz lekarka nic takiego nawet nie sugerowala.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii u mnie pisze na stronie szpitala o tej dobrowolnej lewatywie, może w Twoim też?

Olu mnie też dziś M rzucił poduszką ale dostałam w cycka, ból był mega a ten zupełnie nie rozumiał o co go wyzywam i że oczywiście przesadzam!

U nas na SR też było nieźle bo M jak nie mógł znaleźć jednego guzika w pajacu postawił sobie lalkę na głowie :-D jak położna mu powiedziała, że powinna mu teraz zdjęcie zrobić to on:"no co przecież teraz to jeszcze mogę bo to lalka, a jak inaczej mam się nauczyć" :-D

Falon, Est, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, potrzebuje syropu ulatwiajacego odkrztuszanie i nie wiem jaki w naszym stanie mozna stosowac. Mam okrutny kaszel, ktorego az sie boje bo rozrywa mi wtedy pluca. Bol nie do zniesienia. Boje sie, ze to zapalenie pluc, chociaz lekarka nic takiego nawet nie sugerowala.

Ja nie mam pojęcia, ale może jest jakiś z tej serii dla ciężarnych? Oby to jednak nie zapalenie płuc bo to już poważne!

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Moze prawoslazowy?

• Falon Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama sobie lewatywy bym nie robiła. Bałabym się, że coś zrobię nie tak jak należy. A w szpitalu pewnie i tak to nikogo nie wzrusza. Choć jest to na pewno żenujące, ale co zrobić.
    Ja dostałam w SR plan porodu do wypełnienia i jedno z pytań to właśnie czy zgadzam się na tą lewatywę, więc napisałam TAK. Ale już czy zgadzam się na obecność studentów, stażystów nie wyraziłam zgody. Po prostu mnie to przerasta.

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem wam jak ja mialam robiona to byla godina 5 rano... Ja taka zaspana do zabiegowego i pani juz pod koniec zmiany tlumaczy mi jak mam sie polozyc... Cos nie moglysmy sie zrozumjec i za nim odpowiednia pozycje znalazlam przerobilam cala kamasutre. ;D
    Na pewno miala co opowiadac potem ;p

nataliano, Falon, Kate84, Magda lena, muminka83 lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, pije wlasnie prawoslazowy bo na interencie pisali, ze ok. A teraz doczytalam, ze zawiera etanol! Jak w piatek nadal bedzie tak bolalo to ide do innego lekarza.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr, ja jeśli chodzi o brzuch jestem uczulona. Tez się nie zgadzam na studentów ale z tego względu że mamy razem praktyki tzn mieliśmy.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgadzam na studentow bo sama mam wiele wspolnego z medycyna i wiem jak dla nich to wazne. Jesli nie beda mieli sie na kim uczyc to dostana dyplam beda bez doswiadczenie i jak nikt ich juz nie bedzie pilnowal moga narobic krzywdy. Wiec wole studentow pod okiem zawodowcow (pamietajmy ze najlepsi lekarze dostana studentow) niz niedoswiadczonego lekarza. A kolejna sprawa ze jak sie nie zgodzisz na studentow to przez caly okre 1 fazy mozesz nie miec pomocy od poloznej jesli bedzie miala duzo pracy a student znajdzie czas zeby doradzic jaka pozycja czy pomoc,pomasowac. Zrobi wszystko zeby pomoc bo dla niego to mega wazne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:23

Martita88, A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic się nie nauczyłam. Tylko patrzyłam jak te biedne kobiety sie męczą :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha. ;D ja znam wiele poloznych ktore wlansie dziekuja za to ze mogly sie zajmowac kobietami rodzacymi noo i lekarzy ktorzy mowia ze bez takich praktyk na zywca to nie mogliby wykonywac swojej pracy ;)

Ja to zaluje ze moja kolezanka polozna nie moze byc ze mna... Ale pracuje za granica..

• roletka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed laparoskopia miałam DWIE lewatywy, pani pielęgniarka zaprosiła m ie do WC oparłam się o zlew ona powiesila lewatywe na okno i czekaliśmy aż.zejdzie Powiedziała że jak będę czuć silne parcie to mam powiedzieć ale dobrze żebym wytrzymała do iluś tam już nie pamiętam na szczęście bez.problemu cała zeszła, miałam wytrzymać jak najdłużej zanim skorzystam z kibelka, może nie było przyjemne ale nie było źle :-)

Ja melduje się ze po niedzieli dołączę do szpitalnych mamus, szyjka 8mm dostanę sterydy na płucka i nie wiem czy będę leżeć do porodu czy wypuszcza mnie jeszcze do domu, Zuzia waży 2300g a Tomuś 2200g i termin porodu według usg przeskoczył z 13.03 na 01.03 :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka ale duze te Twoje szkraby :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a lewatywa chyba zależy od szpitala, bo chyba nie robi się w każdym szpitalu... czy robi?
    zapomniałam o to zapytać położnej:(
    ewentualnie w domu podobno można sobie zrobić? tylko trzeba wiedzieć kiedy...

Nienjest to rutynowe a przynajmniej nie powinno być możesz wyrazić chęć lub nie :) a co do domowej lewatywy to czytałam że to średni pomysł bo może nasilić skurcze jeszcze w domu i przez to może spadać tętno dziecka

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1626 1627 1628 1629 1630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ