X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka, moja teściowa urodziła się w latach 50. przedwcześnie z ciąży trojaczej. Nie podawano wtedy sterydów ani nic.. Trojaczki ważyły po 1,5 kg i są dziś zdrowymi 60-latkami:)
    Nawiązałam do tego na wizycie, bo moja malutka ma akurat 1,5 kg i gin powiedział, że w ciążach mnogich o wiele szybciej rozwijają się u dzieci płucka. Nieźle to natura zaplanowała :)

Est, Kate84, muminka83, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka o maluszki się nie martwię bo są już tak duże że bez większych problemów powinno się obejsc, jeśli mam być szczera marze już powoli o rozwiazaniu ciąży bo mój organizm już trzeszczeć zaczyna, dodatkowo teraz mam nakaz leżenia, leżę od poniedziałku i czuje jak ze mnie schodzi cała energia, jak byłam na chodzie to bolaby plecy i tyle a teraz boli mnie każda kosteczka, no ale jak będą chciały jeszcze posiedzieć w brzuszku to wiadomo dla nich wszystko :-)

Kate84, A.Kasia, muminka83, Mietka 30:), RudyTygrysek, krówka_muffka, Kasia24 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze na oddziale. Podali mi sterydy na płuca Emil waga w okolicy 2700-2800 kry nie za dobre przepływy w normie kroplowka za kropkowka. Rano pobierają jeszcze raz krew na badania i jak będą wyniki decydują co dalej.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, potrzebuje syropu ulatwiajacego odkrztuszanie i nie wiem jaki w naszym stanie mozna stosowac. Mam okrutny kaszel, ktorego az sie boje bo rozrywa mi wtedy pluca. Bol nie do zniesienia. Boje sie, ze to zapalenie pluc, chociaz lekarka nic takiego nawet nie sugerowala.

Edyś mi na taki męczący kaszel lekarka poleciła syrop STODAL on też zawiera etanol i też nie byłam przekonana,żeby go brać.
    Ale czasami nie ma innego wyjścia i taki kaszel może bardziej zaszkodzić niż takie bardzo małe ilości etanolu.
    Poczytałam ,że babki w ciąży piły Stodal i wszystko było ok
    Ja go brałam na przemian z cebulowym wystarczyło niecałe pół buteleczki i kaszel przeszedł.
    Może spróbuj też..
    Dużo zdrówka życzę!

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się z samego rana
    O 5 pobudka na siku i koniec spania:/

A po 8 lecę do labo zbadać tarczyce bo jutro wizyta u endo.

MeAmerie to trzymam kciuki za wyniki:*

Mamusie za wszystkie wyniki i szyje trzymam kciuki,żeby było dobrze.
    Już tak blisko..!

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
    Samych dobrych wieści!

Miłego dnia:)

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałabym coś, ale poczekam na Kasię do jutra ;-)

perła ziemi, A.Kasia, Gośśś, arien lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie dzieciaczek jest tak duży, że bez względu na to jakie decyzje zostaną podjęte, z pewnością sobie poradzi. Trzymaj się w tych ciężkich chwilach.

arien lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a cóż to ja widzę za magiczną cyfrę w suwaczku? ;-) gratuluję ukończonego 34 tc :-*

aleksandrazz lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, kciuki zaciśnięte :-*

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:19

muminka83 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i witam się w 33 tygodniu!

Oooo jak fajnie, uciekaj czasie uciekaj!

d'nusia, Czarodziejka87, Kate84, Mania1718, Madzialena90, A.Kasia, muminka83, Mietka 30:), RudyTygrysek, Gośśś, Karolina@, krówka_muffka, Lilou1984, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka ma doslownie jedna rozowa rzecz, rezzta wszystkie koloery teczy ;p

Co do lewatywy i hemoroidow to ja za to slyszalam na odwrot ze z powodu czestych zaparc (a to one sa zwykle przyczyna hemoroidow) to powinno sie co jakis czas robic poniewaz miesien odbytniczy wtedy jest mniej nadwyrezany. (Czytaj forma plynna lepiej przechodzi niz kamien)

Renka88, arien lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:20

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ze ja dopiero w ciazy przestalam miec problemy z wyproznianiem sie. Wczeniej to 5 dni bez kupy to byla u mnie norma. Kiedys miesiac sie nie zalatwialam i to cud ze z zatruciem organiznu nie trafilam do szpitala... O tez nic nie pomagalo na czestrze wyproznianie. Dlatego tez mam hemoroidy.

Co do lewatywy ogolnie trzeba z nia uwazac pod tym wzgledem ze jak robi sie za czesto to jelita sie rozleniwiaja i potem sama juz sie nie zalatwisz bedziesz musiala robic lewatywe zeby to wszystko wylecialo z Ciebie.

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :) trzymam kciuki za wszystkie szpitalne mamy, bedzie dobrze.

A co do tematów fekalnych to mam ten sam problem. Zauważyłam ze u mnie pomaga jak np jem obiad na mieście i potem muszę pospacerować - wtedy toaleta jest niezwykle pożądana. Gdy jem w domu i potem siedzę to nic. I nie maja tu do rzeczy produkty, ktore jem. Bo zajadam sie owocami, jem duzo błonnika i nic.
    Martwię sie tylko ze hemoroidy sa wskazaniem do cc, a tego chce uniknąć

k0kdha00ytas68fh.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wanna ja mam podobnie. Jak pochodzę to od razu mnie pędzi ;)
    Co do hemoroidow to niestety u mnie lubią się pojawiać...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez. Nie wiecie jak to jest z klasyfikacja do cc przy hemoroidach? Moj lekarz póki co nie specjalnie sie nimi przejmuje.

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze w naprawde ekstremalnych przypadkach sa wskazaniem. U mnie na hemoroidy nikt nie zwrocil uwagi. Co prawda ja mam dosc delikatna przypadlosc. Ale lekarz mowil ze malo ktore sa wskazaniem do cc.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na nie nikt nie zwrócił uwagi więc podejrzewam że nie są wskazaniem do cc. No może tak jak mówi ciri w ekstremalnych przypadkach :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka to się porobiło, dobrze że sterydy dostaniecie, dzieciaczki takie duże i tak niedługo do terminu, że na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymaj się tam, buziaki :-* masz super podejście i duży spokój widzę!! :-)

MeAmerie trzymam kciuki, daj znać jak po wynikach! Emil już taki duży chłopak, że na pewno też bardzo silny!

Renka mnie dopadły od 2 trymestru takie zaparcia, że nic naturalnego nie pomagało. W końcu dostałam leki od gina na pracę jelit i jest od 2 miesięcy cudownie, chodzę co dzień, maks co dwa dni czasem. Tabletki jednak biorę cały czas i do porodu mam zamiar brać!

Ja lewatywe tak jak pisałam chcę tylko boję się czy to wytrzymam... Kiedyś miałam kolonpskopie czy jakoś tak i myślałam, że padne a z kolei po zwykłych czopkach glicerynowych to po 2 minutach już muszę na WC :-P przez te zaparcia na początku ciąży też dostałam hemoroidy...

Co ja dziś miałam za noc, do 5 oka nie zmrużyłam, brzuch jakiś dziwny, twardy, dziwnie bolał... W końcu wzięłam pół relanium i spałam do 8.

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ