X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, potrzebuje syropu ulatwiajacego odkrztuszanie i nie wiem jaki w naszym stanie mozna stosowac. Mam okrutny kaszel, ktorego az sie boje bo rozrywa mi wtedy pluca. Bol nie do zniesienia. Boje sie, ze to zapalenie pluc, chociaz lekarka nic takiego nawet nie sugerowala.

Pij syrop z pędów sosny i z brzozy. Kupisz je w sklepie z zdrową żywnością. Mi dopiero po nich przeszło a męczyłam się wcześniej prawie 2 miesiące.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie - Kochana, 3mam za Was kciuki. Sterydy na płucka dobra rzecz!!!!!!!! Daj znać po badaniach.

Roletka - dzieciaczki bardzo ładnie ważą!!!!! Naprawdę super!

...tyle produkujecie, że już pozapominałam co i do kogo miałam napisać :-/

Dziś przyjdzie bryka dla Stasia! Jak złożymy to wkleję Wam zdjęcie!!!!

Obudziły mnie bóle miesiączkowe...ale pochodziłam i przeszły. Wygodniej i lepiej się czuję chodząc niż leżąc!

Wczoraj poszłam na dłuższy spacer...wiecie jak mnie stawy bolały później. O matko! Leżenie plackiem wychodzi. Poród porodem...ale weź tu po porodzie zajmij się dzieckiem. Czuję się jak babcia.

A.Kasia, Kate84, Karolina@ lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin na każdej wizycie pyta czy nie mam zaparć, jak się pojawia to mam stosować lactulosum czy jakoś tak, hemoroidy od zaparć się robią czy od częstych biegunek nie wiem ale od zaparć na pewno, zresztą wystarczy że dzieciaczek blokuje jakąś część jelita my normalnie możemy chodzić do WC a hemoroidy i tak mogą się zrobić

Wanna lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ooo to polecam "gastrofaza" Mary Roach. Ta autorka pisze książki w zabawnym tonie o poważnch rzeczach. Fajna jest "sztywniak", w której podjęła się tematu ludzkiego ciała po śmierci.
    Ja tej autorki czytalam "Bzyk. Pasjonujące zespolenie nauki i seksu" Baardzo fajne, lekkie a ludzie w autobusie patrzyli na mnie jak na wariata tak sie smialam :D

M+M+? lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Roletka - no przy takim ciężarze nie dziwne, że szyjka już krótka ;) dobrze, że dostaniesz sterydy, jeszcze troszkę i swobodnie dzieciaki mogą się rodzić :) Wagę mają taką, jakby miały w pojedynczej ciąży, czyli super!

MeAmerie - czekamy na wieści i trzymamy kciuki za Was :* Waga małego super, w razie czego to już kawał chłopa i da sobie radę :)

Ola - haha, czekać to możesz z otwarciem Piccolo :D Mój ulubiony brzoskwiniowy właśnie się chłodzi :D Gratuluję ukończenia 34 tygodnia :* Aż ciężko uwierzyć, że dotrwałyśmy :)

Mania1718 - zdrówka kochana :* na zatoki polecam sinupret - bezpieczny w ciąży.

ryjkek - mnie też dzisiaj kłuje tylko z prawej strony. Ale już znam to uczucie, mały mi rączkami naciska na jakiś nerw :)

Magda lena - lubię to, że bryka w drodze ;) czekam na fotki!

Wróciłam już z laboratorium, wyniki będą po południu. W razie czego poprałam sobie wszystko i nawet kupiłam sobie w końcu majtki jednorazowe do porodu. Były tylko te z Canpol - nylonowe, w dotyku fajne i chyba nawet lepsze od takich zielonych siateczkowych jakie miałam poprzednio :)

Co do lewatywy - u nas można sobie wybrać czy się chce czy nie. Przed cesarką nawet jest wskazanie do lewatywy bo funkcje jelit się osłabiają i zanim później to wszystko ruszy to może być nieciekawie. Ja poprzednio nie miałam bo robili mi CC na cito i bardzo się później omęczyłam z wypróżnianiem. Dlatego teraz jeśli tylko będzie czas to chcę aby mi zrobiono.

Aha! W tematach toaletowych - polecam kupić sobie do szpitala nawilżany papier toaletowy bo przy połogu bardzo się przydaje. Zawsze to łatwiej utrzymać higienę tamtych miejsc bo ciężko w szpitalu przy dziecku co chwilę latać pod prysznic.

Kate84, Mania1718, roletka lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:22

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi papierami uwazajcie, ja sobie kupilam kilka roznych po operacji... nie jestem i nigdy nie bylam na nic uczulona... A tak mnie pieklo po podtarciu ze myslalam ze zwariuje.. Dopiero zwykle chusteczki hipoalergiczne dla niemowlat sie sprawdzily. Wiec moze jak macie dla dziecka to wezcie te same dla siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 10:21

Renka88 lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, to albo Żelazek albo sok z pokrzywy ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Z tymi papierami uwazajcie, ja sobie kupilam kilka roznych po operacji... nie jestem i nigdy nie bylam na nic uczulona... A tak mnie pieklo po podtarciu ze myslalam ze zwariuje.. Dopiero zwykle chusteczki hipoalergiczne dla niemowlat sie sprawdzily. Wiec moze jak macie dla dziecka to wezcie te same dla siebie.

Masz rację, a najlepiej sobie wcześniej wypróbować. Ja kupuję dla siebie te rossmanowe i chociaż wiele kosmetyków mnie uczula tak ten papier nic złego mi nie robi. Bardzo go sobie chwalę.

Ksanka - co u Ciebie?

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Nadrabiam Was od ponad godziny-taka tu produkcja ;)
    Za wszystkie dziewczyny ze złymi wynikami trzymam kciuki!
    Ja niestety też dołączam do złych info, wczoraj męczyły mnie wymioty, myslalam że to przez moj refluks, ale popołudniu jak maz wracał z pracy to myslalam ze nie wytrzymam do jego powrotu i padne na miejscu! Bez zastanowienia w samochód i na IP, pobrali mi badania, zrobili ktg, usg i wszystko ok, a ja juz sama woda nawet wymiotowalam. Dostałam kroplowki no i nie bylo powodu mnie zatrzymywać. Jak wrocilismy od razu padlam spać, tylko raz polecialam zwrocic to co wypilam, w nocy gorączka. Ale wstalam ok 9 i już na szczęście lepiej, tylko wymeczona jestem...
    Także 3 trymestr widzę daje nam w kość!
    A no i witam sie w 32 tygodniu i 8 miesiacu :)

Karolina@, Karka lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - 10 stopni brrry zimno :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Masz rację, a najlepiej sobie wcześniej wypróbować. Ja kupuję dla siebie te rossmanowe i chociaż wiele kosmetyków mnie uczula tak ten papier nic złego mi nie robi. Bardzo go sobie chwalę.

Ksanka - co u Ciebie?
    Hmmm ale widzisz u mnie to pieczenie tylko po operacji i na rane dzialalo, bo pozniej po wygojeniu wykorzystalam wszystkie te papiery wiec nie wiem czy wyprobowanie wczesniej cos da...

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu lubię oczywiście za picollo i wierzę, że rzeczy do szpitala jeszcze potrzebne nie będą! Czekamy na wyniki

Renka niestety nie pomogę, bo akurat wyniki krwi mam dobre

Muminko i znowu to ciastoooo mniammmm

Dorka mam nadzieję, że dziś już tak źle nie będzie, dobrze że dostałaś kroplówki

Roletka na mnie nawet lactolusum zupełnie nie podziałał :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ja biorę Biofer, ale spróbuj też soku z pokrzywy.

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Mi właśnie M przywiózł wyniki krwi i dupa Anemia moją przyjaciółką.

Surbifer nie działał, Tardyferon też, no i Szelazo SR też.. Ręce opadają!

Kochana, ja jestem rekordzistką anemii od początku ciąży, prawie u hematologa wylądowałam, więc łączę się z Tobą.
    mi na szczęście Tardyferon pomógł, ale szału dalej nie ma i od 3 dni piję sok z pokrzywy - kupiłam w aptece - 5 łyżek dziennie, zobaczymy, podobno działa cuda :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 - dobrze, że dziś jest lepiej! Gratuluję 8 miesiąca :)

Dorka87 lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dorka87 - dobrze, że dziś jest lepiej! Gratuluję 8 miesiąca :)
    Dzięki! Zjadłam nawet 3 sucharki! ;)

edyś lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kurde zapomniałam dziś o euthyroxie, ale chyba nic takiego nie będzie po 1 razie?
    Ja leczę się przewlekle na niedoczynność od 2 lat i zdarza mi się zapomnieć, lekarz mówi, że to nie ma znaczenia i żeby nie brać w ciągu dnia.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ale dzisiaj zrobiło się pięknie za oknem! Wybieracie się dzisiaj z życzeniami do babć ?

Ciri22 - łóżeczko było malowane emalią akrylową ze Śnieżki, która spełnia jakieś tam wymogi dla dzieci. Dokładnie taka:
    http://www.sniezka.pl/produkty/ochrona-i-dekoracja-drewna-i-metalu/emalie-nawierzchniowe-supermal/opis/supermal-emalia-akrylowa

Muminka - hmmm mówisz z duszą? Czy ja wiem. Byłam do niego sceptycznie nastawiona, ale jak mąż je odnowił jest na prawdę okej. Wrzuciłabym jego zdjęcie, ale jest nieposkładane. Mąż będzie je składał dopiero jak urodzę. Jak nie zapomnę, to po porodzie wrzucę fotkę :)

muminka83, ciri22 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Hmmm ale widzisz u mnie to pieczenie tylko po operacji i na rane dzialalo, bo pozniej po wygojeniu wykorzystalam wszystkie te papiery wiec nie wiem czy wyprobowanie wczesniej cos da...

Ja miałam CC, więc nie stosowałam na zranione miejsca. Niestety, póki się na sobie nie przetestuje to nie będzie wiadomo czy coś się sprawdzi czy nie :/ Jak ze wszystkim.

ciri22 lubi tę wiadomość

‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ