X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia tak bedzie juz teraz tylko dobrze :D
    Ja odkad mam juz wszystko tez czuje spokoj i takie przekonanie ze jestem gotowa :)

A.Kasia, ksanka, Mania1718, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, a mi się wydaje, że moje dziecko czkawkę najczęściej miewa po płynach. Najczęściej po zwykłej wodzie. Aż się zastanawiam czy to normalne.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Hmmm, a mi się wydaje, że moje dziecko czkawkę najczęściej miewa po płynach. Najczęściej po zwykłej wodzie. Aż się zastanawiam czy to normalne.

Mój tak samo ma. Po każdym większym posiłku i po czystej wodzie :)

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A dlugo to schnie? bo wiadomo ze na opakowaniu to na opakowaniu i czasem jest inaczej i czy bardzo smierdzi przy malowaniu? Bo ja mam kota i kurde boje sie ze nie dosc ze sie do tego dotknie to jeszcze zapach moze na niego zle zadzialac ;/

Ja malowałam łóżeczko lakierem z firmy Beckers, bo taką mi polecił pan w Castoramie, ma właśnie jakies te atesty. Szybko bardzo schnie, i zero zapachu :)

ciri22 lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a u mojego nie zauważyłam czkawki po posiłkach tylko jak rano koło 5 zaczyna buszować i później chwilka spokoju i czkawka i tak tylko raz dziennie. To normalne?

dqprwn15leplej5m.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu pewnie ze teraz to już musi być dobrze, ja mam to samo zastanawiam się czy mała ma włosy czy ma już fajny tluszczyk, a jak miziam ja przez brzuch to zastanawiam się jak to będzie ja poczuć, dotknąć powachać, i wycalowac
    ale torbę będę pakowała dopiero w sobotę jak mama przyjedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:05

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita normalne ostatnio tez jedna z ciazarnych mi opowiadala ze jej pierwdze dziecko to co chwile mialo czkawke, a drugie w ogole ani razu i bardzo ja to martwilo a lekarz powiedzial ze nie ma sie czym przejmowac.

Moja za to do tej pory miala tylko RAZ czkawke.

Martita88 lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia nie ma innej opcji ;) Ja też myślę o tym jak będzie wyglądał mój syn :) Córka istny tatuś syn wypisz wymaluj ja a ten w brzuszku?? Mam zdjęcia męża z dzieciństwa oh jaki był słodki i te jego usteczka pełne <3 tak bym chciała żeby odziedziczył geny po nim :D
    Słyszałam zabobon ze jeżeli kobieta ma zgagę w ciąży to dzidzia będzie miała włoski po porodzie. (Córka urodziła się łysa a syn miał troszkę białych włosów ) Tym razem stosując się do zabobonu kolejny syn będzie owłosiony jak małpka :D taką mam cholerną zgagę która nie daje mi żyć i normalnie jeść :/

Obudzilam się z kiepskim nastrojem a tu mąż przynosi mi do łóżka swoje specjały kulinarne :) I jak tu nie kochać <3

A.Kasia, ciri22, ksanka, edyś, Madzialena90, RudyTygrysek, Karolina@, Czarodziejka87, Renka88, Lilou1984, Kate84, Vincent, Falon, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • polin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma co najmniej 1x dziennie. Ale to podobno dobrze bo ćwiczy płucka - może przez te sterydy ma tą czkawkę tak często?

W sobotę przyjeżdża siostra i będziemy wieszać jej obrazki nad komodą:)
    Jak popiorę trochę ciuszków to mi je też poprasuje.

Powiecie w jakich temp. pierzecie ciuszki?

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja wreszcie zaczynam 35 tydzień :D Też jestem już coraz bardziej spokojna, jedyne czym się martwię to jaki termin Mały sobie wybierze, oby taki żeby tatuś był z nami :)

Kasia też wierzę, że już teraz będzie dobrze. Szczerze, to długo nie wierzyłam, że doczekam tego momentu i że naprawdę będę mogła przytulić swoje wymarzone dziecko :)

Wanna, ja też mam tę książkę o jelitach ;) Takie kupaśne klimaty ;)

Mania1718, ksanka, A.Kasia, edyś, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Kate84, d'nusia, Falon, baassiia, Karka lubią tę wiadomość

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nowe prałam w 30 stopniach, a uzywane w 40.

Moja jeszcze nie miała ani razu czkawki, albo ja nie wiem, że to to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bawelne pralam w 40 stopniach i podwojne plukanie.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, no jasne! Urodzisz zdrowego chłopa i wrócisz z nim do domu. Nie ma innej opcji :-) Tak Ksanka biore danej nospe 3x2 bo bez niej się nie obejde. Po 35 tyg zacznę brać 3x1, a po 36 moze z jedną wezmę :-D Taki mam plan :-D

ksanka, A.Kasia, Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Olu, za info co do nospy, może i ja zdejme sobie środkowa dawkę i zobaczymy jak organizm zareaguje, ale ty bierzesz 2X więcej niż ja!
    Czy zmniejszenie dawki skonsultowalas z ginem?

Mania nie mów ja w życiu nie miałam zgagi, a liczę na to że włosy będą, ja jestem wrona urodziłam się z czarnymi kudelkami, M ciemny bladyn ale włosy gęste i mocne,
    Jego babcia i mój dziadek mieli włosy mocne i czarne jak kruki.
    A i tak nieważne! Nasze dzieci będą najwspanialsze i najpiękniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:12

Mania1718, Kate84, arien lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam wszystko w 40stopniach na programie baby care,tam bylo plukanie czy cis antyalergiczne :)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za porady co do kurowania się. Zaraz mąż jedzie do sklepu to zapisze mu kilka rzeczy ;)
    Ja ciuszki prałam w 40 stopniach ;)
    Ksanko oczywiście nie wierzę w ten zabobn ;) Raczej obstawiam łysinkę w moim przypadku i tak jak piszesz jakie to ma znaczenie, przecież dla nas będą to cuda <3

ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Ja malowałam łóżeczko lakierem z firmy Beckers, bo taką mi polecił pan w Castoramie, ma właśnie jakies te atesty. Szybko bardzo schnie, i zero zapachu :)

Generalnie są to te same farby, tylko Beckers płacisz o wieeele więcej.

Ciri - nie jestem pewna, czy tą Śnieżkę znajdziesz w markecie, typu Castorama, Leroy itp. My nie znaleźliśmy. Mąż wyszukał na allegro zwykły sklep z farbami i tam pojechał po odbiór osobisty.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Też tak będę prała w takim razie:) Tylko w samym płynie do prania. Płynu do płukania nie będę używać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:29

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały jest mega podobny do męża. Każdego dnia patrzę sobie na jego buźkę na zdjęciu 3D i cały tatuś. Zauważyłam, że nos ma mój :D
    W 29 tc na prenatalnych mój miał już główkę pełną włosów. Na usg lekarka pokazywała. Całe szczęście, bo mój mąż jest łysy :D

edyś lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Generalnie są to te same farby, tylko Beckers płacisz o wieeele więcej.

Ciri - nie jestem pewna, czy tą Śnieżkę znajdziesz w markecie, typu Castorama, Leroy itp. My nie znaleźliśmy. Mąż wyszukał na allegro zwykły sklep z farbami i tam pojechał po odbiór osobisty.
    U mnie byly bo juz ogladalam :D wiec mam nadzieje ze beda...

Ale wiecie co boje sie troche sniezki bo znajoma teraz sie z nimi sadzi... Farba do sciany do pokoju dzieciecego po 2 miesiacach zaczela smierdziec amoniakiem i wydzielac dziwne zapachy, byl jakis znawca i powiedzial ze zwalona farba... oni nie chcieli przyznac sie do bledu i teraz jest sprawa w sadzie...
    mam nadzieje ze to tylko jakis taki przypadek...

‹‹ 1631 1632 1633 1634 1635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ