X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobryy ;)

mała Emma szaleje od samego rana !!
    czasem mam wrażenie ze chce mi wyskoczyć z brzucha <3

Kate84, baassiia, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ciri22 - łóżeczko było malowane emalią akrylową ze Śnieżki, która spełnia jakieś tam wymogi dla dzieci. Dokładnie taka:
    http://www.sniezka.pl/produkty/ochrona-i-dekoracja-drewna-i-metalu/emalie-nawierzchniowe-supermal/opis/supermal-emalia-akrylowa
    A dlugo to schnie? bo wiadomo ze na opakowaniu to na opakowaniu i czasem jest inaczej i czy bardzo smierdzi przy malowaniu? Bo ja mam kota i kurde boje sie ze nie dosc ze sie do tego dotknie to jeszcze zapach moze na niego zle zadzialac ;/

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedź z tym euthyroxem :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A dlugo to schnie? bo wiadomo ze na opakowaniu to na opakowaniu i czasem jest inaczej i czy bardzo smierdzi przy malowaniu? Bo ja mam kota i kurde boje sie ze nie dosc ze sie do tego dotknie to jeszcze zapach moze na niego zle zadzialac ;/

Nie śmierdzi w ogóle bo to farba na wodzie, a nie na rozpuszczalniku.
    To też zależy, czym malujesz. Mój mąż malował to pod ciśnieniem (kompresorem) to w porównaniu z innymi farbami schnie bardzo szybko. Już jedna warstwa fajnie kryła ale były delikatne prześwity, więc pomalował drugi raz.

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 - malowałam tą samą farbą meble w wakacje i schła ekspresowo. Tylko niestety potrzeba minimum 2 warstw do pełnego krycia. Nie śmierdzi też jakoś bardzo i z samych mebli też szybko zapach wietrzeje.

Aha, i jeśli nie malujesz kompresorem to najlepiej kupić odpowiedniego typu pędzel lub wałeczek bo inaczej tworzą się smugi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 10:53

ciri22 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mnie tez choroba zlapala, katar zielony, gardlo boli, od tego mam mdlosci :-/ bol glowy, miesni, kosci. Plakac sie chce. Taka infekcja na koniec ciazy to chyba lepiej wziac antybiotyk, zeby w razie porodu dzidzia ie zlapala tego.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:) tak sie musze z wami podzielić bo się zastanawiam co to może znaczyć. :) od kilku dni budzi mnie w nocy mega silny bol podbrzusza i krzyża. Do tego ciągnie niesamowicie wtedy w kroku..bol ten identyczny jaki mialam zawsze przy miesiaczkach,silny,tępy,nawet nie tyle ze falowo jakby skurczami tylko ciagly..trwa to tak z godzinę i puszcza. Później za jakis czas znowu. No i w dzień tez sie zdarza,teraz nawet po wstaniu wystapil. Moze ktoras z was ma podobnie?

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Dzień dobry wszystkim:) tak sie musze z wami podzielić bo się zastanawiam co to może znaczyć. :) od kilku dni budzi mnie w nocy mega silny bol podbrzusza i krzyża. Do tego ciągnie niesamowicie wtedy w kroku..bol ten identyczny jaki mialam zawsze przy miesiaczkach,silny,tępy,nawet nie tyle ze falowo jakby skurczami tylko ciagly..trwa to tak z godzinę i puszcza. Później za jakis czas znowu. No i w dzień tez sie zdarza,teraz nawet po wstaniu wystapil. Moze ktoras z was ma podobnie?

Ja nie mam czegoś takiego, u mnie tylko takie ciągnące bóle :/ ale może już to takie zapowiedzi porodu? W końcu już jesteś w 35 tygodniu?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    O kurde, ja ostatnio w Biedrze przeleciałam półki i Lovella 1,5 l była za 24,99 :( buuuuu

ja wczoraj 3 litry do koloru za 23,99 kupiłam, a wcześniej w sklepie z art dla dzieci za 1,5 l do białego 19,99 płaciłam

A.Kasia lubi tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się z kolei brzuch nastawia , robi się twardy , krzyze bolą ,krocze to juz nie wspomne , zawsze wieczorem mam tak,
    ogolnie strasznie się boję ze nie rozpoznam ze to juz :(
    mojej kolezance nawet wody nie odeszły , bojee się ze nie bede wiedziała
    zeto ten moment gdzie trzeba jechać

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz odnosnie farby tez sie wlasnie nad nia zastanawialam. W weekend jedziemy kupic farbe i obejrzec oswietlenie w ikei i pewnie po weekendzie "pokoik" bedzie gotowy.

Darra mnie sie wydaje ze to te slynne przepowiadajace. Ja codziennie kolo 15 mam dokladnie taki bol jak przy okresie. Ciagniecie w brzuchu i bol w pochwie jakby mi ktos gmeral lyzeczka. Ale nie jest jakis mega intensywny. Do wytrzymania ale nie czuje ich jak skorcze tylko jednostajny bol... W sumie nie wkem co to ale ze zawsze przechodzi po jakims czasie i nabiera na sile to nic nie biore na niego

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra991- ja mam takie bóle, ale nie wiem co oznaczają. Jak powiedziałam swojej gin to uznała ze to nic groźnego jak nie przypominają skurczy. Jestem po wczorajszym ktg i usg. Wszystko ok uffff.... Przepływy b. Dobre, małowodzie jest ale najważniejsze że nie ma bezwodzia. Mała waży 2160g.

A.Kasia, d'nusia, Teresa1992, She86, Karolina@, Kate84, M+M+?, Kokaina, Karka, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • ksanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, przepraszam ze się nie odzywalam ale jakos nie miałam siły i nastroju na forum ostatnio.
    Ale tyle co wyprodukowalyscie to mamuniu! Chyba rzeczywiście mamy plan dogonić 2000 stron do pierwszego porodu.
    My dalej w dwupaku i w skończonym 34 czego gratuluje wszystkim które juz tu są zwłaszcza Kasi i Oli bo na ten termin czekalysmy jak na zbawienie i jest! , kurcze mamusie dotrwalysmy! A teraz ko!ejna granica i oby to była do noszona ciąża.
    Kasiu strasznie mnie zmartwily te twoje wyniki, mam nadzieje ze wyjaśnia sytuacji i cie podkuruja. W najgorszym przypadku polezysz w tym szpitalu co chcislas może do powitania Tymka
    MeAmeri - sciskam, najważniejsze ze jestes pod obserwacja i mogą reagować na bieżąco a maluch jest już duży ze ho ho.
    Roletka przy takim cięższe jak nosisz pod serduszkim to szyjka skrócona jest niestety często standardem ale tez wytrzymacie do bezpiecznego momentu zwłaszcza ze dzieciaczki juz takie pięknie duże.
    Kate - dla mnie jesteś gigantka, taka dużą ciąża a ty dalej smigasz!
    Gosss - trzymam kciuki żeby jednak wszystko bylobdobrze i maluch i twoje łożysko współpracowały

Tak jak sobie czytalam wasze dyskusje o AFI zacxrlam się trochę martwić swoim poziomem wód bo zawsze mam notke wody w normie, ale skoro czkawka dzidzi pokazuje ze jest ok to mnie uspokoilyscie, Zosia puka do mnie 1-2 razy dziennie.
    Moja kolejna wizyta jest dopiero 1.02 i wówczas gin planuje dla mnie gbs jak również USG, malej nie widziałam juz od 21,12 i jestem bardzo ciekawa co tam u niej :)

Patrzylam na wasze wozki i są sliczne, ja planiwalam wziąć emmaljunge ale wszystkie dobre okazje uciekły dzięki oblożeniu praca mojego M, wiec wracam do koncepcji junamy, chociaż ma jedna wadę, ma ekoskore i trochę się boje ze maluszek będzie się przegrzewal latem.

Przepraszam ze nie odniose się do wszystkiego ale jest to niemożliwe.

Życzę wam pięknego dnia i pozytywnych myśli i nastrojów

Mamy szpitalne powodzenia i dobrej rzetelnej opieki.

A co do bólów i twardnienia to u mnie..... Hmmmm jak mam 1-2 nie bolesne twardnienia wieczorem to wszystko i zastanawiał się czy to dobrze czy źle, w końcu jestem non stop na nospie 3x1 i magnezie.
    Olu Kasiu a wy tez dalej bierzecie nospe codziennie?

Jak rozmawialam z moja ciotka położna to mówiła żeby dalej nispe brać chociaż do 36t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:20

Kate84 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dorka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    A mnie się wydaje ze to moze byc oznaka ze z szyjka cos sie dzieje, tak mi mowila polozna zeby uważać na takie bole w okolicach kregoslupa

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - leć do lekarza, nie ma co czekać bo Cię jeszcze jakieś grypsko rozłoży :/

darra991 - też mi się wydaje, że to już te przepowiadające :)

A ja Wam powiem, że paradoksalnie im dłużej w ciąży jestem tym się lepiej czuję. Wiadomo, jest mi ciężko, kręgosłup i wszystkie kości bolą ale ostatnio nie mam żadnych dolegliwości ze strony macicy. Nawet jak twardnieje to nic nie boli.

arien lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:

Ja mam tak od ponad tygodnia, i lekarz i polozna stwierdzili, ze to przepowiadające i tak na tym etapie juz ma być i będzie, bo się wszystko przygotowuje do porodu.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to przy wzroście 168 od początku ciąży przytyłam 6 kg. Ostatnio w 4 tygodnie tylko 1 kg mi przybył. Biodra 14 cm, brzuszek 95 cm.

Mati waży już 1,3 kg jest obrócony główką w dół a kopniaczki najczęściej czuję z boku po prawej stronie, po lewej ma pupkę i jajka które pięknie nam pokazał na USG :D

Robiliśmy 4D ale rączką twarz zasłonił i pokazał tylko swoje prawe uszko <3

baassiia, domiii, d'nusia, She86, Czarodziejka87, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - dobrze, że się odezwałaś bo już się martwiłam :) Mam nadzieję, że tak jak ja i Ola masz swoje Piccolo do świętowania 34 tyg ;)

shaja88 - cieszę się, że wszystko ok :) Ja mam usg we wtorek i ciekawa jestem czy mi trochę tych wód przybyło... Mam nadzieję, że chociaż nie ubyło.

agu88sia - mój ułożony identycznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:23

ksanka, Kate84, agu88sia lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu picollo nie mam bo nie lubię i ma dodatkowo cukier ale mam wodę szampanska, peregrino takimi tez babelkami obchodzilam Sylwka :)

Ale zrobilam sobie znow ciacho czekoladowo orzechowe z maki kokosowej i wcinam. Kocham make kokosowa!

Co najlepsze co rano M przy śniadaniu pyta to jaki mamy dzień :) to mu odpowiadam wiek ciąży :), ile do TP i i le do donoszonej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:30

A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kasiu picollo nie mam bo nie lubię i ma dla datkowo cukier ale mam wodę szampanska, peregrino takimi tez babelkami obchodzilam Sylkia :)

Ważne, że jest czym toasty wznosić ;) Powiem Ci, że tak patrzę na moją torbę do szpitala, wózek który stoi obok i pierwszy raz się nie boję :D Nie wierzyłam, że dotrwam! Wczoraj przed snem się zastanawiałam czy mały ma włosy na głowie i jak wygląda a nie czy wszystko będzie dobrze ;) No bo teraz już musi, prawda?

Mania1718, ksanka, ryjkek, krówka_muffka, Czarodziejka87, Renka88, Kate84, M+M+?, baassiia, arien lubią tę wiadomość

‹‹ 1630 1631 1632 1633 1634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ