X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    U mnie byly bo juz ogladalam :D wiec mam nadzieje ze beda...

Ale wiecie co boje sie troche sniezki bo znajoma teraz sie z nimi sadzi... Farba do sciany do pokoju dzieciecego po 2 miesiacach zaczela smierdziec amoniakiem i wydzielac dziwne zapachy, byl jakis znawca i powiedzial ze zwalona farba... oni nie chcieli przyznac sie do bledu i teraz jest sprawa w sadzie...
    mam nadzieje ze to tylko jakis taki przypadek...

Bo to zapewne była farba na bazie rozpuszczalnika. Właśnie mąż mi wczoraj opowiadał o co kaman z tymi farbami. Teraz już całkowicie wycofują te śmierdzące farby z szkodliwymi substancjami, bo nie spełniają jakiś tam norm ekologicznych i unia wymaga. Zapewniam Cię, że ta konkretna farba którą poleciłam jest w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:32

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest niby taka szansa ja sie w temat nie zaglebialam, ale skoro farba do sciany jest oznaczona jako bezpieczna dla dziecka, noo to kuurrrde, takie sytuacje nie powinny miec miejsca.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Darra991- ja mam takie bóle, ale nie wiem co oznaczają. Jak powiedziałam swojej gin to uznała ze to nic groźnego jak nie przypominają skurczy. Jestem po wczorajszym ktg i usg. Wszystko ok uffff.... Przepływy b. Dobre, małowodzie jest ale najważniejsze że nie ma bezwodzia. Mała waży 2160g.
    A możesz napisać jakie miałaś afi?

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze korzystam z fluggera , wiem że jest drogi ale po 8 latach użytkowania wystarczylo umyc ściany woda i żniw były jak nowe, poza tym jak dla mnie farba mega wydajna.
    Jak mi jelenie od remontu wyliczył ilość farby do pomalowania mieszkania, to mi jeszcze zostało 6 10l baniakow, więc rodzina skorzystała i pół mieszkań było obmaliwanych moim fluggerem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:51

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Nie było mnie 3 dni i tylko po krotce przeleciałam strony zeby widzieć co i was. U mnie spokojnie. Byłam dzis na badaniu morfologii i moczu. Oczywiście leukocyty podwyższone ale jak widać taka moja uroda bo od początku mam leukocytoza 15 tysięcy :) 3 mam kciuki za nas wszystkie!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak juz wyszłam to udałam sie za jednym wyjściem do galerii na chwile. I polecam Coccodrilo, sa spore wyprzedaże maluch ciuszków i kombinezonów, jesli któraś by chciała :) Naprawdę porządne a cena przed przecena przesadna a teraz juz naprawdę przystępnie :)

Est lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z badań i małych zakupów ale naprodukowałyście stron ;) czyli forma jest;D

Skorzystałam z promocji w Rossmanie i kupiłam pampersy zielone dwójki za 29.99zł 80 sztuk

Dziewczyny kupujecie pieluchy na zapas(np.gdzieś na promo) czy będziecie na bieżąco kupować??

A.Kasiu teraz to już obowiązkowo musi być dobrze!:*

Mania,Jusia dużo zdrówka dla Was!:*
    Nic nowego pewnie nie napisze ale ja się wykurowałam pijąc wode z miodem,cytryną i imbirem,ząbek czosnku na noc,syrop cebulowy i Stodal

ksanka lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rozpoczętym 35 tygodniu :)
    Tak mówiłyście o tym Piccolo, a mnie naszło na to winko bezalkoholowe z Rossmana (chyba Wanna kiedyś o nim wspominała ?
    Przejrzałam wczoraj półki w Rossmanie,ale nie rzuciło mi się w oczy, może się przejdę dzisiaj jeszcze i o nie podpytam :)

Od 2 nie spałam, najpierw obudziło mnie siku, a potem mąż tak chrapał, że tylko się przewalałam z jednej strony na drugą B)

Renka Ja od zawsze mam mega skłonność do hemoroidów, pewnie przez zaparcia i też słyszałam, że lewatywa nie wskazana :?

Kate84 Podpytam lekarza o te leki, które podałaś na pracę jelit. Przydałyby mi się :] Tylko ciekawa jestem czy przy dłuższym braniu nie rozleniwią jelit :?

Dorka To się wymęczyłaś bidulko :/ Może się czymś zatrułaś ?

ksanka, Karolina@, d'nusia, A.Kasia, Mania1718, Magda lena, Falon, Czarodziejka87, krówka_muffka, Karka, Wanna, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki moczu - białka nie ma za to ślad erytrocytów i leukocytów i do tego kryształki kwasu moczowego. Wychodzi na to, że prawdopodobnie mam początki kamicy nerkowej. Pewnie kamyczek mi coś podrażnił i stąd ta krew i białko w moczu. Zobaczymy jak wyjdzie reszta badań.

jsc6ww.jpg

W każdym razie fajnie, bo to wyklucza zatrucie ciążowe :)

Kate84, Mania1718, d'nusia, Dorka87, ryjkek, Falon, Est, muminka83, Czarodziejka87, RudyTygrysek, krówka_muffka, M+M+?, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 dziękuję :*
    Powiem Ci że ja zrobiłam zapas pampersow ale chyba przesadzilam ;) Dość często trafiam na promocję i mam
    -jumbo packe size 1 (72sztuki) plus paczka 23 sztuki do szpital
    - 4 jumbo pack 250 sztuk size 2
    - 2 jumbo pack size 3 (150sztuk)

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Witajcie! Nie było mnie 3 dni i tylko po krotce przeleciałam strony zeby widzieć co i was. U mnie spokojnie. Byłam dzis na badaniu morfologii i moczu. Oczywiście leukocyty podwyższone ale jak widać taka moja uroda bo od początku mam leukocytoza 15 tysięcy :) 3 mam kciuki za nas wszystkie!
    Martka jak tam twoje cukry?

Kasiu no to kamień z nerki lub serca, niepotrzebne skreślić.
    Jednak lezenie może popsuć nerki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:52

A.Kasia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp współczuję, myślę że dobrze przejść się do lekarza niech zdecyduje czy antybiotyk jest potrzebny

Darra ja też tak nie mam więc nie pomogę

Alinali jak ja dostałam mocnych skurczy co 5 minut 2 tygodnie temu plus bóle w krzyżu od razu wiedziałam, że coś jest nie tak, mimo że wcześniej bałam się właśnie o to samo czy będę wiedzieć, że to już. Ale po takich bólach jednak nie da się tego z niczym pomylić. A z kolei słyszałam, że lepiej jak wody nie odchodzą bo niby łatwiej się wtedy rodzi?

Shaja cieszę się, że wszystko jest dobrze i faktycznie Ważne że przepływy są dobre i Lekarz mówi że jest ok!

Kasiu ale powiem Tobie, że czuć w Twoich wypowiedziach, że już jesteś spokojniejsza :-) cieszę się, że ta magiczna granica została przekroczona i tak jak piszesz teraz to już wszystko musi być dobrze :-) wspaniałe wieści,normalnie czułam to, że torba jeszcze nie będzie Tobie potrzebna!!! <3

Ksanka kolejne ciacho które bym wrąbała! :-D ja też co dzień M, mamie i przyjaciółką pisze ile jeszcze dni do ciąży donoszonej :-D i zawsze informuje, że zaczynamy kolejny bezpieczniejszy tydzień :-)

Mania zgaga to jedyne co mnie w ciąży nie dopadło więc może będę mieć łysolka ;-) A mąż spisał się super <3

Polin ja prałam normalnie tak jak na metkach 30,40 stopni stwierdziłam, że reszta wyjdzie przy prasowaniu :-P

Paola gratuluję a jednak się doczekałaś :-* <3

Czarodziejka ja kupiłam na zapas pampersy jak była mega dobra cena :-P

Kokainka podpytaj, lekarz niby mówił że nie, no ale sądzę że to i tak wyjdzie w praniu po porodzie, teraz niby mówił że ważniejsze jest regularne wypróżnianie w ciąży a poza tym ja czuję się świetnie po tej codziennej dwójce, praktycznie zero wzdęć :-D taka rzecz a jak cieszy!

To ta moja łobuzica ma czkawkę nawet gdy ja nic nie zjem i nie wypije :-P

ksanka, Mania1718, A.Kasia, Kokaina lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Martka jak tam twoje cukry?

Kasiu no to kamień z nerki lub serca, niepotrzebne skreślić.
    Jednak lezenie może popsuć nerki

Trzymam sie w normach :) nieraz jestem na granicy, bo ostatnio jakis mam większy apetyt i nie potrafię nie zjeść, No ale nie przekraczam 120 :) a jak u ciebie?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to ja mam na razie pampersy ok 20st. Dostalam w spadku po dziecku ktore wyroslo i te biore do szpitala, i w biedrze kupilam te w promocji dada 2 opakowania, i zobacze jesli nie beda uczulac i bedzie ok to te dada bede kupowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reszta wyników jest ok :)

ALT - 22
    AST - 29
    bilirubina - 0,4

Uff, fajnie :) Mogę na spokojnie zjeść obiad :D

ksanka, ciri22, Mania1718, Karolina@, Est, Falon, Kate84, domiii, muminka83, d'nusia, paola87, Czarodziejka87, RudyTygrysek, krówka_muffka, Kokaina, Karka, Lilou1984, Izoleccc, Renka88 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrów też nie narzekam, jakoś udaje mi się nue przekraczać magicznej granicy, ale też i glodna jestem jak wilk i jem co godzinę, a moje ciacho czekoladowe orzechowe jest giga, bo prawie sam błonnik :) więc sprawdza się jako słodka przekąska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:07

Lilou1984 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Reszta wyników jest ok :)

ALT - 22
    AST - 29
    bilirubina - 0,4

Uff, fajnie :) Mogę na spokojnie zjeść obiad :D

Znam ten stres oczekiwania na wyniki. Odkąd jestem w ciazy na każda morfologię czekam jak na wyrok :p

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O reeety chwile sie czymś zajelam a tu Tyle odpowiedzi :) dziekuje dziewuszki i faktycznie macie racje,z ciekawości napisalam do mojego gina(sam mowil ze jakby mnie cos niepokoili to mam się odzywac:) no i jak mu to opisalam to stwierdzil żeby sie nie denerwować ale w tych tygodniach to norma bo lada chwila mozna urodzić i ze w razie czego torba do szpitala niech stoi kolo lóżka a w poniedzialek na wizycie zobaczymy co tam sie dzieje i glowa do gory:) hah. I wpadlam w panikę bo wlasnie zdalam sobie sprawę z tego ze torby nie mam spakowanej a dla malej brakuje mi kosmetycznych rzeczy i takich jak pieluchy,husteczki.. Boże chyba faktycznie juz czas sie za to wziąć:)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Znam ten stres oczekiwania na wyniki. Odkąd jestem w ciazy na każda morfologię czekam jak na wyrok :p

Hehe, u mnie to samo. W laboratorium jestem rano, a wyniki mam tego dnia po 20:00 w systemie. Więc cały dzień oczekiwania to katorga.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu to bardzo dobre wiadomości. Tzn. nie cieszę się, że możesz mieć kamicę nerkową, ale super, że to nic groźnego dla młodego. :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ