WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam tantum ale zastanawiam sie wlasnie nad tym co zrobic, czy ten do przemywania nie powinien byc cieply? sluszalam tak jak mowi Pap86 ze mozna zrobic roztwor i miec przy soba, ale jak to sie uzywa wtedy? polewa z butelki na platek i przemywa? czy trzeba z ciepla woda wymieszac juz ten gotowy roztwor?

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ją uważam że jest konieczne.rana szybciej się goi. Rozpuścić w wodzie i przelać do butelki z atomizerem. Psikac po umyciu najlepiej szarym mydłem a później delikatnie do suchości ręcznikiem papierowym. To mój patent który mi najbardziej służył. A w domu naspywalam na rękę ten proszek i do rany delikatnie przykładał am. U mnie się to sprawdziło

Karolina@, Mania1718, Falon, ciri22 lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u mnie było tak po pierwszym porodzie higiena krocza wymagała wiele poświęcenia bo koszmarne nacięcie nie goiło się dobrze. Niedouczona położna chlasnęła mnie jak na 5 kilowego dzieciaczka i zszyła nicią rozmiaru 3 a powinna zszyć 0 (rozpyszczalną) Sam ordynator to skomentował i opierniczył położną. Pierwsze 3 tygodnie po porodzie były koszmarem i ulgę przynosiły częste mycia w tantum rosa i innych specyfikach. Dopiero środowiskowa która przychodziła do córci zdjęła mi w domu i rana zagoiła się na momencie. A z synem nie miałam nacięcia tylko w środku jeden mały szew i zwykły płyn do higieny intymnej w zupełności wystarczał. Tym razem sama nie wiem czy kupować te saszetki ale chyba dobrze mieć w gotowości kilka sztuk ;)

Karolina@ lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny jak zamierzacie dbać po porodzie o krocze? Będę brała zwykły płyn do higieny intymnej, ale widzę że również polecają Tantum Rosa w saszetkach? Uważacie, że jest to konieczne?
    Ja zamierzam używac tylko plynu, a Tantum Rosa będę używać jakby cos sie nie chcialo goić.

Karolina@ lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomizer to calkiem niezly pomysl! Ciekawe czy np w rossmanie sa takie male pojemniczki atomizery podrozne. Ale co do polewania to rownie dobrze siedzac na toalecie mozna polac z butelki, wiadomo ze sporo sie zuzyje ale cos tam poleci i przemyje.rozpuscic w letniej wodzie ale polewac taka chlodnachyba bedzie przyjemniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:18

krówka_muffka, Mania1718 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina współczuję, że tak musiałaś się męczyć. Dobrze, że jelitówke masz już za sobą!

Karolin@ mi położna i gin mówili, że do szpitala nie brać kompletnie nic, myć tylko wodą, ewentualnie psikać octaniseptem, to samo w domu... Żadne płyny do higieny intymnej, jak już to zwykły biały jeleń.

A takie małe atomizery kupowałam kiedyś w jysku :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - ile w końcu czekałaś na wynik posiewu moczu w luxmed?

• Falon Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny jak zamierzacie dbać po porodzie o krocze? Będę brała zwykły płyn do higieny intymnej, ale widzę że również polecają Tantum Rosa w saszetkach? Uważacie, że jest to konieczne?

Ja sobie zakupiłam na wszelki wypadek. Ale doradzacie zabrać ze sobą ręcznik papierowy, ale większość z nich jest taka twarda, szorstka, macie jakiś sprawdzony? Taki który się do takich zadań specjalnych idealnie nadaje? ;-)

201604051765.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny ja mam inne pytanie.. czy wy wszystkie macie zamiar uzywac jakiegos sterylizatora do butelek?albo wygotowywac tradycyjnie? Bo ja tak sobie zaplanowalam ze nie bede go kupowac bo chce karmic piersia a do tych smoczkow i butelek od herbatki czy jak pokarm odciagne to znalazlam te woreczki do sterylizacji do mikrofalowki. Wychodzi to stosunkowo tanio a 1 woreczek jest na 20uzyc. Co o tym myslicie? Ktoras o tym slyszala albo miala stycznosc?

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ogóle to dzięki Wam za miłe słowa! <3
    Oblałam się rumieńcem! :-)

Mania1718, Czarodziejka87, Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dzięki za info o atomizerze:)

Ja dziś patrzyłam w Ross mają tylko zwykłe buteleczki i z pompką.

Karolina@ ja zabiorę płyn do higieny ten który teraz używam bo dobrze mi służy i w razie czego planuje właśnie buteleczke z tantum rosa
    Tylko się zastanawiałam czy taki roztwór może parę dni być w tej buteleczce?

Filip 28.03.2016 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka, rzuć błagam Cię przepis na to ciasto :D

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Ja sobie zakupiłam na wszelki wypadek. Ale doradzacie zabrać ze sobą ręcznik papierowy, ale większość z nich jest taka twarda, szorstka, macie jakiś sprawdzony? Taki który się do takich zadań specjalnych idealnie nadaje? ;-)
    Ją mam na myśli żeby delikatnie dotknąć ręcznikiem nie trzec tylko nadmiar wody zebrac.delikatnie bo to takie rozgoraczkowane.

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra991 ja nie kupuję sterylizatora.
    Zamierzam wyparzać tradycyjnie.

krówka_muffka, edyś, darra991 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri nie musi być cieply

ciri22 lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krówko_muffko dziękuję za te słowa.

Kurde przechodzi mi w sobotę koło nosa impreza w fajnym klubie...Mój M idzie, a ja postanowiłam zostać u rodziców. No zaczyna się.... Kurde my dosyć luźno podchodziliśmy do życia, ciągle gdzieś tam brykaliśmy, pracowaliśmy przy kompie do rana itp. No to się zmieni. Trzeba będzie złapać równowagę!

krówka_muffka, Est, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    A dziewczyny ja mam inne pytanie.. czy wy wszystkie macie zamiar uzywac jakiegos sterylizatora do butelek?albo wygotowywac tradycyjnie? Bo ja tak sobie zaplanowalam ze nie bede go kupowac bo chce karmic piersia a do tych smoczkow i butelek od herbatki czy jak pokarm odciagne to znalazlam te woreczki do sterylizacji do mikrofalowki. Wychodzi to stosunkowo tanio a 1 woreczek jest na 20uzyc. Co o tym myslicie? Ktoras o tym slyszala albo miala stycznosc?

Darra - ja również planuję KP, jednak nazbierało mi się kilka butelek z jakiś konkursów czy warsztatów. Ostatnio wszystko wyparzyłam tradycyjnie - w garnku gotowałam ok 5minut. Nic złego się nie stało. Butelki będę miała tak na wszelki wypadek.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa do postu zmobilizował mnie synek, który właśnie sobie bryka przy muzyce!

Pewnie w klubie też by się dobrze bawił, ale u mnie nie wchodzą w rachubę płaskie buty a przez ten remont nawet nie wiem gdzie mam szpilki. Zresztą ci to za widok...wieloryb na szpilkach...

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kate84 - ile w końcu czekałaś na wynik posiewu moczu w luxmed?

Kasiu w sumie 3 dni, zawiozłam w poniedziałek do 8 rano a wyniki były w środę wieczorem. Na czystość pochwy 5 dni aż

Falon Ręcznik nie wiem, ale polecam papier toaletowy Regina delicatis mega mega miękki :-)

Darra ja mam sterylizator, ale słyszałam pozytywne opinie o tych woreczkach do mikro :-)

Falon, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale zwroccie uwage na sklady plynow do higieny intymnej,tak zachwalany Biały Jelen nie jest wcale dobry. Jego pierwszym skladnikiem jest SLS lub SLES, czyli silny detergent, wysuszajacy i powodujacy podrażnienia, a inne bardzo czesto maja w skladzie pochodne formaliny. Nie wiem czy kiedyś Srokao nie zrobiła analizy płynów.

edyś, Karolina@ lubią tę wiadomość

‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ