WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia od rana czytam sobie "Piersią spoko" - super jest! tego potrzebowałam, najważniejsze informacje, prosto opisane, super! dzięki za polecenie :)

ja sterylizator mam, bo dostałam za grosze od koleżanki.

do szpitala biorę tylko ręczniki papierowe Velvet i płyn Ziaja dla kobiet w ciąży i po porodzie, ale tylko profilaktycznie, bo położna powiedziała, żeby nic nie brać, zobaczymy jak wyjdzie w praniu, najwyżej wyślę P do apteki.

M+M+? ja byłam tydzień temu na gali Paszportów Polityki w szpilkach i wytrzymałam ledwo co, bo już mam tak stopy spuchnięte... więc odpuszczam już szpile do porodu i potem wskakuje w nie ponownie :)

A.Kasia, M+M+?, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniam do gina i mam przyjsc jutro o 10 do szpitala to mnie zbada i stwierdzi czy dac antybiotyk. Ogolnie czuje sie zle, taka polamana..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra Ja dostałam sterylizator od koleżanki tej samej firmy co mam butelki TT. Pewnie użyje go raz i sprawdzę jak działa. Normalnie bym nie kupowała i wygotowywała tradycyjnymi metodami ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Dziewczyny, ale zwroccie uwage na sklady plynow do higieny intymnej,tak zachwalany Biały Jelen nie jest wcale dobry. Jego pierwszym skladnikiem jest SLS lub SLES, czyli silny detergent, wysuszajacy i powodujacy podrażnienia, a inne bardzo czesto maja w skladzie pochodne formaliny. Nie wiem czy kiedyś Srokao nie zrobiła analizy płynów.

Ale SLS I SLES to dwa inne składniki o różnych właściwościach. SLESy mogą być nawet używane do pielęgnacji skóry dzieci i nie są szkodliwe.

Hannia123 lubi tę wiadomość

• polin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srokao robiła analizy właśnie biały jeleń wyszedł źle. Na pewno dobry skład ma Rosmannowy Facelle z różową etykietką - sensitive i pozostałe z tej serii. Ale ten sensitive podobno najdelikatniejszy składem.
    Kupiłam go sobie nawet ostatnio i rzeczywiście jest ok uzywam do całego ciała bo ostatnio mam mocno wysuszoną skórę i pomaga:)

Dorka87 lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore tylko szare mydlo dla siebie i zamierzam nim myc sie cala. Nawet do glowy moge uzyc bo mam krociutkie wlosy noo i tantum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:00

A.Kasia lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Sodium Laureth Sulfate (SLES) można spokojnie używać w kosmetykach niespłukiwanych nawet do stężenia 50%. Jego stężenie w produktach zmywalnych może być dowolna. Natomiast Sodium Lauryl Sulfate jest bezpieczny, gdy jego zawartość w kosmetyku pozostającym na skórze nie przekracza 1%."

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin - ten biały jeleń ProBiotic czy jakoś tak miał bardzo dobry skład. Ten zwykły był do kitu. Ja używam biedronkowego różowego "dla dziewczynek i nastolatek" ale nie wiem czy po naturalnym porodzie będzie ok. Skład ma bardzo przyzwoity.

Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam mały octenisept i biały jeleń w płynie. Octenisept przydaje sie tez do dezynfekcji kikuta pępowiny :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja dzwoniam do gina i mam przyjsc jutro o 10 do szpitala to mnie zbada i stwierdzi czy dac antybiotyk. Ogolnie czuje sie zle, taka polamana..

Dobrze, że idziesz. A jak ząb?

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja biore tylko szare mydlo dla siebie i zamierzam nim myc sie cala. Nawet do glowy moge uzyc bo mam krociutkie wlosy noo i tantum.

Ja tak ostatnio w szpitalu robiłam z płynem do higieny intymnej ;) Cała z góry na dół się nim umyłam łącznie z włosami i świetnie mi się sprawdził. Przynajmniej miejsca w torbie sobie nie zagracałam szamponami, żelami i cudami na kiju ;)

domiii, ciri22, Falon lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena trafiłam na te pieluchy przypadkiem w Inter Marche, gdzie raczej rzadko robię zakupy. Aż się zdziwiłam, że w takim sklepie taka promocja, bo to najtańsze na jakie do tej pory trafiłam.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ale SLS I SLES to dwa inne składniki o różnych właściwościach. SLESy mogą być nawet używane do pielęgnacji skóry dzieci i nie są szkodliwe.
    Ale SLEsy to jednak pochodne SLS sa lagodniejsze fakt, ja po samej sobie zauwazylam, ze mi nie sluza oba, a wiec ich unikam. Tak samo u dziecka. Ja tak samo używam tego z Biedronki i jest bardzo fajny :) myślę że po porodzie go nie zmienię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja tak ostatnio w szpitalu robiłam z płynem do higieny intymnej ;) Cała z góry na dół się nim umyłam łącznie z włosami i świetnie mi się sprawdził. Przynajmniej miejsca w torbie sobie nie zagracałam szamponami, żelami i cudami na kiju ;)
    Noo wlasnie stwierdzilam ze wezme tylko szare mydlo ekologiczne, dla dziecka niby nic nie trzeba ale gdyby jednak to tez moge go uzyc u dzieciaczka ;)

• Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ja za Twoim poleceniem kupiłam sobie ten biedronkowy płyn do higieny intymnej i od tej pory jestem czysta jak łza! Wcześniej wzięłam na próbę płyn z Perfecty, ale od razu jakaś grzybica mi się przypałętała.
    Widzisz, a ostatnio pod prysznicem myślałam o tym, aby Ci podziękować. Tak więc dziękuję za polecenie! <3

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jusiakp Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zab boli, licze ze jutro dostane antybiotyk ktory tez pomozena stan zapalny zeba. Do dentysty nie ide bo i tak mi nie pomoga, ewentualnie dadza antybiotyk wlasnie na stan zapalny a jesli jest dziura to potrzebne zdjecie a takiego mi w ciazy nie zrobia. W ciazy mialam wyrywane dwa zeby wlasnie przez to ze nie mozna bylo wykonac zdjecia a bol byl okropny wiec zdecydowalam sie na rwanie, dobrze ze to byly tylne zeby.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii szacun,że wytrzymałaś w szpilkach!:)
    Ja miałam ostatni raz na nogach w lipcu;)

Ja używam Lacibios Femina protecta super płyn i ma dobry skład:)

domiii lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym biedronkowym to spokojnie cale cialo mozna myć ;) a co najlepsze kosztuje grosze :)

• darra991 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ no ja tez myslalam o tym zeby tradycyjnie wygotowywac bo skoro piersia chce karmic to mysle ze z butelek bede korzystac przynajmniej na poczatku malo ale z drugiej strony jak czytalam o tych woreczkach to oszczednosc zachodu i czasu,wrzucasz kilka do woreczka,pach pach,2minuty w mikrofali i gotowe ale chcialam opini zasiegnac:)
    Kate84,dzieki za odp,w takim razie mysle ze chyba sie na nie pokusze:) przynajmniej sprobuje:)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na męża aż wróci z pracy, biorę siostrę i brata i jedziemy do naszych babć. Mam taką młodą zdolną kwiaciarkę na wsi i robi różne cudowności. Zrobiłam zdjęcie dzisiejszych prezentów, ale przy takim paskudnym świetle mało co widać... :(
    2n9w17p.jpg

Falon, ciri22, Mania1718, A.Kasia, muminka83, Karka, Kate84, Lilou1984, Izoleccc, Renka88, Hannia123, Kasia24, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ