Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia od rana czytam sobie "Piersią spoko" - super jest! tego potrzebowałam, najważniejsze informacje, prosto opisane, super! dzięki za polecenie

ja sterylizator mam, bo dostałam za grosze od koleżanki.
do szpitala biorę tylko ręczniki papierowe Velvet i płyn Ziaja dla kobiet w ciąży i po porodzie, ale tylko profilaktycznie, bo położna powiedziała, żeby nic nie brać, zobaczymy jak wyjdzie w praniu, najwyżej wyślę P do apteki.
M+M+? ja byłam tydzień temu na gali Paszportów Polityki w szpilkach i wytrzymałam ledwo co, bo już mam tak stopy spuchnięte... więc odpuszczam już szpile do porodu i potem wskakuje w nie ponownie
nick nieaktualny, M+M+?, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka87 wrote:Dziewczyny, ale zwroccie uwage na sklady plynow do higieny intymnej,tak zachwalany Biały Jelen nie jest wcale dobry. Jego pierwszym skladnikiem jest SLS lub SLES, czyli silny detergent, wysuszajacy i powodujacy podrażnienia, a inne bardzo czesto maja w skladzie pochodne formaliny. Nie wiem czy kiedyś Srokao nie zrobiła analizy płynów.
Ale SLS I SLES to dwa inne składniki o różnych właściwościach. SLESy mogą być nawet używane do pielęgnacji skóry dzieci i nie są szkodliwe.
Hannia123 lubi tę wiadomość
-
Srokao robiła analizy właśnie biały jeleń wyszedł źle. Na pewno dobry skład ma Rosmannowy Facelle z różową etykietką - sensitive i pozostałe z tej serii. Ale ten sensitive podobno najdelikatniejszy składem.
Kupiłam go sobie nawet ostatnio i rzeczywiście jest ok uzywam do całego ciała bo ostatnio mam mocno wysuszoną skórę i pomaga:)
Dorka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
"Sodium Laureth Sulfate (SLES) można spokojnie używać w kosmetykach niespłukiwanych nawet do stężenia 50%. Jego stężenie w produktach zmywalnych może być dowolna. Natomiast Sodium Lauryl Sulfate jest bezpieczny, gdy jego zawartość w kosmetyku pozostającym na skórze nie przekracza 1%."
-
nick nieaktualnyPolin - ten biały jeleń ProBiotic czy jakoś tak miał bardzo dobry skład. Ten zwykły był do kitu. Ja używam biedronkowego różowego "dla dziewczynek i nastolatek" ale nie wiem czy po naturalnym porodzie będzie ok. Skład ma bardzo przyzwoity.
Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Ja biore tylko szare mydlo dla siebie i zamierzam nim myc sie cala. Nawet do glowy moge uzyc bo mam krociutkie wlosy noo i tantum.
Ja tak ostatnio w szpitalu robiłam z płynem do higieny intymnej
Cała z góry na dół się nim umyłam łącznie z włosami i świetnie mi się sprawdził. Przynajmniej miejsca w torbie sobie nie zagracałam szamponami, żelami i cudami na kiju
domiii, nick nieaktualny, Falon lubią tę wiadomość
-
Ale SLEsy to jednak pochodne SLS sa lagodniejsze fakt, ja po samej sobie zauwazylam, ze mi nie sluza oba, a wiec ich unikam. Tak samo u dziecka. Ja tak samo używam tego z Biedronki i jest bardzo fajnyA.Kasia wrote:Ale SLS I SLES to dwa inne składniki o różnych właściwościach. SLESy mogą być nawet używane do pielęgnacji skóry dzieci i nie są szkodliwe.
myślę że po porodzie go nie zmienię.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoo wlasnie stwierdzilam ze wezme tylko szare mydlo ekologiczne, dla dziecka niby nic nie trzeba ale gdyby jednak to tez moge go uzyc u dzieciaczkaA.Kasia wrote:Ja tak ostatnio w szpitalu robiłam z płynem do higieny intymnej
Cała z góry na dół się nim umyłam łącznie z włosami i świetnie mi się sprawdził. Przynajmniej miejsca w torbie sobie nie zagracałam szamponami, żelami i cudami na kiju 
-
Kasiu, ja za Twoim poleceniem kupiłam sobie ten biedronkowy płyn do higieny intymnej i od tej pory jestem czysta jak łza! Wcześniej wzięłam na próbę płyn z Perfecty, ale od razu jakaś grzybica mi się przypałętała.
Widzisz, a ostatnio pod prysznicem myślałam o tym, aby Ci podziękować. Tak więc dziękuję za polecenie!
-
Kate zab boli, licze ze jutro dostane antybiotyk ktory tez pomozena stan zapalny zeba. Do dentysty nie ide bo i tak mi nie pomoga, ewentualnie dadza antybiotyk wlasnie na stan zapalny a jesli jest dziura to potrzebne zdjecie a takiego mi w ciazy nie zrobia. W ciazy mialam wyrywane dwa zeby wlasnie przez to ze nie mozna bylo wykonac zdjecia a bol byl okropny wiec zdecydowalam sie na rwanie, dobrze ze to byly tylne zeby.jusiakp

-
Karolina@ no ja tez myslalam o tym zeby tradycyjnie wygotowywac bo skoro piersia chce karmic to mysle ze z butelek bede korzystac przynajmniej na poczatku malo ale z drugiej strony jak czytalam o tych woreczkach to oszczednosc zachodu i czasu,wrzucasz kilka do woreczka,pach pach,2minuty w mikrofali i gotowe ale chcialam opini zasiegnac:)
Kate84,dzieki za odp,w takim razie mysle ze chyba sie na nie pokusze:) przynajmniej sprobuje:)

-
Czekam na męża aż wróci z pracy, biorę siostrę i brata i jedziemy do naszych babć. Mam taką młodą zdolną kwiaciarkę na wsi i robi różne cudowności. Zrobiłam zdjęcie dzisiejszych prezentów, ale przy takim paskudnym świetle mało co widać...

Falon, nick nieaktualny, Mania1718, nick nieaktualny, muminka83, Karka, Kate84, Lilou1984, nick nieaktualny, Renka88, Hannia123, Kasia24, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

[/link]