Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia od rana czytam sobie "Piersią spoko" - super jest! tego potrzebowałam, najważniejsze informacje, prosto opisane, super! dzięki za polecenie
ja sterylizator mam, bo dostałam za grosze od koleżanki.
do szpitala biorę tylko ręczniki papierowe Velvet i płyn Ziaja dla kobiet w ciąży i po porodzie, ale tylko profilaktycznie, bo położna powiedziała, żeby nic nie brać, zobaczymy jak wyjdzie w praniu, najwyżej wyślę P do apteki.
M+M+? ja byłam tydzień temu na gali Paszportów Polityki w szpilkach i wytrzymałam ledwo co, bo już mam tak stopy spuchnięte... więc odpuszczam już szpile do porodu i potem wskakuje w nie ponownieA.Kasia, M+M+?, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka87 wrote:Dziewczyny, ale zwroccie uwage na sklady plynow do higieny intymnej,tak zachwalany Biały Jelen nie jest wcale dobry. Jego pierwszym skladnikiem jest SLS lub SLES, czyli silny detergent, wysuszajacy i powodujacy podrażnienia, a inne bardzo czesto maja w skladzie pochodne formaliny. Nie wiem czy kiedyś Srokao nie zrobiła analizy płynów.
Ale SLS I SLES to dwa inne składniki o różnych właściwościach. SLESy mogą być nawet używane do pielęgnacji skóry dzieci i nie są szkodliwe.Hannia123 lubi tę wiadomość
-
Srokao robiła analizy właśnie biały jeleń wyszedł źle. Na pewno dobry skład ma Rosmannowy Facelle z różową etykietką - sensitive i pozostałe z tej serii. Ale ten sensitive podobno najdelikatniejszy składem.
Kupiłam go sobie nawet ostatnio i rzeczywiście jest ok uzywam do całego ciała bo ostatnio mam mocno wysuszoną skórę i pomaga:)Dorka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
"Sodium Laureth Sulfate (SLES) można spokojnie używać w kosmetykach niespłukiwanych nawet do stężenia 50%. Jego stężenie w produktach zmywalnych może być dowolna. Natomiast Sodium Lauryl Sulfate jest bezpieczny, gdy jego zawartość w kosmetyku pozostającym na skórze nie przekracza 1%."
-
nick nieaktualnyPolin - ten biały jeleń ProBiotic czy jakoś tak miał bardzo dobry skład. Ten zwykły był do kitu. Ja używam biedronkowego różowego "dla dziewczynek i nastolatek" ale nie wiem czy po naturalnym porodzie będzie ok. Skład ma bardzo przyzwoity.
Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Ja biore tylko szare mydlo dla siebie i zamierzam nim myc sie cala. Nawet do glowy moge uzyc bo mam krociutkie wlosy noo i tantum.
Ja tak ostatnio w szpitalu robiłam z płynem do higieny intymnejCała z góry na dół się nim umyłam łącznie z włosami i świetnie mi się sprawdził. Przynajmniej miejsca w torbie sobie nie zagracałam szamponami, żelami i cudami na kiju
domiii, ciri22, Falon lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Ale SLS I SLES to dwa inne składniki o różnych właściwościach. SLESy mogą być nawet używane do pielęgnacji skóry dzieci i nie są szkodliwe.
myślę że po porodzie go nie zmienię.
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Ja tak ostatnio w szpitalu robiłam z płynem do higieny intymnej
Cała z góry na dół się nim umyłam łącznie z włosami i świetnie mi się sprawdził. Przynajmniej miejsca w torbie sobie nie zagracałam szamponami, żelami i cudami na kiju
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Kasiu, ja za Twoim poleceniem kupiłam sobie ten biedronkowy płyn do higieny intymnej i od tej pory jestem czysta jak łza! Wcześniej wzięłam na próbę płyn z Perfecty, ale od razu jakaś grzybica mi się przypałętała.
Widzisz, a ostatnio pod prysznicem myślałam o tym, aby Ci podziękować. Tak więc dziękuję za polecenie!A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Kate zab boli, licze ze jutro dostane antybiotyk ktory tez pomozena stan zapalny zeba. Do dentysty nie ide bo i tak mi nie pomoga, ewentualnie dadza antybiotyk wlasnie na stan zapalny a jesli jest dziura to potrzebne zdjecie a takiego mi w ciazy nie zrobia. W ciazy mialam wyrywane dwa zeby wlasnie przez to ze nie mozna bylo wykonac zdjecia a bol byl okropny wiec zdecydowalam sie na rwanie, dobrze ze to byly tylne zeby.jusiakp
-
Karolina@ no ja tez myslalam o tym zeby tradycyjnie wygotowywac bo skoro piersia chce karmic to mysle ze z butelek bede korzystac przynajmniej na poczatku malo ale z drugiej strony jak czytalam o tych woreczkach to oszczednosc zachodu i czasu,wrzucasz kilka do woreczka,pach pach,2minuty w mikrofali i gotowe ale chcialam opini zasiegnac:)
Kate84,dzieki za odp,w takim razie mysle ze chyba sie na nie pokusze:) przynajmniej sprobuje:)
-
Czekam na męża aż wróci z pracy, biorę siostrę i brata i jedziemy do naszych babć. Mam taką młodą zdolną kwiaciarkę na wsi i robi różne cudowności. Zrobiłam zdjęcie dzisiejszych prezentów, ale przy takim paskudnym świetle mało co widać...
Falon, ciri22, Mania1718, A.Kasia, muminka83, Karka, Kate84, Lilou1984, Izoleccc, Renka88, Hannia123, Kasia24, Mietka 30:) lubią tę wiadomość