WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić, że w końcu wygoniłam męża do Ikei ;) Już się nie mogę doczekać jego powrotu bo prócz mebli zrobiłam mu listę rzeczy dla małego (falbanka,prześcieradełka, ręczniczki i takie tam) i już bym sobie chciała podotykać ;)

Oczywiście mój mąż zawsze musi wyjść na swoje, już od 2 miesięcy go do tej IKEI wysyłam i się na niego złoszczę, że to odkłada i co się okazało? Że akurat teraz, gdy się łaskawie wybrał jest promocja na meble łazienkowe i 10% ich wartości zwracają na kartę zakupową :P

RudyTygrysek, ciri22, Mania1718, muminka83, Czarodziejka87, Karka, Falon, Est, arien, Kate84, Lilou1984, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    ksanka, rzuć błagam Cię przepis na to ciasto :D
    Kochana Arienko już się robi, pytanie tylko czy chcesz w opcji z gorzka czekolada czy w ogóle bez czekolady?

Opcja tylko z kakao

trochę mniej niż 1/2 szklanki mąki kokosowe (ok 100ml)
    1/2 łyżeczki sody
    4 całe jajka
    2 łyżki ksylitolu
    100-150g orzechów włoskich
    40 g kakao (może gyc odtluszczone z Lidla)
    140g oleju kokosowego

W kapieli wodnej roztopic olej kokosowy z kakao, odstawić z wody do lekkiego przestygniecia

Jajka wymieszać w miseczce z ksylitolem tak ok 1min. ( konsystencja jak na omlet, połączone jajka z cukrem).
    Dodać do jaj olej z kakao, wymieszać mikserem tylko do połączenia się składnikami. Tylko sprawdź czy tłuszcz nie jest za gorący.
    Na koniec dodać make kokosowa z soda, ciasto powinno mieć konsystencję masła orzechowe.
    Na koniec dodać pociete orzechy,
    Posmarować Blaszka (15x20cm) olejem kokosowy (to co zostało na łyżce podczas odmierzania a resztę z łyżki wytrzeć w lapki :)
    Piekarnik nagrzac do 180C
    I piec ok 20 min, jak potyczek suchy upiekło się.
    Wystudzony jesc.
    Cukier badalam po 1 h 2 h itp i po tym cieście miałam jak na czczo.

Inny mój hicior cukrzycowy hummus:)

Szklankę ciecierzycy namaczam na noc zalewają ja woda ok 5 cm ponad ciecierzyca,
    Na drugi dzień gotuje do w tej wodzie co stała przez noc plus tyle ile potrzeba do ugotowania - powinna podwoić objętość.
    Ugotowane ciecierzyca bleduje wraz z wodą (ok 3/4 szk.)
    Dodaje do tego uprazony sezon biały 5 łyżek stołowych. Prace go na suchej patelni tylko do momentu gdy zacznie się unosić aromat sezamu. Byle nie zakupienia go bo będzie gorzki.
    Na koniec dodaje do zblendowanej ciecierzycy sezam, sól, czosnek, oliwę i sok z pół cytryny i znów po 5 min super pasta gotowa :)

Inna moja inspiracją ciecierzyca to ciecierzyca po bretonsku. Nie powoduje wzdęcia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:46

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a tak a propo dnia babci i dziadka, ja zapowiedziałam że do momentu gdy Zosi nie ma na świecie nie składam życzeń!
    Może to zabobony ale mam to w nosie.

Est, edyś lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kasia , teraz na spokojnie możemy jutro otwierać piccolo ;d Ksanka , mój lekarz na nospe mówił że moge brać spokojnie 2x3 dziennie , a jeśli chce mniej to zależy ode mnie bo to ja wiem najlepiej czy mi sie spina brzuch czy nie. W sumie jest w tym jakaś logika;d Jestem zła bo pojechałam po dowód do miasta-dowodu nie ma , miałam kupić mikrofalówke i pralke to żadna się mojemu chłopu nie podoba...brrr.

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Polin - ten biały jeleń ProBiotic czy jakoś tak miał bardzo dobry skład. Ten zwykły był do kitu. Ja używam biedronkowego różowego "dla dziewczynek i nastolatek" ale nie wiem czy po naturalnym porodzie będzie ok. Skład ma bardzo przyzwoity.

Ja mam też biedronkowy ale zwykły dla dorosłych kobiet , biały z zielonymi napisami. Bardzo dobrze mi się sprawdza :) nawet ginka go chwalila.

A.Kasia lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ale SLS I SLES to dwa inne składniki o różnych właściwościach. SLESy mogą być nawet używane do pielęgnacji skóry dzieci i nie są szkodliwe.
    Szare mydło firmy polskiej BARWA nie ma żadnych sls ów

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Gratuluję kolejnych tygodni :) Ja też już dalej - 35 tydzień :)

Odniosę się do podmywania, ja do szpitala biorę szare mydło w kostce i płynie (kupione w gemini) do mycia krocza, w rossmannie kupiłam te pojemniczki do przelania, tam naleję np ten płyn do intymnej facelle różowy, o którym pisałyście bo go używam już jakiś czas i rozrobię sobie już w szpitalu Tantum Rosa też do takiego pojemniczka. Zacznę od mydła zwykłego, potem się zobaczy, będę przygotowana :D

Ja chcę lewatywę, okropne to jest, ale lepiej zrobić myślę. Chociaż wolałabym sama sobie czopek wsadzić i na spokojnie się załatwić...

Falon - ślicznie wyglądasz :) Ja biorę ręcznik papierowy na pewno, mąż jutro kupi jakiś fajny.

Spakowałam się, jedną sportową większą, 2 mniejsze... trochę tego wyszło, a jeszcze nie wszystko :/ mojego jasieczka muszę mieć na wierzchu. Ale bez niego ciężko mi będzie spać i może do karmienia się przyda :)

darra991 - mąż wyparzył wczoraj w garnku butelkę, smoczek i pojemnik na niego. Kupuję też te woreczki do mikrofali. O sterylizatorze pomyślę, jeśli nie będę mogła karmić piersią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:56

ksanka, A.Kasia, edyś, Mania1718, Falon, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • arien Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, bardzo Ci dziękuję za przepis :) A jakie Ty cukry masz na czczo? :) Powiedz mi, mogę zastąpić olej kokosowy zwykłym? Czy to się nie zamienia?
    Ja robiłam z ciecierzycy nutellę :) z ksylitolem i kakaem. Ale średnio mi podeszło :) Robiłam jeszcze piernika z mąki razowej i amarantusowej i był całkiem git :) cukier po nim również :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś może lodówkę ze szkła hartowanego ? czym to czyścić...chociaż jeszcze nie korzystamy z tej kuchni wszystko z tego szkła jest już tak ubabrane że szok.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosko mi popołudniowa drzemka działa cuda :)

A.Kasia, Falon lubią tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Witam się w rozpoczętym 35 tygodniu :)
    Tak mówiłyście o tym Piccolo, a mnie naszło na to winko bezalkoholowe z Rossmana (chyba Wanna kiedyś o nim wspominała ?
    Przejrzałam wczoraj półki w Rossmanie,ale nie rzuciło mi się w oczy, może się przejdę dzisiaj jeszcze i o nie podpytam :)

Od 2 nie spałam, najpierw obudziło mnie siku, a potem mąż tak chrapał, że tylko się przewalałam z jednej strony na drugą B)

Renka Ja od zawsze mam mega skłonność do hemoroidów, pewnie przez zaparcia i też słyszałam, że lewatywa nie wskazana :?

Kate84 Podpytam lekarza o te leki, które podałaś na pracę jelit. Przydałyby mi się :] Tylko ciekawa jestem czy przy dłuższym braniu nie rozleniwią jelit :?

Dorka To się wymęczyłaś bidulko :/ Może się czymś zatrułaś ?

Louis Fernandet sie nazywa to wino. Nie znalazłam go na stronie polskiego Rosmanna ale w sklepach jest. A wygląda tak: http://m.rossmannversand.de/produkt/63082/louis-fernandet-alkoholfrei.aspx

Kokaina lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ma ktoś może lodówkę ze szkła hartowanego ? czym to czyścić...chociaż jeszcze nie korzystamy z tej kuchni wszystko z tego szkła jest już tak ubabrane że szok.

Ja mam taką

http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/refrigerators/side-by-side/RSH5ZLBG1/XEO

Czyszczę ją płynem do szyb a jak są jakieś tłuste plamy to odtłuszczaczem :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Dokładnie tak jak napisała A.Kasia najlepszy jest płyn do szyb + ręcznik papierowy ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Ksanka, bardzo Ci dziękuję za przepis :) A jakie Ty cukry masz na czczo? :) Powiedz mi, mogę zastąpić olej kokosowy zwykłym? Czy to się nie zamienia?
    Ja robiłam z ciecierzycy nutellę :) z ksylitolem i kakaem. Ale średnio mi podeszło :) Robiłam jeszcze piernika z mąki razowej i amarantusowej i był całkiem git :) cukier po nim również :)
    Na czczo mam różnie ale zwykle 78-88, ale ja jeszcze po nocnym sikaniu ok 3 pije kefir robico 250g by nie mieć ketonow.
    Polecam olej kokosowy że względu na jego właściwości zdrowotne no i zapach.
    Teoretycznie można z innym tłuszczem np masłem ale ja wolałam nie ryzykować podbicia cukrów.
    Pamiętam jak miesiące temu Muminka polecala olej kokosowy i.... Teraz jestem już oddana fanka tego oleju bo można ko wykorzystać i w kuchni i do nawilżenia naszej skóry i włosów a co najlepsze również jest b. Dobry do malutkiego ciałka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:27

muminka83 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja mam taką

http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/refrigerators/side-by-side/RSH5ZLBG1/XEO

Czyszczę ją płynem do szyb a jak są jakieś tłuste plamy to odtłuszczaczem :)

Przepraszam że się wtrące, ale do domu szukamy właśnie lodówki side by side, ta wygląda bardzo ładnie. Kasiu jesteś zadowolona?

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam że są jakieś specjalne płyny. Coś czuje że będę musiała 5 razy dziennie latać ze ścierką.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ta lodówka jest mega z M jak widzieliśmy to już chcieliśmy ją pod pachę brać i do domu iść, powiedz nam jesteś zadowolona z niej? Akurat z M wczoraj rozmawialiśmy na temat lodówki i mówił że jak się uda to przed sezonem letnim sprawi nam takie cudo :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    My dzisiaj po wizycie.
    Gałgan waży prawie 1900g i powoli zaczyna się wstawiać głową w dół ( jest już skośnie a nie poprzecznie) więc ćwiaczenia działają :)
    Wszystko pozamykane, szyjka uformowana, 3 cm. AFI 10,7. Prawa nerka nadal powiększona ale rośnie symetrycznie co znaczy, że nie jest gorzej :D
    Co dziwne spadł mi poziom elektrolitów więc mam włączony dodatkowy potas i mam wiecej solić (WTF? :P)
    Co do czkawki to mój zaczyna od kilku dni z zegarkiem w ręku o 23 i łupie prawie godzinę ;/
    Coś miałam wam jeszcze pisać ale kalafior oczywiście zapomniał...

baassiia, Czarodziejka87, ksanka, Magda lena, Karka, edyś, Mania1718, Kate84, A.Kasia, d'nusia, Madzialena90, Martita88, M+M+?, Falon, Renka88, RudyTygrysek, muminka83, Hannia123, Est, Madlene.:), Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę męża ! mojego po coś wysłać do sklepu to wraca i mówi : nie było nic ciekawego.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej
    My dzisiaj po wizycie.
    Gałgan waży prawie 1900g i powoli zaczyna się wstawiać głową w dół ( jest już skośnie a nie poprzecznie) więc ćwiaczenia działają :)
    Wszystko pozamykane, szyjka uformowana, 3 cm. AFI 10,7. Prawa nerka nadal powiększona ale rośnie symetrycznie co znaczy, że nie jest gorzej :D
    Co dziwne spadł mi poziom elektrolitów więc mam włączony dodatkowy potas i mam wiecej solić (WTF? :P)
    Co do czkawki to mój zaczyna od kilku dni z zegarkiem w ręku o 23 i łupie prawie godzinę ;/
    Coś miałam wam jeszcze pisać ale kalafior oczywiście zapomniał...

Izoleccc a co ci lekarz mówi, na tą powiększona nerkę? bo my mamy powiększony jeden moczowód i lekarz mówi, że na razie się nie przejmować i będzie do obserwacji po porodzie...

atdc20mm6bz4wcm9.png
‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ