X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej
    My dzisiaj po wizycie.
    Gałgan waży prawie 1900g i powoli zaczyna się wstawiać głową w dół ( jest już skośnie a nie poprzecznie) więc ćwiaczenia działają :)
    Wszystko pozamykane, szyjka uformowana, 3 cm. AFI 10,7. Prawa nerka nadal powiększona ale rośnie symetrycznie co znaczy, że nie jest gorzej :D
    Co dziwne spadł mi poziom elektrolitów więc mam włączony dodatkowy potas i mam wiecej solić (WTF? :P)
    Co do czkawki to mój zaczyna od kilku dni z zegarkiem w ręku o 23 i łupie prawie godzinę ;/
    Coś miałam wam jeszcze pisać ale kalafior oczywiście zapomniał...

Gratki, cieszę się że wszystko jest dobrze i jaka szyjka ładna :-)

Izoleccc lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Izoleccc a co ci lekarz mówi, na tą powiększona nerkę? bo my mamy powiększony jeden moczowód i lekarz mówi, że na razie się nie przejmować i będzie do obserwacji po porodzie...

Vincent - u nas stwierdzono wadę rozwojową. Póki co do obserwacji i też zobaczymy jak się bedzie zachowywała po porodzie. Może się samo wyrównać jak młody zacznie normalnie sikać ale decyzje podejmą po USG pierwszej dobie życia i kontroli urologa.

Vincent lubi tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :) trzymam kciuki ,żeby wszystko i u nas i u Was było dobrze <3

Izoleccc lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji dzisiejsi my :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc544dae2d3.jpg

Vincent, arien, She86, d'nusia, Lilou1984, Mania1718, edyś, ksanka, Falon, A.Kasia, baassiia, Czarodziejka87, alinalii, Kokaina, nataliano, Karka, Renka88, muminka83, Teresa1992, krówka_muffka, Hannia123, Est, RudyTygrysek, Madlene.:), Karolina@, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyśteż mnie kaszel męczy od 2 tygodni (pozostałość po przeziębieniu), ostatnio kupiłam Stodal w aptece i jest lepiej.

dziewczyny ja bym się generalnie tym etanolem w syropach nie przejmowała. wypijecie kefir, czy zjecie 2 jabłka i one też fermentują. więc takie śladowe ilości alko nie mają znaczenia

Co do lewatywy to się skonsultuje ze swoja położną, jak ona uważa że lepiej tak to się poświecę :P nigdy nie robiłam, ale jak to mówią kiedyś może być ten pierwszy raz. hemoroidów nie mam więc luzik :P

roletka trzymajcie się tam jeszcze chwile w trzypaku. ale dzidzie są już duże i silne więc jak szyjka się zupełnie zbuntuje to już nie ma strachu. 2-3 tygodnie jeszcze Cię pewnie pooszczędzają a potem niech się dzieje wola nieba i tulu tuli z mamusią :) trzymam za Was kciuki

MeAmerie bądźcie dzielni z Emilem:) to już jest dopiero duży chłopak jak na 34 tydzień! czekamy na wieści

Ola gratuluje 34 tygodnia :) a A.Kasia to już 35 jutro. brawo! brawo dziewczyny! :) cieszę się że u Kasi mocz się poprawił i wyniki ALT AST w normie :)

Kokaina już 35 tydzień suuuuper!:) torba spakowana?

Falon śliczna mamusia z Ciebie :) gratuluje 3 z przodu. Masz termin na kwiecień? :D

Paulina2344 mam nadzieje, że już przeszło! zdrówka i nawadniajcie się :)

ja płynu do higieny intymnej specjalnego nigdy nie używałam, i nigdy nie miałam TAM żadnych problemów, więc chyba przy szarym mydełku pozostane w szpitalu. zamierzam sobie w rossmannowe buteleczki samolotowe poprzelewać szampon i odżywkę, płyn micelarny itp., żeby miejsca w torbie nie zawalać

po dzisiejszej wizycie wszystko ok :) ułożenie główkowe, pod prawym cyckiem mam dupkę córci, a po lewej stronie brzucha boksuje nóżkami i rączkami ♥♥♥

izoleccc ale masz malutki brzuszek! gdzie Ty mieścisz tego klocuszka 1900? :P
    gratuluje dobrych wieści z wizyty. mam nadzieje, że z nerką samo się unormuje po porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:44

d'nusia, Vincent, Madzialena90, Mania1718, edyś, domiii, Falon, Czarodziejka87, baassiia, A.Kasia, Kokaina, Izoleccc, Karka, Renka88, muminka83, Hannia123, Est, RudyTygrysek, Karolina@, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, RudyTygrysek - ogólnie z lodówki jestem bardzo zadowolona ale niestety jest kilka niedopracowanych elementów :/ Największym problemem jest ten plastikowy panel na którym znajduje się dystrybutor wody i barek. Okropnie się rysuje i nie wygląda to za fajnie po kilku latach użytkowania. Szkło sprawuje się świetnie, łatwo się czyści i nie ma żadnych rys. Zamrażarka i lodówka pojemne, dystrybutor wody i lodu działa bez zarzutu.

Niedawno pomagałam przyjaciółce w wyborze lodówki tego typu i wybrałyśmy troszkę nowszy, lepiej zaprojektowany model tego samego producenta. Jak będę na laptopie to poszukam i Wam wkleję linka do niej bo jeśli miałabym którąś polecić to raczej prędzej tą, którą ma koleżanka ;)

RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

• mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Ja tez mam taki 0+ z chicco ortodentyczny,zobaczymy czy sie sprawdzi :)
    U mojej córeczki się sprawdził Chicco - Physio Soft? Taki masz właśnie (wrzuciłabym zdjecie, ale nie umiem:P)?
    Dla niej był super, bo jest mega delikatny i miękki - wszystkie inne smoczki z plastikiem powodowały u niej czerwone plamki i jakby liszaje... Zaczęłam szukać smoczków wykonanych z innych materiałów i trafiłam na tego i od razu się poprawiła skóra wokół ust. One też mają taką budowę, żeby ograniczać ślinienie i żeby usta były odpowiednio ułożone, więc myślę, że to miało też duże znaczenie :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które z Was oglądają "Porody" na Ipli? Czy tylko mnie drażni jak kładą te dziewczyny na fotelu ginekologicznym (czy łóżku), gdzie nogi niemalże pod sufit i każą przeć na zawołanie. Co prawda nie rodziłam, ale wydaje mi się to tak nienaturalne (co zresztą potwierdzają artykuły chociażby na stronie Rodzić po ludzku).

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Louis Fernandet sie nazywa to wino. Nie znalazłam go na stronie polskiego Rosmanna ale w sklepach jest. A wygląda tak: http://m.rossmannversand.de/produkt/63082/louis-fernandet-alkoholfrei.aspx

Dziękuję :*
    Miałam Cie prosić o podanie nazwy. Przejdę się do Rossmanna i sprawdzę czy jest dostępne :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Falon Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 Pytałaś o mój TP. Jestem na końcu listy czyli 31 marca.
    Mąż tylko czasem zagaduje, że może urodzę 1go kwietnia w prima aprilis i wyskoczy niespodziewanie chłopczyk? ;-)

Lilou1984, d'nusia, Izoleccc, A.Kasia, Est, roletka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, które z Was oglądają "Porody" na Ipli? Czy tylko mnie drażni jak kładą te dziewczyny na fotelu ginekologicznym (czy łóżku), gdzie nogi niemalże pod sufit i każą przeć na zawołanie. Co prawda nie rodziłam, ale wydaje mi się to tak nienaturalne (co zresztą potwierdzają artykuły chociażby na stronie Rodzić po ludzku).
    Dlatego ja chcę rodzic w szpitalu w którym pozwalaja urodzić w pozycji w jakiej Ci wygodnie. Czytałam też ostatnio jakąś książkę, w której było wlasnie napisane ze ta pozycja na fotelu jest bardzo nie naturalna i nie ulatwia porodu.

Mania1718 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Dlatego ja chcę rodzic w szpitalu w którym pozwalaja urodzić w pozycji w jakiej Ci wygodnie. Czytałam też ostatnio jakąś książkę, w której było wlasnie napisane ze ta pozycja na fotelu jest bardzo nie naturalna i nie ulatwia porodu.
    a ja myślałam, że to już wszędzie odeszli od tego "usadzania" na siłę. No ale pewnie zdarzają się szpitale gdzie dalej głęboki PRL :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Kokaina już 35 tydzień suuuuper!:) torba spakowana?
    Obiecuję sobie ze torbę spakuje w przyszłym tygodniu ;)
    W moim szpitalu położna sugerowala żeby wziąć tylko jedna torbę dla siebie i dzidzi, nie wiem czy się pomieszcze.

Twój maluszek wcale się nie taki mały zapowiada, cieszę się że wszystko ok. No i mam nadzieję że z dzidzia przyjaciółki będzie wszystko wporzadku :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką torbę bierzecie do szpitala? Taką sportową do ręki czy walizke na kółkach?

Bo ja miałam zamiar taką sportową kupić ale nie mogę nigdzie znaleźć w rozsądnej cenie a nie chce jakiejś drogiej bo może być to torba "na raz".
    Mam taką średnią walizkę na kółkach i nie wiem czy się w nią nie spakować hmm dylemat

Filip 28.03.2016 <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    a ja myślałam, że to już wszędzie odeszli od tego "usadzania" na siłę. No ale pewnie zdarzają się szpitale gdzie dalej głęboki PRL :p
    No właśnie nie! Tez tak myslalam, a potem jak robiłam rekonesans to w Warszawie może ze 2-3 szpitale. Albo np pozwalaja w czasie skurczow i ogolnie w tej drugiej fazie chodzić czy co tam Ci sie podoba, a juz na samo parcie sadzaja na "samolocie".

Martita88 lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:26

Kokaina, d'nusia, edyś, Czarodziejka87, Mania1718, Izoleccc, Hannia123, A.Kasia, Karka, Est, Falon, RudyTygrysek, roletka, Madlene.:), Karolina@, Lilou1984, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dziewczyny jaką torbę bierzecie do szpitala? Taką sportową do ręki czy walizke na kółkach?

Bo ja miałam zamiar taką sportową kupić ale nie mogę nigdzie znaleźć w rozsądnej cenie a nie chce jakiejś drogiej bo może być to torba "na raz".
    Mam taką średnią walizkę na kółkach i nie wiem czy się w nią nie spakować hmm dylemat

Ja mam właśnie taką większą sportowa i w nią się będę pakować :) chociaż na pewno na kółkach wygodniejsza.

Renka, nie lubię tych skurczy na Ktg. Ja nie miałam jeszcze robionego, ciekawe czy coś by mi wyszło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:46

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    No właśnie nie! Tez tak myslalam, a potem jak robiłam rekonesans to w Warszawie może ze 2-3 szpitale. Albo np pozwalaja w czasie skurczow i ogolnie w tej drugiej fazie chodzić czy co tam Ci sie podoba, a juz na samo parcie sadzaja na "samolocie".

Sory dziewczyny, ale jakbyscie wy chcialy rodzic? Porod to nie tylko wasza sprawa, ale tez calego personelu, ktory ten porod "obsluguje". Jakby niby lekarz czy polozna mieli wglad w to co sie dzieje jakbyscie rodzily w innej pozycji. Kazdy ma prawo do tego czy tamtego, ladnie sie mowi, ale w teorii, prakryka jest troche inna. Bo to troche na zasadzie chce zeby bylo po mojemu bo mam prawo, ale jak cos pojdzie nie tak to juz lekarz winny. Troche pokory w tym wszystkim. Tez nie mam najmilszych wspomnien z porodu i wiele rzeczy bylo nie tak jakbym chciala, ale chodzi o to zeby dziecko urodzilo sie cale i zdrowe, a my przy okazji nie ucierpialy na tym za bardzo. A te wszystkie zachcianki i wyobrazenia zaczerpniete z amerykanskich filmow traktujmy troche swobodniej.

Teresa1992, krówka_muffka, Hannia123, RudyTygrysek, Madlene.:), Karolina@, Gośśś, Kokaina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka - popieram Twoją wypowiedź w 100 % ! :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie sa zachcianki wg zalecen z 2012 ministra zdrowia, kobieta ma prawo wyboru pizycji do parcia. Ktos madrzejszy jakos to analizowal i wychodzi na to ze przymusowa pozycja nie ulatwia porodu, a wrecz przeciwnie

Ja nie zamierzam cudowac, ale w dobrych szpitalach sami proponuja rozne pozycje...

Ciocia urodzila 5 dzieci w przedziale 20-lat i przy ostatnim, polozne same zachecaly ja do szukania najlepszej pozycji, byla bardzo zadowolona z opieki mimo ze szpital NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:13

Mania1718, A.Kasia lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ