X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre z Was borykają się z kiepskimi wynikami, czego bardzo współczuję i trzymam kciuki za poprawę. Moje wyniki przyszły przed momentem, ale na szczęście okej.

Dziewczyny, tak piszecie o zrzucaniu wagi po porodzie i sama już marzę o tym. Przed zajściem w ciążę biegałam na 10km, bardzo często jeździłam na rowerze duże dystanse i oczywiście ćwiczyła z Chodakowską. Formę miałam świetną, a jak teraz patrzę na siebie to chce mi się płakać :( Zaczynam bać się porodu pod kątem wytrzymałości organizmu ;/ Aleeee damy radę. W końcu będziemy miały nasze szczęścia obok siebie :)

Ad. lewatywy. Położna polecała. Mówiłam, że niezbyt fajnie wygląda rodzący się bobas w akompaniamencie brązu... Poza tym pytałam wiele mamuś o ten temat i każda polecała lewatywę i zachęcały. Szwagierce nie zdążyli zrobić, bo trafiła na porodówkę z 8cm rozwarciem i powiedziała że strasznie żałuje.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z perspektywy obserwatora w ogóle nie przeraża kupa podczas porodu. 'Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce' ,ale gdybym miała rodzić sn chyba bym się zdecydowała dla własnego komfortu :)

muminka83 lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i generalnie wszystko ok, nie rodzę jeszcze :P Gin zwiekszył mi tylko dawke leku na cisnienie bo dalej jednak jest za wysokie. Przepływy wszytskie ok, łożysko idealne. Pobrał próbke na GBS. Alicja waży 2150g :) Dzis też mialam robione pierwsze KTG i od teraz wizyty już co 2 tyg :) Cieszę się, przynajmniej szybciej mi bedzie leciało :)

A.Kasia, Izoleccc, muminka83, Czarodziejka87, edyś, Madlene.:), Gośśś, d'nusia, Falon, Hannia123, Kate84, Mania1718, Lilou1984, M+M+?, Karka, Magda lena, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy Tygrysek fajno,że udało ci się dorwać jeszcze te płyny:)
    Też jestem ciekawa na ile starcza butla 3l hmm

Gośśś kciukasy za jutrzejsze wyniki:)

Muminko ciasto wygląda mniami!

Kate cieszę się,że podróż przebiegła spokojnie i już odpoczywasz:)

Gratuluje udanych wizyt:)

A ja mam już wreszcie bryke małego w domu Camarelo Carera:):D
    I mogę powiedzieć,że mam już wszystko,całą wyprawkę:)

A.Kasia, RudyTygrysek, Gośśś, d'nusia, Mania1718, Kate84, Magda lena lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wlasnie się obraził i poszedł do drugiego pokoju -dostał ochrzan za to ze chciał być zabawny i rzucił we mnie jaśkiem, trafił oczywiście w brzuch a ja jestem na to uczulona.No może za ostro zareagowalam ale moglby czasem pomyśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:28

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja mam inny wozek
    ? ;D Wy wszystkie wymieniacie te same firmy a ja mam peg perego. Uzywany skladany stelaz wraz z gondola i to jesda reka. Ja mam wszystko uzywane ;p nawet lozeczko tylko materac nowiutki ;p

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ja mam Adbor Zipp uzywany, lozeczko uzywane, lezaczek uzywany, niemalze wszystkie ciuszki z lumpka, tylko materac nowy kupowalam ;)

ciri22, Falon, Lilou1984 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wózek używany Tako laret ;) ciuszkow mam sporo po kimś. Łóżeczko też dawali ale nie podobało mi się :)

ciri22, Falon lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wózek mam używany Bebetto Vulcano, model jakis sprzed 4 lat chyba :P łożeczko, nosidełko i bujaczek tez uzywane :) ciuszki to poł używanych, pół nowych i materacyk nowy :)

ciri22, Falon lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje lozeczko ma 15 lat! Jak sie ostarnio dowiedzialam ;) wszystko dostalam oprocz wozka i kosmetykow jak wiadomo i pieluch tetrowych i materaca. Reszta dostane rzeczy;p

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri a mnie się wydaje że na Camarelo w ostateczności tylko ja sie zdecydowałam chyba że coś pominęłam to z góry przepraszam;)
    A tak to różne mamy wózki Bebetto,Xlander,Tako ,Adamex ;)

Filip 28.03.2016 <3
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Czy tylko ja mam inny wozek
    ? ;D Wy wszystkie wymieniacie te same firmy a ja mam peg perego. Uzywany skladany stelaz wraz z gondola i to jesda reka. Ja mam wszystko uzywane ;p nawet lozeczko tylko materac nowiutki ;p

Tez mam Peg Perego :D nie jesteś sama

ciri22 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilo mi o to ze te najbardziej popularne firmy ;p ale wiadomo ze popularne, sprawdzone i w ogole sie kupuje ale spodziewalam sie wiekszej roznorodnosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Tez mam Peg Perego :D nie jesteś sama
    Jaki?

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Book plus S wersja Pop up. Tez sie składa z gondola :p

ciri22 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam!

Zakochalam sie w nim w 11tc. I potem szukalam tanszego ale ten byl idealny na moje potrzebu czestych podrozy oraz wnoszenia na 6 pietro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:57

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawie wszystko nowe dlatego,że nie miałam od kogo kupić używanych rzeczy
    Jedynie większość ciuszków mam z lumpka i od kumpeli i laktator od przyjaciółki.:)

Filip 28.03.2016 <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam wszystko nowe , w rodzinie dawnooo nie było dzieci , wiec nie miałam od kogo dostac, ale nie ma w tym nic złego ze ma się uzywane
    rzeczy ;;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja to na olx kupilam troche.

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Mam ten sam!

Zakochalam sie w nim w 11tc. I potem szukalam tanszego ale ten byl idealny na moje potrzebu czestych podrozy oraz wnoszenia na 6 pietro

U nas tez miłość od pierwszego wejrzenia :D i szczerze powiem, że nie szukałam innego :) ten spełniał wszystkie oczekiwania

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ