X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny przez co niektóre muszą z Was przejść przy tych ciążach... ten cały stres, nieustający lęk...niewyobrażalne... Co to się dzieje :-(

Ja wierzę, że w kwietniu już wszystkie będziemy w komplecie wraz z naszymi zdrowiuteńkimi maleństwami! Nie ma innej opcji!

baassiia, Mania1718, edyś, Kate84, Kokaina, Hannia123 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dziewczyny rozstèpami tez za bardzo się nie przejmujcie. Z czasem bledną i są mało widoczne. Ja mam na udach i boczkach ale przy wadze 56 nic a nic nie rzucało się w oczy.
    Muminko czy Ty zawsze musisz trafić w moje gusta kulinarne? ? :D Pewnie jutro będę kombinować bo dawno ciasta nie piekłam ;)

Póki co idę leżeć bo krocze boli strasznie po intensywnym dniu.

Ja robiłam z tego przepisu. http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka Jednak dawałam truskawki mrożone. To ciasto jest proste. Nie wymaga siły i dużego nakładu pracy. Przepis wygląda na trudny ale spokojnie możesz na siedząco nawet je wykonać. Wiem bo 25 stycznia zeszłego roku złamałam nogę w 4 miejscach i siedząc na wózku inwalidzkim z nogą w gipsie robiłam je nałogowo z różnych owoców. Polecam też kupić masę makową i zamiast pianki i owoców wyłożyć podpieczony ten spód ciasta tą masą. Następnie na nią - żurawinę ale albo w dżemie albo w musie .... i znowu troszkę ciasta kruchego i do piekarnika. Niebo w gębie.

http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:43

Mania1718, Falon, Madlene.:), RudyTygrysek lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja robiłam z tego przepisu. http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka Jednak dawałam truskawki mrożone. To ciasto jest proste. Nie wymaga siły i dużego nakładu pracy. Przepis wygląda na trudny ale spokojnie możesz na siedząco nawet je wykonać. Wiem bo 25 stycznia zeszłego roku złamałam nogę w 4 miejscach i siedząc na wózku inwalidzkim z nogą w gipsie robiłam je nałogowo z różnych owoców. Polecam też kupić masę makową i zamiast pianki i owoców wyłożyć podpieczony ten spód ciasta tą masą. Następnie na nią - żurawinę ale albo w dżemie albo w musie .... i znowu troszkę ciasta kruchego i do piekarnika. Niebo w gębie.

http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka

właśnie miałam błagać o przepis :D DZIĘKI!

Edit: zobaczyłam przepis i zdjęcie - ślina kapie na podłogę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:50

muminka83, Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia i MeAmerie trzymajcie się dzielnie i dawajcie znać, bo się zmartwiłam mocno :(

zmieniłam daty porodów.

co do ćwiczeń - jest sporo fajnych z maluszkami :)

Est, Teresa1992, Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    właśnie miałam błagać o przepis :D DZIĘKI!

Edit: zobaczyłam przepis i zdjęcie - ślina kapie na podłogę :P

Znowu zwijam język z laptopa :D i pojawił się ślinotok :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:51

Martita88, RudyTygrysek, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie - nie myśl, że uwazam, że panikujesz czy cokolwiek. Absolutnie nie! Tak jak mówisz, co jeden lekarz to inna opinia. Najlepiej pojechać, sprawdzić, to w końcu chodzi o zdrowie Twoje i maleństwa. Mam nadzieję, że uda się nad tym zapanować i jeszcze pozostaniesz chwilę w dwupaku. Ściskam Cię mocno :)
    Dziewczyny - naprawdę powinnyście brać pod uwagę, że są wsród nas słodkie mamusie i takie pyszne tematy powinny być po prostu zakazane! :p :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:54

d'nusia, RudyTygrysek, Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje krocze tez mnie nie oszczędza :( jak już się rozruszam to ok, ale momentami cierpie strasznie , nie ejstem w stanie się nawet obrócić na bok..
    a co do rozstępów to mi się pojawiły na boczkach , na brzuszku naszczeście jeszcze nie mam i oby nie było , choć nie ukrywam ze to moja wina , bo całą ciąże smarowałam sam brzuch z lenistawa nie sięgałam boczków i oto efekty

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie trzymam kciuki:*

Filip 28.03.2016 <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze teraz wymyśliłam ad golenia, próbowała któraś golić bikini maszynką elektryczną męża ? Może by jakoś łatwiej to szło :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka przepraszam, ze dopiero teraz, dziekuje, ze sie martwilyscie :-* szczerze mowiac to po dzisiejszym dniu nadal nic nie wiem :-\ miala byc dzisiaj kobitka od badan prenatalnych i ona miala robic usg, ale nie dojechala wiec przesuneli mi je na poniedzialek, zrobili tylko takie zwykle usg i wyszlo wszystko ok, maly niby wazy 2160gram, przeplywy ma dobre i odpowiada na swoj wiek. Tylko najgorsze jest to ze tydzien temu przy przyjeciu niby wazyl 2150, a dzisiaj dr mi mowila zeby sie tym nie sugerowac bo usg powinno sie robic tak srednio raz na 2tyg bo to tez zalezy od tego kto robi :-\ szlag mnie tragi :-\ niby na prenatalnych maly wazyl 1750gr a to bylo 2dni przed przyjeciem :-\ i byc tu czlowieku madry :-\ jutro bedzie drugi wynik estriolu i lekarz powiedzial, ze zobaczy co w nim wyjdzie, bo jak nie bedzie spadac to bedzie dobrze.... dzisiaj mojego gina nie bylo ale jutro jak dostane wynik to z nim bede gadac jak on to widzi...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Tak jeszcze teraz wymyśliłam ad golenia, próbowała któraś golić bikini maszynką elektryczną męża ? Może by jakoś łatwiej to szło :P

hah mój mi nie chciał swojej użyczyć ;P , za to on mnie tam goli ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia i MeAmerie mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i szybko to u was wylecza :-* trzymam kciuki :-*

Muminko ani mi sie waz tu zdjecia ciacha wstawiac :-P jak wstawisz to od razu wysylaj kuriera z kawaleczkiem dla mnie :-P :-P

Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii, dokładnie :) mój mąż też zajmuje się u mnie "fryzjerstwem" w tamtych okolicach :) całkiem ładnie mu to idzie :) a potem jeszcze robi degustację ;)

Madlene.:), alinalii, Mania1718, Falon, edyś, M+M+?, nataliano, She86, Renka88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    hah mój mi nie chciał swojej użyczyć ;P , za to on mnie tam goli ;P
    Mój nie da rady mnie tam golić, bo mówi że mu się od razu chce robić drugiego dzidziusia :D

alinalii, Falon, Mania1718, arien, arien, nataliano, RudyTygrysek, Izoleccc, Kate84, krówka_muffka, Czarodziejka87, Teresa1992, Hannia123, Lilou1984, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mój Ł też mi pomagał ostatnio :) hehe a miny miał takie jakby tam co najmniej picasso powstawał :D aaa i depilowałam się kremem do depilacji i powiem Wam że super sprawa :)

alinalii, Falon, Mania1718, Madlene.:), nataliano, Kate84 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał przyjemność dzisiaj zająć się fryzjerstwem przed spotkaniem z położną :D Śmiałam się że se przypominał przy okazji jak wygląda kokocha haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 18:12

Falon, Madlene.:), Martita88, alinalii, nataliano, A.Kasia, Kate84, Renka88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Falon Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój by mnie bez problemu ogolił lecz za to ja mam jakieś opory :-P

Teraz już robię to tak na czuja, a na poród też planuję zrobić to sama :-)

Za to co do lewatywy, to nigdy nie miałam z nią styczności, ale zgadzam się ją zrobić w szpitalu, aby później uniknąć dodatkowych nieprzyjemności.

201604051765.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dostaniesz po dupie! I pomiarami się nie martw bo odpisywalam ze ja też miałam odstęp 1,5 tyg i wyszło mi to samo, zależy od lekarzy i sprzętu.

Gośśś lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    hehe mój Ł też mi pomagał ostatnio :) hehe a miny miał takie jakby tam co najmniej picasso powstawał :D aaa i depilowałam się kremem do depilacji i powiem Wam że super sprawa :)
    Martita a jakiego kremu używasz? Szczerze mówiąc nigdy nie używałam, a bałam się że kupie a włoski i tak zostaną, a może to jest dobry pomysł.

28whyx8d41olhvnv.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    MeAmerie - nie myśl, że uwazam, że panikujesz czy cokolwiek. Absolutnie nie! Tak jak mówisz, co jeden lekarz to inna opinia. Najlepiej pojechać, sprawdzić, to w końcu chodzi o zdrowie Twoje i maleństwa. Mam nadzieję, że uda się nad tym zapanować i jeszcze pozostaniesz chwilę w dwupaku. Ściskam Cię mocno :)
    Dziewczyny - naprawdę powinnyście brać pod uwagę, że są wsród nas słodkie mamusie i takie pyszne tematy powinny być po prostu zakazane! :p :)

Nawet przez chwilę tak nie pomyślałam. Przecież wiadomo że wolałabym uniknąć szpitala i być w domu z synkiem, zwłaszcza że okropnie zniósł moje wyjście z domu z torba. Ale jeśli tutaj mnie nie zostawia to jutro o 8 rano mam być na oddziale Kopernika. Póki co mam nadzieję że zmniejsza wyniki i dotrwam choć do 37 tygodnia.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ