Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku dziewczyny przez co niektóre muszą z Was przejść przy tych ciążach... ten cały stres, nieustający lęk...niewyobrażalne... Co to się dzieje
Ja wierzę, że w kwietniu już wszystkie będziemy w komplecie wraz z naszymi zdrowiuteńkimi maleństwami! Nie ma innej opcji!
baassiia, Mania1718, edyś, Kate84, Kokaina, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Dziewczyny rozstèpami tez za bardzo się nie przejmujcie. Z czasem bledną i są mało widoczne. Ja mam na udach i boczkach ale przy wadze 56 nic a nic nie rzucało się w oczy.
Muminko czy Ty zawsze musisz trafić w moje gusta kulinarne? ?Pewnie jutro będę kombinować bo dawno ciasta nie piekłam
Póki co idę leżeć bo krocze boli strasznie po intensywnym dniu.
Ja robiłam z tego przepisu. http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka Jednak dawałam truskawki mrożone. To ciasto jest proste. Nie wymaga siły i dużego nakładu pracy. Przepis wygląda na trudny ale spokojnie możesz na siedząco nawet je wykonać. Wiem bo 25 stycznia zeszłego roku złamałam nogę w 4 miejscach i siedząc na wózku inwalidzkim z nogą w gipsie robiłam je nałogowo z różnych owoców. Polecam też kupić masę makową i zamiast pianki i owoców wyłożyć podpieczony ten spód ciasta tą masą. Następnie na nią - żurawinę ale albo w dżemie albo w musie .... i znowu troszkę ciasta kruchego i do piekarnika. Niebo w gębie.
http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-piankaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:43
Mania1718, Falon, Madlene.:), RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Ja robiłam z tego przepisu. http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka Jednak dawałam truskawki mrożone. To ciasto jest proste. Nie wymaga siły i dużego nakładu pracy. Przepis wygląda na trudny ale spokojnie możesz na siedząco nawet je wykonać. Wiem bo 25 stycznia zeszłego roku złamałam nogę w 4 miejscach i siedząc na wózku inwalidzkim z nogą w gipsie robiłam je nałogowo z różnych owoców. Polecam też kupić masę makową i zamiast pianki i owoców wyłożyć podpieczony ten spód ciasta tą masą. Następnie na nią - żurawinę ale albo w dżemie albo w musie .... i znowu troszkę ciasta kruchego i do piekarnika. Niebo w gębie.
http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
właśnie miałam błagać o przepisDZIĘKI!
Edit: zobaczyłam przepis i zdjęcie - ślina kapie na podłogęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:50
muminka83, Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Martita88 wrote:właśnie miałam błagać o przepis
DZIĘKI!
Edit: zobaczyłam przepis i zdjęcie - ślina kapie na podłogę
Znowu zwijam język z laptopai pojawił się ślinotok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:51
Martita88, RudyTygrysek, Kate84, Falon lubią tę wiadomość
[/link]
-
MeAmerie - nie myśl, że uwazam, że panikujesz czy cokolwiek. Absolutnie nie! Tak jak mówisz, co jeden lekarz to inna opinia. Najlepiej pojechać, sprawdzić, to w końcu chodzi o zdrowie Twoje i maleństwa. Mam nadzieję, że uda się nad tym zapanować i jeszcze pozostaniesz chwilę w dwupaku. Ściskam Cię mocno
Dziewczyny - naprawdę powinnyście brać pod uwagę, że są wsród nas słodkie mamusie i takie pyszne tematy powinny być po prostu zakazane! :pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:54
d'nusia, RudyTygrysek, Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość
-
moje krocze tez mnie nie oszczędza
jak już się rozruszam to ok, ale momentami cierpie strasznie , nie ejstem w stanie się nawet obrócić na bok..
a co do rozstępów to mi się pojawiły na boczkach , na brzuszku naszczeście jeszcze nie mam i oby nie było , choć nie ukrywam ze to moja wina , bo całą ciąże smarowałam sam brzuch z lenistawa nie sięgałam boczków i oto efekty -
Hejka przepraszam, ze dopiero teraz, dziekuje, ze sie martwilyscie :-* szczerze mowiac to po dzisiejszym dniu nadal nic nie wiem
miala byc dzisiaj kobitka od badan prenatalnych i ona miala robic usg, ale nie dojechala wiec przesuneli mi je na poniedzialek, zrobili tylko takie zwykle usg i wyszlo wszystko ok, maly niby wazy 2160gram, przeplywy ma dobre i odpowiada na swoj wiek. Tylko najgorsze jest to ze tydzien temu przy przyjeciu niby wazyl 2150, a dzisiaj dr mi mowila zeby sie tym nie sugerowac bo usg powinno sie robic tak srednio raz na 2tyg bo to tez zalezy od tego kto robi
szlag mnie tragi
niby na prenatalnych maly wazyl 1750gr a to bylo 2dni przed przyjeciem
i byc tu czlowieku madry
jutro bedzie drugi wynik estriolu i lekarz powiedzial, ze zobaczy co w nim wyjdzie, bo jak nie bedzie spadac to bedzie dobrze.... dzisiaj mojego gina nie bylo ale jutro jak dostane wynik to z nim bede gadac jak on to widzi...
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
baassiia wrote:Tak jeszcze teraz wymyśliłam ad golenia, próbowała któraś golić bikini maszynką elektryczną męża ? Może by jakoś łatwiej to szło
hah mój mi nie chciał swojej użyczyć ;P , za to on mnie tam goli ;P -
A.Kasia i MeAmerie mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i szybko to u was wylecza :-* trzymam kciuki :-*
Muminko ani mi sie waz tu zdjecia ciacha wstawiacjak wstawisz to od razu wysylaj kuriera z kawaleczkiem dla mnie
Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
alinalii, dokładnie
mój mąż też zajmuje się u mnie "fryzjerstwem" w tamtych okolicach
całkiem ładnie mu to idzie
a potem jeszcze robi degustację
Madlene.:), alinalii, Mania1718, Falon, edyś, M+M+?, nataliano, She86, Renka88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:hah mój mi nie chciał swojej użyczyć ;P , za to on mnie tam goli ;P
alinalii, Falon, Mania1718, arien, arien, nataliano, RudyTygrysek, Izoleccc, Kate84, krówka_muffka, Czarodziejka87, Teresa1992, Hannia123, Lilou1984, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość
-
hehe mój Ł też mi pomagał ostatnio
hehe a miny miał takie jakby tam co najmniej picasso powstawał
aaa i depilowałam się kremem do depilacji i powiem Wam że super sprawa
alinalii, Falon, Mania1718, Madlene.:), nataliano, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Mój miał przyjemność dzisiaj zająć się fryzjerstwem przed spotkaniem z położną
Śmiałam się że se przypominał przy okazji jak wygląda kokocha haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 18:12
Falon, Madlene.:), Martita88, alinalii, nataliano, A.Kasia, Kate84, Renka88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
[/link]
-
Mój by mnie bez problemu ogolił lecz za to ja mam jakieś opory
Teraz już robię to tak na czuja, a na poród też planuję zrobić to sama
Za to co do lewatywy, to nigdy nie miałam z nią styczności, ale zgadzam się ją zrobić w szpitalu, aby później uniknąć dodatkowych nieprzyjemności.
-
Gosia dostaniesz po dupie! I pomiarami się nie martw bo odpisywalam ze ja też miałam odstęp 1,5 tyg i wyszło mi to samo, zależy od lekarzy i sprzętu.
Gośśś lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Martita88 wrote:hehe mój Ł też mi pomagał ostatnio
hehe a miny miał takie jakby tam co najmniej picasso powstawał
aaa i depilowałam się kremem do depilacji i powiem Wam że super sprawa
-
arien wrote:MeAmerie - nie myśl, że uwazam, że panikujesz czy cokolwiek. Absolutnie nie! Tak jak mówisz, co jeden lekarz to inna opinia. Najlepiej pojechać, sprawdzić, to w końcu chodzi o zdrowie Twoje i maleństwa. Mam nadzieję, że uda się nad tym zapanować i jeszcze pozostaniesz chwilę w dwupaku. Ściskam Cię mocno
Dziewczyny - naprawdę powinnyście brać pod uwagę, że są wsród nas słodkie mamusie i takie pyszne tematy powinny być po prostu zakazane! :p
Nawet przez chwilę tak nie pomyślałam. Przecież wiadomo że wolałabym uniknąć szpitala i być w domu z synkiem, zwłaszcza że okropnie zniósł moje wyjście z domu z torba. Ale jeśli tutaj mnie nie zostawia to jutro o 8 rano mam być na oddziale Kopernika. Póki co mam nadzieję że zmniejsza wyniki i dotrwam choć do 37 tygodnia.