Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja strasznie nie lubię jazdy na rowerze i ćwiczeń w domu. Za to uwielbiam biegać na świeżym powietrzu, bo czuję się wtedy taka wolna.
Kiedyś nie lubiłam biegać, ale się przemogłam, pokonałam trudne początki i zakochałam się w bieganiu.
alinaii u nas mały będzie stosunkowo blisko komputera i też się zastanawiałam, czy to mu nie zaszkodzi. Początkowo mały miał mieć łóżeczko w naszej sypialni, ale stwierdziłam, że to jest zły pomysł. Jak mały by spał obok nas to żadne z nas się nie wyśpi. A narzeczony prędzej czy później musi wrócić do pracy. Tak więc kupiłam monitor oddechu i mały będzie spał w pokoju obok.Est lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Teresa na pocieszenie powim Ci z podczas dwoch ciaz dobijalam do 30 kilo. W przeciagu kilku miesiecy (z corka 6msc a z synem 2 msc) wracalam do wagi poczatkowej
Pelna regeneracja skory brzucha tylko na piersi narzekalam bo podczas karmienia byly olbrzymie a wiadomo jak wygladaly po spadku wagi.
Kasiu z pomoca lekarza szybko zarzegnasz ta negatywna wiadomosc. Przeszlas juz tyle i wiem ze dasz rade i tym razem. Juz sie moge doczekac jak wszystkie urodzimy i zapomnimy o wszystkim co bylo nie takMadlene.:), Falon, Kate84 lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualnyAlinalli nie wiem jak pod wzgledem medycznum ale dla mnie to za blisko. Po pierwsze sen bedzie niespokojny bo jak wlaczysz TV to jednak w nocy bedzie jej w oczy swiecic roznym natezeniem swiatla, dla takiego malucha to jakbys strogoskop wlaczyla, a kolejna rzecz ze jak dziecko sie przyzwyczai i zacznie skupiac wzrok na tym co je jest w telewizji mozesz miec problem z ograniczeniem telewizji.
Ja mimo ze nie jestem przeciwna bajkom i w ogole, jednak juz swojemu facetowi zapowiedzialam ze podczas karmienia czy usypionia nie bedzie telewizji wlaczonej bo wiem jak to niektore dzieci rozprasza, i zamiast skupiac sie na cycu one gapia sie w telewizje. (zmam takie przypadki). A chcialam w mojej wnece "dzieciecej" specjalnie kupic fotel zeby dziecko bylo przyzwyczajone do dzwiekow w mieszkaniu ale zeby ta telewizje jej ograniczyc.edyś lubi tę wiadomość
-
darra991 wrote:Dziewczyny ratujcie bo az mi niedobrze z nerwow.. Martita moze cos wiecej mi powiesz badz Muminka?nie pamietam ktora sie bardziej orientowala w sprawach z zusem:( mianowicie sprawa wyglada nastepujaco,pod koniec listopada dostalam l4szpitalne na 2tyg,po nim dostalam na 3tyg l4od mojego gina. Za ten pierwszy miesiac wyplacil mi pracodawca. Nastepnie znow mialam l4na 3tyg i konczylo sie ono 4stycznia.wtedy tez mialam wizyte i dostalam na nastepne 3tyg czyli do 25 stycznia. Teraz wiec czekam co zrobi zus i czy mi normzlnie wszystko wyplaci. Zarejestrowalam sie wiec na tym pue i wchodze tam w te zakladki i jest napisane tak
zasilek chorobowy;data decyzji 15.01.2016;okres wnioskowany od 14.12.2015 do 04.01.2016
pozniej jest okres uprawnienia do swiadczenia od 01.01.2016 do 04.01.2016;kwota swiadczenia i data wyplaty 22.01.2016.nastepnie znow mam okres za ktory przyznano swiadczenie 30.12.2015 do 31.12.2015;kwota i data wyplaty 22.01.2016.
A pod spodem mam okres za ktory nastapila odmowa swiadczenia od 14.12.2015 do 29.12.2015...
i za kolejna l4mam tak samo.. ja jestem zielona w tych sprawach i juz nie wiem czy cos nie tak? To dostane ta kase czy mi odmowili?o co chodzi z tym okresem za ktory nastapila odmowa swiadczenia:( przepraszam ze tak chaotycznie ale jestem cala w nerwach az mnje brzuch boli:( jakby ktoras cos wiedziala i podala maila to moge foty przeslac tego co tam mam,moze jasniej bedzie..pomozecie?
Nie wiem czy dobrze zrozumialam ale wychodzi na to że okres od 14 do 29 grudnia to wynagrodzenie chorobowe wypłacone przez pracodawcę - to nie jest zasiłek..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA.KAsia ale ci dobrze :)jedzonko gotowe,moj chodzi do pracy wiec ja co nie co musze ugotowac na 2dni
jutro moze zrobie pizze bo za mna chodzi od niedzieli...Gośśś nasz nie bedzie u nas bo mamy pokoj do gory,mam pokoj zrobiony na dole i tam bede z niunia spala
ja dostalam lozeczko turystyczne czekam na przewijak i podnoszona podloge ale babka sie troche ociaga a chcialabym miec wszsytko uszykowane
jusiakp jak sie spalo w nowym mieszkanku ?? mnie kopie prawie non stop raz lekko raz mocniej
MAnia o mamo no co ty boze co za babsko jak mozna chowac jedzenie do szafy;./moja tesciowa to dobra kobita sama by nie zjadla a komus dala to samo moja mama
wspolczuje wam takich tesciowych...Kate84 to tak jak moja jakby mogla to szalala by w brzuchu 24 na h juz sie boje co to bedzie jak bedzie na swiecie
Lilou no jak cos sie zacznie psuc to ubywa z portfela
nawilzacz powietrza to bardzo dobra sprawa nawet przy malym dziecku kiedys byly takie wieszane na kaloryfer,teraz mozna kupic takie do kontaktu i aby dolewac wode
fajnie nawilza pomieszczenie nie zatyka sie noc w okresie grzewczym a w lato to fajna sprawa
-
nick nieaktualnyMeAmerie wrote:Kochane jadę na Ip przyszły wyniki kwasów norma do 7 ja mam 70. Przy wynikach 40 natychmiast rozwiązuje się ciążę....trzymajcie kciuki!!
Trzymaj się i czekamy na wieści! Kciuki zaciśnięte z całej siły!
Kurde co to za dzień dziśJeszcze niech się Gosia odezwie bo już naprawdę się martwię...
-
Mania1718 wrote:Teresa na pocieszenie powim Ci z podczas dwoch ciaz dobijalam do 30 kilo. W przeciagu kilku miesiecy (z corka 6msc a z synem 2 msc) wracalam do wagi poczatkowej
Pelna regeneracja skory brzucha tylko na piersi narzekalam bo podczas karmienia byly olbrzymie a wiadomo jak wygladaly po spadku wagi.
Kasiu z pomoca lekarza szybko zarzegnasz ta negatywna wiadomosc. Przeszlas juz tyle i wiem ze dasz rade i tym razem. Juz sie moge doczekac jak wszystkie urodzimy i zapomnimy o wszystkim co bylo nie tak
O dziękujęzawsze to jest jakies pocieszenie
ja sie troche obawiam czy bedzie mi łatwo to zrzucic bo mi poszło w brzuch biodra i nogi... Piersi mi tylko delikatnie urosły
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
MeAmerie ściskam
daj znać co i jak
będzie dobrze !!! -
nick nieaktualnyJa za to przed ciaza mialam nadwage na poczatku ciazy schudlam 8 kg i tak sie cieszylam... a potem wrocilo 8 i jeszcze 12 przybylo... A w cycki tez mi nie poszlo tylko najwiecej w brzuch i rece... nogi troche i pupa malo (gdyby nie brzuch w spodnie z przed ciazy bym wlazla)
-
Martita88 wrote:Nie wiem czy dobrze zrozumialam ale wychodzi na to że okres od 14 do 29 grudnia to wynagrodzenie chorobowe wypłacone przez pracodawcę - to nie jest zasiłek..
A odnosnie tej reszty? Slonce nie chce sie narzucac ale moze podam maila i gdybys chciala sie odezwac to na Twojego wyslalabym Ci foty co tam mam i bys kuknela? Bo ja nie czaje tegomze tu napisane ze przyznane a pod spodem ze odmowa..
-
A.Kasia twarda babka jesteś, tyle dałaś radę więc teraz też dasz
trzymam kciuki żeby to było jakieś chwilowe zaburzenie organizmu a nie jakieś świństwo
Tereska pewnie że damy radę zrzucić, ja też prawie 20 kg na plusie, ale już się nie mogę doczekać jak będę ćwiczyć, biegać wszystko naraz. Nie mam za bardzo wyjścia żeby się nad sobą użalać tylko muszę zapieprzać, mam 3 ważne imprezki począwszy od maja wiec dużo czasu nie będę miałaA szczerz mówiąc, już mi się marzy żeby ubrać się jakoś mega sexy, a nie cały czas jak kulka bulka
MeAmerie daj znać jak tylko będziesz mogłaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:15
Kate84, Teresa1992 lubią tę wiadomość