X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ja tez z tych karzełków ;P 158 cm i +24 kg
    masakraaaa ... ale mam problemy z białkiem i jestem
    nabrzmiała , mam nadzieje ze chociaz połowa zejdzie razem
    z porodem ;0

To i tak jestem rekordzistką tu, bo ja juz 28 :) ale damy rady, to nie ma reguły, znam przypadki co przytyły w ciazy 15 kg i nie mogą się tego pozbyc a nie ktore po 30 i raz dwa sie tego pozbyły wiec nie ma reguły :)

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy w ciąż można pić napoje izotoniczne lub brać jakieś apteczne elektrolity?

Piję sporo tej wody i zaczęła drgać mi warga, wobec tego zastanawiam się czy za dużo z sibie nie wypłukuję... Tym bardziej, że sik co chwile...

Elektrolity napewno mozna jak kupowałam takie dla niemowlat.

M+M+? lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z obwodami w biodrach? Pytam bo muszę kupić majtki poporodowe a największy rozmiar jaki jest w sklepach jest do 120cm. No i raczej dla mnie będą za małe... Bo niestety biodra i pupe mam pokaźnych rozmiarów :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze izotoniki sa totalnie zakazane w ciazy jak napoje energetyczne... ALe elektorlity chyba mozna tak jak mowi Teresa.

M+M+? lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A może brak Ci magnezu.
    No właśnie szybciutko łyknęłam.

Tyle że ja, wobec tej groźby małowodzia, piję 3,5 l wody dziennie. Chyba a.kasia ostrzegała mnie, że to może właśnie prowadzić do wypłukania elektrolitów...
    Moja ginka do końca tygodnia jest poza granicami kraju i nie mam kogo się poradzić...

• ryjkek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa na zumbę kiedyś chodziłam. Podobało mi się nawet, ale najbardziej ciągnie mnie do biegania. Kiedyś biegałam po 10 km i wiem jakie to jest uczucie, jak tyle przebiegniesz. Normalnie endorfiny szaleją ;) Niestety teraz mam zadyszkę nawet przy krótkim spacerze więc dużo pracy przede mną. No i muszę 'załatwić' opiekę nad małym w czasie biegania. Myślę, że teściowa chętna więc nie będzie problemu.

Hmm.... ale z tego co wiem to i tak nie można ćwiczyć zaraz po porodzie. Trzeba odczekać kilka tygodni :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ja tez z tych karzełków ;P 158 cm i +24 kg
    masakraaaa ... ale mam problemy z białkiem i jestem
    nabrzmiała , mam nadzieje ze chociaz połowa zejdzie razem
    z porodem ;0
    A ja jestem spuchnieta ale z bialkiem wszystko ok ;/ Tak naprawde lekarz stawial w ciemno zeby odstawic ta sol bo nie wie od czego tak puchne...

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog polecił elektolity wiec chyba można :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    To i tak jestem rekordzistką tu, bo ja juz 28 :) ale damy rady, to nie ma reguły, znam przypadki co przytyły w ciazy 15 kg i nie mogą się tego pozbyc a nie ktore po 30 i raz dwa sie tego pozbyły wiec nie ma reguły :)
    Teresa moja bratowa przytyła 30 kg i mówiła, że bez specjalnej diety szybko straciła 25 kg :-) Będzie dobrze, chociaż przyznaję że ja też się denerwuję...

Teresa1992 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M znalazłam elektrolity które mi dał lekarz przy wymiotach ; Orsalit w saszetkach dla niemowląt :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy w ciąż można pić napoje izotoniczne lub brać jakieś apteczne elektrolity?

Piję sporo tej wody i zaczęła drgać mi warga, wobec tego zastanawiam się czy za dużo z sibie nie wypłukuję... Tym bardziej, że sik co chwile...

Elektrolity można. Ja piłam Orsalit.

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    niecierpliwaa na zumbę kiedyś chodziłam. Podobało mi się nawet, ale najbardziej ciągnie mnie do biegania. Kiedyś biegałam po 10 km i wiem jakie to jest uczucie, jak tyle przebiegniesz. Normalnie endorfiny szaleją ;) Niestety teraz mam zadyszkę nawet przy krótkim spacerze więc dużo pracy przede mną. No i muszę 'załatwić' opiekę nad małym w czasie biegania. Myślę, że teściowa chętna więc nie będzie problemu.

Hmm.... ale z tego co wiem to i tak nie można ćwiczyć zaraz po porodzie. Trzeba odczekać kilka tygodni :/

Koło 6 tygodni po sn a po około 8 po cc. Ale wiadomo każda kobieta jest inna ;)

Ja biegać strasznie nie lubię bo mam za słaba kondycję. Rower, basen to coś co uwielbiam :) no i zawsze w domu ćwiczenia np Ewy Chodakowskiej :)

• Est Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Ja też przed ciążą dużo cwiczylam, 3x w tygodniu aerobik (zwłaszcza step lubię) i jeszcze biegałam, i już nie mogę doczekać się kiedy znów będę mogła zacząć :-)

Edit: i jeszcze zapomniałam o rowerze, i o Chodakowskej !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 16:50

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Teresa moja bratowa przytyła 30 kg i mówiła, że bez specjalnej diety szybko straciła 25 kg :-) Będzie dobrze, chociaż przyznaję że ja też się denerwuję...

Dokładnie, u mnie wlasnie szwagierka przytyła w ciazy 16 kg i do tej pory zostało jej 8 kg a dziecko ma juz 3 lata, nie obżera się ani nic a waga jej nie moze wogole zejsc...
    Musi byc dobrze :P ani się nie obejrzymy a tu nic nam nie zostanie :D

• darra991 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie bo az mi niedobrze z nerwow.. Martita moze cos wiecej mi powiesz badz Muminka?nie pamietam ktora sie bardziej orientowala w sprawach z zusem:( mianowicie sprawa wyglada nastepujaco,pod koniec listopada dostalam l4szpitalne na 2tyg,po nim dostalam na 3tyg l4od mojego gina. Za ten pierwszy miesiac wyplacil mi pracodawca. Nastepnie znow mialam l4na 3tyg i konczylo sie ono 4stycznia.wtedy tez mialam wizyte i dostalam na nastepne 3tyg czyli do 25 stycznia. Teraz wiec czekam co zrobi zus i czy mi normzlnie wszystko wyplaci. Zarejestrowalam sie wiec na tym pue i wchodze tam w te zakladki i jest napisane tak
    zasilek chorobowy;data decyzji 15.01.2016;okres wnioskowany od 14.12.2015 do 04.01.2016
    pozniej jest okres uprawnienia do swiadczenia od 01.01.2016 do 04.01.2016;kwota swiadczenia i data wyplaty 22.01.2016.nastepnie znow mam okres za ktory przyznano swiadczenie 30.12.2015 do 31.12.2015;kwota i data wyplaty 22.01.2016.
    A pod spodem mam okres za ktory nastapila odmowa swiadczenia od 14.12.2015 do 29.12.2015...
    i za kolejna l4mam tak samo.. ja jestem zielona w tych sprawach i juz nie wiem czy cos nie tak? To dostane ta kase czy mi odmowili?o co chodzi z tym okresem za ktory nastapila odmowa swiadczenia:( przepraszam ze tak chaotycznie ale jestem cala w nerwach az mnje brzuch boli:( jakby ktoras cos wiedziala i podala maila to moge foty przeslac tego co tam mam,moze jasniej bedzie..pomozecie?

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- kciuki mocno zaciśniętę za Was &&& <3

U mnie ważenie w sobotę rano, też jestem mega ciekawa ile jest na plusie, bo ostatnio jem na potęgę, zwłaszcza tłustego i słodkiego B)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• alinalii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie
    mała puki co będzie z nami w sypiali , i pytanie moje
    jest takie czy telewizor (bez którego nie mozemy sie obyc w nocy )
    (a niestey nie mamy zbytnio miejsca innego )
    czy może być tak blisko łóżeczka???

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/317a6a49c05a.jpg

aa no i tak na marginesie ;P mamy KOŁYSKĘ !!! <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a1c0c43e456.jpg

Teresa1992, nataliano, Mania1718, Madlene.:), Kokaina, She86, Falon, Czarodziejka87, Est, Kate84, Renka88, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia będzie dobrze. Całusy

• M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi o elektrolitach :-)

• Karka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii proszę zmień mi na pierwszej stronie TP na 02.03, dziękuję

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ