X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ja tez z tych karzełków ;P 158 cm i +24 kg
    masakraaaa ... ale mam problemy z białkiem i jestem
    nabrzmiała , mam nadzieje ze chociaz połowa zejdzie razem
    z porodem ;0

To i tak jestem rekordzistką tu, bo ja juz 28 :) ale damy rady, to nie ma reguły, znam przypadki co przytyły w ciazy 15 kg i nie mogą się tego pozbyc a nie ktore po 30 i raz dwa sie tego pozbyły wiec nie ma reguły :)

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy w ciąż można pić napoje izotoniczne lub brać jakieś apteczne elektrolity?

Piję sporo tej wody i zaczęła drgać mi warga, wobec tego zastanawiam się czy za dużo z sibie nie wypłukuję... Tym bardziej, że sik co chwile...

Elektrolity napewno mozna jak kupowałam takie dla niemowlat.

M+M+? lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z obwodami w biodrach? Pytam bo muszę kupić majtki poporodowe a największy rozmiar jaki jest w sklepach jest do 120cm. No i raczej dla mnie będą za małe... Bo niestety biodra i pupe mam pokaźnych rozmiarów :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze izotoniki sa totalnie zakazane w ciazy jak napoje energetyczne... ALe elektorlity chyba mozna tak jak mowi Teresa.

M+M+? lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A może brak Ci magnezu.
    No właśnie szybciutko łyknęłam.

Tyle że ja, wobec tej groźby małowodzia, piję 3,5 l wody dziennie. Chyba a.kasia ostrzegała mnie, że to może właśnie prowadzić do wypłukania elektrolitów...
    Moja ginka do końca tygodnia jest poza granicami kraju i nie mam kogo się poradzić...

• ryjkek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa na zumbę kiedyś chodziłam. Podobało mi się nawet, ale najbardziej ciągnie mnie do biegania. Kiedyś biegałam po 10 km i wiem jakie to jest uczucie, jak tyle przebiegniesz. Normalnie endorfiny szaleją ;) Niestety teraz mam zadyszkę nawet przy krótkim spacerze więc dużo pracy przede mną. No i muszę 'załatwić' opiekę nad małym w czasie biegania. Myślę, że teściowa chętna więc nie będzie problemu.

Hmm.... ale z tego co wiem to i tak nie można ćwiczyć zaraz po porodzie. Trzeba odczekać kilka tygodni :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ja tez z tych karzełków ;P 158 cm i +24 kg
    masakraaaa ... ale mam problemy z białkiem i jestem
    nabrzmiała , mam nadzieje ze chociaz połowa zejdzie razem
    z porodem ;0
    A ja jestem spuchnieta ale z bialkiem wszystko ok ;/ Tak naprawde lekarz stawial w ciemno zeby odstawic ta sol bo nie wie od czego tak puchne...

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog polecił elektolity wiec chyba można :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    To i tak jestem rekordzistką tu, bo ja juz 28 :) ale damy rady, to nie ma reguły, znam przypadki co przytyły w ciazy 15 kg i nie mogą się tego pozbyc a nie ktore po 30 i raz dwa sie tego pozbyły wiec nie ma reguły :)
    Teresa moja bratowa przytyła 30 kg i mówiła, że bez specjalnej diety szybko straciła 25 kg :-) Będzie dobrze, chociaż przyznaję że ja też się denerwuję...

Teresa1992 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M znalazłam elektrolity które mi dał lekarz przy wymiotach ; Orsalit w saszetkach dla niemowląt :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy w ciąż można pić napoje izotoniczne lub brać jakieś apteczne elektrolity?

Piję sporo tej wody i zaczęła drgać mi warga, wobec tego zastanawiam się czy za dużo z sibie nie wypłukuję... Tym bardziej, że sik co chwile...

Elektrolity można. Ja piłam Orsalit.

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    niecierpliwaa na zumbę kiedyś chodziłam. Podobało mi się nawet, ale najbardziej ciągnie mnie do biegania. Kiedyś biegałam po 10 km i wiem jakie to jest uczucie, jak tyle przebiegniesz. Normalnie endorfiny szaleją ;) Niestety teraz mam zadyszkę nawet przy krótkim spacerze więc dużo pracy przede mną. No i muszę 'załatwić' opiekę nad małym w czasie biegania. Myślę, że teściowa chętna więc nie będzie problemu.

Hmm.... ale z tego co wiem to i tak nie można ćwiczyć zaraz po porodzie. Trzeba odczekać kilka tygodni :/

Koło 6 tygodni po sn a po około 8 po cc. Ale wiadomo każda kobieta jest inna ;)

Ja biegać strasznie nie lubię bo mam za słaba kondycję. Rower, basen to coś co uwielbiam :) no i zawsze w domu ćwiczenia np Ewy Chodakowskiej :)

• Est Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Ja też przed ciążą dużo cwiczylam, 3x w tygodniu aerobik (zwłaszcza step lubię) i jeszcze biegałam, i już nie mogę doczekać się kiedy znów będę mogła zacząć :-)

Edit: i jeszcze zapomniałam o rowerze, i o Chodakowskej !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 16:50

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Teresa moja bratowa przytyła 30 kg i mówiła, że bez specjalnej diety szybko straciła 25 kg :-) Będzie dobrze, chociaż przyznaję że ja też się denerwuję...

Dokładnie, u mnie wlasnie szwagierka przytyła w ciazy 16 kg i do tej pory zostało jej 8 kg a dziecko ma juz 3 lata, nie obżera się ani nic a waga jej nie moze wogole zejsc...
    Musi byc dobrze :P ani się nie obejrzymy a tu nic nam nie zostanie :D

• darra991 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie bo az mi niedobrze z nerwow.. Martita moze cos wiecej mi powiesz badz Muminka?nie pamietam ktora sie bardziej orientowala w sprawach z zusem:( mianowicie sprawa wyglada nastepujaco,pod koniec listopada dostalam l4szpitalne na 2tyg,po nim dostalam na 3tyg l4od mojego gina. Za ten pierwszy miesiac wyplacil mi pracodawca. Nastepnie znow mialam l4na 3tyg i konczylo sie ono 4stycznia.wtedy tez mialam wizyte i dostalam na nastepne 3tyg czyli do 25 stycznia. Teraz wiec czekam co zrobi zus i czy mi normzlnie wszystko wyplaci. Zarejestrowalam sie wiec na tym pue i wchodze tam w te zakladki i jest napisane tak
    zasilek chorobowy;data decyzji 15.01.2016;okres wnioskowany od 14.12.2015 do 04.01.2016
    pozniej jest okres uprawnienia do swiadczenia od 01.01.2016 do 04.01.2016;kwota swiadczenia i data wyplaty 22.01.2016.nastepnie znow mam okres za ktory przyznano swiadczenie 30.12.2015 do 31.12.2015;kwota i data wyplaty 22.01.2016.
    A pod spodem mam okres za ktory nastapila odmowa swiadczenia od 14.12.2015 do 29.12.2015...
    i za kolejna l4mam tak samo.. ja jestem zielona w tych sprawach i juz nie wiem czy cos nie tak? To dostane ta kase czy mi odmowili?o co chodzi z tym okresem za ktory nastapila odmowa swiadczenia:( przepraszam ze tak chaotycznie ale jestem cala w nerwach az mnje brzuch boli:( jakby ktoras cos wiedziala i podala maila to moge foty przeslac tego co tam mam,moze jasniej bedzie..pomozecie?

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- kciuki mocno zaciśniętę za Was &&& <3

U mnie ważenie w sobotę rano, też jestem mega ciekawa ile jest na plusie, bo ostatnio jem na potęgę, zwłaszcza tłustego i słodkiego B)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• alinalii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie
    mała puki co będzie z nami w sypiali , i pytanie moje
    jest takie czy telewizor (bez którego nie mozemy sie obyc w nocy )
    (a niestey nie mamy zbytnio miejsca innego )
    czy może być tak blisko łóżeczka???

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/317a6a49c05a.jpg

aa no i tak na marginesie ;P mamy KOŁYSKĘ !!! <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a1c0c43e456.jpg

Teresa1992, nataliano, Mania1718, Madlene.:), Kokaina, She86, Falon, Czarodziejka87, Est, Kate84, Renka88, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia będzie dobrze. Całusy

• M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi o elektrolitach :-)

• Karka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii proszę zmień mi na pierwszej stronie TP na 02.03, dziękuję

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ