Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
alinalii wrote:ja tez z tych karzełków ;P 158 cm i +24 kg
masakraaaa ... ale mam problemy z białkiem i jestem
nabrzmiała , mam nadzieje ze chociaz połowa zejdzie razem
z porodem ;0
To i tak jestem rekordzistką tu, bo ja juz 28ale damy rady, to nie ma reguły, znam przypadki co przytyły w ciazy 15 kg i nie mogą się tego pozbyc a nie ktore po 30 i raz dwa sie tego pozbyły wiec nie ma reguły
-
M+M+? wrote:Czy w ciąż można pić napoje izotoniczne lub brać jakieś apteczne elektrolity?
Piję sporo tej wody i zaczęła drgać mi warga, wobec tego zastanawiam się czy za dużo z sibie nie wypłukuję... Tym bardziej, że sik co chwile...
Elektrolity napewno mozna jak kupowałam takie dla niemowlat.M+M+? lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak u Was z obwodami w biodrach? Pytam bo muszę kupić majtki poporodowe a największy rozmiar jaki jest w sklepach jest do 120cm. No i raczej dla mnie będą za małe... Bo niestety biodra i pupe mam pokaźnych rozmiarówSynuś Antoś - 23.03.2016r.
-
nick nieaktualny
-
ryjkek wrote:A może brak Ci magnezu.
Tyle że ja, wobec tej groźby małowodzia, piję 3,5 l wody dziennie. Chyba a.kasia ostrzegała mnie, że to może właśnie prowadzić do wypłukania elektrolitów...
Moja ginka do końca tygodnia jest poza granicami kraju i nie mam kogo się poradzić... -
niecierpliwaa na zumbę kiedyś chodziłam. Podobało mi się nawet, ale najbardziej ciągnie mnie do biegania. Kiedyś biegałam po 10 km i wiem jakie to jest uczucie, jak tyle przebiegniesz. Normalnie endorfiny szaleją
Niestety teraz mam zadyszkę nawet przy krótkim spacerze więc dużo pracy przede mną. No i muszę 'załatwić' opiekę nad małym w czasie biegania. Myślę, że teściowa chętna więc nie będzie problemu.
Hmm.... ale z tego co wiem to i tak nie można ćwiczyć zaraz po porodzie. Trzeba odczekać kilka tygodniSyn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:ja tez z tych karzełków ;P 158 cm i +24 kg
masakraaaa ... ale mam problemy z białkiem i jestem
nabrzmiała , mam nadzieje ze chociaz połowa zejdzie razem
z porodem ;0 -
Teresa1992 wrote:To i tak jestem rekordzistką tu, bo ja juz 28
ale damy rady, to nie ma reguły, znam przypadki co przytyły w ciazy 15 kg i nie mogą się tego pozbyc a nie ktore po 30 i raz dwa sie tego pozbyły wiec nie ma reguły
Będzie dobrze, chociaż przyznaję że ja też się denerwuję...
Teresa1992 lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Czy w ciąż można pić napoje izotoniczne lub brać jakieś apteczne elektrolity?
Piję sporo tej wody i zaczęła drgać mi warga, wobec tego zastanawiam się czy za dużo z sibie nie wypłukuję... Tym bardziej, że sik co chwile...
Elektrolity można. Ja piłam Orsalit.M+M+? lubi tę wiadomość
-
ryjkek wrote:niecierpliwaa na zumbę kiedyś chodziłam. Podobało mi się nawet, ale najbardziej ciągnie mnie do biegania. Kiedyś biegałam po 10 km i wiem jakie to jest uczucie, jak tyle przebiegniesz. Normalnie endorfiny szaleją
Niestety teraz mam zadyszkę nawet przy krótkim spacerze więc dużo pracy przede mną. No i muszę 'załatwić' opiekę nad małym w czasie biegania. Myślę, że teściowa chętna więc nie będzie problemu.
Hmm.... ale z tego co wiem to i tak nie można ćwiczyć zaraz po porodzie. Trzeba odczekać kilka tygodni
Koło 6 tygodni po sn a po około 8 po cc. Ale wiadomo każda kobieta jest inna
Ja biegać strasznie nie lubię bo mam za słaba kondycję. Rower, basen to coś co uwielbiamno i zawsze w domu ćwiczenia np Ewy Chodakowskiej
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
ryjkek wrote:niecierpliwaa na zumbę kiedyś chodziłam. Podobało mi się nawet, ale najbardziej ciągnie mnie do biegania. Kiedyś biegałam po 10 km i wiem jakie to jest uczucie, jak tyle przebiegniesz. Normalnie endorfiny szaleją
Hmm.... ale z tego co wiem to i tak nie można ćwiczyć zaraz po porodzie. Trzeba odczekać kilka tygodni
Ja też przed ciążą dużo cwiczylam, 3x w tygodniu aerobik (zwłaszcza step lubię) i jeszcze biegałam, i już nie mogę doczekać się kiedy znów będę mogła zacząć
Edit: i jeszcze zapomniałam o rowerze, i o Chodakowskej !Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 16:50
-
M+M+? wrote:Teresa moja bratowa przytyła 30 kg i mówiła, że bez specjalnej diety szybko straciła 25 kg
Będzie dobrze, chociaż przyznaję że ja też się denerwuję...
Dokładnie, u mnie wlasnie szwagierka przytyła w ciazy 16 kg i do tej pory zostało jej 8 kg a dziecko ma juz 3 lata, nie obżera się ani nic a waga jej nie moze wogole zejsc...
Musi byc dobrzeani się nie obejrzymy a tu nic nam nie zostanie
-
Dziewczyny ratujcie bo az mi niedobrze z nerwow.. Martita moze cos wiecej mi powiesz badz Muminka?nie pamietam ktora sie bardziej orientowala w sprawach z zusem:( mianowicie sprawa wyglada nastepujaco,pod koniec listopada dostalam l4szpitalne na 2tyg,po nim dostalam na 3tyg l4od mojego gina. Za ten pierwszy miesiac wyplacil mi pracodawca. Nastepnie znow mialam l4na 3tyg i konczylo sie ono 4stycznia.wtedy tez mialam wizyte i dostalam na nastepne 3tyg czyli do 25 stycznia. Teraz wiec czekam co zrobi zus i czy mi normzlnie wszystko wyplaci. Zarejestrowalam sie wiec na tym pue i wchodze tam w te zakladki i jest napisane tak
zasilek chorobowy;data decyzji 15.01.2016;okres wnioskowany od 14.12.2015 do 04.01.2016
pozniej jest okres uprawnienia do swiadczenia od 01.01.2016 do 04.01.2016;kwota swiadczenia i data wyplaty 22.01.2016.nastepnie znow mam okres za ktory przyznano swiadczenie 30.12.2015 do 31.12.2015;kwota i data wyplaty 22.01.2016.
A pod spodem mam okres za ktory nastapila odmowa swiadczenia od 14.12.2015 do 29.12.2015...
i za kolejna l4mam tak samo.. ja jestem zielona w tych sprawach i juz nie wiem czy cos nie tak? To dostane ta kase czy mi odmowili?o co chodzi z tym okresem za ktory nastapila odmowa swiadczenia:( przepraszam ze tak chaotycznie ale jestem cala w nerwach az mnje brzuch boli:( jakby ktoras cos wiedziala i podala maila to moge foty przeslac tego co tam mam,moze jasniej bedzie..pomozecie?
-
dziewczyny mam pytanie
mała puki co będzie z nami w sypiali , i pytanie moje
jest takie czy telewizor (bez którego nie mozemy sie obyc w nocy )
(a niestey nie mamy zbytnio miejsca innego )
czy może być tak blisko łóżeczka???
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/317a6a49c05a.jpg
aa no i tak na marginesie ;P mamy KOŁYSKĘ !!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a1c0c43e456.jpgTeresa1992, nataliano, Mania1718, Madlene.:), Kokaina, She86, Falon, Czarodziejka87, Est, Kate84, Renka88, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny