X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/dziecko-szaleje-w-brzuchu-mamy-mozecie-byc-w-szoku/3k6skk
    O kurde....jeden moment jest naprawdę przerażający...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 - <3

M+M+? -ja mam 94 cm, czyli idziemy równo :)

agu88sia - moja siostra używa (od 6 miesiąca, wcześniej miała Fridę) i jest bardzo zadowolona :) Julek też ;)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Paulina2344 - <3

M+M+? -ja mam 94 cm, czyli idziemy równo :)

agu88sia - moja siostra używa (od 6 miesiąca, wcześniej miała Fridę) i jest bardzo zadowolona :) Julek też ;)
    Kachna tylko ty wagowo lepiej wychodzisz :-)

Ja chcę po porodzie iść schematem wg książki Giny Ford, a tam wszystko jak w zegarku i nie bardzo jest czas na długie spacery... Z aktywności fizycznej to ja lubię tylko rower, no ale chyba znuszę się do siłowni z osobistym trenerem, przynajmniej na początku.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja mam 12 kg na plusi i regularnie waga rośnie, tym bardziej że wcinam słodycze. Mnie to trochę przeraża bo w dotychczasowym życiu max waga to 51 kg. Ale muszę wam powiedzieć, że oprócz spodni, noszę wszystkie ubrania sorzed ciąży.

U mnie tylko brzuch zatrzymał się na 95 cm, co mnie trochę martwi, z uwagi na to niebezpieczeństwo małowodzia... Ale z tego co pamiętam niektóre z Was też nie mają dużego obwodu brzucha, a dzieci duże np. Kate84.

Ja mam +9.5 KG (waga teraz około 60.5) i rano w brzuszku około 95, także podobnie :) a no i na ostatniej wizycie wg pomiarów USG dzdziuś większy o 5 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:25

M+M+? lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że ja jestem w mieście w którym mieszkam bez rodziny, więc nie będzie kto miał zostać mi z dzieckiem. Dopiero po pół roku planuję zatrudnić jakąś pomoc. Mój M wychodzi do pracy przed 9:00, a wraca koło 18:00, więc będzie ciężko... Chba na tę siłkę będę musiała chodzić na 7:00, ale w sumie wtedy są tańsze karnety :-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:29

• Lilou1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. któraś napisała o 10.30, że zapadła w sen zimowy :P a ja spałam do 1-12.30....bez wstawania na siku shocked.gif

Współczuje dolegliwości bólowych kręgosłupa, bioder, miednicy, śródstopia, niestety uroki 3 trymestru. Nasze dodatkowe kg dają się nam we znaki. apeluje o ostrożność na spacerach bo bywa naprawdę ślisko, żeby do tych bóli nie doszły jeszcze kontuzje!!! no i w ogóle ostrożnie na każdym kroku.

MeAmerie - bardzo współczuję, trzymam kciuki za wyniki kwasów i cieszę się, że jesteś pod dobrą opieką. trzymajcie się z Emilkiem!

Śliczne brzuszki dziewczyny! każda z Nas ma proporcjonalny do budowy, wzrostu czy wagi startowej. przyjdzie czas że będziemy zrzucać. jednym przyjdzie łatwo, inne będą musiały trochę popracować, ale wierzę że wszystkie damy rade i wrócimy do formy ;D (pamiętajmy że okrąg to też w sumie forma :P)

D'nusia i Paulina2344 Kocur wymiata, a piesek mistrz "dolnego" planu :P

jejku...9 mc ciąży się zaczynają!!! czuje ciarki na plecach ;D chociaż ja raczej zamykam stawkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:45

Mania1718, A.Kasia, d'nusia, Madlene.:), Magda lena, Kate84, RudyTygrysek, edyś, domiii, She86, Falon lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na autobus i jadę do endokrynologa.Na szczęście wczorajsze wyniki tarczycowe wyszły ok.

Dziewczyny piękne ciążowe brzuszki macie!:)

Alinalii ja mam zwykłą wanienke a kąpać mam zamiar codziennie albo co drugi dzień zobaczymy jak to będzie

Ika jeny trzymaj się tam!:*
    Kciuki za echo musi być dobrze:*

Agu88sia ja na razie kupiłam tylko gruszke,u moich koleżanek wystarczyła.
    W razie czego kupie aspirator

Wczoraj byłam mile zaskoczona bo pan około czterdziestki ustąpil mi miejsca w autobusie:)
    Oczywiście jakaś babcia która stała komentarz niech sobie młodzież posiedzi..najgorsze są takie babcie niektóre jakby nigdy w ciąży nie były ..znieczulica ale co zrobić..

A.Kasia lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja pisałam że zapadłam w sen zimowy ;)
    Ale przebiłaś mnie zwracam honor ;D

Lilou1984 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

wczoraj byliśmy na Szkole Rodzenia i położna strasznie zjechała te aspiratory podłączane do odkurzacza, mówiła że chyba wynalazca ma wyobrażenie że z noska się jakieś hektolitry katarku odsysa. stwierdziła że w zupełności wystarczy taki do odsysania ustami

Ja przed zakupem przewaliłam trochę w necie i mamy bardzo ten aspirator chwalą. Ciekawe czy ta położna sama miała okazję go używać, bo wiesz niektóre osoby, wszystkie nowości krytykują tylko z zasady. Warto popytać osoby które użytkowały oba aspiratory i mają porównanie. No i nie chodzi o odsysanie hektolitrów, ale o szybkość i łatwość użytkowania. Dzięki temu dziecko się tak nie denerwuje jak przy ustnym.

To tak jak laktator ręczny vs elektryczny są wady i zalety w zależności kto co oczekuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:36

Lilou1984 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kamka sorry że dopiero teraz, jest to rysunek podeszwy stopy z narysowane linia nerwu kulszowego. Poproś męża o molestowanie ci pięt :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a89daf7ae0a.jpg

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam zwykłą gruszkę .. co prawda koleżanki mi odradzały, zobaczymy najwyżej kupię ten aspirator

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten aspirator na odciąganie ustami.
    Przed chwilą skończyłam rozkminianie laktatora. Nie jest to taka prosta sprawa! Wszystko już umyłam i wygotowałam. Fajny jest bo mały i poręczny. (Harmony - Medela)
    Nie wiem tylko który lejek dopasować.

Wszystkie jesteście piękne! Nasze dzieciaczki będą szczęśliwe mając takie mamy :)

MeAmerie - jaaaak dobrze, że jesteście pod dobrą opieką. Myślę o Was i wysyłam pozytywne myśli :*

A.Kasia, Falon lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamawiamy termin na 24 lutego (żartuje :P) wolała bym podczas pełni nie rodzić heheh, choć w szkole wołali na mnie wilczyca, może mnie księżyc przyciągać :)

Moja koleżanka używa do noska tego aspiratora do odkurzacza, jak małej ściągała katar ani nawet drgnęła tak szybciutko to trwało, nie widziałam w tym nic złego. Tylko trzeba pamiętać, żeby to zrobić na najlżejszym ssaniu.

Również polecam ręczniki z Ikei i dla małych i dla dużych, nie mechacą się szybko, a ceny naprawę przystępne.

Piękne macie brzuszki, bez wyjątku :) :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, czy któraś z Was ma już ubrane łóżeczko? Bo mnie tak korci. :D
    Mam wszystko poprane, wyprasowane i tak chciałabym już je ubraaać.
    W sumie do łóżeczka mam prześcieradło i falbanę tylko. No i ochraniacz, ale założę go po kilku miesiącach dopiero.
    hmmmm a karuzelę z maskotkami też od razu nie będę wieszać. Po miesiącu najwcześniej.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Wiewiórka co u Was? Jak się czujecie? Jak maleństwo rośnie? Bardzo rzadko się udzielasz.
    U nas wszystko ok.rośniemy sobie.udzielam się bardzo mało ale codziennie Was podczytuje.Nie wyobrażam sobie dnia bez forum :)

Kate84, A.Kasia, edyś, d'nusia, Mania1718, M+M+?, Falon lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    czy planujecie zakup takiego aspiratora? trochę przeraża mnie myśl o tym odkurzaczu...
    http://agugu-fb.blogspot.com/2016/01/katarek-aspirator-kataru.html

Ja taki kupiłam :-) u mnie Położna w SR też go objechała ale wszystkie koleżanki chwalą więc miała pecha! :-P

To moja mała dziś jakaś mniej aktywna i już czasem coś pomyślę, ale zauważyłam taką zależność że jak ja nie śpię w nocy to ona też nie... Nie wiedziałam, że to tak działa? Także myślę, że dziś po prostu odsypia bo usnełyśmy dziś dopiero po 7 rano :-(

Ja niestety też w Gdańsku nie będę miała z kim małej zostawić, w Poznaniu znam SR czy fitness dla mam z niemowlakami i to jest super bo Ty masz aerobik a dzieci leżą na kocykach sobie! Raz jak byłam to dziewczyna była z 5tyg dzieckiem już! :-) tu w Gdańsku nic takiego nie obiło mi się o uszy.

Magdalena na stronie medeli jest opisane jak dobrze dopasować lejek :-) ja mam ubrane tzn prześcieradło i ochraniacz i sobie już czeka o :-)

Wiewiórka fajnie, że u Was wszystko dobrze, odezwij się czasem :-)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko ubrałam wczoraj :) Niech trochę postoi i przejdzie zapachami :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny dopiero nadgonilam wpisy, ale wy jesteście śliczne, WSZYSTKIE!
    Ja jakoś dawno brzuszka nie cykalam może też powinnam się podzielić :)

Moja Zosia dziś też jakaś taka leniwa i tylko po jedzeniu daje mi niewielkiego kuksanca, Obecnym wieczorem ok 21-22 bo wtedy ma piki aktywności.

A co do imienia Łucja to śliczne jest, a zrobienia też są fajne, Lucia, Luca, ja na nasza Lucje nastolatke wołam już od kilku lat "Luzik" i dzieki temu jestem prawie ulubiona ciocia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 15:11

bl9cuay3kworwxbg.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami to ciężko Was nadrobić ale jakoś daje rade ;) musze być na bieżąco co u każdej z Was słychać :)

Kate84, M+M+? lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Ja taki kupiłam :-) u mnie Położna w SR też go objechała ale wszystkie koleżanki chwalą więc miała pecha! :-P

To moja mała dziś jakaś mniej aktywna i już czasem coś pomyślę, ale zauważyłam taką zależność że jak ja nie śpię w nocy to ona też nie... Nie wiedziałam, że to tak działa? Także myślę, że dziś po prostu odsypia bo usnełyśmy dziś dopiero po 7 rano :-(

Ja niestety też w Gdańsku nie będę miała z kim małej zostawić, w Poznaniu znam SR czy fitness dla mam z niemowlakami i to jest super bo Ty masz aerobik a dzieci leżą na kocykach sobie! Raz jak byłam to dziewczyna była z 5tyg dzieckiem już! :-) tu w Gdańsku nic takiego nie obiło mi się o uszy.

Magdalena na stronie medeli jest opisane jak dobrze dopasować lejek :-) ja mam ubrane tzn prześcieradło i ochraniacz i sobie już czeka o :-)

Wiewiórka fajnie, że u Was wszystko dobrze, odezwij się czasem :-)

Jak będę siedzieć przed kompem to też Wam pokaże jak sobie rośniemy ;);)

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ