Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Paulina2344 -
M+M+? -ja mam 94 cm, czyli idziemy równo
agu88sia - moja siostra używa (od 6 miesiąca, wcześniej miała Fridę) i jest bardzo zadowolonaJulek też
Ja chcę po porodzie iść schematem wg książki Giny Ford, a tam wszystko jak w zegarku i nie bardzo jest czas na długie spacery... Z aktywności fizycznej to ja lubię tylko rower, no ale chyba znuszę się do siłowni z osobistym trenerem, przynajmniej na początku. -
M+M+? wrote:Ja mam 12 kg na plusi i regularnie waga rośnie, tym bardziej że wcinam słodycze. Mnie to trochę przeraża bo w dotychczasowym życiu max waga to 51 kg. Ale muszę wam powiedzieć, że oprócz spodni, noszę wszystkie ubrania sorzed ciąży.
U mnie tylko brzuch zatrzymał się na 95 cm, co mnie trochę martwi, z uwagi na to niebezpieczeństwo małowodzia... Ale z tego co pamiętam niektóre z Was też nie mają dużego obwodu brzucha, a dzieci duże np. Kate84.
Ja mam +9.5 KG (waga teraz około 60.5) i rano w brzuszku około 95, także podobniea no i na ostatniej wizycie wg pomiarów USG dzdziuś większy o 5 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:25
M+M+? lubi tę wiadomość
-
Tyle że ja jestem w mieście w którym mieszkam bez rodziny, więc nie będzie kto miał zostać mi z dzieckiem. Dopiero po pół roku planuję zatrudnić jakąś pomoc. Mój M wychodzi do pracy przed 9:00, a wraca koło 18:00, więc będzie ciężko... Chba na tę siłkę będę musiała chodzić na 7:00, ale w sumie wtedy są tańsze karnety
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:29
-
Hej dziewczyny. któraś napisała o 10.30, że zapadła w sen zimowy
a ja spałam do 1-12.30....bez wstawania na siku
Współczuje dolegliwości bólowych kręgosłupa, bioder, miednicy, śródstopia, niestety uroki 3 trymestru. Nasze dodatkowe kg dają się nam we znaki. apeluje o ostrożność na spacerach bo bywa naprawdę ślisko, żeby do tych bóli nie doszły jeszcze kontuzje!!! no i w ogóle ostrożnie na każdym kroku.
MeAmerie - bardzo współczuję, trzymam kciuki za wyniki kwasów i cieszę się, że jesteś pod dobrą opieką. trzymajcie się z Emilkiem!
Śliczne brzuszki dziewczyny! każda z Nas ma proporcjonalny do budowy, wzrostu czy wagi startowej. przyjdzie czas że będziemy zrzucać. jednym przyjdzie łatwo, inne będą musiały trochę popracować, ale wierzę że wszystkie damy rade i wrócimy do formy(pamiętajmy że okrąg to też w sumie forma
)
D'nusia i Paulina2344 Kocur wymiata, a piesek mistrz "dolnego" planu
jejku...9 mc ciąży się zaczynają!!! czuje ciarki na plecachchociaż ja raczej zamykam stawkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:45
Mania1718, A.Kasia, d'nusia, Madlene.:), Magda lena, Kate84, RudyTygrysek, edyś, domiii, She86, Falon lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie czekam na autobus i jadę do endokrynologa.Na szczęście wczorajsze wyniki tarczycowe wyszły ok.
Dziewczyny piękne ciążowe brzuszki macie!
Alinalii ja mam zwykłą wanienke a kąpać mam zamiar codziennie albo co drugi dzień zobaczymy jak to będzie
Ika jeny trzymaj się tam!:*
Kciuki za echo musi być dobrze:*
Agu88sia ja na razie kupiłam tylko gruszke,u moich koleżanek wystarczyła.
W razie czego kupie aspirator
Wczoraj byłam mile zaskoczona bo pan około czterdziestki ustąpil mi miejsca w autobusie:)
Oczywiście jakaś babcia która stała komentarz niech sobie młodzież posiedzi..najgorsze są takie babcie niektóre jakby nigdy w ciąży nie były ..znieczulica ale co zrobić..
A.Kasia lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Lilou1984 wrote:
wczoraj byliśmy na Szkole Rodzenia i położna strasznie zjechała te aspiratory podłączane do odkurzacza, mówiła że chyba wynalazca ma wyobrażenie że z noska się jakieś hektolitry katarku odsysa. stwierdziła że w zupełności wystarczy taki do odsysania ustami
Ja przed zakupem przewaliłam trochę w necie i mamy bardzo ten aspirator chwalą. Ciekawe czy ta położna sama miała okazję go używać, bo wiesz niektóre osoby, wszystkie nowości krytykują tylko z zasady. Warto popytać osoby które użytkowały oba aspiratory i mają porównanie. No i nie chodzi o odsysanie hektolitrów, ale o szybkość i łatwość użytkowania. Dzięki temu dziecko się tak nie denerwuje jak przy ustnym.
To tak jak laktator ręczny vs elektryczny są wady i zalety w zależności kto co oczekuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:36
Lilou1984 lubi tę wiadomość
-
a ja mam zwykłą gruszkę .. co prawda koleżanki mi odradzały, zobaczymy najwyżej kupię ten aspirator
-
Ja mam ten aspirator na odciąganie ustami.
Przed chwilą skończyłam rozkminianie laktatora. Nie jest to taka prosta sprawa! Wszystko już umyłam i wygotowałam. Fajny jest bo mały i poręczny. (Harmony - Medela)
Nie wiem tylko który lejek dopasować.
Wszystkie jesteście piękne! Nasze dzieciaczki będą szczęśliwe mając takie mamy
MeAmerie - jaaaak dobrze, że jesteście pod dobrą opieką. Myślę o Was i wysyłam pozytywne myśli :*A.Kasia, Falon lubią tę wiadomość
-
My zamawiamy termin na 24 lutego (żartuje
) wolała bym podczas pełni nie rodzić heheh, choć w szkole wołali na mnie wilczyca, może mnie księżyc przyciągać
Moja koleżanka używa do noska tego aspiratora do odkurzacza, jak małej ściągała katar ani nawet drgnęła tak szybciutko to trwało, nie widziałam w tym nic złego. Tylko trzeba pamiętać, żeby to zrobić na najlżejszym ssaniu.
Również polecam ręczniki z Ikei i dla małych i dla dużych, nie mechacą się szybko, a ceny naprawę przystępne.
Piękne macie brzuszki, bez wyjątkuA.Kasia lubi tę wiadomość
-
A powiedzcie mi, czy któraś z Was ma już ubrane łóżeczko? Bo mnie tak korci.
Mam wszystko poprane, wyprasowane i tak chciałabym już je ubraaać.
W sumie do łóżeczka mam prześcieradło i falbanę tylko. No i ochraniacz, ale założę go po kilku miesiącach dopiero.
hmmmm a karuzelę z maskotkami też od razu nie będę wieszać. Po miesiącu najwcześniej. -
edyś wrote:Wiewiórka co u Was? Jak się czujecie? Jak maleństwo rośnie? Bardzo rzadko się udzielasz.
Kate84, A.Kasia, edyś, d'nusia, Mania1718, M+M+?, Falon lubią tę wiadomość
-
agu88sia wrote:czy planujecie zakup takiego aspiratora? trochę przeraża mnie myśl o tym odkurzaczu...
http://agugu-fb.blogspot.com/2016/01/katarek-aspirator-kataru.html
Ja taki kupiłamu mnie Położna w SR też go objechała ale wszystkie koleżanki chwalą więc miała pecha!
To moja mała dziś jakaś mniej aktywna i już czasem coś pomyślę, ale zauważyłam taką zależność że jak ja nie śpię w nocy to ona też nie... Nie wiedziałam, że to tak działa? Także myślę, że dziś po prostu odsypia bo usnełyśmy dziś dopiero po 7 rano
Ja niestety też w Gdańsku nie będę miała z kim małej zostawić, w Poznaniu znam SR czy fitness dla mam z niemowlakami i to jest super bo Ty masz aerobik a dzieci leżą na kocykach sobie! Raz jak byłam to dziewczyna była z 5tyg dzieckiem już!tu w Gdańsku nic takiego nie obiło mi się o uszy.
Magdalena na stronie medeli jest opisane jak dobrze dopasować lejekja mam ubrane tzn prześcieradło i ochraniacz i sobie już czeka o
Wiewiórka fajnie, że u Was wszystko dobrze, odezwij się czasem
wiewiórka17 lubi tę wiadomość
-
Wow dziewczyny dopiero nadgonilam wpisy, ale wy jesteście śliczne, WSZYSTKIE!
Ja jakoś dawno brzuszka nie cykalam może też powinnam się podzielić
Moja Zosia dziś też jakaś taka leniwa i tylko po jedzeniu daje mi niewielkiego kuksanca, Obecnym wieczorem ok 21-22 bo wtedy ma piki aktywności.
A co do imienia Łucja to śliczne jest, a zrobienia też są fajne, Lucia, Luca, ja na nasza Lucje nastolatke wołam już od kilku lat "Luzik" i dzieki temu jestem prawie ulubiona ciocia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 15:11
-
Kate84 wrote:Ja taki kupiłam
u mnie Położna w SR też go objechała ale wszystkie koleżanki chwalą więc miała pecha!
To moja mała dziś jakaś mniej aktywna i już czasem coś pomyślę, ale zauważyłam taką zależność że jak ja nie śpię w nocy to ona też nie... Nie wiedziałam, że to tak działa? Także myślę, że dziś po prostu odsypia bo usnełyśmy dziś dopiero po 7 rano
Ja niestety też w Gdańsku nie będę miała z kim małej zostawić, w Poznaniu znam SR czy fitness dla mam z niemowlakami i to jest super bo Ty masz aerobik a dzieci leżą na kocykach sobie! Raz jak byłam to dziewczyna była z 5tyg dzieckiem już!tu w Gdańsku nic takiego nie obiło mi się o uszy.
Magdalena na stronie medeli jest opisane jak dobrze dopasować lejekja mam ubrane tzn prześcieradło i ochraniacz i sobie już czeka o
Wiewiórka fajnie, że u Was wszystko dobrze, odezwij się czasem
Jak będę siedzieć przed kompem to też Wam pokaże jak sobie rośniemyA.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość