X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko dobry tekst;):*

Wiewiórka ślicznie i jakie kędziorki super!
    Ja z natury prawie proste ale tylko w kręconych czuję się dobrze i od siedmiu lat robię trwałą;)
    Na szczęście mam sprawdzoną fryzjerke i zawsze wychodzą tak,że wszyscy myślą że z natury mam takie;)

wiewiórka17, muminka83, muminka83, A.Kasia, RudyTygrysek, margaret26 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki zaczęło mi dokuczać takie dziwne kłucie na wysokości wzgórka łonowego. Nie w pochwie, może w szyjce? Sama nie wiem. Miała któraś tak ?

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje się tak kręcą po każdym umyciu ich :) ale od czasu do czasu prostuje też :)

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kobietki zaczęło mi dokuczać takie dziwne kłucie na wysokości wzgórka łonowego. Nie w pochwie, może w szyjce? Sama nie wiem. Miała któraś tak ?

ja tak mam od jakiegoś tygodnia ;/

iv098rib495v7vlg.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest !!! oto on ! ;P WÓZEK iZZi Go

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c46cbb6430d.jpg

jestem mega zachwycona ! porządny ,solidny,mocny, LEKKI !!!
    w komplecie maseee gadzetow typu, parasolka,folia,torba, itd itd

piękności !!

tutaj zdj z neta w całej okazałości
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f9ffc9540af.jpg

Lilou1984, Madzialena90, baassiia, wiewiórka17, Madlene.:), Kate84, ksanka, A.Kasia, Izoleccc, Karolina@, Vincent, RudyTygrysek, Est, d'nusia, nataliano, Czarodziejka87, Renka88, Mania1718, Mietka 30:), Karka, Falon, Teresa1992, Kaarolina lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co to może być...

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii fajny wózeczek :) Kolorystycznie taki jak mój :)
    Pieseczek też przesłodki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:01

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii- śliczny piękny kolor i oczywiście śliczny mistrz drugiego planu ;p

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    a dzięki dzięki , tak się same kręcą niestety :)

Zazdroszczę, ja mam proste i cienkie jak druciki

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kate widzialam dużo zajęć fitness dla mam z dziećmi w Gdańsku.
    Np: http://awf.gda.pl/index.php?id=734

Na pewno też w Pro-Active w Gdańsku Morenie są zajęcia fit mama.

Dziękuję jak dobrze, że jest tutaj ktoś z Gdańska :-D

Wiewiórka kurcze ale Tobie dobrze z brzuszkiem! Piękna!

Lilou a jak ja właśnie tłumaczyłam w SR dlaczego kupiłam ten do odkurzacza bo nie umiałam tym do ust, to mi mówiła że pewnie źle robiłam bo bez soli hehe :-P

Alinali śliczna bryka :-) i jak fajnie, że tyle dodatków!

wiewiórka17, Lilou1984, Est lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    dziewczyny mam pytanie:

jak to jest z jedzeniem ostrych potraw??

pytam bo wczoraj bylyśmy na mieście i zamówiliśmy dania na ostro, facet z obsługi jak mnie zobaczył to powiedział że nie da mi ostrego sosu bo to szkodzi dziecku???

w sumie to przez całą ciąże poprawiam wszystko dość ostro i nigdy się nad tym nie zastanawiałam....

Madzia ja się niedawno dowiedziałam od koleżanki z Indii, że tam rzeczywiście lekarze odradzają ciężarnym jedzenie ostrych dań ze względu na zwiększone ryzyko wystąpienia egzemy u dzieci. Ale ich ostre a nasze ostre- raczej bym się nie obawiała tylko jadła :)

baassiia, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 - super wyglądasz :) Dlaczego niestety? Moje nie kręcą się w aż tak drobne loczki ale ja bardzo lubię swoje włosy :) W prostych wyglądam nieciekawie ;)

Lilou1984 - haha, już widzę autora tej książki jak stosuje swoje "dobre rady" na swoim małym dziecku z katarem :P No tak, lepiej zostawić dziecko aby się udusiło. Przecież tych aspiratorów nikt na co dzień nie używa tylko w razie "W". A poza tym Frida czy Katarek to aspiratory tak szybkie w użyciu, że dziecko ledwie zauważy, że coś się działo ;) No i z pewnością bardziej higieniczne niż zwykła "gruszka".

niecierpliwaa - ja tak mam raz na jakiś czas :) Wydaje mi się, że to nie od szyjki tylko po prostu spojenie się rozciąga.

alinalii - fajowa fura! I jaki piesio fajny ;)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wytyczne do szpitala. M.in. wymagają 5 śpiochów na długi rękaw (pewnie chodzi o pajacyki). I teraz nie wiem co robić bo mam:
    - 3 pajacyki na 50 cm,
    - 3 pajacyki na 55 cm,
    - 2 pajacyki na 62 cm.
    Czy na moim miejscu byście coś dokupiły? (mam więcej body i półśpiochów...)
    A może lepiej czekać na poród i wtedy wysłać szybko M do smyka? (już widze te zakupy...).
    No bo skąd ma wiedzieć jakiej wielkości Cipisek się urodzi...

• baassiia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 kelner to chyba niezbyt autorytet odnośnie ciąż :P Ogólnie niezbyt profesjonalnie i kulturalnie się zachował, bo jeśli jesteś klientem, to nie powinien Ci mówić, że Ci coś tam nie poda. Mógł grzeczniej zapytać czy na pewno chcesz sos ostry.

Nie wiem jak u Was ale jak mi ktoś w ciąży zwraca uwagę na to co jem, to mnie to mega wkurza :P Moja mama to w ogóle uważa, że się głodzę bo "30 kg" nie utyłam..

Madzialena90, Est, Izoleccc, Lilou1984 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    wiewiórka17 - super wyglądasz :) Dlaczego niestety? Moje nie kręcą się w aż tak drobne loczki ale ja bardzo lubię swoje włosy :) W prostych wyglądam nieciekawie ;)

Lilou1984 - haha, już widzę autora tej książki jak stosuje swoje "dobre rady" na swoim małym dziecku z katarem :P No tak, lepiej zostawić dziecko aby się udusiło. Przecież tych aspiratorów nikt na co dzień nie używa tylko w razie "W". A poza tym Frida czy Katarek to aspiratory tak szybkie w użyciu, że dziecko ledwie zauważy, że coś się działo ;) No i z pewnością bardziej higieniczne niż zwykła "gruszka".

niecierpliwaa - ja tak mam raz na jakiś czas :) Wydaje mi się, że to nie od szyjki tylko po prostu spojenie się rozciąga.

alinalii - fajowa fura! I jaki piesio fajny ;)

ja tak od czasu do czasu lubie cos w nich zmienic i wyprostować. Czasami mnie denerwują jak jeden sterczy w jedna strone drugi w drugą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:19

iv098rib495v7vlg.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? weź to co masz , myślę że powinno byuć ok, a zawsze rękawki możesz podwinąć gdy będą za duże ;) badz zawszee facet Twoj moze wyskoczyć i kupić ;)
    puki co bierz co masz ;) wszystko wyjdzie w praniu ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tych na 62 nie chcę na razie więcej kupować, bo obecnie dużo jest ciepłych pjakacyków, a przecież np. w maju może być już wysoka temepratura, więc i tak się nie sprawdzą...
    Ja nic nie dostałam i staram się nie szaleć z tymi ubrankami. Mam obawy, o których pisałyście, że potem części rzeczy się nie ubierze. A że kupuję ubranka raczej dobrej jakości, to cenowo i tak wyszło sporo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Madzialena90 kelner to chyba niezbyt autorytet odnośnie ciąż :P Ogólnie niezbyt profesjonalnie i kulturalnie się zachował, bo jeśli jesteś klientem, to nie powinien Ci mówić, że Ci coś tam nie poda. Mógł grzeczniej zapytać czy na pewno chcesz sos ostry.

Nie wiem jak u Was ale jak mi ktoś w ciąży zwraca uwagę na to co jem, to mnie to mega wkurza :P Moja mama to w ogóle uważa, że się głodzę bo "30 kg" nie utyłam..

Tak a propos- ja też cały czas słyszę, że głodzę dziecko i że to niemożliwe, że Gałgan rośnie a ja nie tyję....
    I ostatnio byłam w Costa Coffe (tak ja piję codziennie 1 normalną parzoną kawę) i barista się 3 razy dopytywał czy aby na pewno nie pomyliło mi się i nie chcę czasem kawy bezkofeinowej zamiast zwykłej... :)

baassiia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailnalii fajna bryka a piesio to pewnie chi:)

alinalii, doris85 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Renka, nowy awatarek? Śliczny :)

Nowy, nowy, dostałam dzisiaj zdjęcia :)

Magda lena, A.Kasia, Izoleccc, d'nusia, olatychy, Kate84, paola87, Falon, Est lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ