Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLilou ja wlasnie mam taki aplikator do nosa do odkurzacza,tylko jeszcze nie wiem jak go uzyc:D polecila mi Pani z dzieciecego sklepu,jej wnuk tez tego uzywa a ma 7lat bo nie chce mu sie smarkac w chusteczke no i polozna poleca...mowia zeby gruszek nie uzywac bo cza pchac gleboko do noska i dziecko placze
margaret26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMelduję, że i prześcieradła i falbanka i nawet te bawełniane małe ręczniczki z IKEI pranie przeszły wzorowo
Też bym już najchętniej wszystko poubierała ale niestety muszę się wstrzymać do końca remontuJeszcze mnie pranie zasłon w sypialni czeka i chyba też w tym dziecięcym płynie każę mamie wyprać bo raz, że dałam za nie kupę kasy i boję się przy każdym praniu aby się nie zniszczyły, dwa - będzie mi w sypialni pachniało dzidziusiem
Aha, teściowa wróciła ze szpitala i co zadziwiające - jest jeszcze bardziej zrzędliwa niż była! A sądziliśmy, że już się bardziej nie da...margaret26, Izoleccc, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość
-
dziewczyny mam pytanie:
jak to jest z jedzeniem ostrych potraw??
pytam bo wczoraj bylyśmy na mieście i zamówiliśmy dania na ostro, facet z obsługi jak mnie zobaczył to powiedział że nie da mi ostrego sosu bo to szkodzi dziecku???
w sumie to przez całą ciąże poprawiam wszystko dość ostro i nigdy się nad tym nie zastanawiałam....doris85 lubi tę wiadomość
-
A oto i ja z dużym brzuchem
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba962374370a.jpg
Co do ostrych czasem mam ochotę to później po jakiś 10 minutach mam szkolenie od zosiMadzialena90, A.Kasia, baassiia, Madlene.:), wiewiórka17, nataliano, Kate84, Est, Mania1718, Lilou1984, d'nusia, Vincent, Czarodziejka87, alinalii, Izoleccc, olcia87, Karolina@, Renka88, edyś, She86, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Falon, krówka_muffka, Teresa1992, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Wiecie co moja pralka została cudownie "naprawiona" przez serwisanta. Wszedł w tryb wyświetlania błędów i był rzeczywiście ten o błędzie blokady drzwi. Później ustawił normalny program i wielki cud, bo ruszyła... nosz k* z tą elektroniką... 60 zł poszło się paść
no ale dobrze, że działa
Powiedział, że jakby się to powtarzało, to dokupić jakiś tam klocek za 100 zł i wymienić.
Lilou1984, edyś lubią tę wiadomość
-
Madzialena ja nigdy nie lubiłam ostrych potrwa, a w ciąży bardzo i jak mam ochotę to jem
Kasiu nie ma to jak powrót teściowej hehe...
Ksanka PięknieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 15:32
ksanka, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Wiecie co moja pralka została cudownie "naprawiona" przez serwisanta. Wszedł w tryb wyświetlania błędów i był rzeczywiście ten o błędzie blokady drzwi. Później ustawił normalny program i wielki cud, bo ruszyła... nosz k* z tą elektroniką... 60 zł poszło się paść
no ale dobrze, że działa
Powiedział, że jakby się to powtarzało, to dokupić jakiś tam klocek za 100 zł i wymienić.
Mi samochód ostatnio szwankuje, mam nadzieję że się nie posypie wtedy co nie trzeba
baassiia lubi tę wiadomość
-
Czarodziejka87 wrote:Ja właśnie czekam na autobus i jadę do endokrynologa.Na szczęście wczorajsze wyniki tarczycowe wyszły ok.
Dziewczyny piękne ciążowe brzuszki macie!
Alinalii ja mam zwykłą wanienke a kąpać mam zamiar codziennie albo co drugi dzień zobaczymy jak to będzie
Ika jeny trzymaj się tam!:*
Kciuki za echo musi być dobrze:*
Agu88sia ja na razie kupiłam tylko gruszke,u moich koleżanek wystarczyła.
W razie czego kupie aspirator
Wczoraj byłam mile zaskoczona bo pan około czterdziestki ustąpil mi miejsca w autobusie:)
Oczywiście jakaś babcia która stała komentarz niech sobie młodzież posiedzi..najgorsze są takie babcie niektóre jakby nigdy w ciąży nie były ..znieczulica ale co zrobić..
Wtedy trzeba mówić że starość to nie chorobaMadzialena90, ksanka, Czarodziejka87, Falon lubią tę wiadomość
-
wiewiórka17 wrote:a więc o to my :
sorki za taki rozmiar zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 15:45
muminka83, M+M+?, Madzialena90, Czarodziejka87, d'nusia, Madlene.:), nataliano, Lilou1984, A.Kasia, Vincent, Kate84, Mania1718, Izoleccc, Karolina@, Magda lena, RudyTygrysek, Est, Gośśś, Renka88, edyś, She86, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Falon, krówka_muffka, Kokaina, Teresa1992, Kaarolina, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:dziewczyny mam pytanie:
jak to jest z jedzeniem ostrych potraw??
pytam bo wczoraj bylyśmy na mieście i zamówiliśmy dania na ostro, facet z obsługi jak mnie zobaczył to powiedział że nie da mi ostrego sosu bo to szkodzi dziecku???
w sumie to przez całą ciąże poprawiam wszystko dość ostro i nigdy się nad tym nie zastanawiałam....
Moim zdaniem można jeść, byle nie przesadzać. Inne założenie prowadziłoby do głodowych ciązy w krajach Azji, czy w Meksyku.
Madzialena90, edyś lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Ja przed zakupem przewaliłam trochę w necie i mamy bardzo ten aspirator chwalą. Ciekawe czy ta położna sama miała okazję go używać, bo wiesz niektóre osoby, wszystkie nowości krytykują tylko z zasady. Warto popytać osoby które użytkowały oba aspiratory i mają porównanie. No i nie chodzi o odsysanie hektolitrów, ale o szybkość i łatwość użytkowania. Dzięki temu dziecko się tak nie denerwuje jak przy ustnym.
To tak jak laktator ręczny vs elektryczny są wady i zalety w zależności kto co oczekuje.nataliano wrote:Lilou ja wlasnie mam taki aplikator do nosa do odkurzacza,tylko jeszcze nie wiem jak go uzyc:D polecila mi Pani z dzieciecego sklepu,jej wnuk tez tego uzywa a ma 7lat bo nie chce mu sie smarkac w chusteczke no i polozna poleca...mowia zeby gruszek nie uzywac bo cza pchac gleboko do noska i dziecko placze
No tak myśle, że wszystko ma swoje wady i zalety i dopiero same sprawdzimy co się najlepiej sprawdza u Naszych dzieciaczków
ja narazie kupiłam malutką gruszkę która będzie pełniła dyżury w domku na działce, a do mieszkania taki aspiratorekdo odciągania ustami canpola
jak będą do d... to też będę się zastanawiała nad innymi rozwiązaniami.
a ostatnio w jednej książce ("Dziecko od A do Z") przeczytałam jeszcze coś innego:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f609693de682.jpg
ale że jak? tak z gilem zostawić na pastwe losu???
My mamy to szczęście że mamy Nasze forum i już jak dzieciaczki będą na świecie będziemy na pewno pisać jak nam się wcześniejsze zakupy wyprawkowe sprawdzają. też jestem ciekawa tej opcji z odkurzaczem