X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja wlasnie mam taki aplikator do nosa do odkurzacza,tylko jeszcze nie wiem jak go uzyc:D polecila mi Pani z dzieciecego sklepu,jej wnuk tez tego uzywa a ma 7lat bo nie chce mu sie smarkac w chusteczke no i polozna poleca...mowia zeby gruszek nie uzywac bo cza pchac gleboko do noska i dziecko placze

margaret26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena ja jescze nie mam ubranego lozeczka bo czekam jeszce na ostatnie czesci do niego,mam nadzieje ze dzis lub w pon przyjda to wtedy ubiore:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że i prześcieradła i falbanka i nawet te bawełniane małe ręczniczki z IKEI pranie przeszły wzorowo :)

Też bym już najchętniej wszystko poubierała ale niestety muszę się wstrzymać do końca remontu :/ Jeszcze mnie pranie zasłon w sypialni czeka i chyba też w tym dziecięcym płynie każę mamie wyprać bo raz, że dałam za nie kupę kasy i boję się przy każdym praniu aby się nie zniszczyły, dwa - będzie mi w sypialni pachniało dzidziusiem <3

Aha, teściowa wróciła ze szpitala i co zadziwiające - jest jeszcze bardziej zrzędliwa niż była! A sądziliśmy, że już się bardziej nie da... :P

margaret26, Izoleccc, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie:

jak to jest z jedzeniem ostrych potraw??

pytam bo wczoraj bylyśmy na mieście i zamówiliśmy dania na ostro, facet z obsługi jak mnie zobaczył to powiedział że nie da mi ostrego sosu bo to szkodzi dziecku???

w sumie to przez całą ciąże poprawiam wszystko dość ostro i nigdy się nad tym nie zastanawiałam....

doris85 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i ja z dużym brzuchem :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba962374370a.jpg

Co do ostrych czasem mam ochotę to później po jakiś 10 minutach mam szkolenie od zosi

Madzialena90, A.Kasia, baassiia, Madlene.:), wiewiórka17, nataliano, Kate84, Est, Mania1718, Lilou1984, d'nusia, Vincent, Czarodziejka87, alinalii, Izoleccc, olcia87, Karolina@, Renka88, edyś, She86, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Falon, krówka_muffka, Teresa1992, Kaarolina lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    A oto i ja z dużym brzuchem :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba962374370a.jpg

Co do ostrych czasem mam ochotę to później po jakiś 10 minutach mam szkolenie od zosi

świetny brzuszek i bardzo ładny stanik gdzie kupiłaś???

• baassiia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co moja pralka została cudownie "naprawiona" przez serwisanta. Wszedł w tryb wyświetlania błędów i był rzeczywiście ten o błędzie blokady drzwi. Później ustawił normalny program i wielki cud, bo ruszyła... nosz k* z tą elektroniką... 60 zł poszło się paść :P no ale dobrze, że działa :P Powiedział, że jakby się to powtarzało, to dokupić jakiś tam klocek za 100 zł i wymienić.

Lilou1984, edyś lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Madzialena,
    Biustonosz jest firmy Fauve kupiony w Piasecznie w outlecie dla dużych (o)(o), niestety nie do karmienia ;)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena ja nigdy nie lubiłam ostrych potrwa, a w ciąży bardzo i jak mam ochotę to jem :-P

Kasiu nie ma to jak powrót teściowej hehe...

Ksanka Pięknie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 15:32

ksanka, Madzialena90 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Wiecie co moja pralka została cudownie "naprawiona" przez serwisanta. Wszedł w tryb wyświetlania błędów i był rzeczywiście ten o błędzie blokady drzwi. Później ustawił normalny program i wielki cud, bo ruszyła... nosz k* z tą elektroniką... 60 zł poszło się paść :P no ale dobrze, że działa :P Powiedział, że jakby się to powtarzało, to dokupić jakiś tam klocek za 100 zł i wymienić.
    Nooo Basia to ci się udało, bo nowa pralka to jednak nie mały koszt. :) Mi samochód ostatnio szwankuje, mam nadzieję że się nie posypie wtedy co nie trzeba :P

baassiia lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Ja właśnie czekam na autobus i jadę do endokrynologa.Na szczęście wczorajsze wyniki tarczycowe wyszły ok.

Dziewczyny piękne ciążowe brzuszki macie!:)

Alinalii ja mam zwykłą wanienke a kąpać mam zamiar codziennie albo co drugi dzień zobaczymy jak to będzie

Ika jeny trzymaj się tam!:*
    Kciuki za echo musi być dobrze:*

Agu88sia ja na razie kupiłam tylko gruszke,u moich koleżanek wystarczyła.
    W razie czego kupie aspirator

Wczoraj byłam mile zaskoczona bo pan około czterdziestki ustąpil mi miejsca w autobusie:)
    Oczywiście jakaś babcia która stała komentarz niech sobie młodzież posiedzi..najgorsze są takie babcie niektóre jakby nigdy w ciąży nie były ..znieczulica ale co zrobić..

Wtedy trzeba mówić że starość to nie choroba

Madzialena90, ksanka, Czarodziejka87, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate widzialam dużo zajęć fitness dla mam z dziećmi w Gdańsku.
    Np: http://awf.gda.pl/index.php?id=734

Na pewno też w Pro-Active w Gdańsku Morenie są zajęcia fit mama.

Kate84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wtedy trzeba mówić że starość to nie choroba

dokładnie strasznie mnie irytują takie typowe "mochery" ze grosz serca

muminka83, ksanka, Czarodziejka87, Falon lubią tę wiadomość

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    a więc o to my :

out.php?i=1070761_zdjjj.jpg

sorki za taki rozmiar zdjęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 15:45

muminka83, M+M+?, Madzialena90, Czarodziejka87, d'nusia, Madlene.:), nataliano, Lilou1984, A.Kasia, Vincent, Kate84, Mania1718, Izoleccc, Karolina@, Magda lena, RudyTygrysek, Est, Gośśś, Renka88, edyś, She86, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Falon, krówka_muffka, Kokaina, Teresa1992, Kaarolina, Kasia24 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    a więc o to my :

out.php?i=1070761_zdjjj.jpg

cudowne włosy zawsze marzyłam o takich cud miód malina kręconych właskach <3

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka ślicznie wyglądacie, a jakie masz świetne włosy!

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    sorki za taki rozmiar zdjęcia :)

ale jesteś słodka i muszę powiedzieć że jak wiewióreczka :D Ślicznie ci z brzusiem

wiewiórka17, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Wiewiórka ślicznie wyglądacie, a jakie masz świetne włosy!

a dzięki dzięki , tak się same kręcą niestety :)

ksanka lubi tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    dziewczyny mam pytanie:

jak to jest z jedzeniem ostrych potraw??

pytam bo wczoraj bylyśmy na mieście i zamówiliśmy dania na ostro, facet z obsługi jak mnie zobaczył to powiedział że nie da mi ostrego sosu bo to szkodzi dziecku???

w sumie to przez całą ciąże poprawiam wszystko dość ostro i nigdy się nad tym nie zastanawiałam....

Moim zdaniem można jeść, byle nie przesadzać. Inne założenie prowadziłoby do głodowych ciązy w krajach Azji, czy w Meksyku :-).

Madzialena90, edyś lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja przed zakupem przewaliłam trochę w necie i mamy bardzo ten aspirator chwalą. Ciekawe czy ta położna sama miała okazję go używać, bo wiesz niektóre osoby, wszystkie nowości krytykują tylko z zasady. Warto popytać osoby które użytkowały oba aspiratory i mają porównanie. No i nie chodzi o odsysanie hektolitrów, ale o szybkość i łatwość użytkowania. Dzięki temu dziecko się tak nie denerwuje jak przy ustnym.

To tak jak laktator ręczny vs elektryczny są wady i zalety w zależności kto co oczekuje.
    nataliano wrote:
    Lilou ja wlasnie mam taki aplikator do nosa do odkurzacza,tylko jeszcze nie wiem jak go uzyc:D polecila mi Pani z dzieciecego sklepu,jej wnuk tez tego uzywa a ma 7lat bo nie chce mu sie smarkac w chusteczke no i polozna poleca...mowia zeby gruszek nie uzywac bo cza pchac gleboko do noska i dziecko placze

No tak myśle, że wszystko ma swoje wady i zalety i dopiero same sprawdzimy co się najlepiej sprawdza u Naszych dzieciaczków :)
    ja narazie kupiłam malutką gruszkę która będzie pełniła dyżury w domku na działce, a do mieszkania taki aspiratorekdo odciągania ustami canpola
    jak będą do d... to też będę się zastanawiała nad innymi rozwiązaniami.

a ostatnio w jednej książce ("Dziecko od A do Z") przeczytałam jeszcze coś innego:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f609693de682.jpg
    ale że jak? tak z gilem zostawić na pastwe losu???

My mamy to szczęście że mamy Nasze forum i już jak dzieciaczki będą na świecie będziemy na pewno pisać jak nam się wcześniejsze zakupy wyprawkowe sprawdzają. też jestem ciekawa tej opcji z odkurzaczem :P

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ