X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niestety przy rozlanym stanie zapalnym pacjent często nie wie czy go boli góra czy dol. Trzeba sie troche natrudzić by znaleźć przyczynę. Ale to nie jest trudne :)

miluszka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A niestety przy rozlanym stanie zapalnym pacjent często nie wie czy go boli góra czy dol. Trzeba sie troche natrudzić by znaleźć przyczynę. Ale to nie jest trudne :)
    Moj maz niedawno miał ból zęba i nie wiedział gdzie go dokladnie boli. Dentystka wziela jakiś plyn na patyczek i dotykala zęby zajęte próchnicą, od razu go zlokalizowała ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri przykro mi, że u Ciebie to jednorazowe szaleństwo aż tak poszło ale jeszcze trochę czasu do jutra mamy to trzymam kciuki żebyś się tego "ciężaru" pozbyła :-*

Olu ja tak mam czasem tylko nie wiem czy to to samo, u mnie to tak jak by mi np paznokcia wbijała tak sobie to opisuje :-P

MeAmerie gratuluję przekroczenia tej granicy, Męczą Cie tam faktycznie ale jeszcze troszkę :-*

Mania boska fotka z tym kotkiem :-) co do reszty posta się nie odnoszę bo nie wiem nic w temacie

Jusiakp ja też jednak odwiedziła bym dentyste, robiłam trochę zębów w życiu a zdjęcia chyba tylko do kanałowego czy ciężkich przypadków. Myślę, że przy takim bólu zęba nic prócz dentysty nie pomoże...mam bardzo słabe zęby a o dziwo na kontroli w 2 trymestrze zęby super, jednak gdybym miała coś do zrobienia na pewno robiła bym przy użyciu znieczulenia dla ciężarnych :-)

Czarodziejka ja mam podgrzewacz do butelek ale nie wiem czy to jest to samo :-P

My dziś podpisaliśmy umowę na mieszkanie większe w Gdańsku, Teraz mam ma 2 pokoje a ja w Poznaniu 3 i milion pięćset mebli do przywiezienia :-P tak super się udało, że cena identyczna jak 2 pokoje, do tego facet super ugodowy, godzi się na psa, malowanie w dowolnych kolorach i daje nam klucze już jutro żebyśmy z malowaniem i przeprowadzka wyrobili się do czwartku, bo przecież i tak miałam wczoraj zjechać na Poznań :-P a okres obowiązywania umowy mamy od 1 lutego, do tego przeprowadzamy się na przeciwko po drugiej stronie ulicy hehe :-D Co najważniejsze zgodził się na okres do końca sierpnia (mamy nadzieję że tak będzie dom gotowy) z pierwszeństwem przedłużenia gdyby jednak domek jeszcze się robił. Także jestem happy bardzo. Byliśmy wybrać farby i do pokoju małej mamy taki jak chce w domu ciepły szary, sypialnia ciepła jasna mięta a korytarz i salon taka jasna brzoskwinia czy coś :-) teraz zaczęłam myśleć czy u małej nie zrobić jednej ściany mietowej a w sypialni szarej :-P powiem Wam że w tym leroy stałam i chodziłam może z pół godziny a ledwo mogłam ustac, siadalam gdzie się dało tak brzuch się spinal wrr. Suma sumarum mam dobry humor i tak bo we wtorek malowanie, środa przeprowadzka a czwartek Poznań i już do porodu spokojnie zostaje, gin i tak by mnie zabił gdyby wiedział,że wracam 5 dni później niż pozwolił :-P

Czarodziejka87, A.Kasia, Mania1718, Lilou1984, M+M+? lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Moj maz niedawno miał ból zęba i nie wiedział gdzie go dokladnie boli. Dentystka wziela jakiś plyn na patyczek i dotykala zęby zajęte próchnicą, od razu go zlokalizowała ;-)

Dokładnie :) albo test na zimno. Czasem wystarczy "zapukać" w zęba i pacjent skacze pod sufit. No albo jest taka dziurwa ze nie ma żadnych watpliwości :D

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Jusia niestety bez dentysty się chyba nie obejdzie.
    Lepiej idź,dobry specjalista na pewno coś poradzi i niekoniecznie zdjęcie rtg będzie potrzebne..trzymam kciuki:*

Wanna ja niestety nie pomogę,nie miałam takich krostek i nic mi nie przychodzi do głowy co to może być..

Dziewczyny mam pytanie czy kupiłyście lub macie zamiar kupić podgrzewacz pokarmu?
    Ja zamowilam za namowa mamy. W sumie zastanawialam sie po co mi skoro zamierzam karmic piersia (mama karmila nasza trojke kazee przez 1,5roku i pamietam ze uzywala) Ale te dzisiejsze pofgrzeaacze sa tak super ze jesli nie uzyjesz do podgrzewania butelek to uzyjesz do podgrzania np zupy czy innego dania w niewielkiej ilosci. Ustawiasz konkretna temperature i nie musisz sie martwic ze za mocno podgrzejesz czy cos. Do tego utrzymuna dana temperature wiec jak dziecko usnie na spacerze np wlaczasz podgrzewanie po powrocie do domu i jak sie obidzi ma w sam raz do jedzenia.

Ja wzielam najtanszy za niecalr 50zl z canpolu.

Czarodziejka87, Mania1718, Wanna lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kate o to chodzi, mam tak kilka razy dziennie np pokuje z minute, przestanie a za kilka godz znowu. I mam pospane w nocy, położyłam się o 14 i obudziłam teraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:31

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dokładnie :) albo test na zimno. Czasem wystarczy "zapukać" w zęba i pacjent skacze pod sufit. No albo jest taka dziurwa ze nie ma żadnych watpliwości :D
    No właśnie :) stomatolodzy mają swoje sposoby :)
    Z kobietą w ciąży obchodzą sie jak z jajkiem bo się boją, ze sie zdenerwuje i coś się stanie :)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Tak Kate o to chodzi, mam tak kilka razy dziennie np pokuje z minute, przestanie a za kilka godz znowu. I mam pospane w nocy, położyłam się o 14 i obudziłam teraz...
    Moja sąsiadka mi opowiadała, ze takie kłucia miała ok. 2-3 tyg przed porodem ale to bylo polaczone ze skurczami przepowiadającymi :) tak jakby na wysokości macicy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:50

p655l6d8b2kubuqj.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Moja dentystka mi opowiadala, ze byla u niej kobieta w 9 miesiącu ciąży z bólem zęba. Wcale nie trzeba prześwietlać. Wywiercila to co trzeba i założyła opatrunek, który zabezpieczał zęba do porodu (ząb byl do leczenia kanałowego). Dostaniesz znieczulenie bez adrenaliny. Byc moze to boli Cię ząb, który da sie zaleczyć na jednej wizycie i założy Ci wypełnienie :)

Kochana nie boj się:) teraz medycyna jest tak rozwinięta, w tym stomatologia ze leczy sie kobiety w ciąży:) ja leczyłam zęby, wyrwalam dwie ósemki i dziecku nic się nie stało :) nie morduj się tak :) z bólem powinni Cie przyjac od ręki tym bardziej w ciąży!!

Przy stanie zapalnym działa sie w trybie pilnym i muszą Ci pomoc :) a który to ząb?

Ja też będąc w ciąży miałam wyrywaną ósemkę, potem korzeń który został po odłamanej piątce, a na teraz ta akcja. A jaki to ząb? nie mam pojęcia, na początku wydawało mi się, że górna czwórka, teraz boli mnie i góra i dół :(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja też będąc w ciąży miałam wyrywaną ósemkę, potem korzeń który został po odłamanej piątce, a na teraz ta akcja. A jaki to ząb? nie mam pojęcia, na początku wydawało mi się, że górna czwórka, teraz boli mnie i góra i dół :(

Tym bardziej, jesli myślisz o ocaleniu zeba, to idź do dentysty. Jak sie rozchula to moze juz nie byc alternatywy dla ekstrakcji.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa, trzy tygodnie mogę rodzić :-D

Hannia123, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Bo promienieje Ci ból. Spróbuj jutro znalezc stomatologa, czasem nie ma dużej próchnicy tylko ona idzie jedną czarną plamą w sam dół.
    Ja się strasznie boje dentystów a tyle leczenia w ciąży przeżyłam to dla Ciebie to będzie pikuś :) jezeli boli dopiero po raz pierwszy to raczej nie jest na tyle zniszczony żeby dziada wyrywać :)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Za dwa, trzy tygodnie mogę rodzić :-D
    Widzisz, to dobry znak :-)

aleksandrazz lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja zamowilam za namowa mamy. W sumie zastanawialam sie po co mi skoro zamierzam karmic piersia (mama karmila nasza trojke kazee przez 1,5roku i pamietam ze uzywala) Ale te dzisiejsze pofgrzeaacze sa tak super ze jesli nie uzyjesz do podgrzewania butelek to uzyjesz do podgrzania np zupy czy innego dania w niewielkiej ilosci. Ustawiasz konkretna temperature i nie musisz sie martwic ze za mocno podgrzejesz czy cos. Do tego utrzymuna dana temperature wiec jak dziecko usnie na spacerze np wlaczasz podgrzewanie po powrocie do domu i jak sie obidzi ma w sam raz do jedzenia.

Ja wzielam najtanszy za niecalr 50zl z canpolu.

Ciri tak właśnie patrzyłam na ten z canpolu na gemini jest za 45.99 zł
    A powiedz on też jest na słoiczki czy jak to wygląda?
    A testowałaś już może?

Filip 28.03.2016 <3
  • domiii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaką wanienkę polecacie? do zakupu online.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka podgrzewacza nie kupiłam jeszcze i na razie nie planuję. Zobaczę po porodzie jak tym razem pójdzie z karmieniem i podejmę decyzję.

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Wanna, przepraszam, że pisząc o promo przyczyniłam się do uszczuplenia Twojego portfela!

Jak ja Wam współczuję akcji z zębami! Niestety nie potrafię się wczuć bo nigdy w życiu nie bolał mnie ząb, a ostatnie leczenie miałam jako 14 latka :)

Ja Ci dziękuję ogromnie :D Obkupywanie dzieciaka to sama radość :D Już teraz rozumiem dlaczego produkty dla dzieci są zawsze droższe ;)

A zębów zazdroszczę!!!

margaret26 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    jaką wanienkę polecacie? do zakupu online.

ja kupiłam tą , jest super, z odpływem i termometrem ;)

http://allegro.pl/wanna-wanienka-anatomiczna-z-korkiem-odplywem-i5171224297.html

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Ciri tak właśnie patrzyłam na ten z canpolu na gemini jest za 45.99 zł
    A powiedz on też jest na słoiczki czy jak to wygląda?
    A testowałaś już może?
    Jeszcze nie testowalam. Bede miala go w domu w przyszlym tygodniu. W sklepie go ogladalam. I wyglada fajnie.
    Co do sloiczkow to tak. Wlasnie taki wybierala. Bo innej firmy bylo na butelki ale nie mialo pojemniczka na jedzenie wiedz sloiczki ciezko by bylo i wlasnej zupy wlasnej nie podgrzejesz.

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Moja sąsiadka mi opowiadała, ze takie kłucia miała ok. 2-3 tyg przed porodem ale to bylo polaczone ze skurczami przepowiadającymi :) tak jakby na wysokości macicy? :)

O cholerka u mnie było to połączone ze skurczami, Braxtona Hicksa :/ Ale u mnie to za wcześnie.

A propos spania, to przeczytałam, że niewskazane jest spanie na wznak, bo macica wówczas blokuje żyły/tętnice, co może być niezdrowe nie tylko dla naszych nóg, ale też dla malucha, bo ogranicza dostarczanie niezbędnych elementów odżywczych. Problem tylko w tym, że mnie już oba biodra bolą od spania na jednym czy drugim boku. No i jak piszecie Maluch też się uaktywnia i kopniaki rozdaje...

k0kdha00ytas68fh.png
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ