Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Martka89 wrote:A niestety przy rozlanym stanie zapalnym pacjent często nie wie czy go boli góra czy dol. Trzeba sie troche natrudzić by znaleźć przyczynę. Ale to nie jest trudne
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Ciri przykro mi, że u Ciebie to jednorazowe szaleństwo aż tak poszło ale jeszcze trochę czasu do jutra mamy to trzymam kciuki żebyś się tego "ciężaru" pozbyła :-*
Olu ja tak mam czasem tylko nie wiem czy to to samo, u mnie to tak jak by mi np paznokcia wbijała tak sobie to opisuje
MeAmerie gratuluję przekroczenia tej granicy, Męczą Cie tam faktycznie ale jeszcze troszkę :-*
Mania boska fotka z tym kotkiemco do reszty posta się nie odnoszę bo nie wiem nic w temacie
Jusiakp ja też jednak odwiedziła bym dentyste, robiłam trochę zębów w życiu a zdjęcia chyba tylko do kanałowego czy ciężkich przypadków. Myślę, że przy takim bólu zęba nic prócz dentysty nie pomoże...mam bardzo słabe zęby a o dziwo na kontroli w 2 trymestrze zęby super, jednak gdybym miała coś do zrobienia na pewno robiła bym przy użyciu znieczulenia dla ciężarnych
Czarodziejka ja mam podgrzewacz do butelek ale nie wiem czy to jest to samo
My dziś podpisaliśmy umowę na mieszkanie większe w Gdańsku, Teraz mam ma 2 pokoje a ja w Poznaniu 3 i milion pięćset mebli do przywiezieniatak super się udało, że cena identyczna jak 2 pokoje, do tego facet super ugodowy, godzi się na psa, malowanie w dowolnych kolorach i daje nam klucze już jutro żebyśmy z malowaniem i przeprowadzka wyrobili się do czwartku, bo przecież i tak miałam wczoraj zjechać na Poznań
a okres obowiązywania umowy mamy od 1 lutego, do tego przeprowadzamy się na przeciwko po drugiej stronie ulicy hehe
Co najważniejsze zgodził się na okres do końca sierpnia (mamy nadzieję że tak będzie dom gotowy) z pierwszeństwem przedłużenia gdyby jednak domek jeszcze się robił. Także jestem happy bardzo. Byliśmy wybrać farby i do pokoju małej mamy taki jak chce w domu ciepły szary, sypialnia ciepła jasna mięta a korytarz i salon taka jasna brzoskwinia czy coś
teraz zaczęłam myśleć czy u małej nie zrobić jednej ściany mietowej a w sypialni szarej
powiem Wam że w tym leroy stałam i chodziłam może z pół godziny a ledwo mogłam ustac, siadalam gdzie się dało tak brzuch się spinal wrr. Suma sumarum mam dobry humor i tak bo we wtorek malowanie, środa przeprowadzka a czwartek Poznań i już do porodu spokojnie zostaje, gin i tak by mnie zabił gdyby wiedział,że wracam 5 dni później niż pozwolił
Czarodziejka87, A.Kasia, Mania1718, Lilou1984, M+M+? lubią tę wiadomość
-
Madzik90 wrote:Moj maz niedawno miał ból zęba i nie wiedział gdzie go dokladnie boli. Dentystka wziela jakiś plyn na patyczek i dotykala zęby zajęte próchnicą, od razu go zlokalizowała
Dokładniealbo test na zimno. Czasem wystarczy "zapukać" w zęba i pacjent skacze pod sufit. No albo jest taka dziurwa ze nie ma żadnych watpliwości
-
nick nieaktualnyCzarodziejka87 wrote:Jusia niestety bez dentysty się chyba nie obejdzie.
Lepiej idź,dobry specjalista na pewno coś poradzi i niekoniecznie zdjęcie rtg będzie potrzebne..trzymam kciuki:*
Wanna ja niestety nie pomogę,nie miałam takich krostek i nic mi nie przychodzi do głowy co to może być..
Dziewczyny mam pytanie czy kupiłyście lub macie zamiar kupić podgrzewacz pokarmu?
Ja wzielam najtanszy za niecalr 50zl z canpolu.Czarodziejka87, Mania1718, Wanna lubią tę wiadomość
-
Tak Kate o to chodzi, mam tak kilka razy dziennie np pokuje z minute, przestanie a za kilka godz znowu. I mam pospane w nocy, położyłam się o 14 i obudziłam teraz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:31
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Martka89 wrote:Dokładnie
albo test na zimno. Czasem wystarczy "zapukać" w zęba i pacjent skacze pod sufit. No albo jest taka dziurwa ze nie ma żadnych watpliwości
stomatolodzy mają swoje sposoby
Z kobietą w ciąży obchodzą sie jak z jajkiem bo się boją, ze sie zdenerwuje i coś się stanie
aleksandrazz wrote:Tak Kate o to chodzi, mam tak kilka razy dziennie np pokuje z minute, przestanie a za kilka godz znowu. I mam pospane w nocy, położyłam się o 14 i obudziłam teraz...
tak jakby na wysokości macicy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:50
Madzik90 wrote:Moja dentystka mi opowiadala, ze byla u niej kobieta w 9 miesiącu ciąży z bólem zęba. Wcale nie trzeba prześwietlać. Wywiercila to co trzeba i założyła opatrunek, który zabezpieczał zęba do porodu (ząb byl do leczenia kanałowego). Dostaniesz znieczulenie bez adrenaliny. Byc moze to boli Cię ząb, który da sie zaleczyć na jednej wizycie i założy Ci wypełnienie
Kochana nie boj sięteraz medycyna jest tak rozwinięta, w tym stomatologia ze leczy sie kobiety w ciąży:) ja leczyłam zęby, wyrwalam dwie ósemki i dziecku nic się nie stało
nie morduj się tak
z bólem powinni Cie przyjac od ręki tym bardziej w ciąży!!
Przy stanie zapalnym działa sie w trybie pilnym i muszą Ci pomoca który to ząb?
Ja też będąc w ciąży miałam wyrywaną ósemkę, potem korzeń który został po odłamanej piątce, a na teraz ta akcja. A jaki to ząb? nie mam pojęcia, na początku wydawało mi się, że górna czwórka, teraz boli mnie i góra i dółjusiakp
-
jusiakp wrote:Ja też będąc w ciąży miałam wyrywaną ósemkę, potem korzeń który został po odłamanej piątce, a na teraz ta akcja. A jaki to ząb? nie mam pojęcia, na początku wydawało mi się, że górna czwórka, teraz boli mnie i góra i dół
Tym bardziej, jesli myślisz o ocaleniu zeba, to idź do dentysty. Jak sie rozchula to moze juz nie byc alternatywy dla ekstrakcji. -
jusiakp wrote:Ja też będąc w ciąży miałam wyrywaną ósemkę, potem korzeń który został po odłamanej piątce, a na teraz ta akcja. A jaki to ząb? nie mam pojęcia, na początku wydawało mi się, że górna czwórka, teraz boli mnie i góra i dół
Ja się strasznie boje dentystów a tyle leczenia w ciąży przeżyłam to dla Ciebie to będzie pikuśjezeli boli dopiero po raz pierwszy to raczej nie jest na tyle zniszczony żeby dziada wyrywać
ciri22 wrote:Ja zamowilam za namowa mamy. W sumie zastanawialam sie po co mi skoro zamierzam karmic piersia (mama karmila nasza trojke kazee przez 1,5roku i pamietam ze uzywala) Ale te dzisiejsze pofgrzeaacze sa tak super ze jesli nie uzyjesz do podgrzewania butelek to uzyjesz do podgrzania np zupy czy innego dania w niewielkiej ilosci. Ustawiasz konkretna temperature i nie musisz sie martwic ze za mocno podgrzejesz czy cos. Do tego utrzymuna dana temperature wiec jak dziecko usnie na spacerze np wlaczasz podgrzewanie po powrocie do domu i jak sie obidzi ma w sam raz do jedzenia.
Ja wzielam najtanszy za niecalr 50zl z canpolu.
Ciri tak właśnie patrzyłam na ten z canpolu na gemini jest za 45.99 zł
A powiedz on też jest na słoiczki czy jak to wygląda?
A testowałaś już może?
Filip 28.03.2016
-
margaret26 wrote:Wanna, przepraszam, że pisząc o promo przyczyniłam się do uszczuplenia Twojego portfela!
Jak ja Wam współczuję akcji z zębami! Niestety nie potrafię się wczuć bo nigdy w życiu nie bolał mnie ząb, a ostatnie leczenie miałam jako 14 latka
Ja Ci dziękuję ogromnieObkupywanie dzieciaka to sama radość
Już teraz rozumiem dlaczego produkty dla dzieci są zawsze droższe
A zębów zazdroszczę!!!margaret26 lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:jaką wanienkę polecacie? do zakupu online.
ja kupiłam tą , jest super, z odpływem i termometrem
http://allegro.pl/wanna-wanienka-anatomiczna-z-korkiem-odplywem-i5171224297.html -
nick nieaktualnyCzarodziejka87 wrote:Ciri tak właśnie patrzyłam na ten z canpolu na gemini jest za 45.99 zł
A powiedz on też jest na słoiczki czy jak to wygląda?
A testowałaś już może?
Co do sloiczkow to tak. Wlasnie taki wybierala. Bo innej firmy bylo na butelki ale nie mialo pojemniczka na jedzenie wiedz sloiczki ciezko by bylo i wlasnej zupy wlasnej nie podgrzejesz.Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
Madzik90 wrote:Moja sąsiadka mi opowiadała, ze takie kłucia miała ok. 2-3 tyg przed porodem ale to bylo polaczone ze skurczami przepowiadającymi
tak jakby na wysokości macicy?
O cholerka u mnie było to połączone ze skurczami, Braxtona HicksaAle u mnie to za wcześnie.
A propos spania, to przeczytałam, że niewskazane jest spanie na wznak, bo macica wówczas blokuje żyły/tętnice, co może być niezdrowe nie tylko dla naszych nóg, ale też dla malucha, bo ogranicza dostarczanie niezbędnych elementów odżywczych. Problem tylko w tym, że mnie już oba biodra bolą od spania na jednym czy drugim boku. No i jak piszecie Maluch też się uaktywnia i kopniaki rozdaje...