X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niestety przy rozlanym stanie zapalnym pacjent często nie wie czy go boli góra czy dol. Trzeba sie troche natrudzić by znaleźć przyczynę. Ale to nie jest trudne :)

miluszka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A niestety przy rozlanym stanie zapalnym pacjent często nie wie czy go boli góra czy dol. Trzeba sie troche natrudzić by znaleźć przyczynę. Ale to nie jest trudne :)
    Moj maz niedawno miał ból zęba i nie wiedział gdzie go dokladnie boli. Dentystka wziela jakiś plyn na patyczek i dotykala zęby zajęte próchnicą, od razu go zlokalizowała ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri przykro mi, że u Ciebie to jednorazowe szaleństwo aż tak poszło ale jeszcze trochę czasu do jutra mamy to trzymam kciuki żebyś się tego "ciężaru" pozbyła :-*

Olu ja tak mam czasem tylko nie wiem czy to to samo, u mnie to tak jak by mi np paznokcia wbijała tak sobie to opisuje :-P

MeAmerie gratuluję przekroczenia tej granicy, Męczą Cie tam faktycznie ale jeszcze troszkę :-*

Mania boska fotka z tym kotkiem :-) co do reszty posta się nie odnoszę bo nie wiem nic w temacie

Jusiakp ja też jednak odwiedziła bym dentyste, robiłam trochę zębów w życiu a zdjęcia chyba tylko do kanałowego czy ciężkich przypadków. Myślę, że przy takim bólu zęba nic prócz dentysty nie pomoże...mam bardzo słabe zęby a o dziwo na kontroli w 2 trymestrze zęby super, jednak gdybym miała coś do zrobienia na pewno robiła bym przy użyciu znieczulenia dla ciężarnych :-)

Czarodziejka ja mam podgrzewacz do butelek ale nie wiem czy to jest to samo :-P

My dziś podpisaliśmy umowę na mieszkanie większe w Gdańsku, Teraz mam ma 2 pokoje a ja w Poznaniu 3 i milion pięćset mebli do przywiezienia :-P tak super się udało, że cena identyczna jak 2 pokoje, do tego facet super ugodowy, godzi się na psa, malowanie w dowolnych kolorach i daje nam klucze już jutro żebyśmy z malowaniem i przeprowadzka wyrobili się do czwartku, bo przecież i tak miałam wczoraj zjechać na Poznań :-P a okres obowiązywania umowy mamy od 1 lutego, do tego przeprowadzamy się na przeciwko po drugiej stronie ulicy hehe :-D Co najważniejsze zgodził się na okres do końca sierpnia (mamy nadzieję że tak będzie dom gotowy) z pierwszeństwem przedłużenia gdyby jednak domek jeszcze się robił. Także jestem happy bardzo. Byliśmy wybrać farby i do pokoju małej mamy taki jak chce w domu ciepły szary, sypialnia ciepła jasna mięta a korytarz i salon taka jasna brzoskwinia czy coś :-) teraz zaczęłam myśleć czy u małej nie zrobić jednej ściany mietowej a w sypialni szarej :-P powiem Wam że w tym leroy stałam i chodziłam może z pół godziny a ledwo mogłam ustac, siadalam gdzie się dało tak brzuch się spinal wrr. Suma sumarum mam dobry humor i tak bo we wtorek malowanie, środa przeprowadzka a czwartek Poznań i już do porodu spokojnie zostaje, gin i tak by mnie zabił gdyby wiedział,że wracam 5 dni później niż pozwolił :-P

Czarodziejka87, A.Kasia, Mania1718, Lilou1984, M+M+? lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Moj maz niedawno miał ból zęba i nie wiedział gdzie go dokladnie boli. Dentystka wziela jakiś plyn na patyczek i dotykala zęby zajęte próchnicą, od razu go zlokalizowała ;-)

Dokładnie :) albo test na zimno. Czasem wystarczy "zapukać" w zęba i pacjent skacze pod sufit. No albo jest taka dziurwa ze nie ma żadnych watpliwości :D

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Jusia niestety bez dentysty się chyba nie obejdzie.
    Lepiej idź,dobry specjalista na pewno coś poradzi i niekoniecznie zdjęcie rtg będzie potrzebne..trzymam kciuki:*

Wanna ja niestety nie pomogę,nie miałam takich krostek i nic mi nie przychodzi do głowy co to może być..

Dziewczyny mam pytanie czy kupiłyście lub macie zamiar kupić podgrzewacz pokarmu?
    Ja zamowilam za namowa mamy. W sumie zastanawialam sie po co mi skoro zamierzam karmic piersia (mama karmila nasza trojke kazee przez 1,5roku i pamietam ze uzywala) Ale te dzisiejsze pofgrzeaacze sa tak super ze jesli nie uzyjesz do podgrzewania butelek to uzyjesz do podgrzania np zupy czy innego dania w niewielkiej ilosci. Ustawiasz konkretna temperature i nie musisz sie martwic ze za mocno podgrzejesz czy cos. Do tego utrzymuna dana temperature wiec jak dziecko usnie na spacerze np wlaczasz podgrzewanie po powrocie do domu i jak sie obidzi ma w sam raz do jedzenia.

Ja wzielam najtanszy za niecalr 50zl z canpolu.

Czarodziejka87, Mania1718, Wanna lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kate o to chodzi, mam tak kilka razy dziennie np pokuje z minute, przestanie a za kilka godz znowu. I mam pospane w nocy, położyłam się o 14 i obudziłam teraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:31

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dokładnie :) albo test na zimno. Czasem wystarczy "zapukać" w zęba i pacjent skacze pod sufit. No albo jest taka dziurwa ze nie ma żadnych watpliwości :D
    No właśnie :) stomatolodzy mają swoje sposoby :)
    Z kobietą w ciąży obchodzą sie jak z jajkiem bo się boją, ze sie zdenerwuje i coś się stanie :)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Tak Kate o to chodzi, mam tak kilka razy dziennie np pokuje z minute, przestanie a za kilka godz znowu. I mam pospane w nocy, położyłam się o 14 i obudziłam teraz...
    Moja sąsiadka mi opowiadała, ze takie kłucia miała ok. 2-3 tyg przed porodem ale to bylo polaczone ze skurczami przepowiadającymi :) tak jakby na wysokości macicy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:50

p655l6d8b2kubuqj.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Moja dentystka mi opowiadala, ze byla u niej kobieta w 9 miesiącu ciąży z bólem zęba. Wcale nie trzeba prześwietlać. Wywiercila to co trzeba i założyła opatrunek, który zabezpieczał zęba do porodu (ząb byl do leczenia kanałowego). Dostaniesz znieczulenie bez adrenaliny. Byc moze to boli Cię ząb, który da sie zaleczyć na jednej wizycie i założy Ci wypełnienie :)

Kochana nie boj się:) teraz medycyna jest tak rozwinięta, w tym stomatologia ze leczy sie kobiety w ciąży:) ja leczyłam zęby, wyrwalam dwie ósemki i dziecku nic się nie stało :) nie morduj się tak :) z bólem powinni Cie przyjac od ręki tym bardziej w ciąży!!

Przy stanie zapalnym działa sie w trybie pilnym i muszą Ci pomoc :) a który to ząb?

Ja też będąc w ciąży miałam wyrywaną ósemkę, potem korzeń który został po odłamanej piątce, a na teraz ta akcja. A jaki to ząb? nie mam pojęcia, na początku wydawało mi się, że górna czwórka, teraz boli mnie i góra i dół :(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja też będąc w ciąży miałam wyrywaną ósemkę, potem korzeń który został po odłamanej piątce, a na teraz ta akcja. A jaki to ząb? nie mam pojęcia, na początku wydawało mi się, że górna czwórka, teraz boli mnie i góra i dół :(

Tym bardziej, jesli myślisz o ocaleniu zeba, to idź do dentysty. Jak sie rozchula to moze juz nie byc alternatywy dla ekstrakcji.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa, trzy tygodnie mogę rodzić :-D

Hannia123, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Bo promienieje Ci ból. Spróbuj jutro znalezc stomatologa, czasem nie ma dużej próchnicy tylko ona idzie jedną czarną plamą w sam dół.
    Ja się strasznie boje dentystów a tyle leczenia w ciąży przeżyłam to dla Ciebie to będzie pikuś :) jezeli boli dopiero po raz pierwszy to raczej nie jest na tyle zniszczony żeby dziada wyrywać :)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Za dwa, trzy tygodnie mogę rodzić :-D
    Widzisz, to dobry znak :-)

aleksandrazz lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja zamowilam za namowa mamy. W sumie zastanawialam sie po co mi skoro zamierzam karmic piersia (mama karmila nasza trojke kazee przez 1,5roku i pamietam ze uzywala) Ale te dzisiejsze pofgrzeaacze sa tak super ze jesli nie uzyjesz do podgrzewania butelek to uzyjesz do podgrzania np zupy czy innego dania w niewielkiej ilosci. Ustawiasz konkretna temperature i nie musisz sie martwic ze za mocno podgrzejesz czy cos. Do tego utrzymuna dana temperature wiec jak dziecko usnie na spacerze np wlaczasz podgrzewanie po powrocie do domu i jak sie obidzi ma w sam raz do jedzenia.

Ja wzielam najtanszy za niecalr 50zl z canpolu.

Ciri tak właśnie patrzyłam na ten z canpolu na gemini jest za 45.99 zł
    A powiedz on też jest na słoiczki czy jak to wygląda?
    A testowałaś już może?

Filip 28.03.2016 <3
  • domiii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaką wanienkę polecacie? do zakupu online.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka podgrzewacza nie kupiłam jeszcze i na razie nie planuję. Zobaczę po porodzie jak tym razem pójdzie z karmieniem i podejmę decyzję.

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Wanna, przepraszam, że pisząc o promo przyczyniłam się do uszczuplenia Twojego portfela!

Jak ja Wam współczuję akcji z zębami! Niestety nie potrafię się wczuć bo nigdy w życiu nie bolał mnie ząb, a ostatnie leczenie miałam jako 14 latka :)

Ja Ci dziękuję ogromnie :D Obkupywanie dzieciaka to sama radość :D Już teraz rozumiem dlaczego produkty dla dzieci są zawsze droższe ;)

A zębów zazdroszczę!!!

margaret26 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    jaką wanienkę polecacie? do zakupu online.

ja kupiłam tą , jest super, z odpływem i termometrem ;)

http://allegro.pl/wanna-wanienka-anatomiczna-z-korkiem-odplywem-i5171224297.html

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Ciri tak właśnie patrzyłam na ten z canpolu na gemini jest za 45.99 zł
    A powiedz on też jest na słoiczki czy jak to wygląda?
    A testowałaś już może?
    Jeszcze nie testowalam. Bede miala go w domu w przyszlym tygodniu. W sklepie go ogladalam. I wyglada fajnie.
    Co do sloiczkow to tak. Wlasnie taki wybierala. Bo innej firmy bylo na butelki ale nie mialo pojemniczka na jedzenie wiedz sloiczki ciezko by bylo i wlasnej zupy wlasnej nie podgrzejesz.

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Moja sąsiadka mi opowiadała, ze takie kłucia miała ok. 2-3 tyg przed porodem ale to bylo polaczone ze skurczami przepowiadającymi :) tak jakby na wysokości macicy? :)

O cholerka u mnie było to połączone ze skurczami, Braxtona Hicksa :/ Ale u mnie to za wcześnie.

A propos spania, to przeczytałam, że niewskazane jest spanie na wznak, bo macica wówczas blokuje żyły/tętnice, co może być niezdrowe nie tylko dla naszych nóg, ale też dla malucha, bo ogranicza dostarczanie niezbędnych elementów odżywczych. Problem tylko w tym, że mnie już oba biodra bolą od spania na jednym czy drugim boku. No i jak piszecie Maluch też się uaktywnia i kopniaki rozdaje...

k0kdha00ytas68fh.png
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ