X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy widziałyście, ale pojawiły się Październikowe Szczęścia 2016 :):):) Ale ten czas zapiernicza.

domiii, Falon, d'nusia, Kate84, Magda lena, M+M+?, baassiia, Est, muminka83, She86, Karka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 haha wyobrazam sobie Twoja reakcje bo czesto spotyka mnie to samo :D Teraz zamowilam kolejny piekny kocyk minky (jeden do kolyski jeden do wozka ;) i tak ogolnie wrazie jak sie zabrudzi jeden zeby byl drugi ;) ) Daze do tego ze umowilam sie ze spzredajaca zeby wyslala dopiero w srode (dojdzie w piatek jak maz bedzie w pracy :D) Nie chodzi o pieniadze tylko o fakt gadania "po co dwa???? masz inne itp :D

RudyTygrysek, Kate84, Czarodziejka87, She86 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Kate84 haha wyobrazam sobie Twoja reakcje bo czesto spotyka mnie to samo :D Teraz zamowilam kolejny piekny kocyk minky (jeden do kolyski jeden do wozka ;) i tak ogolnie wrazie jak sie zabrudzi jeden zeby byl drugi ;) ) Daze do tego ze umowilam sie ze spzredajaca zeby wyslala dopiero w srode (dojdzie w piatek jak maz bedzie w pracy :D) Nie chodzi o pieniadze tylko o fakt gadania "po co dwa???? masz inne itp :D

Hihi, my babki to jesteśmy jednak :-D ja z tych samych powodów ukrywam bo i tak wciąż słyszę, że po co znowu to czy tamto, że mała ma tyle, że na trojaczki by starczyło :-P I też zamowilam 2 kolejne Minky bo tamte mam z wypełnieniem i stwierdziłam, że chcę bez takie cieńsze a dwa bo jeden komplet mam do wózka, drugi do łóżeczka :-P jesteśmy szalone :-D

Mania1718, RudyTygrysek, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny skąd ja to znam :)

Aczkolwiek na rzeczy dla małego na razie nie narzeka że za dużo czy coś. Ale też raz zaszalalam to kurierom w jeden dzień 1500zł musiałam zapłacić :D
    Ehh my kobiety :D

Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo fajnie. Wyśle męża , bo ja się boje że zostane stratowana ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ooo fajnie. Wyśle męża , bo ja się boje że zostane stratowana ;d

Ola ja przed ciążą też byłam świadkiem tego szaleństwa! Napaliłam się na pewien stanik, jak otwarli Lidla i te bydło tam wparowało to przecierałam oczy ze zdumienia, że to się dzieje na prawdę! Hahaha :) Udało mi się dorwać 3 paczuszki i poszłam na dział z jajcami i tam w spokoju sobie je oglądałam i zastanawiałam który, a tam gdzie leżał reklamowany towar nadal się kotłowało.
    Muszę to przemyśleć, czy warto ryzykować życie :-P

Est lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przed ciążą gdzieś w maju podjechalam po sukienkę, 10 min przed otwarciem, oczywiście tłum. W środku też te rzeczy powybierane, wydaje mi się że dużo pracowników odkłada dla znajomych, nie mówiąc właśnie o tych ludziach którzy rzucają się na to, a ja zwyczajnie się boje... Mam ochotę na ten podkład pod materac i mate :-D Może te body tez ale już na 74.

Falon lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe

Falon, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie, zaczęły mnie swedzic stopy...dobrze ze jutro wizyta u gin.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, mnie od kilku dni swędzą okolice kostek, ale to chyba za późno na atrakcje typu cholestaza? Trzymaj się :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest za późno. No nic zobaczymy co.jutro gin powie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja też mam wrażenie, że ostatnio zaczyna mnie swędzieć coraz więcej części ciała hmmm

Dzień dobry Marcówki, powodzenia na wizytach

Dziś w końcu i ja mogę powiedzieć, że Witam się w 35tc jedna z granic przekroczona jejeje <3

Renka88, Gośśś, M+M+?, Mania1718, Czarodziejka87, d'nusia, ksanka, A.Kasia, Est, Izoleccc, Madlene.:), Madzialena90, Magda lena, RudyTygrysek, olatychy, krówka_muffka, She86, Hannia123, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przyznam sie vez bicia, nie sledze was caly czas, poprostu pisze jak mam problem czy watpliwosci ale dzis dostalamzawalu.. Dokladnie 5 min temu.. Poszlam siku i jak sie pidtarlam to ( od 1 swiadomego dnia ciazy patrze na papier po wytarciu sie.. Moze powiecie ze to obrzydoiwebale zawsze atrze czy sie cos nie dzieje czy nie ma jakiejs plamki itp...) i patrze a ja papuerze wielki glut, moze nie jakis super wielki hmmm wielkosci paznokcia na kciuku o:) normalnie myslalam ze czop poszedl... A to 31 tydzien dopiero... Nic mnie nie boli, nie mam skurczy, obserwuje sie..

Dziewxzyny ostatnio zauwazylam troszke wiecej sluzu ale to byl zbity gesty glut.. Macie tez tak na tym etapie ciazy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przyznam sie vez bicia, nie sledze was caly czas, poprostu pisze jak mam problem czy watpliwosci ale dzis dostalamzawalu.. Dokladnie 5 min temu.. Poszlam siku i jak sie pidtarlam to ( od 1 swiadomego dnia ciazy patrze na papier po wytarciu sie.. Moze powiecie ze to obrzydoiwebale zawsze atrze czy sie cos nie dzieje czy nie ma jakiejs plamki itp...) i patrze a ja papuerze wielki glut, moze nie jakis super wielki hmmm wielkosci paznokcia na kciuku o:) normalnie myslalam ze czop poszedl... A to 31 tydzien dopiero... Nic mnie nie boli, nie mam skurczy, obserwuje sie..

Dziewxzyny ostatnio zauwazylam troszke wiecej sluzu ale to byl zbity gesty glut.. Macie tez tak na tym etapie ciazy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kurde ja też mam wrażenie, że ostatnio zaczyna mnie swędzieć coraz więcej części ciała hmmm

Dzień dobry Marcówki, powodzenia na wizytach

Dziś w końcu i ja mogę powiedzieć, że Witam się w 35tc jedna z granic przekroczona jejeje <3
    Ja tez mam swedzenie stop ale jak wstaje rano mam wrazenie ze to moze byc od ukrwienia ze jest slabsze i ta limfa zostaje. Jak nogi lekko nawet puchna to swedza.
    A kostki przeciez najczesciej puchna.

A tak ogolnie dzien dobry, ja dzis krew i mocz oddaje.

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja dziewczyny ja już nie mam sił w piątek wyszły mi leukocyty w moczu lekarz kazał zrobić szybko posiew poleciałam i dziś mam wyniki posiew ujemny ale wyszły erytrocyty wyługowane 5 - 10 wpw a leukocyty w normie co to oznacza bo erytrocyty to chyba krew w moczu

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)

Ja dzisiaj wstałam z bólem brzucha, nie wiem co robić :/
    Zjem coś lykne dwie nospy i zobaczę czy puści. Jak nie to pojadę do szpitala. Nie będę czekać na czwartkowe Ktg.

Miłego dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ja tez dzisiaj oddalam siusiu i krew do badania :-P a pozniej mam miec zrobione usg o ile ta kobitka dojedzie, bo to jakis inny lekarz ma robic, nie z tego szpitala...

Kate gratuluje 35tygodnia :-*

Saya nie mam pojecia co to moglo byc, obserwuj sie i jak to sie powtorzy to zapytaj gina, wiem ze czop jest podbarwiony krwia, a bierzesz jakies tabletki dowcipne? Moze to od tego lub od nadmiaru sluzu

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś nie zawsze czop jest podbarwiony krwia. Tak sie zdarza gdy odchodzi zaraz przed porodem i wtedy nalezy od razu udac sie do lekarza.
    Ale z doswiadczen dziewczyn i wiedzy ksiazkowo poradnikowej wiem ze czop moze po kawaleczku odchodzic nawet przez kilka tygodni i nawet fziewczyny nie zdaja sobie sprawy ze to czop bo wlasnie nie ma krwi. A pozniej juz tylko same wody odchodza i jest porod.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine mam od zawsze dowcipnie, narazie nie czuje zadnych dodatkowych objawow, na szczescie mam wizyte w srode.. Dziekuje za odpowiedzi, czytam tez w miedzy czasie ja innych forach i innych artykulach troche sie uspokoilam, ale jak by tak cos to do srody bede sie raczej oszczedzac :)

‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ