X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy widziałyście, ale pojawiły się Październikowe Szczęścia 2016 :):):) Ale ten czas zapiernicza.

domiii, Falon, d'nusia, Kate84, Magda lena, M+M+?, baassiia, Est, muminka83, She86, Karka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 haha wyobrazam sobie Twoja reakcje bo czesto spotyka mnie to samo :D Teraz zamowilam kolejny piekny kocyk minky (jeden do kolyski jeden do wozka ;) i tak ogolnie wrazie jak sie zabrudzi jeden zeby byl drugi ;) ) Daze do tego ze umowilam sie ze spzredajaca zeby wyslala dopiero w srode (dojdzie w piatek jak maz bedzie w pracy :D) Nie chodzi o pieniadze tylko o fakt gadania "po co dwa???? masz inne itp :D

RudyTygrysek, Kate84, Czarodziejka87, She86 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Kate84 haha wyobrazam sobie Twoja reakcje bo czesto spotyka mnie to samo :D Teraz zamowilam kolejny piekny kocyk minky (jeden do kolyski jeden do wozka ;) i tak ogolnie wrazie jak sie zabrudzi jeden zeby byl drugi ;) ) Daze do tego ze umowilam sie ze spzredajaca zeby wyslala dopiero w srode (dojdzie w piatek jak maz bedzie w pracy :D) Nie chodzi o pieniadze tylko o fakt gadania "po co dwa???? masz inne itp :D

Hihi, my babki to jesteśmy jednak :-D ja z tych samych powodów ukrywam bo i tak wciąż słyszę, że po co znowu to czy tamto, że mała ma tyle, że na trojaczki by starczyło :-P I też zamowilam 2 kolejne Minky bo tamte mam z wypełnieniem i stwierdziłam, że chcę bez takie cieńsze a dwa bo jeden komplet mam do wózka, drugi do łóżeczka :-P jesteśmy szalone :-D

Mania1718, RudyTygrysek, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny skąd ja to znam :)

Aczkolwiek na rzeczy dla małego na razie nie narzeka że za dużo czy coś. Ale też raz zaszalalam to kurierom w jeden dzień 1500zł musiałam zapłacić :D
    Ehh my kobiety :D

Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo fajnie. Wyśle męża , bo ja się boje że zostane stratowana ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ooo fajnie. Wyśle męża , bo ja się boje że zostane stratowana ;d

Ola ja przed ciążą też byłam świadkiem tego szaleństwa! Napaliłam się na pewien stanik, jak otwarli Lidla i te bydło tam wparowało to przecierałam oczy ze zdumienia, że to się dzieje na prawdę! Hahaha :) Udało mi się dorwać 3 paczuszki i poszłam na dział z jajcami i tam w spokoju sobie je oglądałam i zastanawiałam który, a tam gdzie leżał reklamowany towar nadal się kotłowało.
    Muszę to przemyśleć, czy warto ryzykować życie :-P

Est lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przed ciążą gdzieś w maju podjechalam po sukienkę, 10 min przed otwarciem, oczywiście tłum. W środku też te rzeczy powybierane, wydaje mi się że dużo pracowników odkłada dla znajomych, nie mówiąc właśnie o tych ludziach którzy rzucają się na to, a ja zwyczajnie się boje... Mam ochotę na ten podkład pod materac i mate :-D Może te body tez ale już na 74.

Falon lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe

Falon, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie, zaczęły mnie swedzic stopy...dobrze ze jutro wizyta u gin.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, mnie od kilku dni swędzą okolice kostek, ale to chyba za późno na atrakcje typu cholestaza? Trzymaj się :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest za późno. No nic zobaczymy co.jutro gin powie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja też mam wrażenie, że ostatnio zaczyna mnie swędzieć coraz więcej części ciała hmmm

Dzień dobry Marcówki, powodzenia na wizytach

Dziś w końcu i ja mogę powiedzieć, że Witam się w 35tc jedna z granic przekroczona jejeje <3

Renka88, Gośśś, M+M+?, Mania1718, Czarodziejka87, d'nusia, ksanka, A.Kasia, Est, Izoleccc, Madlene.:), Madzialena90, Magda lena, RudyTygrysek, olatychy, krówka_muffka, She86, Hannia123, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przyznam sie vez bicia, nie sledze was caly czas, poprostu pisze jak mam problem czy watpliwosci ale dzis dostalamzawalu.. Dokladnie 5 min temu.. Poszlam siku i jak sie pidtarlam to ( od 1 swiadomego dnia ciazy patrze na papier po wytarciu sie.. Moze powiecie ze to obrzydoiwebale zawsze atrze czy sie cos nie dzieje czy nie ma jakiejs plamki itp...) i patrze a ja papuerze wielki glut, moze nie jakis super wielki hmmm wielkosci paznokcia na kciuku o:) normalnie myslalam ze czop poszedl... A to 31 tydzien dopiero... Nic mnie nie boli, nie mam skurczy, obserwuje sie..

Dziewxzyny ostatnio zauwazylam troszke wiecej sluzu ale to byl zbity gesty glut.. Macie tez tak na tym etapie ciazy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przyznam sie vez bicia, nie sledze was caly czas, poprostu pisze jak mam problem czy watpliwosci ale dzis dostalamzawalu.. Dokladnie 5 min temu.. Poszlam siku i jak sie pidtarlam to ( od 1 swiadomego dnia ciazy patrze na papier po wytarciu sie.. Moze powiecie ze to obrzydoiwebale zawsze atrze czy sie cos nie dzieje czy nie ma jakiejs plamki itp...) i patrze a ja papuerze wielki glut, moze nie jakis super wielki hmmm wielkosci paznokcia na kciuku o:) normalnie myslalam ze czop poszedl... A to 31 tydzien dopiero... Nic mnie nie boli, nie mam skurczy, obserwuje sie..

Dziewxzyny ostatnio zauwazylam troszke wiecej sluzu ale to byl zbity gesty glut.. Macie tez tak na tym etapie ciazy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kurde ja też mam wrażenie, że ostatnio zaczyna mnie swędzieć coraz więcej części ciała hmmm

Dzień dobry Marcówki, powodzenia na wizytach

Dziś w końcu i ja mogę powiedzieć, że Witam się w 35tc jedna z granic przekroczona jejeje <3
    Ja tez mam swedzenie stop ale jak wstaje rano mam wrazenie ze to moze byc od ukrwienia ze jest slabsze i ta limfa zostaje. Jak nogi lekko nawet puchna to swedza.
    A kostki przeciez najczesciej puchna.

A tak ogolnie dzien dobry, ja dzis krew i mocz oddaje.

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja dziewczyny ja już nie mam sił w piątek wyszły mi leukocyty w moczu lekarz kazał zrobić szybko posiew poleciałam i dziś mam wyniki posiew ujemny ale wyszły erytrocyty wyługowane 5 - 10 wpw a leukocyty w normie co to oznacza bo erytrocyty to chyba krew w moczu

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)

Ja dzisiaj wstałam z bólem brzucha, nie wiem co robić :/
    Zjem coś lykne dwie nospy i zobaczę czy puści. Jak nie to pojadę do szpitala. Nie będę czekać na czwartkowe Ktg.

Miłego dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ja tez dzisiaj oddalam siusiu i krew do badania :-P a pozniej mam miec zrobione usg o ile ta kobitka dojedzie, bo to jakis inny lekarz ma robic, nie z tego szpitala...

Kate gratuluje 35tygodnia :-*

Saya nie mam pojecia co to moglo byc, obserwuj sie i jak to sie powtorzy to zapytaj gina, wiem ze czop jest podbarwiony krwia, a bierzesz jakies tabletki dowcipne? Moze to od tego lub od nadmiaru sluzu

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś nie zawsze czop jest podbarwiony krwia. Tak sie zdarza gdy odchodzi zaraz przed porodem i wtedy nalezy od razu udac sie do lekarza.
    Ale z doswiadczen dziewczyn i wiedzy ksiazkowo poradnikowej wiem ze czop moze po kawaleczku odchodzic nawet przez kilka tygodni i nawet fziewczyny nie zdaja sobie sprawy ze to czop bo wlasnie nie ma krwi. A pozniej juz tylko same wody odchodza i jest porod.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine mam od zawsze dowcipnie, narazie nie czuje zadnych dodatkowych objawow, na szczescie mam wizyte w srode.. Dziekuje za odpowiedzi, czytam tez w miedzy czasie ja innych forach i innych artykulach troche sie uspokoilam, ale jak by tak cos to do srody bede sie raczej oszczedzac :)

‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ