X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe

Muminko a zdradzisz u kogo zamawiałaś kocyki? Szukam solidnego i sprawdzonego sprzedawcy :)
    Podczytuje Was od jakiegoś czasu bo wiele rzeczy mozna się dowiedzieć. Pozdrawiam :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri o widzisz dobrze wiedziec :-) ja to tylko od kolezanek slyszalam ze z krwia najczesciej jest ale to one wlasnie przed porodem mialy

ciri22 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode mam wizyte u mojej gin, mam nadzieje ze nic zlego niezauwazy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytalam to jak z krwia wyleci to porod powinien sie rozpoczac w ciagu 24 godzin. Ale tak jak mowilam samego czopa mozna nie zauwazyc bo odchodzi powoli i w malych ilosciach. I dopiero odejscie wod moze wskazuje ze porod niebawe sie rozpoczanie

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Muminko a zdradzisz u kogo zamawiałaś kocyki? Szukam solidnego i sprawdzonego sprzedawcy :)
    Podczytuje Was od jakiegoś czasu bo wiele rzeczy mozna się dowiedzieć. Pozdrawiam :-)

Oczywiście. Ja jestem zadowolona osobiście. Jest tania i bardzo rzetelna. Po praniu nic się nie stało z materiałem.
    Jak młodej kupowałam kocyk i podusie to gratis dostałam kostkę sensoryczną ręcznie szytą też :P Uszyła już mi komplet minky dla synka z kosmosem :P
    A teraz jak pisałam przyborniki i falbanki szyje :P :D
    oto jej profil. Napisz do niej z prośbą o propozycje... to ci wyśle i ewentualnie napisz że masz kontakt od Moniki M z Zabrza :P hihih bo ona ogłasza się na lokalnych grupach.

https://www.facebook.com/barbara.mika.50

Będziesz zadowolona.

paprotka30 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi czop odszedł właśnie taki glutowaty pod prysznicem i równo za 3 tygodnie urodziłam pierwszego syna nie był krwią zabarwiony ale był większy niż paznokiec ale cały od razu odszedł

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Oczywiście. Ja jestem zadowolona osobiście. Jest tania i bardzo rzetelna. Po praniu nic się nie stało z materiałem.
    Jak młodej kupowałam kocyk i podusie to gratis dostałam kostkę sensoryczną ręcznie szytą też :P Uszyła już mi komplet minky dla synka z kosmosem :P
    A teraz jak pisałam przyborniki i falbanki szyje :P :D
    oto jej profil. Napisz do niej z prośbą o propozycje... to ci wyśle i ewentualnie napisz że masz kontakt od Moniki M z Zabrza :P hihih bo ona ogłasza się na lokalnych grupach.

Będziesz zadowolona.
    Dziękuję! W lutym ruszam pełną parą z wyprawka bo poki co to tylko niesmialo ubranka kupowałam. Nie moge sie doczekać :)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :)
    Domiii piszesz że na cholestaze za późno ;) Oby tak było bo mnie nadal swędzi i od wczoraj czochram się po szyi. Pocieszam się że i nie które z Was też swędzi a ze przechodzimy wszystkie bolączki razem to będzie dobrze.
    Przy dwóch ciazach nie odnoyowałam odejścia czopu :/ Krwawienie pojawiło się chwilę przed narodzinami dziecka. Dziś przy podcieraniu się zauważyłam małe ilości krwi ale są najprawdopodobniej z żylaka wiec nie panikuje. Oby do środy ;)

Kate gratuluję 35 tygodnia :) wczoraj powiedziałam męźusiowi o kocyku i innych pierdołach (miałam wyrzuty :D) śmiechem żartem go podeszłam i skomentował tylko "ja pier...e" :D :D :D

d'nusia, Kate84, Lucky lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Kate gratuluje 35 tygodnia!:*

Saya obserwuj się,pojutrze już wizyta
    Mam nadzieję,że Cie uspokoi:*

Ale kusi ta lidlowa oferta ;)
    1 lutego akurat na badania do labo idę więc pewnie wejdę
    Ale u mnie w lidlu co zajde to wszystko już tak przebrane..
    I tak samo dzikie tłumy po otwarciu ;)

Tak kminiłam,myślałam i się zastanawiałam nad tym podgrzewaczem i zdecydowałam,że na razie nie kupuję
    Ale jak mały się urodzi to jak najbardziej mam w planach bo tak jak piszecie przyda się np. do zupek:)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!:)

Ja idę zrobić śniadanko:)
    Miłego dnia:)

Lucky lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Hihi, my babki to jesteśmy jednak :-D ja z tych samych powodów ukrywam bo i tak wciąż słyszę, że po co znowu to czy tamto, że mała ma tyle, że na trojaczki by starczyło :-P I też zamowilam 2 kolejne Minky bo tamte mam z wypełnieniem i stwierdziłam, że chcę bez takie cieńsze a dwa bo jeden komplet mam do wózka, drugi do łóżeczka :-P jesteśmy szalone :-D

A skąd zamawiałaś kocyki?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe[/QUOT]

A gdzie kupowałaś kocyki?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    muminka83 wrote:
    Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe[/QUOT]

A gdzie kupowałaś kocyki?

tutaj u tej babki. Musisz do niej napisać to ci wyśle ale swój projekt też możesz mieć bo ona ogłasza się n lokalnych grupach. I jeden u magmaris na allegro

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K
    domiii wrote:
    Ola, mnie od kilku dni swędzą okolice kostek, ale to chyba za późno na atrakcje typu cholestaza? Trzymaj się :*

Dlaczego za późno? Cholestaza ujawnia się po 32 tygodniu i może pojawić się nawet w 38 tc.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

aleksandrazz - Ty już sobie nie wyszukuj :P Mnie stopy swędzą czasem same z siebie. Do cholestazy potrzeba troszkę więcej niż swędzące stopy ;) Teraz będziemy zbierać więcej wody i całe ciało będzie trochę puchnąć to i swędzieć może.

Kate84 - gratuluję :)

saya16 - z tym czopem to bardzo różni jest... Obserwuj siebie i jeśli pojawi się jeszczze cos niepokojącego to skonsultuj się ze swoim lekarzem, lepiej dmuchać na zimne :) Aha - czop bardzo często przypomina w konsystencji żelkę.

kasieńka 1985 - spokojnie kochana. Dużo tych leukocytów Ci wyszło? Świeże czy wyługowane? Bakterie w moczu też były? Jeśli posiew jest ok to nic złego nie powinno się dziać, być może próbka była zanieczyszczona. Erytrocyty w takiej ilości mogą się pojawiać i nie jest to krew w moczu. Krwiomocz jest wtedy, gdy prócz (dużej ilości) erytrocytów wyługowanych są też świeże.

Renka88 - mam nadzieję, że samopoczucie się poprawi :*

Ja mam dziś przegląd o 15:15 :) Jutro za to USG ciąży i układu moczowego. Fajnie, szybciej mi ten tydzień zleci...

Lucky, Renka88 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się poniedziałkowo
    i w 32-gim tygodniu hurrra
    trudno mi uwierzyć, że to moje szczęście trwa
    serio nie chcę by ciąża minęła, bo tak za nią tęskniłam..
    ale z drugiej strony chcę już uściskać synka i wiedzieć że jest cały i zdrowy

Magdaleno, dlaczego tak wcześnie masz zdejmowany pessar?
    moja gin powiedziała że nie wcześniej niż w 37tc bo często po zdjęciu rusza akcja porodowa a ona nie chce żebym urodziła 5 tyg przed czasem, tylko max 2-3, gdy ciąża już donoszona
    Też się trochę boję tego ściągania :(

co do gromadzenia rzeczy dla dziecka, to M uważa że mam naturę chomika i wiewiórki, czasem coś gdzieś upycham po kątach, potem nie pamiętam że mam, kupuję następne itd
    A on nadal zrelaksowany pt. 'wszystko się zdąży, wszystko się kupi, dziecko nic nie potrzebuje....' i to co mnie wkurza najbardziej: 'najpierw uródź!'
    więc kupuję i sobie chowam do szuflady, do komody, dorzucam do pralki itd. No po co ma się chłopak martwić :) a ja stresować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 09:34

Kate84, Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, muminka83, Madlene.:), ksanka, Vincent, Hannia123, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    K

Dlaczego za późno? Cholestaza ujawnia się po 32 tygodniu i może pojawić się nawet w 38 tc.

Nie wiem... tak wolę sobie myśleć, że za późno i się nie doszukiwać bez wyraźnych sygnałòw i objawów...

Lucky, Magda lena, ksanka, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya u mnie ostatnio więcej wydzieliny tylko ja sobie myślę, że na końcu to już może tak jest? A widzicie to to ja też myślałam , że czop jest podbarwiony krwią

Renka dawaj znać, mam nadzieję że jest lepiej?

Paulina ja zamawiałam całe zestawy :-P na Pokochajminky.pl komplet do wózka, łóżeczka, ochraniacz, podusia, rożek no full :-P wszystko po praniu nadal mięciutkie :-D

Domii i dobrze to na pewno nie to :-*

Ja też mam nadzieję, że ten tydzień szybko zleci bo jutro malowanie tego mieszkania, środę przyjdzie babka posprzątać i przeprowadzić, M po pracy cięższe rzeczy, czwartek odbiór wózka i do Poznania no i już praktycznie weekend będzie :-)

domiii, Lucky lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky Haha mój ma takie same podejście :D Miesiąc temu spalił nam się blender i nie zastanawiając się zamówiłam drugi. Kilka dni temu na zakupach zobaczył promocje i chciał kupić :D Szybko go uprzedzilam że nie ma potrzeby ;) A jak widzi ubranka kolejne to pyta czy spodziewamy się trojaczkow :D

Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam dziewczynki kochane:) mozna na was liczyc:):) moj sluz byl bardzo dlutowaty byl czysty, tzn mleczno zolty ale czysty bez domieszek krwi itp. oczywiscie tj radzicie bd sie obserwowac, zauwaze cos niepokojacego i zaraz pojade na wizyte albo IP, czlowiek glupi i nic niewie przy pierwszej ciazy:) juz jestem spokojna spakowalam torbe do szpitala tak dla przygody i bedzie co bedzie:) torba niech lerzy najlepiej jeszcze 9 tygodni nie ruszona:) ale przezorny zawsze ubezpieczony:)

A moze poprostu taki sluz juz hd sie pojawiac bo zauwazylam ostatnio ze mam wiecej, kto wie, poczekamy zobaczymy co nie:)

Ciesze sie ze jestescie tak pomocne i zawsze mi odpiszecie:) bo ja naprawde nie mam z kim pogadac, moje kolezanki jeszcze nie rozpoczely produkcji dzieciaczkowa w rodzinie dzieciatek tez nie ma:) a wiedza mamy z przed 26 lat podejrzewam ze juz troche odbiega od rzeczywistosc:)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja dobrze Was rozumiem;D
    Ja mojemu już teraz nawet nie pokazuje niektórych ciuszków bo by było,że tyle tego że będę go przebierać co 5 minut chyba hehe
    Ale tak kuszą te rzeczy ;) Kocyki minky z podusią mam dwa(oprócz tego dwa cieńsze) a najchętniej zamówiłabym jeszcze ze trzy ;D

A pod koniec tygodnia zaczynam prać ciuszki,kocyki itd. :)

Renka mam nadzieję,że już lepiej?

Mania1718 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ