Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe
Muminko a zdradzisz u kogo zamawiałaś kocyki? Szukam solidnego i sprawdzonego sprzedawcy
Podczytuje Was od jakiegoś czasu bo wiele rzeczy mozna się dowiedzieć. Pozdrawiammuminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ tego co czytalam to jak z krwia wyleci to porod powinien sie rozpoczac w ciagu 24 godzin. Ale tak jak mowilam samego czopa mozna nie zauwazyc bo odchodzi powoli i w malych ilosciach. I dopiero odejscie wod moze wskazuje ze porod niebawe sie rozpoczanie
-
paprotka30 wrote:Muminko a zdradzisz u kogo zamawiałaś kocyki? Szukam solidnego i sprawdzonego sprzedawcy
Podczytuje Was od jakiegoś czasu bo wiele rzeczy mozna się dowiedzieć. Pozdrawiam
Oczywiście. Ja jestem zadowolona osobiście. Jest tania i bardzo rzetelna. Po praniu nic się nie stało z materiałem.
Jak młodej kupowałam kocyk i podusie to gratis dostałam kostkę sensoryczną ręcznie szytą teżUszyła już mi komplet minky dla synka z kosmosem
A teraz jak pisałam przyborniki i falbanki szyje
oto jej profil. Napisz do niej z prośbą o propozycje... to ci wyśle i ewentualnie napisz że masz kontakt od Moniki M z Zabrzahihih bo ona ogłasza się na lokalnych grupach.
https://www.facebook.com/barbara.mika.50
Będziesz zadowolona.paprotka30 lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Oczywiście. Ja jestem zadowolona osobiście. Jest tania i bardzo rzetelna. Po praniu nic się nie stało z materiałem.
Jak młodej kupowałam kocyk i podusie to gratis dostałam kostkę sensoryczną ręcznie szytą teżUszyła już mi komplet minky dla synka z kosmosem
A teraz jak pisałam przyborniki i falbanki szyje
oto jej profil. Napisz do niej z prośbą o propozycje... to ci wyśle i ewentualnie napisz że masz kontakt od Moniki M z Zabrzahihih bo ona ogłasza się na lokalnych grupach.
https://www.facebook.com/barbara.mika.50
Będziesz zadowolona. -
Dzień dobry kobietki
Domiii piszesz że na cholestaze za późnoOby tak było bo mnie nadal swędzi i od wczoraj czochram się po szyi. Pocieszam się że i nie które z Was też swędzi a ze przechodzimy wszystkie bolączki razem to będzie dobrze.
Przy dwóch ciazach nie odnoyowałam odejścia czopuKrwawienie pojawiło się chwilę przed narodzinami dziecka. Dziś przy podcieraniu się zauważyłam małe ilości krwi ale są najprawdopodobniej z żylaka wiec nie panikuje. Oby do środy
Kate gratuluję 35 tygodniawczoraj powiedziałam męźusiowi o kocyku i innych pierdołach (miałam wyrzuty
) śmiechem żartem go podeszłam i skomentował tylko "ja pier...e"
d'nusia, Kate84, Lucky lubią tę wiadomość
[/link]
-
Hej dziewczyny:*
Kate gratuluje 35 tygodnia!:*
Saya obserwuj się,pojutrze już wizyta
Mam nadzieję,że Cie uspokoi:*
Ale kusi ta lidlowa oferta
1 lutego akurat na badania do labo idę więc pewnie wejdę
Ale u mnie w lidlu co zajde to wszystko już tak przebrane..
I tak samo dzikie tłumy po otwarciu
Tak kminiłam,myślałam i się zastanawiałam nad tym podgrzewaczem i zdecydowałam,że na razie nie kupuję
Ale jak mały się urodzi to jak najbardziej mam w planach bo tak jak piszecie przyda się np. do zupek:)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Ja idę zrobić śniadanko:)
Miłego dnia:)
Lucky lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Kate84 wrote:Hihi, my babki to jesteśmy jednak
ja z tych samych powodów ukrywam bo i tak wciąż słyszę, że po co znowu to czy tamto, że mała ma tyle, że na trojaczki by starczyło
I też zamowilam 2 kolejne Minky bo tamte mam z wypełnieniem i stwierdziłam, że chcę bez takie cieńsze a dwa bo jeden komplet mam do wózka, drugi do łóżeczka
jesteśmy szalone
A skąd zamawiałaś kocyki?
Czekam:
-
muminka83 wrote:Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe[/QUOT]
A gdzie kupowałaś kocyki?
Czekam:
-
Paulina2344 wrote:muminka83 wrote:Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe[/QUOT]
A gdzie kupowałaś kocyki?
tutaj u tej babki. Musisz do niej napisać to ci wyśle ale swój projekt też możesz mieć bo ona ogłasza się n lokalnych grupach. I jeden u magmaris na allegro
https://www.facebook.com/barbara.mika.50 -
nick nieaktualnyDzień dobry
aleksandrazz - Ty już sobie nie wyszukujMnie stopy swędzą czasem same z siebie. Do cholestazy potrzeba troszkę więcej niż swędzące stopy
Teraz będziemy zbierać więcej wody i całe ciało będzie trochę puchnąć to i swędzieć może.
Kate84 - gratuluję
saya16 - z tym czopem to bardzo różni jest... Obserwuj siebie i jeśli pojawi się jeszczze cos niepokojącego to skonsultuj się ze swoim lekarzem, lepiej dmuchać na zimneAha - czop bardzo często przypomina w konsystencji żelkę.
kasieńka 1985 - spokojnie kochana. Dużo tych leukocytów Ci wyszło? Świeże czy wyługowane? Bakterie w moczu też były? Jeśli posiew jest ok to nic złego nie powinno się dziać, być może próbka była zanieczyszczona. Erytrocyty w takiej ilości mogą się pojawiać i nie jest to krew w moczu. Krwiomocz jest wtedy, gdy prócz (dużej ilości) erytrocytów wyługowanych są też świeże.
Renka88 - mam nadzieję, że samopoczucie się poprawi :*
Ja mam dziś przegląd o 15:15Jutro za to USG ciąży i układu moczowego. Fajnie, szybciej mi ten tydzień zleci...
Lucky, Renka88 lubią tę wiadomość
-
witam się poniedziałkowo
i w 32-gim tygodniu hurrra
trudno mi uwierzyć, że to moje szczęście trwa
serio nie chcę by ciąża minęła, bo tak za nią tęskniłam..
ale z drugiej strony chcę już uściskać synka i wiedzieć że jest cały i zdrowy
Magdaleno, dlaczego tak wcześnie masz zdejmowany pessar?
moja gin powiedziała że nie wcześniej niż w 37tc bo często po zdjęciu rusza akcja porodowa a ona nie chce żebym urodziła 5 tyg przed czasem, tylko max 2-3, gdy ciąża już donoszona
Też się trochę boję tego ściągania
co do gromadzenia rzeczy dla dziecka, to M uważa że mam naturę chomika i wiewiórki, czasem coś gdzieś upycham po kątach, potem nie pamiętam że mam, kupuję następne itd
A on nadal zrelaksowany pt. 'wszystko się zdąży, wszystko się kupi, dziecko nic nie potrzebuje....' i to co mnie wkurza najbardziej: 'najpierw uródź!'
więc kupuję i sobie chowam do szuflady, do komody, dorzucam do pralki itd. No po co ma się chłopak martwića ja stresować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 09:34
Kate84, Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, muminka83, Madlene.:), ksanka, Vincent, Hannia123, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:K
Dlaczego za późno? Cholestaza ujawnia się po 32 tygodniu i może pojawić się nawet w 38 tc.
Nie wiem... tak wolę sobie myśleć, że za późno i się nie doszukiwać bez wyraźnych sygnałòw i objawów...Lucky, Magda lena, ksanka, Est lubią tę wiadomość
-
Saya u mnie ostatnio więcej wydzieliny tylko ja sobie myślę, że na końcu to już może tak jest? A widzicie to to ja też myślałam , że czop jest podbarwiony krwią
Renka dawaj znać, mam nadzieję że jest lepiej?
Paulina ja zamawiałam całe zestawyna Pokochajminky.pl komplet do wózka, łóżeczka, ochraniacz, podusia, rożek no full
wszystko po praniu nadal mięciutkie
Domii i dobrze to na pewno nie to :-*
Ja też mam nadzieję, że ten tydzień szybko zleci bo jutro malowanie tego mieszkania, środę przyjdzie babka posprzątać i przeprowadzić, M po pracy cięższe rzeczy, czwartek odbiór wózka i do Poznania no i już praktycznie weekend będziedomiii, Lucky lubią tę wiadomość
-
Lucky Haha mój ma takie same podejście
Miesiąc temu spalił nam się blender i nie zastanawiając się zamówiłam drugi. Kilka dni temu na zakupach zobaczył promocje i chciał kupić
Szybko go uprzedzilam że nie ma potrzeby
A jak widzi ubranka kolejne to pyta czy spodziewamy się trojaczkow
Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualnyDziekuje wam dziewczynki kochane:) mozna na was liczyc:)
moj sluz byl bardzo dlutowaty byl czysty, tzn mleczno zolty ale czysty bez domieszek krwi itp. oczywiscie tj radzicie bd sie obserwowac, zauwaze cos niepokojacego i zaraz pojade na wizyte albo IP, czlowiek glupi i nic niewie przy pierwszej ciazy:) juz jestem spokojna spakowalam torbe do szpitala tak dla przygody i bedzie co bedzie:) torba niech lerzy najlepiej jeszcze 9 tygodni nie ruszona:) ale przezorny zawsze ubezpieczony:)
A moze poprostu taki sluz juz hd sie pojawiac bo zauwazylam ostatnio ze mam wiecej, kto wie, poczekamy zobaczymy co nie:)
Ciesze sie ze jestescie tak pomocne i zawsze mi odpiszecie:) bo ja naprawde nie mam z kim pogadac, moje kolezanki jeszcze nie rozpoczely produkcji dzieciaczkowa w rodzinie dzieciatek tez nie ma:) a wiedza mamy z przed 26 lat podejrzewam ze juz troche odbiega od rzeczywistosc:) -
Dziewczyny jak ja dobrze Was rozumiem;D
Ja mojemu już teraz nawet nie pokazuje niektórych ciuszków bo by było,że tyle tego że będę go przebierać co 5 minut chyba hehe
Ale tak kuszą te rzeczyKocyki minky z podusią mam dwa(oprócz tego dwa cieńsze) a najchętniej zamówiłabym jeszcze ze trzy
A pod koniec tygodnia zaczynam prać ciuszki,kocyki itd.
Renka mam nadzieję,że już lepiej?
Mania1718 lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016