X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe

Muminko a zdradzisz u kogo zamawiałaś kocyki? Szukam solidnego i sprawdzonego sprzedawcy :)
    Podczytuje Was od jakiegoś czasu bo wiele rzeczy mozna się dowiedzieć. Pozdrawiam :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri o widzisz dobrze wiedziec :-) ja to tylko od kolezanek slyszalam ze z krwia najczesciej jest ale to one wlasnie przed porodem mialy

ciri22 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode mam wizyte u mojej gin, mam nadzieje ze nic zlego niezauwazy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytalam to jak z krwia wyleci to porod powinien sie rozpoczac w ciagu 24 godzin. Ale tak jak mowilam samego czopa mozna nie zauwazyc bo odchodzi powoli i w malych ilosciach. I dopiero odejscie wod moze wskazuje ze porod niebawe sie rozpoczanie

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Muminko a zdradzisz u kogo zamawiałaś kocyki? Szukam solidnego i sprawdzonego sprzedawcy :)
    Podczytuje Was od jakiegoś czasu bo wiele rzeczy mozna się dowiedzieć. Pozdrawiam :-)

Oczywiście. Ja jestem zadowolona osobiście. Jest tania i bardzo rzetelna. Po praniu nic się nie stało z materiałem.
    Jak młodej kupowałam kocyk i podusie to gratis dostałam kostkę sensoryczną ręcznie szytą też :P Uszyła już mi komplet minky dla synka z kosmosem :P
    A teraz jak pisałam przyborniki i falbanki szyje :P :D
    oto jej profil. Napisz do niej z prośbą o propozycje... to ci wyśle i ewentualnie napisz że masz kontakt od Moniki M z Zabrza :P hihih bo ona ogłasza się na lokalnych grupach.

https://www.facebook.com/barbara.mika.50

Będziesz zadowolona.

paprotka30 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi czop odszedł właśnie taki glutowaty pod prysznicem i równo za 3 tygodnie urodziłam pierwszego syna nie był krwią zabarwiony ale był większy niż paznokiec ale cały od razu odszedł

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Oczywiście. Ja jestem zadowolona osobiście. Jest tania i bardzo rzetelna. Po praniu nic się nie stało z materiałem.
    Jak młodej kupowałam kocyk i podusie to gratis dostałam kostkę sensoryczną ręcznie szytą też :P Uszyła już mi komplet minky dla synka z kosmosem :P
    A teraz jak pisałam przyborniki i falbanki szyje :P :D
    oto jej profil. Napisz do niej z prośbą o propozycje... to ci wyśle i ewentualnie napisz że masz kontakt od Moniki M z Zabrza :P hihih bo ona ogłasza się na lokalnych grupach.

Będziesz zadowolona.
    Dziękuję! W lutym ruszam pełną parą z wyprawka bo poki co to tylko niesmialo ubranka kupowałam. Nie moge sie doczekać :)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :)
    Domiii piszesz że na cholestaze za późno ;) Oby tak było bo mnie nadal swędzi i od wczoraj czochram się po szyi. Pocieszam się że i nie które z Was też swędzi a ze przechodzimy wszystkie bolączki razem to będzie dobrze.
    Przy dwóch ciazach nie odnoyowałam odejścia czopu :/ Krwawienie pojawiło się chwilę przed narodzinami dziecka. Dziś przy podcieraniu się zauważyłam małe ilości krwi ale są najprawdopodobniej z żylaka wiec nie panikuje. Oby do środy ;)

Kate gratuluję 35 tygodnia :) wczoraj powiedziałam męźusiowi o kocyku i innych pierdołach (miałam wyrzuty :D) śmiechem żartem go podeszłam i skomentował tylko "ja pier...e" :D :D :D

d'nusia, Kate84, Lucky lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Kate gratuluje 35 tygodnia!:*

Saya obserwuj się,pojutrze już wizyta
    Mam nadzieję,że Cie uspokoi:*

Ale kusi ta lidlowa oferta ;)
    1 lutego akurat na badania do labo idę więc pewnie wejdę
    Ale u mnie w lidlu co zajde to wszystko już tak przebrane..
    I tak samo dzikie tłumy po otwarciu ;)

Tak kminiłam,myślałam i się zastanawiałam nad tym podgrzewaczem i zdecydowałam,że na razie nie kupuję
    Ale jak mały się urodzi to jak najbardziej mam w planach bo tak jak piszecie przyda się np. do zupek:)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!:)

Ja idę zrobić śniadanko:)
    Miłego dnia:)

Lucky lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Hihi, my babki to jesteśmy jednak :-D ja z tych samych powodów ukrywam bo i tak wciąż słyszę, że po co znowu to czy tamto, że mała ma tyle, że na trojaczki by starczyło :-P I też zamowilam 2 kolejne Minky bo tamte mam z wypełnieniem i stwierdziłam, że chcę bez takie cieńsze a dwa bo jeden komplet mam do wózka, drugi do łóżeczka :-P jesteśmy szalone :-D

A skąd zamawiałaś kocyki?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe[/QUOT]

A gdzie kupowałaś kocyki?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    muminka83 wrote:
    Oj w takim razie ja mam luz. Mój kochany mąż wie o każdych zakupach i cenie. Choć ostatnio nie ma miesiąca by nie szło nam 600-800 zł jak nie na młodą to na naszego starszego urwisa. Hihihi Dziś też zrobiłam ostatnie zakupy tzn. Torbę do wózka i zamówiłam od babki której kocyki minky są rewelacyjne a dodaje też gratisy. Więc zamówiłam dwa przyborniki i dwie falbanki maskujące w cenie 120 zł. A że nie zawiodłam się na niej to cenowo też mi się opłaca. Oczywiście pieluszki i już teraz w lutym mojego męża muszę ubrać bo nie mogę patrzeć na jego koszulki i tą kurtkę brrr wściekłe pomarańczową. No a potem tylko pachne czekam na cesarke i zbieram na wakacje w górach dwutygodniowe[/QUOT]

A gdzie kupowałaś kocyki?

tutaj u tej babki. Musisz do niej napisać to ci wyśle ale swój projekt też możesz mieć bo ona ogłasza się n lokalnych grupach. I jeden u magmaris na allegro

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K
    domiii wrote:
    Ola, mnie od kilku dni swędzą okolice kostek, ale to chyba za późno na atrakcje typu cholestaza? Trzymaj się :*

Dlaczego za późno? Cholestaza ujawnia się po 32 tygodniu i może pojawić się nawet w 38 tc.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

aleksandrazz - Ty już sobie nie wyszukuj :P Mnie stopy swędzą czasem same z siebie. Do cholestazy potrzeba troszkę więcej niż swędzące stopy ;) Teraz będziemy zbierać więcej wody i całe ciało będzie trochę puchnąć to i swędzieć może.

Kate84 - gratuluję :)

saya16 - z tym czopem to bardzo różni jest... Obserwuj siebie i jeśli pojawi się jeszczze cos niepokojącego to skonsultuj się ze swoim lekarzem, lepiej dmuchać na zimne :) Aha - czop bardzo często przypomina w konsystencji żelkę.

kasieńka 1985 - spokojnie kochana. Dużo tych leukocytów Ci wyszło? Świeże czy wyługowane? Bakterie w moczu też były? Jeśli posiew jest ok to nic złego nie powinno się dziać, być może próbka była zanieczyszczona. Erytrocyty w takiej ilości mogą się pojawiać i nie jest to krew w moczu. Krwiomocz jest wtedy, gdy prócz (dużej ilości) erytrocytów wyługowanych są też świeże.

Renka88 - mam nadzieję, że samopoczucie się poprawi :*

Ja mam dziś przegląd o 15:15 :) Jutro za to USG ciąży i układu moczowego. Fajnie, szybciej mi ten tydzień zleci...

Lucky, Renka88 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się poniedziałkowo
    i w 32-gim tygodniu hurrra
    trudno mi uwierzyć, że to moje szczęście trwa
    serio nie chcę by ciąża minęła, bo tak za nią tęskniłam..
    ale z drugiej strony chcę już uściskać synka i wiedzieć że jest cały i zdrowy

Magdaleno, dlaczego tak wcześnie masz zdejmowany pessar?
    moja gin powiedziała że nie wcześniej niż w 37tc bo często po zdjęciu rusza akcja porodowa a ona nie chce żebym urodziła 5 tyg przed czasem, tylko max 2-3, gdy ciąża już donoszona
    Też się trochę boję tego ściągania :(

co do gromadzenia rzeczy dla dziecka, to M uważa że mam naturę chomika i wiewiórki, czasem coś gdzieś upycham po kątach, potem nie pamiętam że mam, kupuję następne itd
    A on nadal zrelaksowany pt. 'wszystko się zdąży, wszystko się kupi, dziecko nic nie potrzebuje....' i to co mnie wkurza najbardziej: 'najpierw uródź!'
    więc kupuję i sobie chowam do szuflady, do komody, dorzucam do pralki itd. No po co ma się chłopak martwić :) a ja stresować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 09:34

Kate84, Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, muminka83, Madlene.:), ksanka, Vincent, Hannia123, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    K

Dlaczego za późno? Cholestaza ujawnia się po 32 tygodniu i może pojawić się nawet w 38 tc.

Nie wiem... tak wolę sobie myśleć, że za późno i się nie doszukiwać bez wyraźnych sygnałòw i objawów...

Lucky, Magda lena, ksanka, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya u mnie ostatnio więcej wydzieliny tylko ja sobie myślę, że na końcu to już może tak jest? A widzicie to to ja też myślałam , że czop jest podbarwiony krwią

Renka dawaj znać, mam nadzieję że jest lepiej?

Paulina ja zamawiałam całe zestawy :-P na Pokochajminky.pl komplet do wózka, łóżeczka, ochraniacz, podusia, rożek no full :-P wszystko po praniu nadal mięciutkie :-D

Domii i dobrze to na pewno nie to :-*

Ja też mam nadzieję, że ten tydzień szybko zleci bo jutro malowanie tego mieszkania, środę przyjdzie babka posprzątać i przeprowadzić, M po pracy cięższe rzeczy, czwartek odbiór wózka i do Poznania no i już praktycznie weekend będzie :-)

domiii, Lucky lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky Haha mój ma takie same podejście :D Miesiąc temu spalił nam się blender i nie zastanawiając się zamówiłam drugi. Kilka dni temu na zakupach zobaczył promocje i chciał kupić :D Szybko go uprzedzilam że nie ma potrzeby ;) A jak widzi ubranka kolejne to pyta czy spodziewamy się trojaczkow :D

Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam dziewczynki kochane:) mozna na was liczyc:):) moj sluz byl bardzo dlutowaty byl czysty, tzn mleczno zolty ale czysty bez domieszek krwi itp. oczywiscie tj radzicie bd sie obserwowac, zauwaze cos niepokojacego i zaraz pojade na wizyte albo IP, czlowiek glupi i nic niewie przy pierwszej ciazy:) juz jestem spokojna spakowalam torbe do szpitala tak dla przygody i bedzie co bedzie:) torba niech lerzy najlepiej jeszcze 9 tygodni nie ruszona:) ale przezorny zawsze ubezpieczony:)

A moze poprostu taki sluz juz hd sie pojawiac bo zauwazylam ostatnio ze mam wiecej, kto wie, poczekamy zobaczymy co nie:)

Ciesze sie ze jestescie tak pomocne i zawsze mi odpiszecie:) bo ja naprawde nie mam z kim pogadac, moje kolezanki jeszcze nie rozpoczely produkcji dzieciaczkowa w rodzinie dzieciatek tez nie ma:) a wiedza mamy z przed 26 lat podejrzewam ze juz troche odbiega od rzeczywistosc:)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja dobrze Was rozumiem;D
    Ja mojemu już teraz nawet nie pokazuje niektórych ciuszków bo by było,że tyle tego że będę go przebierać co 5 minut chyba hehe
    Ale tak kuszą te rzeczy ;) Kocyki minky z podusią mam dwa(oprócz tego dwa cieńsze) a najchętniej zamówiłabym jeszcze ze trzy ;D

A pod koniec tygodnia zaczynam prać ciuszki,kocyki itd. :)

Renka mam nadzieję,że już lepiej?

Mania1718 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ