X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja też mam czasem takie myśli że już nie wiem jak dogodzić małemu w nocy. Jak śpię na lewym boku to się kręci strasznie. To samo na prawym. Jak na wznak to aż mocno wali że wszystko widać. No ale jakoś dajemy radę :)

Co do seksu u nas też rzadziej niż przed ciąża ale to tylko dlatego że już mi ciężko po prostu :D
    Ale mobilizuje się dla męża i tak raz w tygodniu to raczej dajemy radę :)

Ja znów na uczelnie na egzamin ustny. Ale dopiero na 15 więc nie jest zle :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które jeszcze uprawiają Seks ale Wam zazdroszczę :-P dobrze, że dziś Ci nasi nie podpatrują forum dopiero by było jakby sobie uświadomilii, że niektórzy jeszcze cały czas mogą :-P

A.Kasia, ksanka, Magda lena, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    M+M ,Internet + ciężarówka to zło wcielone :) Gdyby tak faktycznie było to co chwilę rodziłyby się dzieci z urazami. Nasze ciało, ciało dziecka i tkanki są tak elastyczne,że nie ma szans na skrzywdzenie dziecka w danej pozycji :)

Co do <3. To my już nie codziennie ,ale nie jest źle :) Poszalejemy po połogu i wróci stary porządek :p

I tu masz racje. Nasze matki były spokojniejsze bo tego oczka Szatana nie było. Nie czytały. Wszystko brały za pewnik. Może to marne pocieszenie ale przecież zwierzęta jak są "ciężarne" to nie są opakowane poduszkami tylko normalnie latają po lesie i jestem pewna że nie raz się gdzieś naruszą a rodzą się im zdrowe "szkraby"
    Gdybyś upadła na brzuch to obawiałabym się i wolałabym sprawdzić ale od leżenia :D to tylko dobrze możesz zrobić swojemu dziecku :P

Est, M+M+?, Kate84, margaret26 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny

M+M ja zawsze jak leżę na boku to czuję że ona też się tam sturla, i chyba nie lubi bo za każdy razem gmera mi tam stópkami czy kolanami nie wiem, przekręcam się na drugi bok i jest dokładnie to samo. Już nie wiem jak jej dogodzić ;-)
    Jednak najbardziej się boję gdy siedzę i się zginam bo przez to, że ona ma już tak nisko główkę i ja ją czuję to mam wrażenie, że jej na niej siedzę :-P
    Hey kate ja mam to samo co ty z dzidziusiem w brzuchu,juz mnie biodra bola od spania tylko na lewym i prawym boku :p

Kate84 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja też :D Jak wtórna dziewica ;) Mój mąż już dni odlicza a mi chce się śmiać bo podejrzewam, że będę się czuła jak podczas naszego pierwszego razu :P

hehe ja już zapomniałam co to Penis :P ale mój mąż też się cieszy i liczy 7 tygodni do cesarki plus 6 tygodni :P i jesteś moja

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze wy jeszcze mozecie i chcecie uprawiac seks,u nas dawno nie bylo,chyba ost raz w 4 5 miesiacu ciazy. Moj sie boi ze zrobi cos dzidzi...moze namowie go w 37tc wtedy noze dzidzius sie szybciej urodzi:)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się z wami w skończonym 31 tygodniu i zaczynamy 32 tydzień a co za tym idzie i 8 miesiąc :P

A.Kasia, Czarodziejka87, Lilou1984, Est, ksanka, RudyTygrysek, M+M+?, Renka88, Gośśś, wiewiórka17, Mania1718, baassiia, Madlene.:), d'nusia, Hannia123, Kate84, krówka_muffka, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Fajnie ze wy jeszcze mozecie i chcecie uprawiac seks,u nas dawno nie bylo,chyba ost raz w 4 5 miesiacu ciazy. Moj sie boi ze zrobi cos dzidzi...moze namowie go w 37tc wtedy noze dzidzius sie szybciej urodzi:)

Mój też się bał ale mu pokazałam na necie że nie ma obaw jeżeli z ciąża wszystko ok :) i jakoś mi uwierzył a obawy przeszły :D

Choć czasem w trakcie denerwuje mnie jak mówi "uważaj na brzuszek" :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kotek te 700 gram to może być woda zalegająca, kupka w jelitach itd. Czasem zdarza się że ulegamy i zjemy coś zakazanego. Jednak od czasu do czasu trzeba dać radość sobie i podniebieniu. Herbatka z pokrzywy jest oczyszczająca i wspomaga odchudzanie ( oczywiście nie pij jej 2 l dziennie ) Jedna filiżanka już wspomaga metabolizm. Trzeba pić codziennie.
    Tak ale ja przy takim skoku musze od razu do lekarza isc. Dlatego jesli jutro nie spadnie musze od razu leciec do niego i to mnie martwi. Pokrzywa nie dzialam pilam ja przez 4 tygodnie a i tak 6,5kg poszlo do gory... Dlatego mnie taki skok martwi. Do tej pory po zakazanym mialam 300-400g wiecej i az tak nie puchlam. Dzis mega spuchlam i jest 700g wiec musze sie modlic zeby do jutra spadlo... Przynajmniej o te 300g i sie utrzymalo przez kilka dni.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tak ale ja przy takim skoku musze od razu do lekarza isc. Dlatego jesli jutro nie spadnie musze od razu leciec do niego i to mnie martwi. Pokrzywa nie dzialam pilam ja przez 4 tygodnie a i tak 6,5kg poszlo do gory... Dlatego mnie taki skok martwi. Do tej pory po zakazanym mialam 300-400g wiecej i az tak nie puchlam. Dzis mega spuchlam i jest 700g wiec musze sie modlic zeby do jutra spadlo... Przynajmniej o te 300g i sie utrzymalo przez kilka dni.

W takim razie skoro tyjesz zachowując w sumie normalną dietę nie obżerając się i tylko bo jednorazowym wyskoku jest takie przybranie to muszą ci zrobić dokładne badania bo to w sumie faktycznie jest dziwne by w jeden wieczór w 12 h przytyć 700 gram. Mam nadzieję że to się ustabilizuje.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ciri, a masz może wyciskarke? Ja zdecydowanie polecam sok z selera naciowego, jeśli woda się zatrzymała w organizmie po wypiciu szklanki czy 2 soku z selera naciowego spuścizny z siebie nadmiary.
    U mnie dodatkowo normie ciśnienie i cukry

Szklanka takiego "eliksiru", wypita na czczo, oczyszcza organizm, likwiduje obrzęki, nawilża skórę, wzmacnia włosy i nadaje aksamitną gładkość cerze. Dzięki przeciwutleniaczom, czyli witaminom C i E, chroni skórę i cały organizm przed wolnymi rodnikami, a tym samym przed nowotworami. Zawiera też witaminy z grupy B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 11:51

Lilou1984, muminka83 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/008ce93ed224.jpg
    miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:46

ksanka, Renka88, Mietka 30:), muminka83, Mania1718, Czarodziejka87, RudyTygrysek, niecierpliwaa, Magda lena, Gośśś, M+M+?, nataliano, d'nusia, Hannia123, A.Kasia, Est, Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    W takim razie skoro tyjesz zachowując w sumie normalną dietę nie obżerając się i tylko bo jednorazowym wyskoku jest takie przybranie to muszą ci zrobić dokładne badania bo to w sumie faktycznie jest dziwne by w jeden wieczór w 12 h przytyć 700 gram. Mam nadzieję że to się ustabilizuje.
    Juz mialam dokladne badania i nic nie wykazaly poza tym ze mam kamice nerkowa o ktorej wiem od dawna i w ciazy sobie nerka nie radzi z sola wiec jesli bede tyc to szpital na pbserwacje. Ale widac ze dieta niskosodowa mi sluzy tylko nie moge lamac diety.

muminka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Ciri, a masz może wyciskarke? Ja zdecydowanie polecam sok z selera naciowego, jeśli woda się zatrzymała w organizmie po wypiciu szklanki czy 2 soku z selera naciowego spuścizny z siebie nadmiary.
    U mnie dodatkowo normie ciśnienie i cukry

Szklanka takiego "eliksiru", wypita na czczo, oczyszcza organizm, likwiduje obrzęki, nawilża skórę, wzmacnia włosy i nadaje aksamitną gładkość cerze. Dzięki przeciwutleniaczom, czyli witaminom C i E, chroni skórę i cały organizm przed wolnymi rodnikami, a tym samym przed nowotworami. Zawiera też witaminy z grupy B.
    Mam tylko sokowirowke ale u mnie to odpada bo potrafie po tych cholerskie zwymiotowac wszystko... Bo kiedys probowalam przy powrotach kamicy nerkowej.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, torzeczywiscie trudna sprawa

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj czuje takie uklucia w brzuchu jakby ktoś mnie szpilką dźgał, ale nie na dole tylko właśnie na wysokości pępka albo wyżej. Miała tak któraś?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w skończonym 34 tygodniu a rozpoczętym 35.
    To było moje ostatnie minimum.
    Ja nadal kroplowka za kroplowka, 3 razy ktg codziennie ust, 8 kroplowek...nie nudzę tu się....

A.Kasia, Mania1718, Gośśś, Czarodziejka87, M+M+?, Lilou1984, baassiia, Madlene.:), muminka83, d'nusia, She86, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Witam się w skończonym 34 tygodniu a rozpoczętym 35.
    To było moje ostatnie minimum.
    Ja nadal kroplowka za kroplowka, 3 razy ktg codziennie ust, 8 kroplowek...nie nudzę tu się....

Gratulacje :) No to teraz luz, powolutku i do przodu! Jeszcze sobie trochę pobędziemy w dwupaku, takie mam przeczucie ;) Miłego dnia kochana!

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    U nas przeziebienie na szczescie minelo :) Weekend mija milo ;)
    Zgaga dobija mnie do tego stopnia ze malo jem bo boje sie tego palacego w perzlyku uczucia. Nawet woda prowokuje zgage i juz sa efekty. Spuchniete dlonie i stopy wygladaja komicznie :D
    MeAmerie rowniez gratuluje skonczonego 34 tygodnia :) Mam do Ciebie pytanie. Od wielu lat mam problemy z watroba ale w dwoch poprzednich ciazach nie robila wiekszych problemow. Jestem badana dwa razy w roku i wyniki nie sa tragiczne. Mam wzw B i obecnie od kilku lat choroba jest uspiona. Zastanawiam sie czy to moze miec zwiazek z pojawieniem sie cholestazy ? W 30 tc bylam u lekarza rodzinnego bo bardzo swedzialy mnie stopy, drapalam sie az powstaly male rany. Przepisal mi masc co zbagodzila lekko swedzenie i bylo ok. Teraz od 3 dni znowu sie drapie w okolicach kostek zreguly wieczorem i rano. Nie mam apetytu (co jest bardzo rzadkim zjawiskiem u mnie :D) i cierpie na bezsennoesc. Nie wiem czy panikuje czy ide w dobrym kierunku. W srode mam spotkanie w szpitalu z lekarzem. Jest cos na co powinnam jeszcze zwrocic uwage?

A tutaj prezes nadzoruje wieczorne skorcze przepowiadajace :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e59d60c9b3c5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 13:03

RudyTygrysek, d'nusia, M+M+?, Renka88, Czarodziejka87, Est, Vincent, Lilou1984, Kate84, Magda lena, wiewiórka17, Izoleccc lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmeri 35 tydzień! Super gratulacje i tak trzymać.
    Mania świetne zdjęcie Hitlerek na bebusiu;)

Dziewczyny mam pytanie jaki krem macie dla
    Dzidzi na buzkę na wyjscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 13:34

Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ