X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena Ola ma rację, nie szukaj herbaty tylko pobrykaj z mężem :D

Magda lena, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii a jak wybierałaś położną? Przez swojego lekarza rodzinnego czy to jakaś inna? Wykupiona do porodu?

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostałam jedną niewielką część z pierwszej części sesji. Ta jest tylko moja. W poniedziałek będzie z mężem a końcem lutego ja mąż i synek. W sumie mam mieć około 70-80 zdjęć. :D

Nie mogę się doczekać jak już wszystkie będę mieć w domu plus w dwóch wersjach w foto-książce. Jedna lubieżna a druga nieprowokująca :P

Oto zapowiedź. :D

673ccf203dc84f2bmed.jpg

Falon, Martita88, d'nusia, Kate84, Czarodziejka87, nataliano, domiii, Magda lena, RudyTygrysek, ryjkek, Est, olatychy, A.Kasia, Madzialena90, Izoleccc, Mietka 30:), Renka88, Kaarolina, Mania1718, Madlene.:), krówka_muffka, Karka, wiewiórka17, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M cieszę się,że kremik już u Ciebie i peeling :)Mam nadzieję,że będzie Tobie super służył:):*
    Trzymam kciuki za wizytę:*

Shaja super wiadomości!:)

Martka mam nadzieję,że już lepiej? Trzymaj się i oby przeszły wszystkie bóle:*

My z M wyskoczyliśmy do galerii nakupowaliśmy słodkiego w cukierni,teraz leżymy i podjadamy;)

Falon, d'nusia, muminka83, domiii, M+M+? lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Falon Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko przez Ciebie pędzę do kuchni po batonik! hehe

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Czytam tak o tym masażu krocza. Nie wspominał o tym wcale mój lekarz, ani nie poruszano tego tematu w SR. Ja jakoś też nie zapytałam nikogo.
    Czy uważacie, że to w ogóle ma sens? Jakoś jak czytam to nie do końca mnie przekonuje. Hm...

To mi koleżanki polecały masaż + balonik + mięśnie kegla ale u mnie odpada ze względu na problemy z szyjką :-( nie czytać już w tym internecie :-)

Ola mąż dobry hihi :-D

Muminko lubieżna hihi, dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam takie fotki :-) super zapowiedź i czekamy na resztę, aż tyle zdjęć będziecie mieć wow!

Martka leż jak najwięcej się da, mam nadzieję że będziesz czuła się coraz lepiej :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:52

Falon, muminka83 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84zdjęcia robi mi moja przyjaciółka a ona ma hopla na punkcie zdjęć. Jak mi robiła pierwszą część sesji to wyszło 30 zdjęć takich fajnych które można pokazać. Jednak pokazać nie każdemu hihih bo są to nagości... naturalność itd a również przebierańce :P Z mężem też już mamy parę takich pozycji co tam będzie robić ustalonych ale ja myślę ze to niesamowita pamiątka bo powiem nieskromnie że kocham swoje ciało i wręcz go ubóstwiam :P więc jest co pstrykać :P

Kate84, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Domii a jak wybierałaś położną? Przez swojego lekarza rodzinnego czy to jakaś inna? Wykupiona do porodu?

Wykupiona, polecona przez 8 moich koleżanek rodzących w sw. Zofii :)
    a Ty będziesz jakąś miała swoja czy idziesz na spontan kto się trafi?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrykać chciałoby się, ale po 7-8 miesiącach celibatu.... Powiem Wam, że czuję się lekko dziko :D

Kate84, Teresa1992, A.Kasia lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko super podejście, podoba mi się bardzo i już nie mogę doczekać się fotek :-)

Magdalena my mamy tak długo post, że aż się zastanawiam jak to będzie przy 1 razie po połogu haha :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko super zapowiedź sesji:):*

Falon to smacznego Kochana ;D

U nas wpadły babeczki z kremem karpatkowym i owocami,babeczki z kajmakiem,pączki i wafelki grześki ;D no rozpusta ;D
    W tygodniu post ;)

domiii, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie o witaminie c dopochwowej od 38 tygodnia (37+0)? Mi położna zalecila bo podobno daje poślizg maluszkowi przy porodzie ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Falon, no lepiej nie drażnij pana polipa! I nie buszuj po necie!!!!
    Ja masażu krocza nie będę robić, ale jak zdejmą pessar to zamierzam pić herbate z liści malin i jeść wiesiołek.
    Ostatnio szukałam herbaty z liści malin w supermarkecie, ale bieda jakaś.
    Pewnie muszę w jakimś zielarskim się zaopatrzyć?
    Ja juz pije liscie i jem wiesiola.
    Jedno i drugie w aptece kupisz kazdej (tylko najlepiej zeby bylo w formie sypkiej i kapsulkach) aptece badz sklepie zielarskim

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Wykupiona, polecona przez 8 moich koleżanek rodzących w sw. Zofii :)
    a Ty będziesz jakąś miała swoja czy idziesz na spontan kto się trafi?

idę na żywioł :) zmieniłam lekarkę z polecenia Dorki i bazuje na niej :) jak mnie odeślą to trudno :) pojadę gdzie indziej ale jestem dobrej myśli. Co do położnych to koleżanka siostry miała praktyki na żelaznej i powiedziała, że w zasadzie każda jedna z położnych jest fajna i z sercem podchodzi do pacjentki poza tym są stażystki i praktykantki i zawsze ktoś zagląda :) a ja nie wymagam obecności położnej non stop :)

domiii lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kasia dzięki za Twój wpis o mężu ! Do mojego dzwonił dziś kolega , i mówie ani sie waż , a on : A co na marcowych mamusiach pisało , Ty też jak do tej pory nie urodziłaś to dziś nie urodzisz. (Czytał mi przez ramię)

Haha ;) Sorry :P Mój pewnie dzisiaj pójdzie na mecz ale należy mu się - woda nam się w rurach zagotowała, zawór bezpieczeństwa nie zadziałał i prawie rozwaliło nam piec w kotłowni :/ Pół dnia wylewał wodę z piwnicy, więc niech idzie i się odstresuje.

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    A slyszalyscie o witaminie c dopochwowej od 38 tygodnia (37+0)? Mi położna zalecila bo podobno daje poślizg maluszkowi przy porodzie ;-)
    Pierwsze słyszę, ale że co Madzia jest to normalna witamina c w globulkach?

Słyszałam że można bodajże od 35 lub 36 tygodnia kołysać się na piłce. Usiąść przed telewizorem i siedząc kołysać bioderkami tak 30 min.

Mój też dziś dostał pozwolenie na piwko, wyszorował całą chatę to niech ma :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Pierwsze słyszę, ale że co Madzia jest to normalna witamina c w globulkach?

Słyszałam że można bodajże od 35 lub 36 tygodnia kołysać się na piłce. Usiąść przed telewizorem i siedząc kołysać bioderkami tak 30 min.

Mój też dziś dostał pozwolenie na piwko, wyszorował całą chatę to niech ma :)
    W aptece mozna kupić witaminę c specjalnie do pochwy :) od 37+0 - co 3 dni, 38+0 - co dwa dni :) tłumaczyła mi, ze wtedy zrobi się slisko i maluszkowi będzie łatwiej sie wydostać :-)

Ja dostałam od niej Vitagyn c :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 21:12

Madlene.:) lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój sie zamknął w pokoju,udał że jest obrażony a jak weszłam to szybko coś schował za łóżko- piwo ;d

alinalii, Kate84, domiii, RudyTygrysek, Falon lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu M tłumacze żeby nie pił bo zawsze coś może być nie tak lub coś. Ale niestety mam to "nieszczęście" że zza ściany się odzywa mama z tekstem "to ja Cię zawioze" :D no i już za chwilę widzę mojego tatę z moim M z piwkiem w ręku :P

Kate84, She86, muminka83 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żarcik mojego M. "Jakie piwo jest najlepsze?......Następne :D "

A.Kasia, Kate84, RudyTygrysek, Est, Falon, muminka83 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ