X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Madlene my rozebralismy tydz temu choinke i ustroilam juz na wielkanoc :))
    Ja muszę się zaopatrzyć dopiero w jakieś jajkowe ozdoby, i też będę stroić :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:*
    Witam się w 33 tygodniu!(32+0) :):)
    Coraz bliżej i bliżej..;)

Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni:)
    Powodzenia na wizytach:)

Madlene ja rozbierałam we wtorek choinke;)
    A w sklepach już wielkanocne "gadżety" ale leci ten czas;)

Miłej soboty:)

d'nusia, Gośśś, A.Kasia, Madlene.:), Hannia123, nataliano, olatychy, Mania1718, Mietka 30:), Kate84, krówka_muffka, Lilou1984, Falon, ksanka, Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki , będę siedzieć ;)Po wizycie skocze tylko do jednego sklepu po wózek...mam już upatrzony Riko Brano 3w1 , tylko chce dobrać kolor bo nie jestem pewna. Nie miałabym nawet w czym wybrać Marysi , a zakupu wózka mężowi nie powierzę ;d Muszę pochwalić moją mamę ,żaliłam jej się wczoraj że nie mam tutaj suszarki na pranie , ogólnie ubrania wieszają na kaloryferach (?) I przyjechała z suszarką ;d

d'nusia, A.Kasia, nataliano, Kate84, krówka_muffka, Mania1718, muminka83, Lilou1984, Falon, ksanka lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu, jaka jest długość tej falbanki z Ikei?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dziewczyny, w 5 10 15 promo - 51%. http://www.51015kids.eu/

Muminka, aż za dobrze wiem co czujesz w kwestii kręgosłupa :/...
    Madlene, oby wymioty nie powróciły!!! U mnie pojawiły się w 5 tc i trwały do 16. To był najgorszy okres w moim życiu. Lato,gorąco,a każdy łyk wody i posiłek lądował w porcelanie.
    A. Kasia, Ci faceci Nasi chyba robią się wrażliwcami pod koniec ciąży. Zaczyna do nich docierać wszystko ze zdwojoną siłą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:45

Madlene.:) lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas zapowiada sie spokojny weekend jak to zwykle bywa w szpitalu hehe tylko moj maly urzadzil sobie dyskoteke w brzuszku i to na ktg, takie faaaale sie pisale ze szok :-P nawet polozne sie z niego smialy ze tak szaleje :-P moj M jedzie wlasnie do mnie to chociaz z nim chwile posiedze :-)

Tak ogladalam te wasze przyborniki na lozeczka z ikei i bardzo mi sie one podobaja, jeszcze upatrzalam sobie fajna lampke na sciane dla malego heh ale szkoda ze nie mam nawet jak jechac, a najblizsza ikee mam 100km od domu :-\

A.Kasia, Hannia123, edyś, Czarodziejka87, Madlene.:), Kate84, Lilou1984, d'nusia, Falon, Karka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t2607067_img-20160123-110403.jpg

Moja Wiktoria wypiela dupcie hehe a wlasnie wybralismy imie, wlasnie Wiktoria :-)

A.Kasia, baassiia, Czarodziejka87, Est, Teresa1992, nataliano, edyś, RudyTygrysek, Gośśś, Mietka 30:), Mania1718, Kate84, muminka83, Lilou1984, wiewiórka17, d'nusia, Falon, Madzialena90, Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    A.Kasiu, jaka jest długość tej falbanki z Ikei?

40 cm ale jest dołączona taka taśma, że w razie gdyby była za duża można ją łatwo skrócić.

edyś lubi tę wiadomość

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiak, Twoja Wika może przybić piątkę mojemu Leo, wygina się tak samo :)

jusiakp, edyś lubią tę wiadomość

3jvzj44jk36zw5al.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witamy się z Miłoszkiem słonecznie w ostatnim, bo 9 miesiącu :) jeszcze 14 dni, a potem niech się dzieje co chce <3

wczoraj byłam w Lublinie, niestety musiałam, 6h w samochodzie mnie wytelepało, brzuch się spinał, więc dzisiaj daję mu odpocząć i się nie ruszam, chociaż pogoda jest taka cudna! :)

ile zdjęć nawrzucałyście!!! śliczne <3

tak sobie pomyślałam dzisiaj, musimy wytrzymać wszystkie co najmniej do 4 lutego, żeby sobie pączki pojeść, bo później skończy się rozpusta :D

buziaki Kochane! :*

A.Kasia, Est, margaret26, Hannia123, baassiia, edyś, Gośśś, Czarodziejka87, Mietka 30:), Mania1718, ryjkek, Madlene.:), Magda lena, krówka_muffka, Kate84, M+M+?, Lilou1984, d'nusia, Falon, muminka83, Madzialena90, Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni :) Idziemy jak burza!

Gośśś - baaardzo nudnego szpitalnego weekendu Ci życzę :) niemal cały asortyment IKEI jest na allegro :)

Ola - w takim razie udanych zakupów ale proszę się tam oszczędzać ;)

Czarodziejka87, Gośśś, domiii, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii już 9-ty miesiąc! Gratuluję !!! :-)

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessar grzecznie siedzi, skurczy na ktg brak :-) Wracam do domu zaciskać nóżki do marca :-D

Miłego dnia :-)

Czarodziejka87, edyś, Gośśś, A.Kasia, Mania1718, Madlene.:), Magda lena, domiii, baassiia, Kate84, Martita88, Est, She86, Lilou1984, d'nusia, Falon, muminka83, Karka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu swietne wiesci :-) to sciskaj nogi porzadnie :-P fajnie, ze Cie wypuszczaja :-) ja to juz mam raczej zapewniony pobyt do konca tutaj :-)

Kasiu to nawet nie wiedzialam, ze te rzeczy co w ikei sa mozna na all znalezc, ale dziekuje za informacja na powno sie przyda :-*

Domii gratuluje 9miesiaca :-)

domiii, Hannia123 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ten mój M to chyba jednak wrażliwy się nie robi bo po pracy wysłałam go na zakupy a ten mi pisze czy może sobie 4 piwka po ciężkim tygodniu kupić?! Wrr, mówię mu że faceci Dziewczyn z forum już w ogóle nie piją by być w gotowości ale jakoś jego to nie wzrusza! :-P

Kasiu czy mąż kupił Tobie w Ikei to co kiedyś pytałaś? Bo M chyba w tygodniu pojedzie

Ciri ja też bym chciała jakieś na baterie bo nie wiem gdzie będę mieć gniazdka, ale ceny są okropne i chyba też wezmę te z ikei ładne są

Jusiakp super Wiktoria bardzo mi się podoba,to był jeden z naszych typów :-)

Gośś cieszę się, że u Ciebie wszystko spokojnie :-*

Haniu super, bardzo się cieszę :-) teraz zmiana łóżka na własne i leżenie pełną parą :-)

Hannia123 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kasiu czy mąż kupił Tobie w Ikei to co kiedyś pytałaś? Bo M chyba w tygodniu pojedzie

Niestety nie bo ta szczotka jest jeszcze dostępna tylko w Krakowie i w Łodzi :( Trudno się mówi, dobiorę sobie coś pod kolor z innej firmy :)

Co do męża i piwa - mój stwierdził dzisiaj, że jak już tyle wytrzymałam to na pewno przez najbliższy tydzień nie urodzę i kupił sobie w biedronce sześciopak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 13:11

Est, muminka83 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas w Łebie dziś mroźno ale bardzo ładnie. Ja właśnie wróciłam z zakupów, trzeba było wędlinkę kupić:)
    Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i miesięcy :D
    Ja mojego M ostatnio uprzedziłam że do połowy lutego może sobie co nieco wypić ale później to już stop bo nie wiadomo kiedy synuś zechce wyjść na świat.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój K lekko popił w Sylwestra i od tamtej pory nawet piwa nie tyka,ale już mi smaki narobił mówiąc o whisky na lodzie po porodzie :p

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Niestety nie bo ta szczotka jest jeszcze dostępna tylko w Krakowie i w Łodzi :( Trudno się mówi, dobiorę sobie coś pod kolor z innej firmy :)

Co do męża i piwa - mój stwierdził dzisiaj, że jak już tyle wytrzymałam to na pewno przez najbliższy tydzień nie urodzę i kupił sobie w biedronce sześciopak :P

Aaa czyli w Gdańsku już nie ma? A widzisz kupilibyśmy eh
    Dobrze, że nie tylko mój jest taki niereformowalny w kwestii piwa :-D

Właśnie Dziewczyny gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i miesięcy :-) <3

M niby obiecał po nowym roku już nic nie pić taaa, no ale kupił w tym tygodniu tyle towaru i naprawdę się napracował od 6-19 co dzień, że chyba mu wybaczyć muszę choć baaardzo niechętnie, no ale co zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 13:29

domiii, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, dzis super wieści bo przepływy baaardzo dobre, szyjka sie wydłużyła do 24mm a tydzień temu była 19mm. Wód nadal mało ale utrzymują sie na tym samym poziomie a to duży plus że nie zmniejsza sie ilośc. Afi- 6,5. Maja ma dużo włosków i bardzo sie kręciła. Mam za 5 dni odstawić luteinę, a 11 lutego tj skończony 37tc mam mieć zdjęty pessar, córa jest ułożona miednicowo i raczej sie nie przekręci ale nie wyklucza to porodu SN bo to drugi poród... Aczkolwiek narazie jest za duża różnica miedzy główka a brzuszkiem i byłoby cieżko... Ja tam wole cc jak będzie nadal miednicowo, dość mam stresów! Strasznie sie ciesze że jestesmy jeszcze wszystkie w dwupakach i na prawdę jestem bardzo dobrej myśli że każda z nas do minimum 37tc wytrwa!! :D AKasia- pytałaś kiedyś o gbs, pytałam mojej ginki i mimo ze miałam robiony 20 grudnia to powiedziała że koniecznie musimy powtórzyć i trzeba sie wstrzelić jak najbliżej porodu zeby juz sie nic nie zmieniło.

Czarodziejka87, M+M+?, Magda lena, domiii, edyś, Madlene.:), d'nusia, A.Kasia, Vincent, Kate84, Falon, Martita88, Hannia123, muminka83, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ