X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My dziś z rańca bo niestety ale czeka nas cały dzień na uczelni. Nie wiem jak dam radę no ale nie ma wyjścia...

Ehh mój Antek od wczoraj tylko lekko się przekręca i wypina. Uwielbia od początku denerwować mamę. Mam nadzieję że jak w szkole będę siedzieć to trochę więcej da o sobie znać.

Życzę Wam miłego dnia :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)

Miłego dnia :)

Cieszę się że zdjęcia Wam się podobają. Zostawię je jeszcze chwile, a potem usunę :)

Jeśli chodzi o mycie pomalowanych ścian to jako żona malarza mogę powiedzieć że dużo zależy od podkładu na który nakładamy farbę.

Buziaki!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Falon łzy były oczywiście też :) Człowiek się wzrusza na obcym porodzie to możecie se wyobrazić jak będzie na swoim :) Podejrzewam że wszystkie obejrzę. A na YouTube polecam "Położne" obejrzałam wszystkie odcinki ;)

Ciri na nic moja informacja ale o takich delikatnych lampeczkach myślałam i ja. Widziałam w sklepie b&m takie kwiatuszki i chyba je kupie, przyczepie nad łóżeczkiem. Są na baterie co ułatwia mi sprawę.
    Daj linka ;D
    Ostatecznie znalazlam wczoraj jakiegos uspokajacza fisher price ale kurde drogi i tez wlasnie jest zawieszany na lozeczko.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki w ten sobotni dzień, o dziwo dziś mi humor dopisuje :-P

W ddtvn jest "położna na medal"czy jakoś tak :-)

Samych dobrych wieści i przyjemności dziś :-*

olatychy, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jade z mezem na mamma mia do warszawy:) 5h w busie, ale mamy nocleg u jego siostry wiec powrot jutro, to mam nadzieje, ze mi plecy nie wysiada:p

ciri22, A.Kasia lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dzień dobry Mamuśki w ten sobotni dzień, o dziwo dziś mi humor dopisuje :-P

W ddtvn jest "położna na medal"czy jakoś tak :-)

Samych dobrych wieści i przyjemności dziś :-*

Właśnie oglądam :)

Kate84 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A ja dzis jade z mezem na mamma mia do warszawy:) 5h w busie, ale mamy nocleg u jego siostry wiec powrot jutro, to mam nadzieje, ze mi plecy nie wysiada:p
    Zazdroszcze ;D. Ja sie tak wybieram od samego poczatku odkad grana (w romie bylam na wszystkim oprocz tego) ostatnio kasa wpadla i siostra chciala mnie zabrac w prezencie urodzinowym to miejsca byly jakies rozsadne na moj termin porodu... Ale jeszcze sie wybiore przed koncem sezonu ;p

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A ja wstałam dopiero, więc nie jest źle :-) Mialyscie racje wczorajsze nocne bóle były przez wizytę w media expert i biedronce...Trzeba jednak jeszcze chwile posiedzieć na tyłku a w tyle miejsc miałam zajrzeć po wizycie :-D
    Ja mocno wierzę, że Ty dotrwasz ładnie do donoszonej ciąży mimo że lekarze pewnie Cię już rozpakowaną widzieli :) ale oszczędzaj się jeszcze ile możesz. Ja twardnien mam już malutko, szyjki nie ruszają więc podniosłam się trochę z łóżka bo czułam się jak 80latka :/ teraz jak więcej w domu coś porobię to czuję się już tylko jak 60 latka. Odpoczywaj jeszcze trochę - każdy dzień w brzuszku to ważny dzień dla Marysi.

edyś, aleksandrazz lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z mrrroźnego Torunia!
    Dziewczyny! 2 tygodnie mi zostały do ciąży donoszonej... KONIEC ŚWIATA :) Ale jestem szczęśliwa!

Madlene.:), olatychy, A.Kasia, d'nusia, Gośśś, baassiia, Kate84, Renka88, Czarodziejka87, Vincent, aleksandrazz, Est, ksanka, alinalii, domiii, Hannia123, Mania1718, Mietka 30:), krówka_muffka, Lilou1984, Martita88, wiewiórka17, Karka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 34 tygodniu :)
    Ciri nie przegapiłaś wczoraj swojego 35 tyg.? Gratuluję ;)

d'nusia, Magda lena, A.Kasia, Gośśś, Kate84, Renka88, Czarodziejka87, ksanka, Mania1718, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ola - siedź, siedź ;) Jeszcze 2 tygodnie i zrobimy sobie rundkę po sklepach już całkiem legalnie ;)

Magda lena - cieszę się razem z Tobą :)! Wypiłam wczoraj zdrowie wszystkich marcówek przy piccolo :D

Ciri - ponoć fajne są Alilo Bunny ale niestety drogie ;( Tu masz spory wybór :)

https://e-zabawkowo.pl/pl/c/LAMPKI-NOCNE/105

Mąż mnie wczoraj bardzo rozczulił i rozbawił przed snem :) Już zasypialiśmy a on do mnie:

"Kurcze, niedługo będziemy mieli w domu dziecko... Jak Michał się urodził to jakoś w ogóle nie myślałem o tym bo chciałem aby po prostu żył. A teraz będziemy mieli w domu dziecko..."

Przejął się tym strasznie biedaczek ;) A po chwili dodał:

"Ciekawe jak to będzie. A po jakim czasie dzieci przesypiają całe noce?" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:03

Magda lena, Kate84, RudyTygrysek, d'nusia, Madlene.:), Czarodziejka87, ksanka, domiii, Hannia123, Mania1718, Mietka 30:), krówka_muffka, Lilou1984, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ja tak nie swietuje kazdego tygodnia bo to wedlug pierwszego usg ale moj lekarz patrzy na OM wiec tam to jestem ponad tydzien do przodu ;p

A.Kasia dzieki juz wczoraj patrzylam na ta stronke z lampkami. Ceny mnie troche dobijaja tych co bym w ogole brala pod uwage... ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A.Kasia dzieki juz wczoraj patrzylam na ta stronke z lampkami. Ceny mnie troche dobijaja tych co bym w ogole brala pod uwage... ;/

Niestety te wszystkie rzeczy dedykowane dzieciom mają jakieś abstrakcyjne ceny :/ A koniecznie chcesz na baterie? W Ikei są takie niedrogie lampki do zawieszenia w kształcie księżyca i chyba serca tylko, że podłączane do prądu. Przyjaciółka ma je w pokoju dziecięcym i jest zadowolona.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Zazdroszcze ;D. Ja sie tak wybieram od samego poczatku odkad grana (w romie bylam na wszystkim oprocz tego) ostatnio kasa wpadla i siostra chciala mnie zabrac w prezencie urodzinowym to miejsca byly jakies rozsadne na moj termin porodu... Ale jeszcze sie wybiore przed koncem sezonu ;p
    My juz chwile temu kupilismy i wiadomo im data pozniejsza tym miejsca lepsze, no ale brzuch coraz wiekszy wiec wzielismy pierwsza sensowna date na weekendzie:)

Tak sobie tez analizowalismy i po porodzie to juz w ogole nie bylo by jak jechac, bo dla nas to jednak kawalek do wawy a dziecko male i nie mial by sie kto zajac. wiec stwierdzilam ze trzeba ostatnie chwile wolnosci wykorzystac:D

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Niestety te wszystkie rzeczy dedykowane dzieciom mają jakieś abstrakcyjne ceny :/ A koniecznie chcesz na baterie? W Ikei są takie niedrogie lampki do zawieszenia w kształcie księżyca i chyba serca tylko, że podłączane do prądu. Przyjaciółka ma je w pokoju dziecięcym i jest zadowolona.
    Noo wlasnie wczoraj bylam w ikei i ogladalam je. Ale moj facet sie uparl ze na baterie chce. Ale ostatecznie ja kupimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    My juz chwile temu kupilismy i wiadomo im data pozniejsza tym miejsca lepsze, no ale brzuch coraz wiekszy wiec wzielismy pierwsza sensowna date na weekendzie:)

Tak sobie tez analizowalismy i po porodzie to juz w ogole nie bylo by jak jechac, bo dla nas to jednak kawalek do wawy a dziecko male i nie mial by sie kto zajac. wiec stwierdzilam ze trzeba ostatnie chwile wolnosci wykorzystac:D
    I bardzo dobrze robisz ;) ja mieszkam w wawie wiec dla mnie to podrzucic dziecko do babci i laaaaadnie poprosic zeby sie zajela dzieckiem wieczorowa pora ;p

• edyś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka: liczba centymetrów od górnej krawędzi kości łonowej do górnej części macicy jest jak kalkulator ciąży – mniej więcej zgadza się z liczbą tygodni ciąży, które masz za sobą: w 34. tygodniu ciąży macica ma długość około 34 centymetrów mierząc od kości łonowej.

To chyba o to chodzi położnym na Wyspach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:36

Wanna, Mania1718, krówka_muffka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Od rana u mnie szał - posprzątałam w szafie. Mam spokój przynajmniej do końca kwietnia :d
    Ogarnęłam mieszkanie. Obiad - ogórkowa jest. Teraz pędzę na spacer z młodym do póki mam siłę bo dzisiejsza noc była straszna. Budziłam się co 15-20 minut ... kręgosłup coraz bardziej boli. :(
    eh jednym słowem masakra.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kulki bulki :)

Rozpoczynamy dzisiaj 35 tydzień jupi :) <3, w związku z tym stanęłam rano na wagę, i o dziwo od ostatniej wizyty przytyłam 1,2 kg co dla mnie jest sukcesem. Przynajmniej doktorek nie będzie zrzędził, a wizyta we wtorek, to jak nie zjem morza czekoladek waga wyjdzie w porządku. :)

Siostra mnie odwiedziła z rana i stwierdziła że brzuch mi się obniżył, więc chyba organizm się szykuje do rozpakowania :) Martwi mnie tylko jedna rzecz od 3 dni mam mdłości rano lub wieczorem, mam nadzieję że to przejściowe i nie wrócą. Okres pierwszych 4 m-cy był dla mnie katorgą, mdłości i wymioty wyłączyły mnie całkowicie z życia.
    I jeszcze jedno wczoraj rozmawiałyśmy o bólu biodra, no to sobie wykrakałam że rzadko ostatnio, bo obudził mnie taki ból że myślałam że się skicham.!!!

Miłej soboty, ja załączam Yazoo - Happy People, i rozbieram choinkę :D

Czarodziejka87, A.Kasia, d'nusia, edyś, Hannia123, Mania1718, Kate84, krówka_muffka, muminka83, Lilou1984, Falon, Karka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene my rozebralismy tydz temu choinke i ustroilam juz na wielkanoc :))

Madlene.:), baassiia lubią tę wiadomość

‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ