X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My dziś z rańca bo niestety ale czeka nas cały dzień na uczelni. Nie wiem jak dam radę no ale nie ma wyjścia...

Ehh mój Antek od wczoraj tylko lekko się przekręca i wypina. Uwielbia od początku denerwować mamę. Mam nadzieję że jak w szkole będę siedzieć to trochę więcej da o sobie znać.

Życzę Wam miłego dnia :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)

Miłego dnia :)

Cieszę się że zdjęcia Wam się podobają. Zostawię je jeszcze chwile, a potem usunę :)

Jeśli chodzi o mycie pomalowanych ścian to jako żona malarza mogę powiedzieć że dużo zależy od podkładu na który nakładamy farbę.

Buziaki!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Falon łzy były oczywiście też :) Człowiek się wzrusza na obcym porodzie to możecie se wyobrazić jak będzie na swoim :) Podejrzewam że wszystkie obejrzę. A na YouTube polecam "Położne" obejrzałam wszystkie odcinki ;)

Ciri na nic moja informacja ale o takich delikatnych lampeczkach myślałam i ja. Widziałam w sklepie b&m takie kwiatuszki i chyba je kupie, przyczepie nad łóżeczkiem. Są na baterie co ułatwia mi sprawę.
    Daj linka ;D
    Ostatecznie znalazlam wczoraj jakiegos uspokajacza fisher price ale kurde drogi i tez wlasnie jest zawieszany na lozeczko.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki w ten sobotni dzień, o dziwo dziś mi humor dopisuje :-P

W ddtvn jest "położna na medal"czy jakoś tak :-)

Samych dobrych wieści i przyjemności dziś :-*

olatychy, nick nieaktualny, Est lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jade z mezem na mamma mia do warszawy:) 5h w busie, ale mamy nocleg u jego siostry wiec powrot jutro, to mam nadzieje, ze mi plecy nie wysiada:p

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dzień dobry Mamuśki w ten sobotni dzień, o dziwo dziś mi humor dopisuje :-P

W ddtvn jest "położna na medal"czy jakoś tak :-)

Samych dobrych wieści i przyjemności dziś :-*

Właśnie oglądam :)

Kate84 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A ja dzis jade z mezem na mamma mia do warszawy:) 5h w busie, ale mamy nocleg u jego siostry wiec powrot jutro, to mam nadzieje, ze mi plecy nie wysiada:p
    Zazdroszcze ;D. Ja sie tak wybieram od samego poczatku odkad grana (w romie bylam na wszystkim oprocz tego) ostatnio kasa wpadla i siostra chciala mnie zabrac w prezencie urodzinowym to miejsca byly jakies rozsadne na moj termin porodu... Ale jeszcze sie wybiore przed koncem sezonu ;p

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A ja wstałam dopiero, więc nie jest źle :-) Mialyscie racje wczorajsze nocne bóle były przez wizytę w media expert i biedronce...Trzeba jednak jeszcze chwile posiedzieć na tyłku a w tyle miejsc miałam zajrzeć po wizycie :-D
    Ja mocno wierzę, że Ty dotrwasz ładnie do donoszonej ciąży mimo że lekarze pewnie Cię już rozpakowaną widzieli :) ale oszczędzaj się jeszcze ile możesz. Ja twardnien mam już malutko, szyjki nie ruszają więc podniosłam się trochę z łóżka bo czułam się jak 80latka :/ teraz jak więcej w domu coś porobię to czuję się już tylko jak 60 latka. Odpoczywaj jeszcze trochę - każdy dzień w brzuszku to ważny dzień dla Marysi.

edyś, aleksandrazz lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z mrrroźnego Torunia!
    Dziewczyny! 2 tygodnie mi zostały do ciąży donoszonej... KONIEC ŚWIATA :) Ale jestem szczęśliwa!

Madlene.:), olatychy, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gośśś, baassiia, Kate84, Renka88, Czarodziejka87, Vincent, aleksandrazz, Est, ksanka, alinalii, domiii, Hannia123, Mania1718, Mietka 30:), krówka_muffka, Lilou1984, Martita88, wiewiórka17, Karka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 34 tygodniu :)
    Ciri nie przegapiłaś wczoraj swojego 35 tyg.? Gratuluję ;)

nick nieaktualny, Magda lena, nick nieaktualny, Gośśś, Kate84, Renka88, Czarodziejka87, ksanka, Mania1718, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ola - siedź, siedź ;) Jeszcze 2 tygodnie i zrobimy sobie rundkę po sklepach już całkiem legalnie ;)

Magda lena - cieszę się razem z Tobą :)! Wypiłam wczoraj zdrowie wszystkich marcówek przy piccolo :D

Ciri - ponoć fajne są Alilo Bunny ale niestety drogie ;( Tu masz spory wybór :)

https://e-zabawkowo.pl/pl/c/LAMPKI-NOCNE/105

Mąż mnie wczoraj bardzo rozczulił i rozbawił przed snem :) Już zasypialiśmy a on do mnie:

"Kurcze, niedługo będziemy mieli w domu dziecko... Jak Michał się urodził to jakoś w ogóle nie myślałem o tym bo chciałem aby po prostu żył. A teraz będziemy mieli w domu dziecko..."

Przejął się tym strasznie biedaczek ;) A po chwili dodał:

"Ciekawe jak to będzie. A po jakim czasie dzieci przesypiają całe noce?" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:03

Magda lena, Kate84, RudyTygrysek, nick nieaktualny, Madlene.:), Czarodziejka87, ksanka, domiii, Hannia123, Mania1718, Mietka 30:), krówka_muffka, Lilou1984, nick nieaktualny, Karka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ja tak nie swietuje kazdego tygodnia bo to wedlug pierwszego usg ale moj lekarz patrzy na OM wiec tam to jestem ponad tydzien do przodu ;p

A.Kasia dzieki juz wczoraj patrzylam na ta stronke z lampkami. Ceny mnie troche dobijaja tych co bym w ogole brala pod uwage... ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A.Kasia dzieki juz wczoraj patrzylam na ta stronke z lampkami. Ceny mnie troche dobijaja tych co bym w ogole brala pod uwage... ;/

Niestety te wszystkie rzeczy dedykowane dzieciom mają jakieś abstrakcyjne ceny :/ A koniecznie chcesz na baterie? W Ikei są takie niedrogie lampki do zawieszenia w kształcie księżyca i chyba serca tylko, że podłączane do prądu. Przyjaciółka ma je w pokoju dziecięcym i jest zadowolona.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Zazdroszcze ;D. Ja sie tak wybieram od samego poczatku odkad grana (w romie bylam na wszystkim oprocz tego) ostatnio kasa wpadla i siostra chciala mnie zabrac w prezencie urodzinowym to miejsca byly jakies rozsadne na moj termin porodu... Ale jeszcze sie wybiore przed koncem sezonu ;p
    My juz chwile temu kupilismy i wiadomo im data pozniejsza tym miejsca lepsze, no ale brzuch coraz wiekszy wiec wzielismy pierwsza sensowna date na weekendzie:)

Tak sobie tez analizowalismy i po porodzie to juz w ogole nie bylo by jak jechac, bo dla nas to jednak kawalek do wawy a dziecko male i nie mial by sie kto zajac. wiec stwierdzilam ze trzeba ostatnie chwile wolnosci wykorzystac:D

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Niestety te wszystkie rzeczy dedykowane dzieciom mają jakieś abstrakcyjne ceny :/ A koniecznie chcesz na baterie? W Ikei są takie niedrogie lampki do zawieszenia w kształcie księżyca i chyba serca tylko, że podłączane do prądu. Przyjaciółka ma je w pokoju dziecięcym i jest zadowolona.
    Noo wlasnie wczoraj bylam w ikei i ogladalam je. Ale moj facet sie uparl ze na baterie chce. Ale ostatecznie ja kupimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    My juz chwile temu kupilismy i wiadomo im data pozniejsza tym miejsca lepsze, no ale brzuch coraz wiekszy wiec wzielismy pierwsza sensowna date na weekendzie:)

Tak sobie tez analizowalismy i po porodzie to juz w ogole nie bylo by jak jechac, bo dla nas to jednak kawalek do wawy a dziecko male i nie mial by sie kto zajac. wiec stwierdzilam ze trzeba ostatnie chwile wolnosci wykorzystac:D
    I bardzo dobrze robisz ;) ja mieszkam w wawie wiec dla mnie to podrzucic dziecko do babci i laaaaadnie poprosic zeby sie zajela dzieckiem wieczorowa pora ;p

• edyś Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka: liczba centymetrów od górnej krawędzi kości łonowej do górnej części macicy jest jak kalkulator ciąży – mniej więcej zgadza się z liczbą tygodni ciąży, które masz za sobą: w 34. tygodniu ciąży macica ma długość około 34 centymetrów mierząc od kości łonowej.

To chyba o to chodzi położnym na Wyspach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:36

Wanna, Mania1718, krówka_muffka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Od rana u mnie szał - posprzątałam w szafie. Mam spokój przynajmniej do końca kwietnia :d
    Ogarnęłam mieszkanie. Obiad - ogórkowa jest. Teraz pędzę na spacer z młodym do póki mam siłę bo dzisiejsza noc była straszna. Budziłam się co 15-20 minut ... kręgosłup coraz bardziej boli. :(
    eh jednym słowem masakra.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kulki bulki :)

Rozpoczynamy dzisiaj 35 tydzień jupi :) <3, w związku z tym stanęłam rano na wagę, i o dziwo od ostatniej wizyty przytyłam 1,2 kg co dla mnie jest sukcesem. Przynajmniej doktorek nie będzie zrzędził, a wizyta we wtorek, to jak nie zjem morza czekoladek waga wyjdzie w porządku. :)

Siostra mnie odwiedziła z rana i stwierdziła że brzuch mi się obniżył, więc chyba organizm się szykuje do rozpakowania :) Martwi mnie tylko jedna rzecz od 3 dni mam mdłości rano lub wieczorem, mam nadzieję że to przejściowe i nie wrócą. Okres pierwszych 4 m-cy był dla mnie katorgą, mdłości i wymioty wyłączyły mnie całkowicie z życia.
    I jeszcze jedno wczoraj rozmawiałyśmy o bólu biodra, no to sobie wykrakałam że rzadko ostatnio, bo obudził mnie taki ból że myślałam że się skicham.!!!

Miłej soboty, ja załączam Yazoo - Happy People, i rozbieram choinkę :D

Czarodziejka87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, edyś, Hannia123, Mania1718, Kate84, krówka_muffka, muminka83, Lilou1984, Falon, Karka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene my rozebralismy tydz temu choinke i ustroilam juz na wielkanoc :))

Madlene.:), baassiia lubią tę wiadomość

‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ