Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
My dziś z rańca bo niestety ale czeka nas cały dzień na uczelni. Nie wiem jak dam radę no ale nie ma wyjścia...
Ehh mój Antek od wczoraj tylko lekko się przekręca i wypina. Uwielbia od początku denerwować mamę. Mam nadzieję że jak w szkole będę siedzieć to trochę więcej da o sobie znać.
Życzę Wam miłego dniaLilou1984 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dzień dobry Mamusie
Miłego dnia
Cieszę się że zdjęcia Wam się podobają. Zostawię je jeszcze chwile, a potem usunę
Jeśli chodzi o mycie pomalowanych ścian to jako żona malarza mogę powiedzieć że dużo zależy od podkładu na który nakładamy farbę.
Buziaki! -
nick nieaktualnyMania1718 wrote:Falon łzy były oczywiście też
Człowiek się wzrusza na obcym porodzie to możecie se wyobrazić jak będzie na swoim
Podejrzewam że wszystkie obejrzę. A na YouTube polecam "Położne" obejrzałam wszystkie odcinki
Ciri na nic moja informacja ale o takich delikatnych lampeczkach myślałam i ja. Widziałam w sklepie b&m takie kwiatuszki i chyba je kupie, przyczepie nad łóżeczkiem. Są na baterie co ułatwia mi sprawę.
Ostatecznie znalazlam wczoraj jakiegos uspokajacza fisher price ale kurde drogi i tez wlasnie jest zawieszany na lozeczko. -
nick nieaktualnybaassiia wrote:A ja dzis jade z mezem na mamma mia do warszawy:) 5h w busie, ale mamy nocleg u jego siostry wiec powrot jutro, to mam nadzieje, ze mi plecy nie wysiada:p
. Ja sie tak wybieram od samego poczatku odkad grana (w romie bylam na wszystkim oprocz tego) ostatnio kasa wpadla i siostra chciala mnie zabrac w prezencie urodzinowym to miejsca byly jakies rozsadne na moj termin porodu... Ale jeszcze sie wybiore przed koncem sezonu ;p
-
aleksandrazz wrote:A ja wstałam dopiero, więc nie jest źle
Mialyscie racje wczorajsze nocne bóle były przez wizytę w media expert i biedronce...Trzeba jednak jeszcze chwile posiedzieć na tyłku a w tyle miejsc miałam zajrzeć po wizycie
ale oszczędzaj się jeszcze ile możesz. Ja twardnien mam już malutko, szyjki nie ruszają więc podniosłam się trochę z łóżka bo czułam się jak 80latka
teraz jak więcej w domu coś porobię to czuję się już tylko jak 60 latka. Odpoczywaj jeszcze trochę - każdy dzień w brzuszku to ważny dzień dla Marysi.
edyś, aleksandrazz lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Witam się z mrrroźnego Torunia!
Dziewczyny! 2 tygodnie mi zostały do ciąży donoszonej... KONIEC ŚWIATAAle jestem szczęśliwa!
Madlene.:), olatychy, A.Kasia, d'nusia, Gośśś, baassiia, Kate84, Renka88, Czarodziejka87, Vincent, aleksandrazz, Est, ksanka, alinalii, domiii, Hannia123, Mania1718, Mietka 30:), krówka_muffka, Lilou1984, Martita88, wiewiórka17, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ola - siedź, siedźJeszcze 2 tygodnie i zrobimy sobie rundkę po sklepach już całkiem legalnie
Magda lena - cieszę się razem z Tobą! Wypiłam wczoraj zdrowie wszystkich marcówek przy piccolo
Ciri - ponoć fajne są Alilo Bunny ale niestety drogie ;( Tu masz spory wybór
https://e-zabawkowo.pl/pl/c/LAMPKI-NOCNE/105
Mąż mnie wczoraj bardzo rozczulił i rozbawił przed snemJuż zasypialiśmy a on do mnie:
"Kurcze, niedługo będziemy mieli w domu dziecko... Jak Michał się urodził to jakoś w ogóle nie myślałem o tym bo chciałem aby po prostu żył. A teraz będziemy mieli w domu dziecko..."
Przejął się tym strasznie biedaczekA po chwili dodał:
"Ciekawe jak to będzie. A po jakim czasie dzieci przesypiają całe noce?"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:03
Magda lena, Kate84, RudyTygrysek, d'nusia, Madlene.:), Czarodziejka87, ksanka, domiii, Hannia123, Mania1718, Mietka 30:), krówka_muffka, Lilou1984, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdyś ja tak nie swietuje kazdego tygodnia bo to wedlug pierwszego usg ale moj lekarz patrzy na OM wiec tam to jestem ponad tydzien do przodu ;p
A.Kasia dzieki juz wczoraj patrzylam na ta stronke z lampkami. Ceny mnie troche dobijaja tych co bym w ogole brala pod uwage... ;/ -
nick nieaktualnyciri22 wrote:A.Kasia dzieki juz wczoraj patrzylam na ta stronke z lampkami. Ceny mnie troche dobijaja tych co bym w ogole brala pod uwage... ;/
Niestety te wszystkie rzeczy dedykowane dzieciom mają jakieś abstrakcyjne cenyA koniecznie chcesz na baterie? W Ikei są takie niedrogie lampki do zawieszenia w kształcie księżyca i chyba serca tylko, że podłączane do prądu. Przyjaciółka ma je w pokoju dziecięcym i jest zadowolona.
-
ciri22 wrote:Zazdroszcze
. Ja sie tak wybieram od samego poczatku odkad grana (w romie bylam na wszystkim oprocz tego) ostatnio kasa wpadla i siostra chciala mnie zabrac w prezencie urodzinowym to miejsca byly jakies rozsadne na moj termin porodu... Ale jeszcze sie wybiore przed koncem sezonu ;p
Tak sobie tez analizowalismy i po porodzie to juz w ogole nie bylo by jak jechac, bo dla nas to jednak kawalek do wawy a dziecko male i nie mial by sie kto zajac. wiec stwierdzilam ze trzeba ostatnie chwile wolnosci wykorzystac:D
-
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Niestety te wszystkie rzeczy dedykowane dzieciom mają jakieś abstrakcyjne ceny
A koniecznie chcesz na baterie? W Ikei są takie niedrogie lampki do zawieszenia w kształcie księżyca i chyba serca tylko, że podłączane do prądu. Przyjaciółka ma je w pokoju dziecięcym i jest zadowolona.
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:My juz chwile temu kupilismy i wiadomo im data pozniejsza tym miejsca lepsze, no ale brzuch coraz wiekszy wiec wzielismy pierwsza sensowna date na weekendzie:)
Tak sobie tez analizowalismy i po porodzie to juz w ogole nie bylo by jak jechac, bo dla nas to jednak kawalek do wawy a dziecko male i nie mial by sie kto zajac. wiec stwierdzilam ze trzeba ostatnie chwile wolnosci wykorzystac:Dja mieszkam w wawie wiec dla mnie to podrzucic dziecko do babci i laaaaadnie poprosic zeby sie zajela dzieckiem wieczorowa pora ;p
-
Ciekawostka: liczba centymetrów od górnej krawędzi kości łonowej do górnej części macicy jest jak kalkulator ciąży – mniej więcej zgadza się z liczbą tygodni ciąży, które masz za sobą: w 34. tygodniu ciąży macica ma długość około 34 centymetrów mierząc od kości łonowej.
To chyba o to chodzi położnym na WyspachWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:36
Wanna, Mania1718, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny. Od rana u mnie szał - posprzątałam w szafie. Mam spokój przynajmniej do końca kwietnia :d
Ogarnęłam mieszkanie. Obiad - ogórkowa jest. Teraz pędzę na spacer z młodym do póki mam siłę bo dzisiejsza noc była straszna. Budziłam się co 15-20 minut ... kręgosłup coraz bardziej boli.
eh jednym słowem masakra.
-
Hej kulki bulki
Rozpoczynamy dzisiaj 35 tydzień jupi, w związku z tym stanęłam rano na wagę, i o dziwo od ostatniej wizyty przytyłam 1,2 kg co dla mnie jest sukcesem. Przynajmniej doktorek nie będzie zrzędził, a wizyta we wtorek, to jak nie zjem morza czekoladek waga wyjdzie w porządku.
Siostra mnie odwiedziła z rana i stwierdziła że brzuch mi się obniżył, więc chyba organizm się szykuje do rozpakowaniaMartwi mnie tylko jedna rzecz od 3 dni mam mdłości rano lub wieczorem, mam nadzieję że to przejściowe i nie wrócą. Okres pierwszych 4 m-cy był dla mnie katorgą, mdłości i wymioty wyłączyły mnie całkowicie z życia.
I jeszcze jedno wczoraj rozmawiałyśmy o bólu biodra, no to sobie wykrakałam że rzadko ostatnio, bo obudził mnie taki ból że myślałam że się skicham.!!!
Miłej soboty, ja załączam Yazoo - Happy People, i rozbieram choinkę
Czarodziejka87, A.Kasia, d'nusia, edyś, Hannia123, Mania1718, Kate84, krówka_muffka, muminka83, Lilou1984, Falon, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny