Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
czarodziejka krem kupiony, a zamówiłam jeszcze z tej serii peeling enzymatyczny. Zamówienie odebrałam w aptece doz. Mam nadzieję, że dzięki Twojej poradzie wyczaruję piękną cerę. Jeszcze raz dziękuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 13:42
Est, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
shaja88 cieszę się, że u Ciebie dobrze. Wszystko jednak na to wskazuje, iż twój lekarz miał racje, mówiąc że picie płynów nie ma za bardzo wpływu na ilość wód płodowych (ostatnio też miałaś 6,5 afi, o ile dobrze pamiętam). Zobaczymy jak to będzie u mnie, do środy tj. dnia mojej wizyty, zostało już kilka dni, więc chyba wytrwam jeszcze przy tym wodopoju...
Mój synek w ciągu ostatniego tygodnia dwa razy zmienił pozycję tj. raz nóżki miał po mojej prawej stronie, potem po lewej, a po dziesiejszej nocy znowu po prawej. Główki nie potrafię wyczuć (na ostatnim usg miał położenie główkowe) i próbuję się kierować czkawką, a ta wskazywała dziś, że jest położony poprzecznie. Cóż moje przypuszczenia może potwierdzić tylko na usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 13:50
edyś, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate84 wrote:Ciri ja też bym chciała jakieś na baterie bo nie wiem gdzie będę mieć gniazdka, ale ceny są okropne i chyba też wezmę te z ikei ładne są
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5938686623&reco_id=47eac242-c150-11e5-9f8a-fa163efa8923&ars_rule_id=201
ale maja dla mnie jeden minus, nie maja ciaglego swiecenia, a poniewaz mam lozezko w pewnej odleglosci od mojego lozka, chce miec caly czas swiecaca lampke (przynajmniej na poczatku) ze jak sie przebudze zebym widziala dziecko. -
ciri22 wrote:mnie sie jeszcze te podobaja:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5938686623&reco_id=47eac242-c150-11e5-9f8a-fa163efa8923&ars_rule_id=201
ale maja dla mnie jeden minus, nie maja ciaglego swiecenia, a poniewaz mam lozezko w pewnej odleglosci od mojego lozka, chce miec caly czas swiecaca lampke (przynajmniej na poczatku) ze jak sie przebudze zebym widziala dziecko. -
Ja mam taką http://www.smyk.com/dreambaby-swiatelko-ledowe-z-sensorem-ruchu,p1102848862,swiat-niemowlaka-p
Kosztowała grosze, trochę ponad 20 zł, więc zamówiliśmy w ciemno i jestem super zadowolona, o coś takiego mi chodziło. Jak się robi jasno, to sama się wyłącza, jest obrotowa, więc jeśli światełko jest za mocne, to można skierować w dół, jak za słabe w górę, ogólnie fajne rozwiązanie.ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShaja - bardzo, bardzo się cieszę z takich dobrych wieści
Na pewno jesteś dzięki nim spokojniejsza. Ja usg mam we wtorek i też jestem ciekawa co z moim AFI. Nie mam zbytnich złudzeń, że wzrosło ale liczę, że chociaż pozostało na swoim poziomie
Martka89 - trzymam kciuki aby samopoczucie się poprawiło alby gdyby jednak bóle nie przeszły to nie wahaj się jechać na IP :*
-
A.Kasia - dziękuje Ci za to co napisałaś na wątku Aniołkowe mamy... Nawet nie wiesz jak bardzo
Zgadzam się z Tobą w 100....%
Po wpisie antoniny poczułam się jakby ktoś mi podciął skrzydła i zmieszał z błotemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 15:28
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dziewczyny pralyscie ciuszki w tym programie dla dzieci? Tam jest aż 90 stopni. I powiedzcie jak to robicie, najpierw w proszku a później płyn do płukania i nastawiacie na płukanie?
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
Shaja super informacje, bardzo się cieszę, że same takie wiadomości dobre
fajnie, że wiesz o włoskach u małej mnie to bardzo ciekawi
Martka jak sytuacja, lepiej po lekach?
M+M zobaczysz, że wizyta będzie pozytywna i wszystko będzie dobrze z wodami :-*
Olu ja prałam w 30,40 stopniach tylko i samym płynie lub proszku zależy co prałam, do płukania nie używam narazieM+M+? lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Ja mam taką http://www.smyk.com/dreambaby-swiatelko-ledowe-z-sensorem-ruchu,p1102848862,swiat-niemowlaka-p
Kosztowała grosze, trochę ponad 20 zł, więc zamówiliśmy w ciemno i jestem super zadowolona, o coś takiego mi chodziło. Jak się robi jasno, to sama się wyłącza, jest obrotowa, więc jeśli światełko jest za mocne, to można skierować w dół, jak za słabe w górę, ogólnie fajne rozwiązanie. -
Falon wrote:Czytam tak o tym masażu krocza. Nie wspominał o tym wcale mój lekarz, ani nie poruszano tego tematu w SR. Ja jakoś też nie zapytałam nikogo.
Czy uważacie, że to w ogóle ma sens? Jakoś jak czytam to nie do końca mnie przekonuje. Hm...
mi położna powiedziała, żebym się za to nie brała, ale ćwiczyła mięśnie Kegla, one są bardzo ważne, a ten masaż.. średnio.
i w sumie dobrze, bo nie wyobrażałam sobie tam gmerać i coś masowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:04
-
aleksandrazz wrote:Dziewczyny pralyscie ciuszki w tym programie dla dzieci? Tam jest aż 90 stopni. I powiedzcie jak to robicie, najpierw w proszku a później płyn do płukania i nastawiacie na płukanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:14
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
domiii wrote:mi położna powiedziała, żebym się za to nie brała, ale ćwiczyła mięśnie Kegla, one są bardzo ważne, a ten masaż.. średnio.
i w sumie dobrze, bo nie wyobrażałam sobie tam gmerać i coś masować
To mnie utwierdziłaś w moich obawach, ja też siebie nie widzę
Poza tym byłam dziś u gina i polip, który się pojawił na szyjce zostanie zamordowany po porodzieTym bardziej przez to cholerstwo bym się bała w jakikolwiek sposób tam majstrować
Po wizycie czułam się spokojna. Ale jak to większość z nas robi po powrocie do domu zaczęłam buszować po necie i znów niepotrzebnie się naczytałam. Muszę wyluzować ;-/
-
Falon, no lepiej nie drażnij pana polipa! I nie buszuj po necie!!!!
Ja masażu krocza nie będę robić, ale jak zdejmą pessar to zamierzam pić herbate z liści malin i jeść wiesiołek.
Ostatnio szukałam herbaty z liści malin w supermarkecie, ale bieda jakaś.
Pewnie muszę w jakimś zielarskim się zaopatrzyć?
Falon lubi tę wiadomość
-
Magdalena jak zdejmą pessar to męża zagnaj do wyganiania Staszka ;d
No właśnie po co jest ten program dla dzieci , przedtem nie zwracałam na niego uwagi , w pralce u mnie w domu też jest taki program i też 2h 90 stopni. Kasia dzięki za Twój wpis o mężu ! Do mojego dzwonił dziś kolega , i mówie ani sie waż , a on : A co na marcowych mamusiach pisało , Ty też jak do tej pory nie urodziłaś to dziś nie urodzisz. (Czytał mi przez ramię)Kate84 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka