X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po dobrym dniu ciezko :/ spina sie brzuch i pobolewa jak ma okres. Lyknelam 2 nospy i czekam. Obu przeszło bo nie chce jechać na IP :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarodziejka krem kupiony, a zamówiłam jeszcze z tej serii peeling enzymatyczny. Zamówienie odebrałam w aptece doz. Mam nadzieję, że dzięki Twojej poradzie wyczaruję piękną cerę. Jeszcze raz dziękuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 13:42

Est, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 cieszę się, że u Ciebie dobrze. Wszystko jednak na to wskazuje, iż twój lekarz miał racje, mówiąc że picie płynów nie ma za bardzo wpływu na ilość wód płodowych (ostatnio też miałaś 6,5 afi, o ile dobrze pamiętam). Zobaczymy jak to będzie u mnie, do środy tj. dnia mojej wizyty, zostało już kilka dni, więc chyba wytrwam jeszcze przy tym wodopoju...

Mój synek w ciągu ostatniego tygodnia dwa razy zmienił pozycję tj. raz nóżki miał po mojej prawej stronie, potem po lewej, a po dziesiejszej nocy znowu po prawej. Główki nie potrafię wyczuć (na ostatnim usg miał położenie główkowe) i próbuję się kierować czkawką, a ta wskazywała dziś, że jest położony poprzecznie. Cóż moje przypuszczenia może potwierdzić tylko na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 13:50

edyś, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Ciri ja też bym chciała jakieś na baterie bo nie wiem gdzie będę mieć gniazdka, ale ceny są okropne i chyba też wezmę te z ikei ładne są
    mnie sie jeszcze te podobaja:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5938686623&reco_id=47eac242-c150-11e5-9f8a-fa163efa8923&ars_rule_id=201
    ale maja dla mnie jeden minus, nie maja ciaglego swiecenia, a poniewaz mam lozezko w pewnej odleglosci od mojego lozka, chce miec caly czas swiecaca lampke (przynajmniej na poczatku) ze jak sie przebudze zebym widziala dziecko.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    mnie sie jeszcze te podobaja:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5938686623&reco_id=47eac242-c150-11e5-9f8a-fa163efa8923&ars_rule_id=201
    ale maja dla mnie jeden minus, nie maja ciaglego swiecenia, a poniewaz mam lozezko w pewnej odleglosci od mojego lozka, chce miec caly czas swiecaca lampke (przynajmniej na poczatku) ze jak sie przebudze zebym widziala dziecko.
    Ciri, a coś takiego do kontaktu?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką http://www.smyk.com/dreambaby-swiatelko-ledowe-z-sensorem-ruchu,p1102848862,swiat-niemowlaka-p
    Kosztowała grosze, trochę ponad 20 zł, więc zamówiliśmy w ciemno i jestem super zadowolona, o coś takiego mi chodziło. Jak się robi jasno, to sama się wyłącza, jest obrotowa, więc jeśli światełko jest za mocne, to można skierować w dół, jak za słabe w górę, ogólnie fajne rozwiązanie.

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja - bardzo, bardzo się cieszę z takich dobrych wieści :) Na pewno jesteś dzięki nim spokojniejsza. Ja usg mam we wtorek i też jestem ciekawa co z moim AFI. Nie mam zbytnich złudzeń, że wzrosło ale liczę, że chociaż pozostało na swoim poziomie :)

Martka89 - trzymam kciuki aby samopoczucie się poprawiło alby gdyby jednak bóle nie przeszły to nie wahaj się jechać na IP :*

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - dziękuje Ci za to co napisałaś na wątku Aniołkowe mamy... Nawet nie wiesz jak bardzo <3 Zgadzam się z Tobą w 100....% :)

Po wpisie antoniny poczułam się jakby ktoś mi podciął skrzydła i zmieszał z błotem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 15:28

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pralyscie ciuszki w tym programie dla dzieci? Tam jest aż 90 stopni. I powiedzcie jak to robicie, najpierw w proszku a później płyn do płukania i nastawiacie na płukanie?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    A.Kasia - dziękuje Ci za to co napisałaś na wątku Aniołkowe mamy... Nawet nie wiesz jak bardzo <3 Zgadzam się z Tobą w 100....% :)

Po wpisie antoniny poczułam się jakby ktoś mi podciął skrzydła i zmieszał z błotem :(

<3

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja super informacje, bardzo się cieszę, że same takie wiadomości dobre :-D fajnie, że wiesz o włoskach u małej mnie to bardzo ciekawi ;-)

Martka jak sytuacja, lepiej po lekach?

M+M zobaczysz, że wizyta będzie pozytywna i wszystko będzie dobrze z wodami :-*

Olu ja prałam w 30,40 stopniach tylko i samym płynie lub proszku zależy co prałam, do płukania nie używam narazie

M+M+? lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ja mam taką http://www.smyk.com/dreambaby-swiatelko-ledowe-z-sensorem-ruchu,p1102848862,swiat-niemowlaka-p
    Kosztowała grosze, trochę ponad 20 zł, więc zamówiliśmy w ciemno i jestem super zadowolona, o coś takiego mi chodziło. Jak się robi jasno, to sama się wyłącza, jest obrotowa, więc jeśli światełko jest za mocne, to można skierować w dół, jak za słabe w górę, ogólnie fajne rozwiązanie.
    O czyms takim myslalam, kontakt mam przy samym lozeczku dosc nisko i ostatecznie sie na cos takiego zdecuduje jak nie to z ikei :)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem. Juz tak nie boli okresowo, ale spina się bezboleśnie :/ Ostatnio jak tak miałam to oczywiście pojechałam na IP i wróciłam. A akurat dziś mąż pojechał ze znajomymi na 1 dzień na narty. Sama mu kazałam bo ostatnio ma tyle na głowie.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze do 20 na uczelni. 3 egzaminy za mną. Antek szaleje w brzuchu (w końcu):)

Plecy bolą jak cholera no ale co zrobić :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam tak o tym masażu krocza. Nie wspominał o tym wcale mój lekarz, ani nie poruszano tego tematu w SR. Ja jakoś też nie zapytałam nikogo.
    Czy uważacie, że to w ogóle ma sens? Jakoś jak czytam to nie do końca mnie przekonuje. Hm...

201604051765.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Czytam tak o tym masażu krocza. Nie wspominał o tym wcale mój lekarz, ani nie poruszano tego tematu w SR. Ja jakoś też nie zapytałam nikogo.
    Czy uważacie, że to w ogóle ma sens? Jakoś jak czytam to nie do końca mnie przekonuje. Hm...

mi położna powiedziała, żebym się za to nie brała, ale ćwiczyła mięśnie Kegla, one są bardzo ważne, a ten masaż.. średnio.
    i w sumie dobrze, bo nie wyobrażałam sobie tam gmerać i coś masować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:04

d69c2n0azl70dnw1.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny pralyscie ciuszki w tym programie dla dzieci? Tam jest aż 90 stopni. I powiedzcie jak to robicie, najpierw w proszku a później płyn do płukania i nastawiacie na płukanie?
    Obawiam sie,ze ja cokolwiek upierzesz w 90st to nic z ubranek nie zostanie.. ja pralam w 40st. Uzywsne najpierw pralam w swoim zwyklym proszku (a akurat uzywam plynu) a potem drugi raz w dzidziusiowym plynie. Nowe pralam tylko raz na 40st w plynie dla dzieci.pralam w zwyklym programie 60minut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:14

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    mi położna powiedziała, żebym się za to nie brała, ale ćwiczyła mięśnie Kegla, one są bardzo ważne, a ten masaż.. średnio.
    i w sumie dobrze, bo nie wyobrażałam sobie tam gmerać i coś masować :D

To mnie utwierdziłaś w moich obawach, ja też siebie nie widzę :-)

Poza tym byłam dziś u gina i polip, który się pojawił na szyjce zostanie zamordowany po porodzie ;-) Tym bardziej przez to cholerstwo bym się bała w jakikolwiek sposób tam majstrować ;-)
    Po wizycie czułam się spokojna. Ale jak to większość z nas robi po powrocie do domu zaczęłam buszować po necie i znów niepotrzebnie się naczytałam. Muszę wyluzować ;-/

201604051765.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, no lepiej nie drażnij pana polipa! I nie buszuj po necie!!!!
    Ja masażu krocza nie będę robić, ale jak zdejmą pessar to zamierzam pić herbate z liści malin i jeść wiesiołek.
    Ostatnio szukałam herbaty z liści malin w supermarkecie, ale bieda jakaś.
    Pewnie muszę w jakimś zielarskim się zaopatrzyć?

Falon lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jak zdejmą pessar to męża zagnaj do wyganiania Staszka ;d
    No właśnie po co jest ten program dla dzieci , przedtem nie zwracałam na niego uwagi , w pralce u mnie w domu też jest taki program i też 2h 90 stopni. Kasia dzięki za Twój wpis o mężu ! Do mojego dzwonił dziś kolega , i mówie ani sie waż , a on : A co na marcowych mamusiach pisało , Ty też jak do tej pory nie urodziłaś to dziś nie urodzisz. (Czytał mi przez ramię)

Kate84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ