WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Kurcze dziewczyny tak mnie boli pod biustem,że nawet sportowy stanik mi przeszkadza:( masakra:(

Niestety u mnie jest podobnie. Na szczęście sportowy stanik daje radę, ale jak założę gdzieś na wyjście taki z fiszbinami to katastrofa.

Pisałyście wczoraj o rozmiarach staników. Ja przed ciążą nosiłam 75C. Teraz oczywiście miseczka D, ale z obwodem pod biustem różnie. Mam dwa karminiki - jeden 80 i jest fajny, luźny w miarę, mogę go na tych trzech haftkach fajnie regulować. Drugi natomiast mam 85 pod biustem i obecnie ledwo go dopinam na ostatnią haftkę!! Dlatego nie lubię kupować biustonoszy bez przymiarki, bo co producent to inna rozmiarówka. Na szczęście podobno po porodzie obwód w miarę wraca do normy.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ dzięki, to ja pytałam o tą rozmiarówkę :)
    też nie umiem i nie lubię bez przymierzenia kupować, więc chyba kupię na pałę 2 te zwykłe Canpola co dziewczyny radziły, jeden za 25 pln to mi nie będzie szkoda, a po porodzie kupię coś bardziej sexy i dopasowanego :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny choroba mnie rozebrała :(kaszel katar aż mnie w klatce piersiowej piecze.poradźcie coś co mogę z leków wziąść

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• ksanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami mamusie, mi ostatnio brzuch urosl o jakieś 2 cm i mam już 112, za to z waga zaszalalam, już myślałam że zaczęłam przybierać a wczoraj mnie zczyscilo 2 razy i waga od razu 0,5 kg w dół więc... U mnie znów -1,5 od startowej.
    Co do biustonoszy to mam obecnie jeden z hm który Kasia polecala na 85 ale zobaczymy po porodzie na ile obwód się zmniejszy i 2 sztuki bez fiszbin 80 pod biustem więc mam nadzieję że dalej będą dobre.

A i przyjechała dziś do mnie Karoca Sofijki! Ale zobaczę ja dopiero jak mąż wróci z pracy.

Trzymajcie się ciepło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:53

A.Kasia, Est, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    też nie umiem i nie lubię bez przymierzenia kupować, więc chyba kupię na pałę 2 te zwykłe Canpola co dziewczyny radziły, jeden za 25 pln to mi nie będzie szkoda, a po porodzie kupię coś bardziej sexy i dopasowanego :)

Domiii w intymna.pl jest dobra opcja zwrotu i dają na to 30 dni.

domiii lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii ja co prawda prawie 4 tygodnie w tył za Tobą, ale mi waga tak od 3 tyg zastopowała (zwolniła). Najwięcej tyłam w 26-30 tyg około 2.5-3 kg na miesiąc a teraz tak około 1.5 kg na miesiąc.

Na tym etapie samo dziecko rośnie około 200-300g/tydzień czyli około 1-1.5 kg na miesiąc, więc to sobie można spokojnie odliczyć od naszej wagi, bo idzie w dzidziusia nie w Nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:50

domiii, Hannia123 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Ja też tak chcę zrobić. Jak laktacja już trochę mi się unormuje i będę pewna, ze będę KP to zainwestuję w coś ładniejszego i bardziej sexi.
    Jeżeli mogę Ci polecić jakiś biustonosz na start to polecam taki: http://allegro.pl/biustonosz-bawelniany-do-karmienia-z-fiszbina-80d-i5708032498.html Jego producentem jest polska firma Linaise, której produkty noszę od lat. Jest fajnie uszyty i przede wszystkim zrobiony z mega mięciutkiego materiału. Tylko obwód pod biustem mają odrobinkę zawyżony.

domiii, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki <3
    miłego dnia wam życzę, ja się dzisiaj wyspałam jupi od razu czuję się lepiej.

domiii jutro ci napiszę jak u mnie z wagą, ponieważ będę się ważyć z racji nowego rozpoczętego tygodnia.

powodzenia na wizytach trzymam kciuki

domiii lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Dziewczyny choroba mnie rozebrała :(kaszel katar aż mnie w klatce piersiowej piecze.poradźcie coś co mogę z leków wziąść

Witaj w klubie. Ja nic nie biorę, piję tylko herbatę z dużą ilością soku malinowego (domowego) i leżę w łóżku.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądzę że to samo tak nie przejdzie.tez leżę w łóżku.ale chyba na wszystko jedno wybiorę się do lekarza rodzinnego po jakiś syrop chociaż na kaszel

iv098rib495v7vlg.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:

prenalen do kupienia w aptece, do tego malinki, herbata z miodem i cytryną.
    lub najgorsza opcja: mleko, czosnek i miód.

wiewiórka17, Est, Falon lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, a może spróbuj zrobić sobie sok z ogórków kiszonych z czosnkiem, wklejam przepis

http://gotujmy.pl/czosnek-i-woda-z-kiszonych-ogorkow,artykuly-na-przeziebienie-artykul,10845.html

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dawno też nie było słychać nic od innych blizniakowych mam, Foxicy i kasi24, ciekawe co tam u nich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:13

M+M+?, Lilou1984 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    życzę powodzenia na wizytach, pozytywnych wyników z badań i miłego dnia wszystkim :)

Wczoraj próbowałam nadrobić Was trochę ale jest tego tyle że nie ogarnęłam, widziałam jednak że dużo fajnych tematów mnie ominęło.
    Dziękuję że ne wykreśliłyście mnie z listy pomimo długiej nieobecności. :D
    Teraz postaram się być na bieżąco i obiecuję częściej się odzywać :)
    Dzisiaj też wizytuję i jak zwykle nie mogę się doczekać :)

edyś, d'nusia, baassiia, A.Kasia, ksanka, Falon, Martita88, Karka, Karolina@, Magda lena, Kate84, Kokaina, Hannia123 lubią tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Sądzę że to samo tak nie przejdzie.tez leżę w łóżku.ale chyba na wszystko jedno wybiorę się do lekarza rodzinnego po jakiś syrop chociaż na kaszel

Nie wiem, czy lekarz Ci cokolwiek pomoże. Jak nie masz gorączki to antybiotyku Ci nie da, na katar i tak nic nie działa, a na kaszel możesz sobie kupić Prenalen. Ewentualnie sprawdzi, czy nie poszło Ci coś na oskrzela. Powiem Ci, że dzisiaj byłam na pobraniu krwi i w kolejce były osoby kaszlące i smarkające i z rana podnieśli mi ciśnienie, bo bałam się, że mnie czymś zarażą. W takiej przychodni można się gorzej zaprawić niż leżąc w łóżku.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki! Współczuję wszystkim biedulkom przeziębionym :-( aż się dziwię, że ja się jeszcze jakoś trzymam bo zawsze w styczniu ląduję na L4 z grypą.

Mania ! Właśnie przyszła przesyłka z KERSTIN! Faktycznie super jakość za bardzo niską cenę, chyba to nie mój ostatni zakup od nich :-)

Dziś skończyłam 31 tydzień, jeszcze 4 i trzeba znów będzie jakieś zdjęcia do dokumentacji dorobić! Pstrykam się co 5tyg. i podziwiam brzusio jak się coraz bardziej zaokrągla :-P

d'nusia, A.Kasia, ksanka, Mania1718, Karolina@, Czarodziejka87, Kate84, Kokaina lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można się wspomóc paracetamolem.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Wiewiórka, a może spróbuj zrobić sobie sok z ogórków kiszonych z czosnkiem, wklejam przepis

http://gotujmy.pl/czosnek-i-woda-z-kiszonych-ogorkow,artykuly-na-przeziebienie-artykul,10845.html

Oooo fuj!

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja też tak chcę zrobić. Jak laktacja już trochę mi się unormuje i będę pewna, ze będę KP to zainwestuję w coś ładniejszego i bardziej sexi.
    Jeżeli mogę Ci polecić jakiś biustonosz na start to polecam taki: http://allegro.pl/biustonosz-bawelniany-do-karmienia-z-fiszbina-80d-i5708032498.html Jego producentem jest polska firma Linaise, której produkty noszę od lat. Jest fajnie uszyty i przede wszystkim zrobiony z mega mięciutkiego materiału. Tylko obwód pod biustem mają odrobinkę zawyżony.

ooo fajny! wygląda całkiem spoko, chyba się skuszę, szczególnie za tą cenę :)
    dzięki Kochana :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co najgorsze ze mnie piecze w klatce piersiowej to najwyżej mnie zbada i będę spokojniejsza.u mnie zapisują na konkretną godzinę to ludzi nie powinno być

iv098rib495v7vlg.png

‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ