X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę powoli wymiękam... tak mnie bolą plecy, że leże i płacze z bezsilności :(
    Wiem, że to nie Miłoszka wina, ale nie daje rady już :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii a może u Ciebie to już na dniach?? kilka dni Ci zostało do ciąży donoszonej

• alinalii Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlena podzielam zddanie Kasi i Magddy @!!!!

domii współczuje , wiem co czujesz , ja leze i sie z bolu nie moge ruszac :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii łącze się z Tobą, też mnie bardzo dzisiaj bolą, po poludniowej drzemce myślałam że nie wstanę, i jeszcze u mnie ból spojenia. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 22:18

28whyx8d41olhvnv.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Marlena Twoja siostra albo faktycznie jest złośliwa, albo zupełnie nietaktowna...hmmm współczuje ...może potrzebna szczera rozmowa? po co masz się stresować ...świeżo upieczona mama potrzebuje relaksu, spokoju i towarzystwa osób na które MA ochote. babcia i mama też to powinny zrozumieć...

Myśleliśmy z mężem o tym by z nią pogadać ale stwierdziliśmy że chyba lepiej nie. Cały problem polega tu na tym, że dom jest mojej mamy. Nie mogę zabronić siostrze wizyt u mojej mamy (a przy okazji u mnie), tym bardziej że mama z babcią te wizyty uwielbiają. Zobaczymy jak to będzie po porodzie, najwyżej zamknę do siebie drzwi na klucz.

Poza tym słyszałam że siostra od wiosny chce wrócić do pracy.. A jej rozbieganą latoroślą miałaby zajmować się moja mama... Więc nie dość że siostra codziennie, jej córka na całe dnie, to dodatkowo liczyć na żadną pomoc od strony mamy nie będę mogła bo ta będzie całą swoją uwagę poświęcać tej małej terrorystce. Co prawda od początku zarzekam się że pomocy nie będę chciała, ale jakby obiad ugotowała na nas wszystkich i tym mnie odciążyła to bym się nie pogniewała..
    Ach bo tak to jest z tym wspólnym mieszkaniem.. JAk byśmy sami mieszkali i nie zdążyłabym zrobić obiadu, to nam spokojnie kanapki zamiast obiadu by wystarczyły. Ale mając w domu babcie w postaci całodobowej kamery, to wiem że zaraz by były teksty głupie i wgl...
    Tak to jest jak ma się miękkie serduszko i zamieszkuje się z samotnym rodzicem by mu pomagać ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 22:20

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    domiii a może u Ciebie to już na dniach?? kilka dni Ci zostało do ciąży donoszonej

Wcale bym się nie zdziwiła ani nie obraziła... ;)

Madzialena90, Magda lena lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się marzy 38 tydzień :) bo już ledwo chodzę z tym moim brzucholem, ale coś czuje że przenoszę ehh

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kurczę powoli wymiękam... tak mnie bolą plecy, że leże i płacze z bezsilności :(
    Wiem, że to nie Miłoszka wina, ale nie daje rady już :(
    Współczuję i wiem co czujesz. Z tej bezsilności przestałam narzekać głośno tylko w nocy ryczec mi się chce. Momentami tak mnie boli w dole brzucha ze przerażona czekam ze wody mi odejdą. O spojeniu łonowym nie wspomnę :/
    Jeszcze chwile kochana i odetchniesz :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem pazdziernikowa mamą 2015. Mam parę drobiazgów takich jak nowy pas poporodowy do odsprzedania, jeśli bylybyscie zainteresowane, wyslicie zaproszenie :) poniżej linki. Życzę Wam dużo sił i zdrówka dla Was i dzieciaczków :)

http://olx.pl/i2/oferta/sprzedam-pas-majtki-poporodowe-herbate-z-lisci-malin-podklady-gratis-CID87-IDdi4Z5.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=196401435&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

http://olx.pl/i2/oferta/sprzedam-emolium-zel-na-ciemieniuche-probki-gratis-CID88-IDdi5wl.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=196403435&ref%

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że powoli i u nas nadchodzi moment, gdy bycie w dwupaku przestaje być atrakcyjne... Wiem, że i mnie to zaraz czeka, ale kolejny raz nie mogę się nadziwić jak to natura sprytnie "urządziła" z ciążą, by pomimo lęku przed porodem, uciążliwość jej kontynuowania była tak wielka, że zupełnie nieatrakcyjna dla kobiety na tzw końcówce :-)

Dobranoc Mamusie :-)

Lucky lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj na wkładce zauważyłam mała plamkę zywo czerwonej krwi.
    Do tej pory od paru godzin czysto.
    Szczęście że jutro wizyta u gina, bo trochę się stresuje co to.
    Czy możliwe że od skracającej się szyjki? Dzisiaj mnie wyjątkowo kłuła.
    Czy dobrze pamiętam że któraś z Was też tak miała?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj na wkładce zauważyłam mała plamkę zywo czerwonej krwi.
    Do tej pory od paru godzin czysto.
    Szczęście że jutro wizyta u gina, bo trochę się stresuje co to.
    Czy możliwe że od skracającej się szyjki? Dzisiaj mnie wyjątkowo kłuła.
    Czy dobrze pamiętam że któraś z Was też tak miała?

miałam coś takiego wczoraj.... nie mam pojęcia też od czego... jutro też wizytuję, więc też sprawdzę czy wszystko ok z szyjką. mała jest ruchliwa i coraz silniejsza wiec raczej sie nie martwie

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka gdzie Ty masz to dziecko,jaki słodki malutki brzuszek! <3 cieszę się, że dobrze się czujesz już dziś :-)

Jusiakp no właśnie a tak właściwie to Ty wiesz kiedy on ma wrócić na stałe i być z Wami?

Domii ja w bagatelle :-) ja już nie pamiętam ale dużo większego nie brałam, mi ogólnie zbytnio w ciąży nie urosły, więc nie spodziewam się szału i później :-P Współczuję ja też często ostatnio płaczę z bólu tylko nie kręgosłupa ale tam na dole spojenia czy pachwin czy sama nie wiem czego :-(

Niecierpliwa ja ani jednego pampersa, w ogóle nic bo u nas nic do dziecka się nie bierze

Amarylis ja wpierw chciałam kupić taką właśnie sportową ale doszłam do wniosku, że żal mi kasy i spakowałam się w swoją walizkę na kółkach :-P u nas na SR nawet mówiło, że dobrze jest zabronić odwiedzin przez pierwsze dwa tygodnie, że to dobry czas tylko dla nas i dziecka. I ja tak chyba zrobię... Choć mama jest moja przyjaciółka i w razie w będzie obiady nam wozić :-D

Kasiu super, ja uwielbiam takie właśnie prezenty, ktoś zapyta i dostajesz to co potrzebne a nie co leżeć będzie :-)

Roletka Bardzo się cieszę z takich dobrych wiadomości :-D już do lutego dużo nie zostało, buziaki i oby tak dalej i jak najdłużej!

Ola ja do białego stołu kupiłam czarne takie co łatwo się czyści i brudu nie widać w BRW :-D tylko ja kuchnie będę mieć biało Czarna, salon biało szary ja lubię takie sterylne kolory :-P

Mania cieszę się, że wszystko jest dobrze i, że tak dużo Waży ale współczuję takiego lekarza...

Basiaaa moja mama mnie urodziła w 39tc i to jak przyszła do szpitala to miała takie rozwarcie, że wszyscy się dziwili że nie urodziła na ulicy :-P brata nie znam szczegółów, wiem że oba porody całkiem szybkie i, że i tu i tu wody jej nie odeszły :-P Ja już nawet nie pamiętam jakie kupiłam i też M i hmm nawet nie przyszło mi do głowy, żeby zmierzyć :-P już spakowałam je do szpitala

Skowroneczka mi się bardzo te obrazki podobają :-)

Marlena ja niestety nie pomogę bo nic nie wiem w tym temacie. Przykro mi, że siostra po stracie tak się zachowywała :-( i w ogóle, że potrafi się w taki sposób wobec Ciebie zachowywać :-( a teraz bym jej po prostu zabroniła przychodzić i tyle przez pewien okres tym bardziej, że tak jak pisze Kasia jakieś infekcje łatwiej wtedy żeby dziecko przyniosło.

Lilou,Kokaina ja nie wiem co to, skąd mogło być dajcie jutro znać (w sumie dziś) :-*

Ja bardziej myślę, że szybko chcę się wyprowadzać do Gdańska więc wiem, że rodzina i przyjaciółki chciałyby zobaczyć małą także chyba muszę się liczyć z tym, że przed ukończeniem 4 tyg połogu zjawiać się będą u mnie goście i to myślę bardziej z mojej strony niż z M :-P ale te pierwsze tygodnie chcę być tylko z M i małą...

Ja też mam karuzele, ale nawet wyjechała do Gdańska bo właśnie najwcześniej 4,6 tyg po porodzie chcę ją małej zawiesić.

Dziewczyny dopiero półtorej godziny temu skończyliśmy przeprowadzkę, większość jest zrobiona, choć część rzeczy w kartonach bo czeka na meble z Poznania... M będzie musiał sam ogarnąć, a ja to jestem taki typ że muszę wszystko sama zrobić dlatego tak latałam żeby przed moim zjazdem na Poznań było! No i w pokoju małej nie ma nic, bo meble w Poznaniu a teraz jak jest to mieszkanie to wezmę się za zamówienie łóżeczka. Ogólnie to naprawdę dziś praktycznie nic nie robiłam, no dobra może nie za dużo, nic ciężkiego a od paru godzin dosłownie chodzić nie mogę tak boli tam wszystko na dole,szczypie, piecze, moja kontuzja nogi się odezwała że nic tylko ryczeć. Dostałam opieprz od Mamy i M, że leżeć Miałam i nadzorować z łóżka to nie ja co chwilę coś a teraz się boję że dałam mega w kość mojej szyjce i boję się czy rozwarcie się nie zrobiło :-( głupia ja! Do tego nawet nic nie zjadłam cały dzień, rano śniadanie jedna bułkę i jogurt eh :-( i dopiero o 20 zupę! Jednak faktycznie w Poznaniu tylko leżę i mama nade mną skacze a tu na tydzień pobytu był tylko jeden dzień co z domu nie wyszłam! Niby każdy dzień tylko na chwilę, ale dla mnie ta chwila = nie mogę chodzić bo tak boli brzuch i na dole, leżę i ryczę do tego więcej od razu skurczy dziś mam...
    Dobrze, że jutro tylko rano do Gdyni odebrać wózek i Poznań już do końca! Chcę już tam być i naprawdę do 14lutego nie wstaje z łóżka o!

Dobrej nocy Marcówki, padam na pysk obolała :-(

Karka, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja już po porannych zabiegach, teraz czekam na usg jamy brzusznej, sprawdza nerki. Ciekawa jestem jak to zrobią.
    Poza tym witam się z Wami w 34 tygodniu, w najgorszym wypadku czeka mnie 4 tyg leżenia.

Miłego dnia i powodzenia na wizytach!

d'nusia, Mania1718, Hannia123, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, dasz radę szybko zleci, ja leżę od listopada i nawet nie wiem kiedy to zlecialo :-) Kate dostalabys ochrzan ale ja sama jadę dziś po te krzesła, więc nic nie powiem bo wiem jak to ciężko leżeć kiedy dookoła Ciebie dzieje się cos w czym chcesz uczestniczyć. Witam się w 36 tygodniu :-) Noc ciężka nie mogę już oddychać

Renka88, ksanka, A.Kasia, d'nusia, Mania1718, Hannia123, Kate84, RudyTygrysek, domiii, Karka, Izoleccc, Lilou1984 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamusie z racji zaczętego wczoraj 36 tygodnia daje wam fotke jak domek marcysi wygląda:
    http://zapodaj.net/8f664672880f4.png.html
    a tak to było w 18 tygodniu:
    http://zapodaj.net/934ccf7349dde.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 07:51

Martita88, Magda lena, A.Kasia, Czarodziejka87, Teresa1992, d'nusia, Mania1718, Hannia123, Falon, alinalii, edyś, Kate84, RudyTygrysek, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu lubię oczywiście pierwsza część posta.

:)

Brak oddechu też mi doskwiera, jakoś w tym szpitalu brzuch mi urósł :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na szpitalnym jedzeniu? :-D Ja się cieszyłam że moje koleżanki z roku miały praktyki w tym szpitalu co lezalam, chodziły mi do baru po normalne jedzenie :-)

d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka będzie dobrze! :) :*

Kamka baaardzo ładny domek :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a odzywała się Roletka od bliźniąt?
    Bo może przegapiłam jej wpis?

Ciężką miałam noc. Bóle miesiączkowe + stres przed ściągnięciem pessara. Mało spałam. Zaczynam się lekko stresować... ale tylko troszkę :) Adrenalinka jest fajna! :D
    Odezwę się później, bo jeszcze kilka spraw muszę załatwić na mieście.
    Spokojnego dnia! :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ