X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki w 32 tygodniu.
    Rzadko jak zawsze zaglądam, niby jestem na l-4 ale zawsze jest cos do zrobienia i lekcje z synem i nauka. Nie ma że boli.:) aby pisać ale co jakiś czas podczytuję Was z tableta na chwilę przy śniadaniu i kolacji aby być na biężąco.

Czas leci nieubłagalnie, aż nie mogę uwierzyć że niedługo wybije godz. 0 dla każdej z nas. Niech wszystko będzie dobrze i wszystkie wrócimy do domu zdrowe i z kochanymi maleństwami prostymi w obsłudze.

Mania1718, Karka, Martita88, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Czarodziejka87, muminka83, edyś, Hannia123, RudyTygrysek, nick nieaktualny, Lilou1984, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny , jaki kolor krzeseł do białego kuchennego stołu ? Jutro mąż jedzie po stół zwykły ,prostokątny , cały biały. Boje się o to jakie wybierze krzesła. Może się z nim wybiore , to tylko dwa kilometry...

Ciężko powiedzieć bo nie wiem jaki macie styl w kuchni i jakie kolory dodatków :) Ja pewnie bym kupiła dąb z jakimś obiciem. Coś w tym stylu:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19926454/

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odwiedzin zaraz po porodzie, to wiem że moi rodzice i teściowie bedą się pchać w miarę możliwości już do szpitala. Na szczęscie jest salka odwiedzin, więc w razie mega zmęczenia mogę się wymigać.

Sama się zastanawiam, jak to będzie tym razem, przy drugim dziecku, syn juz spory a ja mam obawy, jak to będzie jak mi wody odejdą, albo złapią skurcze mega... czy bedę musiała np. w nocy jechać do szpitala a syna zostawić, czy sciągać kogoś do niego z rodziny. Ciekawe jak będzie czas pokaże. No i wielka nowość dla mnie taki maluch od ręki w domu bo starszaka mialam odchowanego z "ojomu" i miał swoje przyzwyczajenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 19:49

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t2609958_20151224-190513.jpg

Malina81, Madzialena90 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasiu, pisalaś kiedyś o zabudowanej szafie. Czy mogłabyć w miarę możliwosci i czasu opisać mi najlepsze rozwiązanie ustawienia w środku? Coś kojarzę, że kiedyś pisałaś o wielkiej zabudowie w swoim domu. Mój mąż wpadł na pomysł aby zlikwidować naszą małą garderobę i tym samym powiększyc pokoj ( mamy w kształcie l wnęką) i zamówić w komandorze szafę na ścianę pod zabudowę. Wysokośc mamy 2. 60 a długość 2.20. Pani ktora nam wstępnie projekt robiła i wspolnie z z nami ustalała zaproponowała podział na 3 częsci prawa( schowek na deskę i odkurzacz) i lewa połki, środek podział na wieszaki a u góry długa półka. Klasycznie. Co się sprawdza najlepiej. U młodego mamy szafę z Ikea Pax w środku z szufladami i calkiem ok, a tu chcę jak najprostsze rozwiązanie. Bedę wdzięczna.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t2609966_20151224-190509.jpg

t2609967_20151228-094416.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 19:49

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja nie mogę znaleźć żadnej pościeli, nic mi się nie podoba :/ te sowy, słonie to dla mnie masakra jakaś..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    t2609966_20151224-190509.jpg

t2609967_20151228-094416.jpg

A może krzesła w podobnym stylu/kolorze co podłoga + siedzisko w kolorze mebli ?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie ja takie znajde;d są albo czarne,albo białe ,albo czarno-białe.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja bym kupiła z jakimś czarnym obiciem :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

My do naszego mieszkania potrzebowaliśmy w miarę klasyczne krzesła z nogami 10 cm wyższymi (do wyspy) i pojechaliśmy na taki bazar co jest raz w tygodniu i tam często przyjeżdżają lokalni stolarze i naprawdę wybór jest duży, no i na zamówienie dostosowują kolor, kształt, a ceny dużo lepsze niż w salonach.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rzeszowie? Gdzie ?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    W Rzeszowie? Gdzie ?

My byliśmy na "Dołowej" boczna ul. Rejtana. Z tymi meblami stali tak jakby w głębi przy drodze (z tym, że to 3 lata temu było). Trzeba podejść zagadać, bo z kolorami i przeróbkami można się dogadać. też jak masz jakiś kształt upatrzony na necie, możesz im pokazać zdjęcie i spytać, czy coś podobnego potrafią zrobić. No i tam mają raczej takie klasyczne drewniane krzesła, więc jak chciałabyś jakieś metalowe, wymyślne, to może być ciężko.

Ja u nich kupiłam 3 krzesła + obijaliśmy 2 kanapy ekoskórą i jak do tej pory wszytko bardzo ładnie wygląda, także jakościowo bez zarzutów.

A no i tam jest kilka "firm" więc różnie można trafić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:10

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 - moja szafa jest dzielona na pół (jedna połowa moja -druga męża) i te połowy są swoim lustrzanym odbiciem. Półkę mam tylko jedną (na takie rzeczy, których nie mogę powiesić na wieszaku bo się odkształcają), resztę zajmują wieszaki i komoda. Na samej górze mam pawlacz na rzeczy sezonowe, kołdry itp. Znalazłam zdjęcia ale są z okresu remontu i nie ma zamontowanego wieszaka na spodnie (tam nad tymi pudłami z butami).

25z4gv8.jpg

33vkv4k.jpg

Co ja Ci mogę doradzić to jak najmniej półek. Przy wieszakach łatwiej jest utrzymać porządek. Wieszak na spodnie mam tego typu:

http://tco.com.pl/wp-content/uploads/2014/09/APP72AL_LIFE-GSRTG.jpg

i bardzo polecam takie rozwiązanie. Wiadomo - u każdego sprawdzi się co innego ale ja nic bym nie zmieniła w naszym rozkładzie. No może zamiast drzwi z 4 paneli zrobiłabym 3 ale u nas się niestety nie dało bo byłby problem z pełnym dostępem do środka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:27

Malina81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

A ja bym do takiej czarno-białej kuchni dała coś z kolorem ;) Sama mam czarno-białą kuchnię ale z elementami dębowego drewna (żaluzje, parapety), więc i krzesła mam dębowe tylko z turkusowymi nakładanymi poduszkami pod kolor dodatków. Jak mi się kolory dodatków odwidzą to zawsze mogę zmienić te poduszki na inne pasujące ;)

PS. bardzo ładnie tam u Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:23

• baassiia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze wczoraj była u mnie mama i opowiadała o porodach. No i tak mówiła, że z starszą siostrą było ciężej bo była zielona, położne jej kazały chodzić, ogólnie olewka, jak to w tamtych czasach i jak dostała bóli partych to nie wiedziała, że to już i przełaziła je i przeszły... Położne sprawdzały rozwarcie raz na ruski rok, więc też nie zauważyły, że już. A potem rodziła "na siłę" bez partych. Ze mną mówiła, że już było luz z tym, że brzuch gigant bo ja 4250g :P ale, że wszytko poszło dużo szybciej i łatwiej. Mówiła też, że przy mnie położne naciskały na brzuch aby pomóc wypchnąć, no ale mama zadowolona z tego.

Po jej opowieściach, trochę mi lżej na sercu :P

A jak u Was mamy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:27

Mania1718 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki , jeszcze w stanie surowym ;) No też jest jakiś pomysł z tym kolorem. Dziecko moje przepraszam Cię ale pojedziemy jutro po te krzesła. Będę chodzić jak pingwin po tym meblowym żeby było ciasno obiecuje ;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama opowiadała mi że pierwszego brata rodziła przez cc i długo dochodziła do siebie a najgorsza była pionizacja. Ze mną był koszmar :D bardzo długo w bólach a drugiego brata urodziła przedwcześnie 6 i pół miesiąca ciąży brat urodził się z wagą 3 kilo (wow) mama chciała wylać wodę z frani i wody jej odeszły :/
    Ponoć jestem bardzo podobna do mamy i mamy identyczne sutki wielkości smoczka :D i ani mama ani ja nie mamy rozstępów na brzuchu ;)

baassiia lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Nie wiem jaki macie budżet, ja ostatnio zamawiałam krzesła tej firmy i są bardzi fajne:

http://www.iker.com.pl

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:56

‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ