X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie sie podziewa anielica??

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    myślałam że zostanę zbadana ze względu na te żylaki ale jak zobaczyłam w drzwiach gabinetu czarnego jak smoła lekarza (moja doktor nie mogła być tego dnia) to modliłam się żeby jednak nie chciał badać :D i tak mnie olał ;)

Haha Mania1718 taki opalony czy taki brudny? :D

Mania1718, foxica, Falon lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Możliwe ze to ja polecalam :)

I jak Danusiu te obrazki w realu sie prezentuja?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Baecik, to teraz tylko czekać do porodu :) Wagą malca się nie przejmuj, moja na tym etapie chyba jeszcze mniej ważyła. Mam nadzieję, że przez ostatnie tygodnie przybrała, czego i życzę Twojemu malcowi :)

W sumie niezbyt mnie to martwi bo w końcu tatuś nieduży,ze mnie też żaden kolos to jak synek ma być duży :)

edyś lubi tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:

Haha chyba to pierwsze :D Rasistką absolutnie nie jestem ale oczekiwałam malutkiej zgrabniutkiej kobietki a zamiast niej wszedł pan o wielkich gabarytach i w dodatku strasznie ciemny był :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:31

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupowały nianię elektroniczną - jaką i gdzie kupiłyście?

rozpakowaliśmy dopiero wczoraj tą co odkupiliśmy od koleżanki i się okazało, że nie działa... więc muszę zamówić nówkę sztukę.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Ha ha, może to chodzi o stan umysłu a nie kolor :)

Mania1718, *Beacik*, Falon lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już tak wysoko ten brzuch mam,że nawet sportowy stanik uwiera..kurcze taki ból a o takim staniku z fiszbinami mogę pomarzyć
    Nie dałabym rady w nim wytrzymać
    No nic musimy jakoś dać radę ;)

Domiii zdradź gdzie widziałaś ten stanik z Canpola za 25zł? bo ja kupiłam za 35

Ja już po praniu ciuszków,jutro idą kocyki,pieluchy tetrowe i rożek :)

Kurcze popsuła mi się sokowirówka buu:(
    Robiłam soczek z buraków i tak zaczęła rzęźić a kupowałam ją w październiku więc w miarę nowa..no pech:/
    Muszę oddać do naprawy bo 3 lata gwarancji ma.

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to chyba wystraszylam się go bo mam złe doświadczenia z czarnoskórą pani doktor w mojej przychodni. Jest/była strasznie nie miła i nie czuła. Przy jednym z badań (kamienie na nerkach) tak mnie uderzała w nerkę (sprawdzała czy rzeczywiście boli :D) że zgièłam się w pół a wzrokiem policzkowałam ją. ;) Przez wredne babsko mam traume i rejestrując się zawsze mówię że nie chce wizyty z nią ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Domiii zdradź gdzie widziałaś ten stanik z Canpola za 25zł? bo ja kupiłam za 35

.

na stronie SMYKA :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Haha chyba to drugie :D Rasistką absolutnie nie jestem ale oczekiwałam malutkiej zgrabniutkiej kobietki a zamiast niej wszedł pan o wielkich gabarytach i w dodatku strasznie ciemny był :D

Haha to chyba bardziej zaskoczenie jak człowiek się nie spodziewa :)
    Moja mama X lat temu też miała zabawną sytuację. Mianowicie wchodzi sobie do małego sklepu niczego się nie spodziewając a tam z zaplecza wychodzi mocno czarnoskóry pan i pyta czy coś podać :D Mama tak się speszyła że podziękowała i szybko wyszła chyba ze stresu :D
    Mój partner też taki czekoladowy choć nie aż tak smolisty.

Mania1718, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Wilgotność jest okej. Przy takiej pogodzie jest wcale nie wysoka :) u mnie czasami wzrasta do 75-80% ale po suszeniu prania. 30% występuje latem, przy bardzo ładnej pogodzie :)
    No właśnie, ale wszędzie trąbią, że teraz w okresie grzewczym wilgotność spada do jakichś 15% i że zalecane są nawilżacze, bo odpowiednia wilgotność to ok 60%. Dlatego się zastanawiam czy to możliwe że u mnie jest taka dobra wilgotność bez żadnego nawilżania, czy to urządzenie zakłamuje. Drogie nie było i nie wiem czy mu wierzyć.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyniki wątrobowe wyszły ok oprócz fosfatazy, norma to 105 a ja mam 108.

Mamuśki z cholestazą - czy mam się czym martwić? Jak to było u Was?

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam pytanie co do termometru bezdotykowego. Jaki kupiłyście? Czy warto przepłacać? Bo ceny są różne

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    I jak Danusiu te obrazki w realu sie prezentuja?
    Ja tez je kupilam, bo podobały mi się na zdjęciach pokoiku Danusi, jak dla mnie sa bardzo fajne :) kupiłam 3 sztuki wiszą obok siebie, pozniej moze wrzucę zdjęcie pokoiku.

skowroneczka87, d'nusia lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny mnie też to dziwi jak można nic nie użyć w ciąży, jedząc 7-8 razy dziennie bez wymiotów itp.

Ale z drugiej strony widocznie ta ciąża tak ma, i wszyscy mi się dziwią jak to możliwe.
    Lekarz zero stresu, wyniki dobre mała rośnie i mnie obiada a ja.....
    BEDE LASKA NIEBIESKA po porodzie! I cała szafę będę musiała wymienić na ciuchy sexy mama's

Ale tak na poważnie, czasem mnie to martwi czy rzeczywiscie jest wszystko dobrze i tam mają waga jest taka jak być powinno.

No nic ja startowałam z duuuuza nadwagą to mialam przez te miesiące z czego tracic.

Dziewczyny z Warszawy, czy myslalyscie coś o basenie dla mamy i maluszka? Ja zaczęłam się ostatnio zastanawiać czy i gdzie można chodzić na takie zajęcia i od jakiego wieku maluszka.

Kolejna kwestia to depilacja woskiem bikini przed porodem. Przed moim zalegnieciem w niedźwiedzim barlogu chodziłam regularnie do time for wax na depilację bikini bo ich pasta nie boli, teraz po 6 M-C przerwy zastanawiam się czy ból nie będzie zbyt drastyczny.

Muszę zapytać gina o pozwolenie, bo mąż powiedział że on mnie goli nie będzie, a ja sama nie daje rady.

A jakue jest wasze podejście do tematu?
    My planujemy z maluchem chodzić na basen, podobno mozna zaczac od okolo 3 miesiaca ale to tez po pozwoleniu pediatry. A zamierzamy chodzić na taki zwykły basen bez zajec, na poczatku na pewno a pozniej zobaczymy. Chcemy oswajac od małego z woda, bo my jesteśmy wodolubni- nurki :) moj maz już gada do brzucha jak będzie uczyl nurkować corcie :)

ksanka lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dziękuję:)

Niecierpliwa ja będę zamawiać termometr Nuk 2w1 on jest do ucha albo na skroni można mierzyć.
    Muminka go też polecała:)
    Cały czas się wahałam między nim a Microlife nc 150 ale jednak Nuka zamówie:)

Filip 28.03.2016 <3
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kobietki mam pytanie co do termometru bezdotykowego. Jaki kupiłyście? Czy warto przepłacać? Bo ceny są różne

my mamy Microlife NC 150 :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja mam Beurer ft90.

She86, 26Asia lubią tę wiadomość

• Marlena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Ja mam właśnie ten Microlife nc 150 o którym wspomniała Czarodziejka. Ogólnie poleciła mi go koleżanka, niby temp pokazuje ok. Ale ja i tak wole takie zwykłe do dziubka albo rtęciowe.. No ale wiadomo że z takim maluchem to ciężko byłoby mu taki zwykły termometr zaaplikować. Choć mnoe ciekawią te z termometrem w smoczku, ciekawe czy to daje rade :-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ