WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie sie podziewa anielica??

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    myślałam że zostanę zbadana ze względu na te żylaki ale jak zobaczyłam w drzwiach gabinetu czarnego jak smoła lekarza (moja doktor nie mogła być tego dnia) to modliłam się żeby jednak nie chciał badać :D i tak mnie olał ;)

Haha Mania1718 taki opalony czy taki brudny? :D

Mania1718, foxica, Falon lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Możliwe ze to ja polecalam :)

I jak Danusiu te obrazki w realu sie prezentuja?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Baecik, to teraz tylko czekać do porodu :) Wagą malca się nie przejmuj, moja na tym etapie chyba jeszcze mniej ważyła. Mam nadzieję, że przez ostatnie tygodnie przybrała, czego i życzę Twojemu malcowi :)

W sumie niezbyt mnie to martwi bo w końcu tatuś nieduży,ze mnie też żaden kolos to jak synek ma być duży :)

edyś lubi tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:

Haha chyba to pierwsze :D Rasistką absolutnie nie jestem ale oczekiwałam malutkiej zgrabniutkiej kobietki a zamiast niej wszedł pan o wielkich gabarytach i w dodatku strasznie ciemny był :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:31

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupowały nianię elektroniczną - jaką i gdzie kupiłyście?

rozpakowaliśmy dopiero wczoraj tą co odkupiliśmy od koleżanki i się okazało, że nie działa... więc muszę zamówić nówkę sztukę.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Ha ha, może to chodzi o stan umysłu a nie kolor :)

Mania1718, *Beacik*, Falon lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już tak wysoko ten brzuch mam,że nawet sportowy stanik uwiera..kurcze taki ból a o takim staniku z fiszbinami mogę pomarzyć
    Nie dałabym rady w nim wytrzymać
    No nic musimy jakoś dać radę ;)

Domiii zdradź gdzie widziałaś ten stanik z Canpola za 25zł? bo ja kupiłam za 35

Ja już po praniu ciuszków,jutro idą kocyki,pieluchy tetrowe i rożek :)

Kurcze popsuła mi się sokowirówka buu:(
    Robiłam soczek z buraków i tak zaczęła rzęźić a kupowałam ją w październiku więc w miarę nowa..no pech:/
    Muszę oddać do naprawy bo 3 lata gwarancji ma.

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to chyba wystraszylam się go bo mam złe doświadczenia z czarnoskórą pani doktor w mojej przychodni. Jest/była strasznie nie miła i nie czuła. Przy jednym z badań (kamienie na nerkach) tak mnie uderzała w nerkę (sprawdzała czy rzeczywiście boli :D) że zgièłam się w pół a wzrokiem policzkowałam ją. ;) Przez wredne babsko mam traume i rejestrując się zawsze mówię że nie chce wizyty z nią ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Domiii zdradź gdzie widziałaś ten stanik z Canpola za 25zł? bo ja kupiłam za 35

.

na stronie SMYKA :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Haha chyba to drugie :D Rasistką absolutnie nie jestem ale oczekiwałam malutkiej zgrabniutkiej kobietki a zamiast niej wszedł pan o wielkich gabarytach i w dodatku strasznie ciemny był :D

Haha to chyba bardziej zaskoczenie jak człowiek się nie spodziewa :)
    Moja mama X lat temu też miała zabawną sytuację. Mianowicie wchodzi sobie do małego sklepu niczego się nie spodziewając a tam z zaplecza wychodzi mocno czarnoskóry pan i pyta czy coś podać :D Mama tak się speszyła że podziękowała i szybko wyszła chyba ze stresu :D
    Mój partner też taki czekoladowy choć nie aż tak smolisty.

Mania1718, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Wilgotność jest okej. Przy takiej pogodzie jest wcale nie wysoka :) u mnie czasami wzrasta do 75-80% ale po suszeniu prania. 30% występuje latem, przy bardzo ładnej pogodzie :)
    No właśnie, ale wszędzie trąbią, że teraz w okresie grzewczym wilgotność spada do jakichś 15% i że zalecane są nawilżacze, bo odpowiednia wilgotność to ok 60%. Dlatego się zastanawiam czy to możliwe że u mnie jest taka dobra wilgotność bez żadnego nawilżania, czy to urządzenie zakłamuje. Drogie nie było i nie wiem czy mu wierzyć.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyniki wątrobowe wyszły ok oprócz fosfatazy, norma to 105 a ja mam 108.

Mamuśki z cholestazą - czy mam się czym martwić? Jak to było u Was?

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam pytanie co do termometru bezdotykowego. Jaki kupiłyście? Czy warto przepłacać? Bo ceny są różne

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    I jak Danusiu te obrazki w realu sie prezentuja?
    Ja tez je kupilam, bo podobały mi się na zdjęciach pokoiku Danusi, jak dla mnie sa bardzo fajne :) kupiłam 3 sztuki wiszą obok siebie, pozniej moze wrzucę zdjęcie pokoiku.

skowroneczka87, d'nusia lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny mnie też to dziwi jak można nic nie użyć w ciąży, jedząc 7-8 razy dziennie bez wymiotów itp.

Ale z drugiej strony widocznie ta ciąża tak ma, i wszyscy mi się dziwią jak to możliwe.
    Lekarz zero stresu, wyniki dobre mała rośnie i mnie obiada a ja.....
    BEDE LASKA NIEBIESKA po porodzie! I cała szafę będę musiała wymienić na ciuchy sexy mama's

Ale tak na poważnie, czasem mnie to martwi czy rzeczywiscie jest wszystko dobrze i tam mają waga jest taka jak być powinno.

No nic ja startowałam z duuuuza nadwagą to mialam przez te miesiące z czego tracic.

Dziewczyny z Warszawy, czy myslalyscie coś o basenie dla mamy i maluszka? Ja zaczęłam się ostatnio zastanawiać czy i gdzie można chodzić na takie zajęcia i od jakiego wieku maluszka.

Kolejna kwestia to depilacja woskiem bikini przed porodem. Przed moim zalegnieciem w niedźwiedzim barlogu chodziłam regularnie do time for wax na depilację bikini bo ich pasta nie boli, teraz po 6 M-C przerwy zastanawiam się czy ból nie będzie zbyt drastyczny.

Muszę zapytać gina o pozwolenie, bo mąż powiedział że on mnie goli nie będzie, a ja sama nie daje rady.

A jakue jest wasze podejście do tematu?
    My planujemy z maluchem chodzić na basen, podobno mozna zaczac od okolo 3 miesiaca ale to tez po pozwoleniu pediatry. A zamierzamy chodzić na taki zwykły basen bez zajec, na poczatku na pewno a pozniej zobaczymy. Chcemy oswajac od małego z woda, bo my jesteśmy wodolubni- nurki :) moj maz już gada do brzucha jak będzie uczyl nurkować corcie :)

ksanka lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dziękuję:)

Niecierpliwa ja będę zamawiać termometr Nuk 2w1 on jest do ucha albo na skroni można mierzyć.
    Muminka go też polecała:)
    Cały czas się wahałam między nim a Microlife nc 150 ale jednak Nuka zamówie:)

Filip 28.03.2016 <3
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kobietki mam pytanie co do termometru bezdotykowego. Jaki kupiłyście? Czy warto przepłacać? Bo ceny są różne

my mamy Microlife NC 150 :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja mam Beurer ft90.

She86, 26Asia lubią tę wiadomość

• Marlena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Ja mam właśnie ten Microlife nc 150 o którym wspomniała Czarodziejka. Ogólnie poleciła mi go koleżanka, niby temp pokazuje ok. Ale ja i tak wole takie zwykłe do dziubka albo rtęciowe.. No ale wiadomo że z takim maluchem to ciężko byłoby mu taki zwykły termometr zaaplikować. Choć mnoe ciekawią te z termometrem w smoczku, ciekawe czy to daje rade :-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ