X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info ;D

• baassiia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    tak sobie patrzę na te Wasze wymiary z USG i ewidentnie 500g w 2 tygodnie nabiera szalony :D to ja nie rodzę po 14 lutym, o nie! na Walentynki chcę prezent najpóźniej! :)

Czyli zgłaszasz się w luty pierwsza do porodu? :p

W ogóle dziewczyny Wy już w 36 tygodniu, szok jak to zleciało :P Mega Wam zazdroszczę, bo ja miesiąc jestem w tył za Wami.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, zaraz Ty będziesz w 36 tygodniu!!!!!
    Czas leci jak szalony, a te dni teraz tak mi się dłużą...
    Pamiętam, że jakoś w październiku pisałyśmy "chciałabym zasnąć i obudzić się w lutym" hahaha to już za 3 dni :D

Madzialena90, Kate84, baassiia, RudyTygrysek, Vincent, Renka88, Kokaina, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka Czekamy na wieści po badaniu, ale w tym najgorszym wypadku to zobaczysz jak szybko zleci. Ale trzymam kciuki by to leżenie w szpitalu nie było potrzebne :-* Renka i co ten zastój dla Was oznacza?

Olu ja wiem wiem eh ale od jutra w Poznaniu już tylko leżenie :-) przyjemności i owocnych poszukiwań krzeseł :-D

M+M cieszę się, że wyniki dobre, ja się zupełnie nie znam ale myślę że to nie cholestaza bo i wynik troszkę ponad normę :-)

MeAmerie rewelacja, wspaniałe wieści bardzo się cieszę <3

Kokaina cieszę się, że na wizycie wszystko dobrze i nie ma powodów żeby się martwić. A czy mówiła Twoja lekarka o tych bólach w dole bo ja mam naprawdę bardzo silne, ledwo z nimi daje radę? O kurcze ja też mam te hemoroidy na zewnątrz :-(

Domii Ja w sumie od tygodnia stoję z wagą, a wciąż wpieprzam słodkie :-P ale już nie pamiętam ile miałam na ostatniej wizycie, za tydzień Wam powiem ile w te 3 tygodnie przybrałam :-P ja mam monitor oddechu razem z nianią od razu a później planuje dokupić kamerkę tylko bo jednak przy domu to się fajnie sprawdza, mamy Angelcare

Wiewiórka może coś z serii prenalen? Skoro domowe sposoby nie działają? Zdrówka

Karolina@ ja widzę nowy awatarek :-D masz jakieś fotki? :-)

Kamka gratuluję udanej wizyty i cieszę się, że wszystko jest dobrze :-)

Foxica fajnie, że się odezwałaś :-) cieszę się, że u Was wszystko dobrze i chłopaki ładnie sobie rosną! Jesteście już coraz bliżej a jak ustalicie konkretny termin to w ogóle będzie odliczanie :-) i zazdroszczę tak świetnego samopoczucia ja tam wciąż mówię jak to musi być z dwójką w brzuchu ciężko hihi :-D

Ksanka seksi mama :-) co do depilacji, ja przed ciążą robiłam laser, wiadomo że w ciąży poszło w odstawke najgorsze, że cała praca poszła na marne bo hormony sprawiły, że znowu rośnie ich dużo :-( wosku bym nie dała rady na bikini bo ostatnio to nawet pachy i nogi bolą :-P także woskiem tylko te części a bikini robię na czuja golarką :-P na basen też chcę chodzić z małą w Gdańsku, ale jeszcze nie wiem gdzie są takowe z wodą jonizowaną dla maluszka,myślę że jak wszystko będzie dobrze to po skończeniu 2 Mż

Lilou hihi właśnie jesteśmy w trasie do Poznania i już obiecuję leżenie :-)

Paola ja nie wiem, ale w sumie ja zawsze jadę na 0,no teraz to takie niedokładne 0 :-P ja też ostatnio kupiłam takie coś i mi pokazuje 40% to też niby całkiem dobrze, więc myślę że faktycznie może tak po prostu być. Na innym mieszkaniu strasznie mi doskwierało suche powietrze a tutaj nie więc już chyba wiem dlaczego

Beacik cieszę się, że wszystko jest dobrze, a do wagi to nie ma co się przywiązywać różnie po porodzie może się okazać ;-) przykro mi, że tak się wymęczyłaś na wyjeździe

Kasmira zdążysz na pewno nic się nie martw :-) mnie też swędzi wszystko ale właśnie tylko wieczorem dziwne to jakieś :-P

Niecierpliwa ja też mam baurer

Magdalena rewelacja, cieszę się że jesteś już bez passera no i że szyjka taka ładna i zamknięta! Pięknie, przykro mi tylko że to takie nieprzyjemne było :-* ps. Jesteś już tak blisko ciąży donoszonej i ile waży! :-) śliczna fotka!

Lula cieszę się, że wszystko jest u Was dobrze i że się odezwałaś, wszystkiego dobrego :-)

Muminko no właśnie jak już trzeba to może raz na 3 dni wystarczy? Też musisz dbać o siebie przecież, co ja mówię o Was! A z jedną ręką zrobi coś tam przy sobie i w domu...

Jejuu w końcu nadrobiłam i odpisałam, ja całą noc po tym ciężkim dniu nie spałam no oka nie zmrużyłam ani na chwilę. Rano wstałam bóle trochę mniejsze ale za chwilę trzeba było się szybko ogarnąć spakować do auta, ogarnąć mieszkanie przed wyjazdem i po wózek. Dziewczyny powiem Wam, że ja jestem jakąś psychiczna chyba bo zakochałam się w tym wózku ponownie, no cieszę się z niego tak jakbym co najmniej nowa super bryke sobie kupiła!składa się fantastycznie, tak samo montaż i demontaż, prowadzenie to w ogóle bajka :-) naprawdę uważam że wart był swojej ceny. W weekend zrobię zdjęcia i się pochwalę :-D kocham go <3 i uwaga nie mogliśmy się spakować do kombi no bo w trasie do Poznania ja musze leżeć a to 4 ogromne kartony i nosidełko! Musieliśmy wyjąć z kartonów a były by super do przeprowadzki eh bo naprawdę ogromne!

Teraz już niedługo będziemy w Poznaniu i naprawdę muszę leżeć, ja nie wiem co jest ale boli mnie wszystko na dole strasznie, nie mogę nawet z auta wyjść, chodzić czy ubrać głupich butów.... No spojenie, kości, pachwiny i szyjka to dają mi w kość strasznie :-(

domiii, ksanka, wiewiórka17, MeAmerie, M+M+?, Lilou1984, Lula_w lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3af0201c34d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a650fcff4d52.jpg

Fragment pokoju Lusi z obrazkami :)

domiii, Madzialena90, A.Kasia, Kate84, Falon, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Vincent, Teresa1992, Marlena, edyś, Mania1718, skowroneczka87, d'nusia, Hannia123, Est, Karka, Lilou1984, Madlene.:), Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Czyli zgłaszasz się w luty pierwsza do porodu? :p

W ogóle dziewczyny Wy już w 36 tygodniu, szok jak to zleciało :P Mega Wam zazdroszczę, bo ja miesiąc jestem w tył za Wami.

tak jest! zgłaszam się na ochotnika! :D

Magda lena, Madzialena90, baassiia, A.Kasia lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    tak jest! zgłaszam się na ochotnika! :D

ja też, ja też ;D z przyjemnością się zgłaszam ;D

Magda lena, domiii, baassiia, A.Kasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Przy wadze koło 4 kg, teoretycznie nie ma 100% wskazań do CC, dużo zależy od nastawienia kobiety no i rozstawu bioder. Dużo kobiet rodzi takie dzieci SN i jest ok

Zgadzam się w pierwszej ciąży jak mierzyli podczas porodu miednicę to położna powiedziała że ciężko będzie bo wąska a młody ważył 3700, i dałam radę a z drugim już mnie nie mierzyli i 4500 też wycisnęłam więc głowa do góry dziewczyny dacie radę.
    Tak jak mówisz wszystko zależy od nastawienia kobiety i dużo od położnej prowadzącej podczas porodu :)

domiii, Magda lena, A.Kasia, Kate84, baassiia, ksanka, Marlena, Mania1718, Hannia123, Est, Lilou1984, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa ja mam wiesiołek firmy Gal nawet taniej wychodzi niż Oeparol.
    Zamierzam brać na ok.dwa tygodnie przed terminem

Magdalena super wieści i synek jaki duży już:)

Muminka ale się porobiło..współczuje naprawdę musisz codziennie u niej być? Trzymaj się:*

Znowu zaczęłam się zastanawiać czy może jednak zamówić ten Microlife nc 150 zamiast Nuk 2w1 ale dylematy heh
    Sama nie wiem

Teresa1992 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ciężko z blizniakami? ;-) heh dobrze , że się ruszają troszkę i nie mieszcze się w niektóre bluzki , bo gdyby nie to, to bym całkiem "zapomniała", ze jestem w ciąży ;-)

Kate84, Est, Kasia24 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze jedno pytanko odnośnie tych tabletek z wiesiołka:
    czy taka ilość np.2x2 czy 3x2 nie będzie kolidowało z witaminami które przyjmujemy???
    bo ja biorę :
    mamma dha + kwas Omega 3 + żelazo i wit. c

z góry dzięki za wytłumaczenie :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    ja mam jeszcze jedno pytanko odnośnie tych tabletek z wiesiołka:
    czy taka ilość np.2x2 czy 3x2 nie będzie kolidowało z witaminami które przyjmujemy???
    bo ja biorę :
    mamma dha + kwas Omega 3 + żelazo i wit. c

z góry dzięki za wytłumaczenie :)

Prawdę mówiąc to nie wiem. Przyznam się, że nie pytałam, ale chyba nie koliduje skoro mi lekarz zalecił.
    Tylko, że ja witaminy biorę co drugi, trzeci dzień + codziennie tran i w sumie tyle.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dzięki rozumie ;)

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam pytanie odnośnie wiesiołka :) kiedy można go zacząć brać? teraz jestem w 32 tyg. więc tak od 36? czy mogę już teraz?

dqprwn15leplej5m.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Kate84 ciężko z blizniakami? ;-) heh dobrze , że się ruszają troszkę i nie mieszcze się w niektóre bluzki , bo gdyby nie to, to bym całkiem "zapomniała", ze jestem w ciąży ;-)

Rewelacja :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Wpadam tylko się przywitać i zmykam na urodziny siostrzeńca :) Właśnie skończyłam piec dla niego jego ulubione muffinki :)
    To chyba jedyna rzecz która mnie relaksuje :D a potem dupka rośnie

264m72t.jpg

Buziaki mamusie :) !

Madzialena90, Vincent, ksanka, Magda lena, baassiia, Renka88, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Marlena, edyś, Mania1718, A.Kasia, wiewiórka17, domiii, Falon, Kate84, Lilou1984, d'nusia, Hannia123, Karka, Madlene.:), Izoleccc, Kasia24 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny że się odezwalyscie, a ty olutychy - zamorduje aż mi ślina pociekla na brodę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 16:45

Mania1718, Falon, Lula_w, olatychy lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    ja też mam pytanie odnośnie wiesiołka :) kiedy można go zacząć brać? teraz jestem w 32 tyg. więc tak od 36? czy mogę już teraz?
    Ja bym na Twoim miejscu się wstrzymała jeszcze!!! ja zaczęłam jak skończyłam 35 tydzień, czyli 5 dni temu.

Martita88 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola! Ale cudeńka! Poproszę o kilka <3 Język do kolan mi wisi! :P

olatychy lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chcę :( ale mi ochoty narobiłaś niedobra ty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 16:49

‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ