X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Wiem że już była o tym mowa ale chciałam zapytać Was o wanienki dla waszych bobasów. Ja zakupiłam TT i naszły mnie obawy że jednak nie nadaje się ona dla niemowlaka :/ wygląda tak
    http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemDescV4&item=161321623767&category=113814&pm=1&ds=0&t=1453999815170

Może dla starszego maluszka tak, ale szczerze to nie wiem jakbym trzymała maluszka? Kupiłam dzisiaj zwykłą płaską bo mam doświadczenie jak trzymać malca. Chyba dokupie gąbkę na pierwsze 2-3 miesiące.

ja kupiłam taką
    http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html
    i mam do niej wkładkę z gąbki

też się zastanawiałam nam taką jak kupiłaś pierwszą, ale stwierdziłam właśnie, że mało wygodne i poręczne jest trzymanie maluszka na początku w niej

Mania1718 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Ksanka, piękny sweterek. Nie myślałaś żeby gdzieś sprzedawać swoje robótki? Takie rzeczy handmade mają teraz duże wzięcie. Sama nieraz szukałam takich rzeczy dla synka i nigdzie nie mogłam znaleźć.

Nie, nie myslalam bo przez to drutowanie straciłoby urok. Robię to dla przyjemności i zawsze jak cos robię to myślę o osobie dla której robię i najważniejszy jest na końcu uśmiech obdarowanej osoby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 18:14

Kate84 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Zgadzam sie z MyAmerie - wiesiołek mozna dopiero od 37+0 - tak zaleciła mi położna. Dodatkowo ta witamina c i liście malin. Wczesniej może to wywołać przedwczesny poród. Także ostrożnie;-)
    No niestety tak to już jest, że co lekarz to inna opinia, inne zdanie. Mój mi pozwolił od 35+0. Najlepiej to zapytać się swojego lekarza.

Teresa1992 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    No niestety tak to już jest, że co lekarz to inna opinia, inne zdanie. Mój mi pozwolił od 35+0. Najlepiej to zapytać się swojego lekarza.
    Jezeli Twój lekarz juz pozwolił to możesz juz pić :) ja mam jeszcze siemię lniane - ale jaki to ma wpływ na poród to nie wiem ;-)

Magda lena lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajna wabienia domiii,
    U nas dziadek kupił cos takiego

http://beaba-polska.pl/product-pol-1438-Wanienka-Cameleo-Pastel-Blue-Beaba.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 18:24

Magda lena, domiii, Mania1718, M+M+?, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Jezeli Twój lekarz juz pozwolił to możesz juz pić :) ja mam jeszcze siemię lniane - ale jaki to ma wpływ na poród to nie wiem ;-)
    ooo mi siemie lniane pomogło w zaparciach. Wybawiciel!
    aaaale uwaga! też może wywołać akcję skurczową!!! (mówię tu o spożywaniu regularnym)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    ooo mi siemie lniane pomogło w zaparciach. Wybawiciel!
    aaaale uwaga! też może wywołać akcję skurczową!!! (mówię tu o spożywaniu regularnym)
    No to juz wiem jaki ma wpływ na skurcze :-)
    Ja to sto lat za murzynami za Tobą (prawie 3 tyg) i jeszcze muszę troche poczekać zanim wypróbuje wszystkie metody wywołania porodu :) moja ginekolog mówi, ze dobrze by było gdyby wyszedł w 38 tyg ze względu na wagę, zawsze to odeszłoby jakieś 400-500g :)

Ps. Widzę, ze Twój synek też rośnie jak na drożdżach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 18:27

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaTychy mniammmm aż ślinka mi cieknie, ja to się nie poznaje na tej końcówce wciąż mam ochotę na słodkie a przed ciążą mogło dla mnie nie istnieć! Przyjemności na imprezie :-)

Muminko przykro mi, mam nadzieję jednak że nie będzie Cię za bardzo męczyć ona!

Kokaina dziękuję za odpowiedź :-)

Hehe Wy tu myślicie jak wygonić od 38tc a ja myślę jak przenosić do 42:-P czy coś oprócz leżenia i nic nie robienia można zrobić???
    Kurcze u Was brzuchy przestały się spinać, miękną a ja tylko wstanę i twardy od razu eh. Ale jestem szczęśliwa bo już w Poznaniu, leżę u siebie :-D

Kokaina lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wiesiołkiem to jest tak ze on z dnia na dzień zacznie działać gwałtownie, to tez jest dluzszy proces a więc tak od skończonego 35 mozna zacząć ale wiadomo kazda ma inna ciążę i inna wage dziecka a więc o tym decyduje lekarz. Nikt tutaj nie podaje sobie oksytocyny dozylnie :)

Magda lena, domiii, Teresa1992 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

widziałam ją! jest piekna! ale droga :( jak wszystkie ich produkty :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Zrobiłam kruche ciasto z truskawkami z lekką budyniową pianką. ;) pamiętam jak któraś pisała że pieczę ten placek i mam smaka na niego ;) ciekawe czy dobry....
    Muminka piekła z tego co pamiętam, a ja dzisiaj też mam w planie zrobić kruche ciasto a jutro resztę :) tylko, ze kupiłam mrozone maliny, bo ja jestem wielką fanka malinek-mniam!
    Napisz jak wyszło? :)

Paulina2344 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze droga ale skoro dziadek kupił to ja nie będę się klocila ;) bo tez mi się bardzo podobała.
    I nogi ma świetne jak kopyta.

domiii, Mania1718, M+M+? lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja kupiłam wanienke Miś Tega baby taką najprostszą:)

Dobrze wiedzieć zę siemię lniane może skurcze powodować.
    Nie miałam pojęcia i ciągle miałam do siebie pretensje że zapominam pić a to takie zdrowe no ale dobrze jak się okazuje:)

Mania1718, Magda lena lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - chciałam Wam coś zakomunikować :)

Wczoraj (23dc) z 3 siusiu tego dnia na dwóch testach w ciągu 5 minut wyszły bladziochy, więc poszłam dziś na betę :)

46,6 mIU/ml

Boję sie i cieszę jednocześnie ;)

Mania1718, A.Kasia, muminka83, Magda lena, Dorka87, Czarodziejka87, Marlena, Karolina@, Kate84, krówka_muffka, ksanka, domiii, RudyTygrysek, niecierpliwaa, Gośśś, Vincent, Renka88, Kasmira, foxica, M+M+?, d'nusia, polin, Hannia123, paola87, Est, kleo2426, baassiia, Karka, Robaczek89, kateee, Falon, Lilou1984, alinalii, Madzialena90, She86, Madlene.:), edyś, Martita88, Izoleccc, Iza_86, Mietka 30:), Kokaina, Kajola, Teresa1992, kamka, 26Asia lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

Ksanka a ja zamiast kupowac dwie powinnam sie z dziadkiem zgadac :D Widze ze ekspert z niego co do takich zakupow. Piekna jest :)

ksanka lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści dzisiaj! Cieszę się razem z Wami :)

Magda lena - ale Ci dobrze, że jesteś już uwolniona od krążka ;) Nie pociesza mnie jednak fakt, że zdejmowanie nie było przyjemne. Miałam nadzieję przeczytać, że nawet nie zauważyłaś kiedy go lekarz wyciągnął :P Fotka super, jaki pucuś z tego Twojego synka ;)

Muminka - dasz radę! Dobrze, że jedna ręka nie obie. W kilka dni teściowa opanuje obsługę wszystkiego lewą ręką i niech sobie radzi. Obiad jej co 2 dzień podrzucisz, chyba odgrzać sobie będzie umiała z użyciem jednej ręki?

Co do porodów przed terminem - zgadzam się z MeAmerie, że nie ma co się spieszyć. Ja też mam już serdecznie dość ciąży i naprawdę marzę o porodzie ale rozsądek cały czas mi podpowiada, żebym sobie dała na wstrzymanie :/ Tak jak już dawno zapowiadałam - po 34 tyg zaczęłam więcej chodzić, żeby się jakoś w miarę rozruszać do porodu ale nadal moooocno się oszczędzam. Mogę sobie gadać "chciałabym urodzić 14 lutego" i jeśli mały by sobie taki termin wybrał to spoko. Ale sama nie zamierzam na siłę niczego przyspieszać bo za dużo włożyłam wysiłku w utrzymanie tej ciąży żeby teraz sobie odpuścić przed samą metą.

Jeszcze co do ciąży donoszonej - to, że według usg ciąża jest donoszona to ma się nijak do rzeczywistości. Według USG jestem teraz z 37+2 a dokładnie wiem, kiedy zaszłam w ciążę (cykl monitorowany) i wiem, że tak nie jest. To, że dziecko jest duże nie oznacza, że jego narządy są w pełni rozwinięte. Sama widziałam na OIOMie dziewczynkę urodzoną z wagą 4,5 kg której płucka nie były jeszcze w pełni gotowe do samodzielnego oddychania. Nawet termin z OM ma się często nijak do faktycznego wieku ciąży bo przecież jest dużo dziewczyn z późną owulacją i u nich ciąża może być nawet 2-3 tyg młodsza niż wynika z OM. Tak więc radzę się tymi terminami nie sugerować.

krówka_muffka, ksanka, uska31, Hannia123, Est lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Muminka piekła z tego co pamiętam, a ja dzisiaj też mam w planie zrobić kruche ciasto a jutro resztę :) tylko, ze kupiłam mrozone maliny, bo ja jestem wielką fanka malinek-mniam!
    Napisz jak wyszło? :)

Za malinami jest jeszcze lepsze. Bo to przepis z malinami ja modyfikuje z innymi owocami. Zawsze bajeczne.

Dorka87 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Wczoraj (23dc) z 3 siusiu tego dnia na dwóch testach w ciągu 5 minut wyszły bladziochy, więc poszłam dziś na betę :)

46,6 mIU/ml

aaaaaaaa <3 Trzymam kciuki. :-*i Cichutko gratuluję

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

46,6 mIU/ml

Kochana jakby nie to, że leżę to bym skakała z radości :) Trzymam kciuki najmocniej na świecie, żeby wszystko ułożyło się dobrze i żeby to była najnudniejsza ciąża świata ;) Totalnie książkowa i bez niespodzianek ;)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że dam rade. Jednak przeraża mnie to. Bo z jednej strony jestem wściekła z z drugiej no nie mogę jej zostawić bo to matka mojego męża i zarówno on i ja jesteśmy jej jedyną rodziną. No cóż. Mam nadzieję że nasze dzieci też będą choć troszkę nam pomagać jak już będziemy zgryźliwymi dziadkami :P

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ