Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania1718 wrote:Wiem że już była o tym mowa ale chciałam zapytać Was o wanienki dla waszych bobasów. Ja zakupiłam TT i naszły mnie obawy że jednak nie nadaje się ona dla niemowlaka
wygląda tak
http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemDescV4&item=161321623767&category=113814&pm=1&ds=0&t=1453999815170
Może dla starszego maluszka tak, ale szczerze to nie wiem jakbym trzymała maluszka? Kupiłam dzisiaj zwykłą płaską bo mam doświadczenie jak trzymać malca. Chyba dokupie gąbkę na pierwsze 2-3 miesiące.
ja kupiłam taką
http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html
i mam do niej wkładkę z gąbki
też się zastanawiałam nam taką jak kupiłaś pierwszą, ale stwierdziłam właśnie, że mało wygodne i poręczne jest trzymanie maluszka na początku w niejMania1718 lubi tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Ksanka, piękny sweterek. Nie myślałaś żeby gdzieś sprzedawać swoje robótki? Takie rzeczy handmade mają teraz duże wzięcie. Sama nieraz szukałam takich rzeczy dla synka i nigdzie nie mogłam znaleźć.
Nie, nie myslalam bo przez to drutowanie straciłoby urok. Robię to dla przyjemności i zawsze jak cos robię to myślę o osobie dla której robię i najważniejszy jest na końcu uśmiech obdarowanej osoby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 18:14
Kate84 lubi tę wiadomość
-
Madzik90 wrote:Zgadzam sie z MyAmerie - wiesiołek mozna dopiero od 37+0 - tak zaleciła mi położna. Dodatkowo ta witamina c i liście malin. Wczesniej może to wywołać przedwczesny poród. Także ostrożnie;-)
Teresa1992 lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:No niestety tak to już jest, że co lekarz to inna opinia, inne zdanie. Mój mi pozwolił od 35+0. Najlepiej to zapytać się swojego lekarza.
ja mam jeszcze siemię lniane - ale jaki to ma wpływ na poród to nie wiem
Magda lena lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Bardzo fajna wabienia domiii,
U nas dziadek kupił cos takiego
http://beaba-polska.pl/product-pol-1438-Wanienka-Cameleo-Pastel-Blue-Beaba.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 18:24
Magda lena, domiii, Mania1718, M+M+?, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Madzik90 wrote:Jezeli Twój lekarz juz pozwolił to możesz juz pić
ja mam jeszcze siemię lniane - ale jaki to ma wpływ na poród to nie wiem
aaaale uwaga! też może wywołać akcję skurczową!!! (mówię tu o spożywaniu regularnym) -
Magda lena wrote:ooo mi siemie lniane pomogło w zaparciach. Wybawiciel!
aaaale uwaga! też może wywołać akcję skurczową!!! (mówię tu o spożywaniu regularnym)
Ja to sto lat za murzynami za Tobą (prawie 3 tyg) i jeszcze muszę troche poczekać zanim wypróbuje wszystkie metody wywołania porodumoja ginekolog mówi, ze dobrze by było gdyby wyszedł w 38 tyg ze względu na wagę, zawsze to odeszłoby jakieś 400-500g
Ps. Widzę, ze Twój synek też rośnie jak na drożdżachWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 18:27
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
OlaTychy mniammmm aż ślinka mi cieknie, ja to się nie poznaje na tej końcówce wciąż mam ochotę na słodkie a przed ciążą mogło dla mnie nie istnieć! Przyjemności na imprezie
Muminko przykro mi, mam nadzieję jednak że nie będzie Cię za bardzo męczyć ona!
Kokaina dziękuję za odpowiedź
Hehe Wy tu myślicie jak wygonić od 38tc a ja myślę jak przenosić do 42:-P czy coś oprócz leżenia i nic nie robienia można zrobić???
Kurcze u Was brzuchy przestały się spinać, miękną a ja tylko wstanę i twardy od razu eh. Ale jestem szczęśliwa bo już w Poznaniu, leżę u siebieKokaina lubi tę wiadomość
-
Z tym wiesiołkiem to jest tak ze on z dnia na dzień zacznie działać gwałtownie, to tez jest dluzszy proces a więc tak od skończonego 35 mozna zacząć ale wiadomo kazda ma inna ciążę i inna wage dziecka a więc o tym decyduje lekarz. Nikt tutaj nie podaje sobie oksytocyny dozylnie
Magda lena, domiii, Teresa1992 lubią tę wiadomość
-
Paulina2344 wrote:Zrobiłam kruche ciasto z truskawkami z lekką budyniową pianką.
pamiętam jak któraś pisała że pieczę ten placek i mam smaka na niego
ciekawe czy dobry....
tylko, ze kupiłam mrozone maliny, bo ja jestem wielką fanka malinek-mniam!
Napisz jak wyszło?Paulina2344 lubi tę wiadomość
-
Mania ja kupiłam wanienke Miś Tega baby taką najprostszą
Dobrze wiedzieć zę siemię lniane może skurcze powodować.
Nie miałam pojęcia i ciągle miałam do siebie pretensje że zapominam pić a to takie zdrowe no ale dobrze jak się okazuje:)
Mania1718, Magda lena lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Dziewczyny - chciałam Wam coś zakomunikować
Wczoraj (23dc) z 3 siusiu tego dnia na dwóch testach w ciągu 5 minut wyszły bladziochy, więc poszłam dziś na betę
46,6 mIU/ml
Boję sie i cieszę jednocześnie
Mania1718, A.Kasia, muminka83, Magda lena, Dorka87, Czarodziejka87, Marlena, Karolina@, Kate84, krówka_muffka, ksanka, domiii, RudyTygrysek, niecierpliwaa, Gośśś, Vincent, Renka88, Kasmira, foxica, M+M+?, d'nusia, polin, Hannia123, paola87, Est, kleo2426, baassiia, Karka, Robaczek89, kateee, Falon, Lilou1984, alinalii, Madzialena90, She86, Madlene.:), edyś, Martita88, Izoleccc, Iza_86, Mietka 30:), Kokaina, Kajola, Teresa1992, kamka, 26Asia lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
ksanka wrote:Bardzo fajna wabienia domiii,
U nas dziadek kupił cos takiego
http://beaba-polska.pl/product-pol-1438-Wanienka-Cameleo-Pastel-Blue-Beaba.html
Ksanka a ja zamiast kupowac dwie powinnam sie z dziadkiem zgadacWidze ze ekspert z niego co do takich zakupow. Piekna jest
ksanka lubi tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualnySame dobre wieści dzisiaj! Cieszę się razem z Wami
Magda lena - ale Ci dobrze, że jesteś już uwolniona od krążkaNie pociesza mnie jednak fakt, że zdejmowanie nie było przyjemne. Miałam nadzieję przeczytać, że nawet nie zauważyłaś kiedy go lekarz wyciągnął
Fotka super, jaki pucuś z tego Twojego synka
Muminka - dasz radę! Dobrze, że jedna ręka nie obie. W kilka dni teściowa opanuje obsługę wszystkiego lewą ręką i niech sobie radzi. Obiad jej co 2 dzień podrzucisz, chyba odgrzać sobie będzie umiała z użyciem jednej ręki?
Co do porodów przed terminem - zgadzam się z MeAmerie, że nie ma co się spieszyć. Ja też mam już serdecznie dość ciąży i naprawdę marzę o porodzie ale rozsądek cały czas mi podpowiada, żebym sobie dała na wstrzymanieTak jak już dawno zapowiadałam - po 34 tyg zaczęłam więcej chodzić, żeby się jakoś w miarę rozruszać do porodu ale nadal moooocno się oszczędzam. Mogę sobie gadać "chciałabym urodzić 14 lutego" i jeśli mały by sobie taki termin wybrał to spoko. Ale sama nie zamierzam na siłę niczego przyspieszać bo za dużo włożyłam wysiłku w utrzymanie tej ciąży żeby teraz sobie odpuścić przed samą metą.
Jeszcze co do ciąży donoszonej - to, że według usg ciąża jest donoszona to ma się nijak do rzeczywistości. Według USG jestem teraz z 37+2 a dokładnie wiem, kiedy zaszłam w ciążę (cykl monitorowany) i wiem, że tak nie jest. To, że dziecko jest duże nie oznacza, że jego narządy są w pełni rozwinięte. Sama widziałam na OIOMie dziewczynkę urodzoną z wagą 4,5 kg której płucka nie były jeszcze w pełni gotowe do samodzielnego oddychania. Nawet termin z OM ma się często nijak do faktycznego wieku ciąży bo przecież jest dużo dziewczyn z późną owulacją i u nich ciąża może być nawet 2-3 tyg młodsza niż wynika z OM. Tak więc radzę się tymi terminami nie sugerować.
krówka_muffka, ksanka, uska31, Hannia123, Est lubią tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:Muminka piekła z tego co pamiętam, a ja dzisiaj też mam w planie zrobić kruche ciasto a jutro resztę
tylko, ze kupiłam mrozone maliny, bo ja jestem wielką fanka malinek-mniam!
Napisz jak wyszło?
Za malinami jest jeszcze lepsze. Bo to przepis z malinami ja modyfikuje z innymi owocami. Zawsze bajeczne.Dorka87 lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Dziewczyny - chciałam Wam coś zakomunikować
Wczoraj (23dc) z 3 siusiu tego dnia na dwóch testach w ciągu 5 minut wyszły bladziochy, więc poszłam dziś na betę
46,6 mIU/ml
aaaaaaaaTrzymam kciuki. :-*i Cichutko gratuluję
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Dziewczyny - chciałam Wam coś zakomunikować
46,6 mIU/ml
Kochana jakby nie to, że leżę to bym skakała z radościTrzymam kciuki najmocniej na świecie, żeby wszystko ułożyło się dobrze i żeby to była najnudniejsza ciąża świata
Totalnie książkowa i bez niespodzianek
Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
Pewnie że dam rade. Jednak przeraża mnie to. Bo z jednej strony jestem wściekła z z drugiej no nie mogę jej zostawić bo to matka mojego męża i zarówno on i ja jesteśmy jej jedyną rodziną. No cóż. Mam nadzieję że nasze dzieci też będą choć troszkę nam pomagać jak już będziemy zgryźliwymi dziadkami
Kate84 lubi tę wiadomość