X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja bylam dzis na wizycie pobieral mi posiew gps i za tydz do odbioru,super ze za 2dn mozesz odebrac :)

domiii lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki dzień dzisiaj, że nie mogę nic nie napisać...

Drogie moje mamusie!
    A propos tych słów:
    M+M+? wrote:
    Bardzo się cieszę. Czytałam to forum od początku i przeżywałam wszystkie straty. Teraz, przy końcówce ciąży, często o Was aniołkowe mamy myślę. O tym, że jest Wam szczególnie ciężko, kiedy zbliżają się terminy porodów tych, którym się udało. W tej sytuacji tak dobre wieści, stanowią niewątpliwie wielką pociechę i nadzieję. Gratuluję i trzymam kcciuki.

M+M+?,
    To przepiękne, że tak myślisz o nas... Ale mogę napisać coś z mojej perspektywy. Każdy Was sukces i każde Wasze szczęście to też moja radość :-) Naprawdę! Jestem tu z Wami każdego dnia i przeżywam wspólnie z Wami wszystkie radości i smutki, jakby Wasze ciąże były moją ;-) I ani przez moment nie czułam ukłucia smutku.
    Powiem Wam, że kilka tygodni temu mówiłam do bliżej mi nieznanej wyższej instancji, że jestem gotowa opóźnić o kilka miesięcy moje zajście w ciążę, żeby tylko Wasze się rozwiązały w odpowiednim momencie i szczęśliwie! Życzę Wam i Waszym dzieciom najlepiej jak potrafię!

Jacqueline, kochana, Ty wiesz co :-)
    Ja już o tym super niusie wiedziałam parę godzin temu, bo obie z Jacqueline trzymamy się razem na jednym różowym wątku. Dziś przeżywałam Agi betę, jakby to była moja własna, hihi... I wierzę, że tym razem się uda. Tak bardzo zasługujesz na to! No i musisz mi przetrzeć szlaki, hehe...
    W tajemnicy zdradzę Wam, że Jacqueline też już "oddawała" swoje miesiące do zajścia w ciążę na rzecz innych dziewczyn, żeby im się tylko udało!

Od jakiegoś czasu czuję spokój. Mam poczucie, że może być już tylko dobrze.
    Wyobrażacie sobie, że tydzień temu minęło 5 miesięcy (!) odkąd pisałam Wam, że mój synek się odmeldował? Jacqeuline przeżyła swoją stratę kilkanaście dni wcześniej. A dziś? Wy już jesteście w przededniu narodzin Waszych dzieci! (jak to zleciało?!), Jacq właśnie odebrała szczęśliwą betę. A ja... pewnie niedługo też do Was dołączę!

Foxica, kochana, dziękuję Ci za te cudowne słowa!

Jestem i będę tu każdego dnia z Wami. I czekam na te piękne chwile, kiedy będziemy tu witać wspólnie "nasze" lutowo-marcowe dzieciaczki i październikowe jacqueline'owe cudo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 20:54

foxica, Est, A.Kasia, Mania1718, Hannia123, Karka, RudyTygrysek, Jacqueline, Vincent, baassiia, skowroneczka87, M+M+?, Falon, Renka88, Madlene.:), Lilou1984, d'nusia, Karolina@, Czarodziejka87, kleo2426, Marlena, Izoleccc, Kate84, Mietka 30:), ksanka, Kajola, krówka_muffka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak nawet sobie nie wyobrażasz jak Twoje słowa poruszają moje serce <3 Jestem wzruszona do granic możliwości :)

shaja88 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline Twoja sytuacja to na swój sposób "odwrotność" mojej, bo ja straciłam w zeszłym roku Maluszka, który miał się urodzić w październiku, a noszę pod sercem Marcowego Szkraba. Ty straciłaś Marcowego Malucha, a teraz szczerze wierzę, że ta beta będzie Ci pięknie przyrastała, jak moja w tej ciąży i powitasz w Październiku zdrowego Dzidziusia <3

Annak zawsze uważałam siebie za dosyć "wygadaną' kobitkę, ale przy Twoich postach i mi brakuje słów... czekam na Twoją pięknie przyrastającą betę i szczęśliwe 9 ciążowych miesięcy <3

foxica, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Naszym Mamom bet i trzymam za nie kciuki żeby miały piękne przyrosty :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - bardzo się cieszę i też po ciuchu gratuluję :) Buzia mi się śmiała od ucha do ucha jak to przeczytałam :)

niecierpliwaa - ja postanowiłam zakupić termometr Diagnostic NC300, koleżanki z forum na fb miały dobre opinie o nim, ewentualnie myślałam o Microlife 100, nie 150 bo odradzały właśnie, a kupiliśmy w aptece, w której mieliśmy kartę z pieniążkami od teściów, więc mamy go za free ;)

Mania1718 - ja kupiłam wanienkę najzwyklejszą, ale największą 102 cm co by na długo starczyła, w sklepie w mieście, coś takiego: http://allegro.pl/wanna-wanienka-balbinka-tega-102cm-14-kolorow-duza-i5459596847.html

Kate84 - pisałaś, że mam mały brzuszek - zobacz mój avatarek, wcale nie jest mały :P na tamtym zdjęciu tylko taki wyszedł hehe A Ty teraz leż spokojnie w domku:)

Jakie Wasze dzieciaczki duże, nie mogę się doczekać wtorku i wizyty :) Jutro rano badania krew i mocz.
    Co do łykania wiesiołka itp itd, to ja nie zamierzam, bo nie chcę bardzo urodzić 29 lutego :D A termin mm na 2.03. Dopiero jak minie ten dzień mogę brać cokolwiek itp, tak gdzieś ten dzień mi nie odpowiada...
    A mnie też często swędzą różne miejsca, robiłam te badania co mówiłyście i nic nie wyszło, a swędzi czasem strasznie, nogi, stopy.
    Mi przeziębienie w sumie przeszło, pomogło 2x mleko z miodem i czosnkiem, oraz euphorbium w krplach i aerozolu i sinupret - to co brałam poprzednio. Aha i syrop z babki lancetowatej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 21:23

Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Annak nawet sobie nie wyobrażasz jak Twoje słowa poruszają moje serce <3 Jestem wzruszona do granic możliwości :)

Mam dokładnie tak samo. Kiedy piszesz Annak, zawsze łezka popłynie. Tyle mądrości w Twoich słowach, spokoju, pokory. Wielki szacunek. I zyczenia wszystkiego dobrego dla Ciebie:-*

Mania1718 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, zaproszenie przyjęte. Zaintrygowałaś mnie więc czekam:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Muminka piekła z tego co pamiętam, a ja dzisiaj też mam w planie zrobić kruche ciasto a jutro resztę :) tylko, ze kupiłam mrozone maliny, bo ja jestem wielką fanka malinek-mniam!
    Napisz jak wyszło? :)

Właśnie polowa poszła. ;) jakoś dobrze wyszło ;) mój mąż woli z truskawkami.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline po cichu gratuluje!!! tak bardzo sie ciesze!!! wszystko bedzie dobrze!!! a beta bedzie rosła i rosła !!! modlimy sie i trzymamy kciuki !

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to gbs sie pobiera z pipki czy odbytu? Bo juz sie zakrecilam a mam jutro przyjsc do mojego lekarza na pobranie tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 21:48

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JACQUELINE trzymam mocno kciuki. Bardzo sie ciesze

She86 lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny to gbs sie pobiera z pipki czy odbytu? Bo juz sie zakrecilam a mam jutro przyjsc do mojego lekarza na pobranie tego
    jsa czytałam ze i z pipki i z odbytu , natomiast mi pobrali wymaz tylko z pochwy

www.suwaczki.com

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Tez mam jutro wizyte i pobieranie tajemniczego gbs. Tez jestem ciekawa:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, wujek google mowi, ze dwa wymazy sa pobierane z pochwy i z odbytu. Same przyjemnosci...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i jaki jest koszt tego gbs?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    aaaa i jaki jest koszt tego gbs?
    ja płaciłam 40zł

www.suwaczki.com
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Tez nurki? :)
    My w tym roku wakacje na dzialce i oszczędzamy na przyszly rok :) a pianki malutkie sa świetne :)

też :) może nie jakieś zaawansowane bo mamy tylko kurs I stopnia - Open water diver, ale na takie rekreacyjne nurkowanie zupełnie wystarcza. mamy zaprzyjaźnionego instruktora w Egipcie, który zawsze nam nurkowania ogarnia w dobrej cenie :) wiec o ile tylko będzie tam spokojnie to się wybierzemy zimą, albo już w przyszłym roku na majówkę :) więc też działeczka i mam nadzieje, że na macierzyńskim uda mi się coś odłożyć ...

Magda lena ja też zaczynam się martwić moim SN, bo też klocek rośnie :)
    zacytuje lekarza: "no ja na Pani miejscu bym jej naturalnie nie rodził"

kleo2426 gratuluje udanej wizyty. trochę mnie pocieszyłaś z tym 4500, że dałaś radę, ale wolałabym takiego bąbla nie rodzić na 1 podejście ;)

muminka współczuje sytuacji z teściową, faktycznie załatwienie jakiejś pomocy do niej rozwiązało by sprawę, bo może jeszcze tydzień i dasz radę, ale tydzień sprawy nie rozwiąże… wiadomo że to nie czas na takie „prace dodatkowe”, a za chwile będzie Ci naprawdę ciężko…

Jacqueline wspaniała wiadomość! Gratuluje kochana  będę trzymać za Was mocno kciuki. Życzę Ci obrzydliwie nudnej ciąży ... oczywiście w pozytywnym tych słów znaczeniu

annak jak zwykle mądre i wzruszające słowa. takiej pozytywnej duszce jak Ty los na pewno wynagrodzi wszystkie trudne chwile z nawiązką. Życzę Ci szybkiego przejścia na zasłużoną fioletową strone i to na pełne 9 mc. Koniec. kropka.

jusiakp kolejne super wiadomości z wizyty  3 tygodnie ..aż poczułam pozytywne ciarki na plecach hehehe
    Apropo pytania odnośnie GBSu to u mnie w szpitalu wymagane są 2 – i z pipki i z odbytu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:50

Mania1718, kleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS powinien być pobrany i z pipki i z dupki, ale to jednym patyczkiem za jednym zamachem w 3 sekundy :)
    ja placilam 65 pln

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczór wspaniałych wiadomości! Ależ się cieszę z Waszych radości. A największe radosne chwile jeszcze przed nami!

Ja przed chwilą odczytałam wynik GBSa w systemie i na szczęście ujemny. Ufff :) W moim laboratorium trwa to trzy dni. Pisze, że rozpoczęcie badań nad materiałem 25.01 a zakończenie 27.01. Przed większością z Was dopiero te pobranie - u mnie było to ledwie wyczuwalne. Lekarka wzięła taki patyczek dwustronny - z jednej jego strony dotknęła (wręcz musnęła) w okolicy odbytu, drugą końcówką w pochwie. Gdyby mi nie powiedziała, że to pobiera to w ogóle bym nie wiedziała co mi tam robi. Na prawdę nie ma się czego bać !!!

domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ