X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    też :) może nie jakieś zaawansowane bo mamy tylko kurs I stopnia - Open water diver, ale na takie rekreacyjne nurkowanie zupełnie wystarcza. mamy zaprzyjaźnionego instruktora w Egipcie, który zawsze nam nurkowania ogarnia w dobrej cenie :) wiec o ile tylko będzie tam spokojnie to się wybierzemy zimą, albo już w przyszłym roku na majówkę :) więc też działeczka i mam nadzieje, że na macierzyńskim uda mi się coś odłożyć ...
    a to nasze podwodne szaleństwa z 2014: (montuje amatorsko filmy)
    https://www.youtube.com/watch?v=HXnFp9qhx5k
    (jakby co to białe płetwy i jasna maska to ja :P) może trochę tłumaczy to mój avatarek :)

Magda lena ja też zaczynam się martwić moim SN, bo Iga dzisiaj na usg (31 tydz+2 dni) z usg główka wychodzi na 35 a całość średnio 34.... więc też klocek rośnie :)
    zacytuje lekarza: "no ja na Pani miejscu bym jej naturalnie nie rodził" hmm ups….to takie podnoszące na duchu…
    dzisiaj ważyła 2200, a przeliczał jakoś że rośnie na 4400. Termin porodu ten właściwy mam na 29 marca a termin z usg 10 marca…. Więc trochę się to rozjechało, ale najważniejsze że zdrowa silna dziewczyna :) obie rączki pchała dzisiaj do buzi i stopkę naraz ♥♥♥ akrobatka :)
    problem w tym że mój lekarz z lux medu nie decyduje o sposobie porodu, bo nie przyjmuje w szpitalu, więc nie wiem co zdecydują gdy pojadę z akcją porodową do szpitala. raczej będę zdana na decyzję lekarza przyjmującego.

kleo2426 gratuluje udanej wizyty. trochę mnie pocieszyłaś z tym 4500, że dałaś radę, ale wolałabym takiego bąbla nie rodzić na 1 podejście ;)

muminka współczuje sytuacji z teściową, faktycznie załatwienie jakiejś pomocy do niej rozwiązało by sprawę, bo może jeszcze tydzień i dasz radę, ale tydzień sprawy nie rozwiąże… wiadomo że to nie czas na takie „prace dodatkowe”, a za chwile będzie Ci naprawdę ciężko…

Jacqueline wspaniała wiadomość! Gratuluje kochana  będę trzymać za Was mocno kciuki. Życzę Ci obrzydliwie nudnej ciąży ... oczywiście w pozytywnym tych słów znaczeniu

annak jak zwykle mądre i wzruszające słowa. takiej pozytywnej duszce jak Ty los na pewno wynagrodzi wszystkie trudne chwile z nawiązką. Życzę Ci szybkiego przejścia na zasłużoną fioletową strone i to na pełne 9 mc. Koniec. kropka.

jusiakp kolejne super wiadomości z wizyty  3 tygodnie ..aż poczułam pozytywne ciarki na plecach hehehe
    Apropo pytania odnośnie GBSu to u mnie w szpitalu wymagane są 2 – i z pipki i z odbytu :)
    Ja AOWD a maz to Divemaster i w ogólnie nurek techniczny, ale ja az takich aspiracji nie mam ;) brat męża swoja szkole nurkowania prowadzi i z tego żyje, teraz z tymi lotami do Egiptu słabo, napewno na Synaj nie puszczaja :/

O Gbsie dr mi mowila ze pobiera sie z pochwy i okolic odbytu.
    A czy ktoras wie jak to jest jak wyjdzie wynik dodatni?

• Falon Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline C U D O W N I E !!! Bardzo się cieszę i mocno trzymam kciuki za pozytywne 9 m-cy!! :-)

Annak ja Ci bardzo tego życzę i mocno w to wierzę, że dołaczysz niebawem do kobietek z rosnącym brzusiem!! :-)

201604051765.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała za dwa tygodnie ten cały gbs.

Dorka, lekarz mi mówił, że gdyby wyszedł dodatni to dostaje się antybiotyk także nic strasznego :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    O Gbsie dr mi mowila ze pobiera sie z pochwy i okolic odbytu.
    A czy ktoras wie jak to jest jak wyjdzie wynik dodatni?

Wówczas przed porodem dostaje się antybiotyk a dziecko po porodzie powinno być poddane obserwacji czy aby nie doszło do zakażenia GBS. Jeśli nie zdążą przed porodem podać antybiotyku to wtedy badają dziecku CRP i w razie podejrzenia infekcji podaje się leki.

Przypilnujcie sobie dziewczyny (u których GBS jest dodatni) aby Wam podano przed porodem te antybiotyki bo infekcja u dziecka może się skończyć nieciekawie :/

Aha! I jak się ma tego GBSa to jeśli odejdą wody trzeba od razu jechać do szpitala, nie wolno zwlekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 22:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny to gbs sie pobiera z pipki czy odbytu? Bo juz sie zakrecilam a mam jutro przyjsc do mojego lekarza na pobranie tego
    Z pochwy i odbytu,ja placilam 25zl

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś będę w nocy kiblować nad laptopem , bo czas napisać rozdział pracy licencjackiej, a bynajmniej jego część. Stwierdziłam , że skoro w nocy i tak nie śpię, to będzie to fantastyczna pora do tego :D

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne słowa padły dziś na forum, aż mi się łezka zakręciła. Do dziś pamiętam dzień w którym dowiedziałam się że jestem w ciąży, a najlepsze że z radości aż się źle poczułam i zasnęłam jak bym była chora. Piękny to był dzień, do dziś nie wierzę że to szczęście wiercioli się teraz w moim brzuszku.

Kiedyś narzekałam jak to zostałam źle potraktowana w autobusie. Dzisiaj muszę zaś pochwalić nasz Polski Naród, :) Wchodzę zsapana jak niedźwiedź do autobusu i w tym momencie aż trzy osoby zerwały się z miejsc zapraszając mnie abym usiadła, skorzystałam z najbliższego i bardzo mi się miło zrobiło. :)

Mi gbs pobierano z dwóch dziurek, bez sensu jest trochę z jednej bo bakteria może bytować zarówno w odbycie jak i pipce, i przenieść możemy ją sami, więc wynik z jednej może być zakłamany.

Fajny pomysł na prezent, może na walentynki sprezentuje coś mojemu najdroższemu<3 :)
    http://koszulove.com/4-dla-par
    Zastanawiam się nad tą hihi:)
    http://koszulove.com/dla-par/848-koszulki-dla-pary-i-love-you-more-.html

Miłego wieczoru :)

Lilou1984, Karka, Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Lilou1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja AOWD a maz to Divemaster i w ogólnie nurek techniczny, ale ja az takich aspiracji nie mam ;) brat męża swoja szkole nurkowania prowadzi i z tego żyje, teraz z tymi lotami do Egiptu słabo, napewno na Synaj nie puszczaja :/

ja w Polsce kurs robiłam, ale trochę za zimne wody jak dla mnie i mało przejrzyste:P więc raczej tylko Egipt podwodnie zwiedzaliśmy,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:50

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:

Fajny pomysł na prezent, może na walentynki sprezentuje coś mojemu najdroższemu<3 :)
    http://koszulove.com/4-dla-par
    Zastanawiam się nad tą hihi:)
    http://koszulove.com/dla-par/848-koszulki-dla-pary-i-love-you-more-.html

bardzo fajny pomysł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:50

Madlene.:) lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak
    Kochana zawsze jak czytam Ciebie to mam ciarki ze wzruszenia jesteś bardzo ciepłą osobą już kiedyś Ci to pisałam, anioł nie człowiek <3

Madlene.:)
    A ja o dziwo w tej ciąży już kilka razy zostałam zaskoczona przez ludzi i właśnie pozytywnie aż w szoku byłam pewnego takiego razu nie wiedziałam o co chodzi :)
    Stałam w sklepie w kolejce (ok 10 osób przede mną ) do mięsnego i rozglądam się po tych lodówkach co tam by kupić i nagle podchodzi pani z obsługi i coś gada i patrzy na mnie mówię JA???? zaskoczona o co babie chodzi a ta do mnie TAK PANI, PRZECIEŻ JEST PANI W CIĄŻY DOBRZE WIDZĘ, więc odpowiadam NO TAK, i ona TO PROSZĘ CO DLA PANI :D

Innym razem w innym markecie jedna kolejka do wszystkich kas więc grzecznie stoję i czekam.
    Odwraca się mężczyzna który stał przede mną i mówi
    PROSZĘ NIECH PANI IDZIE DO PIERWSZEJ KASY BO TAM JEST KASA Z PIERWSZEŃSTWEM
    DLA KOBIET W CIĄŻY :D i jeszcze kilka takich miłych przygód mnie spotkało

Madlene.:), Karka, nataliano, Lilou1984, M+M+?, Kate84, Czarodziejka87, Karolina@ lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przy cc wynik gbs też jest tak istotny?

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline nie ma się co dziwić, że boisz się, ale pamiętaj jakie masz ogromne tutaj wsparcie i ilość kciuków zaciśniętych to na pewno działa na plus :-* jesteśmy z Tobą!

Jusiakp no pięknie :-) gratuluję, bardzo się cieszę że wszystko jest dobrze! Teraz czekać tylko na rozwój wydarzeń! Ja mam napisane, że i z pipki i odbytu ale jeszcze nie byłam więc się okaże!

Est tak jak piszesz szyjka nadal bardzo ładna a reszta rozumiem, że bez zarzutu i wszystko jest dobrze :-)

Kleo super, że przynosisz kolejne dobre wieści, gratuluję i bardzo się cieszę!

Annak Pięknie napisałaś, jesteś wspaniałą osobą i my też trzymamy za Ciebie kciuki, wierzymy że niedługo dołączysz do grona Mamusiek :-*

Karolin@ nie udawaj, że nie widzisz pytań o sesję :-P

Dziewczyny padam na pysk, po przyjeździe do domu, musiałam ze 4h popracować przy laptopie oczywiście na leżąco ale przy wczorajszej przeprowadzce i braku snu od ponad 48h jestem wykończona, jeszcze ta podróż. Ale mam nadzieję, że dziś u siebie w końcu zasnę, M już sam się wyniósł do salonu żebym tylko spała..
    Także jeśli kogoś pominęłam to przepraszam po prostu zmęczenie materiału!

Jutro wizyta w luxmed ale już sobie za dużo po niej nie obiecuję bo od dłuższego czasu nic nie mówi o dziecku, nie pokazuje, chodzę tylko ze względu na badania :-P no jedynie może szyjkę mi sprawdzi ale wolę jak robi to mój gin zawsze na tym samym sprzęcie. Także bardziej czekam na czwartek u swojego gina! :-)

Dobranoc Marcówki :-*

kleo2426, Est, Karolina@ lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline bombowa wiadomość :) trzymam z całego serducha kciukasy:)

ebf426a748.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny ratujcie ! Mam takie bąki ze rano chyba sie obudze podtruta, o ile sie w ogole obudze hihi masakra

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Tyle ciepłych słów...
    Dziękuję Wam <3
    Nawet gdybym dziś miała zły humor, to by mi się poprawił po przeczytaniu Was. A że już na wejściu miałam dobry, to... możecie sobie wyobrazić, jak się teraz czuję :-)

Dobrej nocy!
    Już zaraz kolejny dzień, czyli kolejny krok, który zbliża Was... do Wielkiej Chwili! :-)

kleo2426, Mietka 30:), d'nusia, Lilou1984, Kate84, Est, Mania1718, skowroneczka87, M+M+?, A.Kasia, Martita88, Izoleccc, RudyTygrysek, Madzialena90, krówka_muffka, Karka, Hannia123 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Miłego dnia!

Z tego co się zorientowałam w temacie zastoju w nerce ponoć to normalne, jak dziecko tam uciska. W moim przypadku jak układ kielichowo miedniczkowy ma ok 0,3 cm mój wynik to 0,87.
    Może pobolewac. Zapytam dziś ordynatora czy coś się na to bierze by zapobiec kolce nerkowej.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Drogie Koleżanki, doradźcie :) Który krem, maść polecacie do brodawek/sutków? Słyszałam że można używać już przed porodem, jest w ogóle sens?

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie jestem w Olinkowym przedszkolu na zajęciach z dziećmi ... zajęcia otwarte. Zaczynają się za 10 minut. Potem taxi i z synem do lekarza po skierowania na badania i zobaczyć bo od kilku dni ma powiększony węzeł chłonny. Następnie teściowa. . Zrobię jej zupę na dwa dni i już przygotuję kolację. Potem znowu do domu ale już będę leżeć. Zaopatrzona w magnez i nospe i paczkę melisy powinnam przetrwać.

A.Kasia, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dzień dobry

Drogie Koleżanki, doradźcie :) Który krem, maść polecacie do brodawek/sutków? Słyszałam że można używać już przed porodem, jest w ogóle sens?

bratowa mi ten polecała:
    http://www.aptekaotc.pl/medela-purelan-100-krem-na-brodawki-piersi-7-g.html
    podobno nie trzeba go zmywać przed karmieniem

z tym smarowaniem przed porodem to bym nie szalała, bo jak się potem podrażni to może już nie zadziałać tak jak byśmy tego oczekiwały.
    więc ja zamierzam kupić jak już będzie problem :) o ile będzie...

Witam dziewczyny z rana. Poszliśmy spać dość wcześnie jak na Nas z M... bo 0 23.30 i wstałam dzisiaj jak skowronek o 7.30:)
    wczoraj spędziliśmy miły wieczór. wyszliśmy nawet do knajpki na kolacyjkę
    a jak wróciliśmy to się zorientowaliśmy że jest czwartek i termin szkoły rodzenia hah...no to mamy jedne zajęcia w plecy. kalafiory dwa :P

Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka uważaj na siebie, zrób co nasz zrobić tylko nie "w biegu", spokojnie, a będzie dobrze!

‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ