X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dzień dobry

Drogie Koleżanki, doradźcie :) Który krem, maść polecacie do brodawek/sutków? Słyszałam że można używać już przed porodem, jest w ogóle sens?

Przy poranionych brodawkach uzywalam bepanthenu. Pomogl. Chociaz podobnosmarowanie wlasnym mlekiem i wietrzenie tez duzo dalo. A czy jest sens juz teraz? Hmmm... wydaje mi sie ze to i tak nie pomoze uniknac poranienia orzy karmieniu. Bo to nie chodzi o sam sutek tylko jak dziecko go lapie. Jesli dobrze to nic sie nie stanie i bez masci.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja się powoli szykuję na wizytę u nefrologa, przy okazji skoczę do TK Maxa zobaczyć za cieplejszą czapeczką dla małego i tą torbą do wózka. Dobrze, że wszystko niemal w jednym miejscu bo nie chce mi się za bardzo chodzić. Ciężko mi z tym brzuchem i chodzę jak kaczka :P

M+M+? - mój ginek mówi, że tak. Bo jak np zrobi Ci się rozwarcie albo wody odejdą przed CC to jest ryzyko przeniknięcia bakterii do macicy i zakażenia dziecka. Ale obecnie rzadko się zdarzają jakieś powikłania, właśnie dzięki profilaktyce wykrywania tej bakterii i antybiotykom okołoporodowym :)

Renka88 - na USG nerek lekarz mówił, że w ciąży zastoje w nerkach są bardzo częste i dziwił się, że przy tych moich kłopotach nie mam w żadnej zastoju. W każdym razie ponoć to przechodzi po porodzie i nie ma się czym przejmować :)

Dziś przyjeżdża moja rodzinka na porządki i składanie mebli (mój mąż się poddał po złożeniu tej jednej szafki nad umywalkę :P ), więc będę Was tylko co jakiś czas podczytywać :) Miłego dnia i proszę o względny spokój przez te ostatnie trzy dni stycznia ;) Żeby mi się tu czasem nikt nie rozpakował!

Ooo, a tak w ogóle to u mnie 35 tydzień zaliczony :D Fajowo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 08:56

M+M+?, Mania1718, ksanka, d'nusia, Renka88, nataliano, Czarodziejka87, aleksandrazz, Karolina@, krówka_muffka, Kate84, Karka, Malina81, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarodzieka po kilku dniach stosowanie kremu jestem zachwycona! Ciàgle spoglądam w lusterko jaka jestem "ładna". Uwielbiam ten kremik, a jego cenę - przy obecnych wydatkach - wręcz kocham! Jeszcze raz dziękuję za poradę, bo ja się nie znam na tych składach itp i dotychczas wychodziłam z założenie, że jak kupię coś droższego to będzie działać... A tu taka perełka za taką przystępną cenę, super!

Mama musi być ładna dla synusia :-)

Est, a jak u Ciebie?

domiii, A.Kasia, Est, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene najwięcej opinii pozytywnych, w tym od mojej położnej, slyszalam o Purelan Medela :)
    Ewentualnie Bepanthen tez jest ok bo możesz stosować i na Maluszku i na sobie :)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M dopiero wczoraj zaczęłam stosować :-) Dam znac :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dzień dobry

Drogie Koleżanki, doradźcie :) Który krem, maść polecacie do brodawek/sutków? Słyszałam że można używać już przed porodem, jest w ogóle sens?

W SR pani doradca laktacyjny mówiła, żeby nie stosować, bo te kremy, maści, zatykają jakieś tam kanaliki i są zupełnie zbędne :-)
    Przed porodem oczywiście. Później na poranione brodawki lanolina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 09:13

Madlene.:), A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na SR położna mówiła źe każdy krem z lanoliną może być i nie trzeba go zmywać :)

Est, Dorka87, Madlene.:) lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem strasznie rozczarowana wózkiem który wczoraj do mnie dojechał!
    A jeszcze bardziej sprzedawca dino.
    Po rozpakowaniu pudła okazało się że stelaż był używany, a dodatkowo jest od innego modelu wózka

Co do używania, teoretycznie wózek miał być bezpośrednio od producenta a tu co, stelaż poddawany, koła że śladami jeżdżenia, hamulec porysowany no masakra i rozczarowanie!
    Dodatkowo nawet instrukcji składania nie ma.

Myślę żeby nie dość zwrócić wózek to w ogóle odpuścić sobie tego producenta.

Tak zaczynam myśleć czy wózka nie kupię po prostu już po wyjściu ze szpitala.

Alina mam pytanie odnośnie twojego wózka co to za model i producent? Bo bardzo ladny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 09:18

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck! ksanka dzwon tam najpierw i ich opieprz porządnie, a potem żądaj wymiany na nowy! Jeśli tak było opisane, ze ma być nowy to ma być! Ja bym nie odpuściła!

A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka a możesz reklamować?
    Skoro kupowalas nowy wózek to powinien być nowy.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka nie zastanawiaj się, zwracaj.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Magda lena lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wówczas przed porodem dostaje się antybiotyk a dziecko po porodzie powinno być poddane obserwacji czy aby nie doszło do zakażenia GBS. Jeśli nie zdążą przed porodem podać antybiotyku to wtedy badają dziecku CRP i w razie podejrzenia infekcji podaje się leki.

Przypilnujcie sobie dziewczyny (u których GBS jest dodatni) aby Wam podano przed porodem te antybiotyki bo infekcja u dziecka może się skończyć nieciekawie :/

Aha! I jak się ma tego GBSa to jeśli odejdą wody trzeba od razu jechać do szpitala, nie wolno zwlekać.
    Dzieki za odpowiedź :)

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj, czekaj Kdanka. Kupilas nowy wozek, a przyslali Ci uzywany?? Coz ci ludzie maja w glowie? Ze ktos nie zauwazy? Zostaje zwrot. I niepotrzebne nerwy.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane,<3 odwiedzam aptekę i myślałam właśnie o kupnie jakiegoś kremu na sutki.
    Ksanko, najpierw spróbuj powalczyć może z tą firmą, może zarządzaj jakiegoś dodatku w zamian za takie potraktowanie.

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to witam sie piatkowo:-) Dzis wizyta i ciekawa jestem co mi doktorka powie. Ostatnio juz szyjka byla miekka i ciut skrocona. Do tego jeszcze w nocy zlapaly mnie takie bole ze myslalam ze rodze. Do tego maz byl w pracy na nocnym dyzurze, ja sama z dzieckiem w domu. Ale na szczescie po wizycie w toalecie na "2" i jednej nospie przeszlo. Ale dzis jeszcze brzuch obolaly. Tak wiec leze do wizyty i zobaczymy co przyniesie.

Milego dnia wszystkim mamusiom.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane, musiałam się wyzalic!
    Dziś wysyłam do nich maila z dokumentacją zdjęciowa i niech sobie biorą dziada i zwracają razem z kosztem przesyki do nich!
    Nie odpuszczę ni wa ła.
    Ale niesmak pozostaje.
    Przyed chwilą również dzwoniłam do producenta i kolejna porażka, ten wózek został wycofany z produkcji, czego zapomnieli powiedzieć w komentarzu do wcześaktualizacji zamówienia typu ten wózek który pani zamówiła już nie jest produkowany, ale proponujemy ten ( też już nie produkowany) po prostu Tako polska sucks

Na każdym możliwym forum ich obiade!! Za takie podejscie

Ależ jestem wk...ona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 09:36

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za GBS płaciłam 25 zł.
    Duże rozbieżności w cenach.
    Też mam ujemny, więc jak zaczną się skurcze to mogę dłużej w domu pobyć.

Ja już po śniadanku, zaraz zabieram się za sprzątanie! :) Znowu mnie energia rozpiera! No i zaczynam ćwiczyć mięśnie kegla!

Miłego dnia Laseczki!
    Dawać znać kto dziś wizytuje.

ksanka, A.Kasia, domiii, Lilou1984, Karolina@, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny jestem strasznie rozczarowana wózkiem który wczoraj do mnie dojechał!
    A jeszcze bardziej sprzedawca dino.
    Po rozpakowaniu pudła okazało się że stelaż był używany, a dodatkowo jest od innego modelu wózka

Co do używania, teoretycznie wózek miał być bezpośrednio od producenta a tu co, stelaż poddawany, koła że śladami jeżdżenia, hamulec porysowany no masakra i rozczarowanie!
    Dodatkowo nawet instrukcji składania nie ma.

Myślę żeby nie dość zwrócić wózek to w ogóle odpuścić sobie tego producenta.

Tak zaczynam myśleć czy wózka nie kupię po prostu już po wyjściu ze szpitala.

Alina mam pytanie odnośnie twojego wózka co to za model i producent? Bo bardzo ladny
    Kupując w internecie możesz zwrócić w ciagu 14 dni bez podania przyczyny :) to jest skandal co te firmy robia. My tez mieliśmy takie przeboje ale z firma Piotruś Pan. Jeden dzien wieczorem pani powiedziała ze wózek bedzie kosztował 2900 a na drugi dzien jak maz zadzwonił zaklepać to powiedziała ze cena sie zmieniła na 3400. I nie dało nic to ze napisała nam ta cenę na mailu. I w ogole ze juz z innym stelażem. Maila dostaliśmy wieczorem a juz z rana dzwoniliśmy i cos takiego... Nie wiem, ja to odczułam jakby chcieli naciągnąć. odpuściliśmy wiec i poszukaliśmy w innym sklepie.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka :-/ Kuźwa! Co za barany.
    Nie patyczkuj się i odsyłaj go. Oczywiście!
    Myśleli, że nie zauważysz tego stelaża używanego...?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ