Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dzień dobry

Drogie Koleżanki, doradźcie :) Który krem, maść polecacie do brodawek/sutków? Słyszałam że można używać już przed porodem, jest w ogóle sens?

Przy poranionych brodawkach uzywalam bepanthenu. Pomogl. Chociaz podobnosmarowanie wlasnym mlekiem i wietrzenie tez duzo dalo. A czy jest sens juz teraz? Hmmm... wydaje mi sie ze to i tak nie pomoze uniknac poranienia orzy karmieniu. Bo to nie chodzi o sam sutek tylko jak dziecko go lapie. Jesli dobrze to nic sie nie stanie i bez masci.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja się powoli szykuję na wizytę u nefrologa, przy okazji skoczę do TK Maxa zobaczyć za cieplejszą czapeczką dla małego i tą torbą do wózka. Dobrze, że wszystko niemal w jednym miejscu bo nie chce mi się za bardzo chodzić. Ciężko mi z tym brzuchem i chodzę jak kaczka :P

M+M+? - mój ginek mówi, że tak. Bo jak np zrobi Ci się rozwarcie albo wody odejdą przed CC to jest ryzyko przeniknięcia bakterii do macicy i zakażenia dziecka. Ale obecnie rzadko się zdarzają jakieś powikłania, właśnie dzięki profilaktyce wykrywania tej bakterii i antybiotykom okołoporodowym :)

Renka88 - na USG nerek lekarz mówił, że w ciąży zastoje w nerkach są bardzo częste i dziwił się, że przy tych moich kłopotach nie mam w żadnej zastoju. W każdym razie ponoć to przechodzi po porodzie i nie ma się czym przejmować :)

Dziś przyjeżdża moja rodzinka na porządki i składanie mebli (mój mąż się poddał po złożeniu tej jednej szafki nad umywalkę :P ), więc będę Was tylko co jakiś czas podczytywać :) Miłego dnia i proszę o względny spokój przez te ostatnie trzy dni stycznia ;) Żeby mi się tu czasem nikt nie rozpakował!

Ooo, a tak w ogóle to u mnie 35 tydzień zaliczony :D Fajowo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 08:56

M+M+?, Mania1718, ksanka, nick nieaktualny, Renka88, nick nieaktualny, Czarodziejka87, aleksandrazz, Karolina@, krówka_muffka, Kate84, Karka, Malina81, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarodzieka po kilku dniach stosowanie kremu jestem zachwycona! Ciàgle spoglądam w lusterko jaka jestem "ładna". Uwielbiam ten kremik, a jego cenę - przy obecnych wydatkach - wręcz kocham! Jeszcze raz dziękuję za poradę, bo ja się nie znam na tych składach itp i dotychczas wychodziłam z założenie, że jak kupię coś droższego to będzie działać... A tu taka perełka za taką przystępną cenę, super!

Mama musi być ładna dla synusia :-)

Est, a jak u Ciebie?

domiii, nick nieaktualny, Est, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene najwięcej opinii pozytywnych, w tym od mojej położnej, slyszalam o Purelan Medela :)
    Ewentualnie Bepanthen tez jest ok bo możesz stosować i na Maluszku i na sobie :)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M dopiero wczoraj zaczęłam stosować :-) Dam znac :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dzień dobry

Drogie Koleżanki, doradźcie :) Który krem, maść polecacie do brodawek/sutków? Słyszałam że można używać już przed porodem, jest w ogóle sens?

W SR pani doradca laktacyjny mówiła, żeby nie stosować, bo te kremy, maści, zatykają jakieś tam kanaliki i są zupełnie zbędne :-)
    Przed porodem oczywiście. Później na poranione brodawki lanolina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 09:13

Madlene.:), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na SR położna mówiła źe każdy krem z lanoliną może być i nie trzeba go zmywać :)

Est, Dorka87, Madlene.:) lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem strasznie rozczarowana wózkiem który wczoraj do mnie dojechał!
    A jeszcze bardziej sprzedawca dino.
    Po rozpakowaniu pudła okazało się że stelaż był używany, a dodatkowo jest od innego modelu wózka

Co do używania, teoretycznie wózek miał być bezpośrednio od producenta a tu co, stelaż poddawany, koła że śladami jeżdżenia, hamulec porysowany no masakra i rozczarowanie!
    Dodatkowo nawet instrukcji składania nie ma.

Myślę żeby nie dość zwrócić wózek to w ogóle odpuścić sobie tego producenta.

Tak zaczynam myśleć czy wózka nie kupię po prostu już po wyjściu ze szpitala.

Alina mam pytanie odnośnie twojego wózka co to za model i producent? Bo bardzo ladny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 09:18

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck! ksanka dzwon tam najpierw i ich opieprz porządnie, a potem żądaj wymiany na nowy! Jeśli tak było opisane, ze ma być nowy to ma być! Ja bym nie odpuściła!

nick nieaktualny, Hannia123 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka a możesz reklamować?
    Skoro kupowalas nowy wózek to powinien być nowy.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka nie zastanawiaj się, zwracaj.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Magda lena lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wówczas przed porodem dostaje się antybiotyk a dziecko po porodzie powinno być poddane obserwacji czy aby nie doszło do zakażenia GBS. Jeśli nie zdążą przed porodem podać antybiotyku to wtedy badają dziecku CRP i w razie podejrzenia infekcji podaje się leki.

Przypilnujcie sobie dziewczyny (u których GBS jest dodatni) aby Wam podano przed porodem te antybiotyki bo infekcja u dziecka może się skończyć nieciekawie :/

Aha! I jak się ma tego GBSa to jeśli odejdą wody trzeba od razu jechać do szpitala, nie wolno zwlekać.
    Dzieki za odpowiedź :)

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj, czekaj Kdanka. Kupilas nowy wozek, a przyslali Ci uzywany?? Coz ci ludzie maja w glowie? Ze ktos nie zauwazy? Zostaje zwrot. I niepotrzebne nerwy.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane,<3 odwiedzam aptekę i myślałam właśnie o kupnie jakiegoś kremu na sutki.
    Ksanko, najpierw spróbuj powalczyć może z tą firmą, może zarządzaj jakiegoś dodatku w zamian za takie potraktowanie.

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to witam sie piatkowo:-) Dzis wizyta i ciekawa jestem co mi doktorka powie. Ostatnio juz szyjka byla miekka i ciut skrocona. Do tego jeszcze w nocy zlapaly mnie takie bole ze myslalam ze rodze. Do tego maz byl w pracy na nocnym dyzurze, ja sama z dzieckiem w domu. Ale na szczescie po wizycie w toalecie na "2" i jednej nospie przeszlo. Ale dzis jeszcze brzuch obolaly. Tak wiec leze do wizyty i zobaczymy co przyniesie.

Milego dnia wszystkim mamusiom.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane, musiałam się wyzalic!
    Dziś wysyłam do nich maila z dokumentacją zdjęciowa i niech sobie biorą dziada i zwracają razem z kosztem przesyki do nich!
    Nie odpuszczę ni wa ła.
    Ale niesmak pozostaje.
    Przyed chwilą również dzwoniłam do producenta i kolejna porażka, ten wózek został wycofany z produkcji, czego zapomnieli powiedzieć w komentarzu do wcześaktualizacji zamówienia typu ten wózek który pani zamówiła już nie jest produkowany, ale proponujemy ten ( też już nie produkowany) po prostu Tako polska sucks

Na każdym możliwym forum ich obiade!! Za takie podejscie

Ależ jestem wk...ona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 09:36

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za GBS płaciłam 25 zł.
    Duże rozbieżności w cenach.
    Też mam ujemny, więc jak zaczną się skurcze to mogę dłużej w domu pobyć.

Ja już po śniadanku, zaraz zabieram się za sprzątanie! :) Znowu mnie energia rozpiera! No i zaczynam ćwiczyć mięśnie kegla!

Miłego dnia Laseczki!
    Dawać znać kto dziś wizytuje.

ksanka, nick nieaktualny, domiii, Lilou1984, Karolina@, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny jestem strasznie rozczarowana wózkiem który wczoraj do mnie dojechał!
    A jeszcze bardziej sprzedawca dino.
    Po rozpakowaniu pudła okazało się że stelaż był używany, a dodatkowo jest od innego modelu wózka

Co do używania, teoretycznie wózek miał być bezpośrednio od producenta a tu co, stelaż poddawany, koła że śladami jeżdżenia, hamulec porysowany no masakra i rozczarowanie!
    Dodatkowo nawet instrukcji składania nie ma.

Myślę żeby nie dość zwrócić wózek to w ogóle odpuścić sobie tego producenta.

Tak zaczynam myśleć czy wózka nie kupię po prostu już po wyjściu ze szpitala.

Alina mam pytanie odnośnie twojego wózka co to za model i producent? Bo bardzo ladny
    Kupując w internecie możesz zwrócić w ciagu 14 dni bez podania przyczyny :) to jest skandal co te firmy robia. My tez mieliśmy takie przeboje ale z firma Piotruś Pan. Jeden dzien wieczorem pani powiedziała ze wózek bedzie kosztował 2900 a na drugi dzien jak maz zadzwonił zaklepać to powiedziała ze cena sie zmieniła na 3400. I nie dało nic to ze napisała nam ta cenę na mailu. I w ogole ze juz z innym stelażem. Maila dostaliśmy wieczorem a juz z rana dzwoniliśmy i cos takiego... Nie wiem, ja to odczułam jakby chcieli naciągnąć. odpuściliśmy wiec i poszukaliśmy w innym sklepie.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka :-/ Kuźwa! Co za barany.
    Nie patyczkuj się i odsyłaj go. Oczywiście!
    Myśleli, że nie zauważysz tego stelaża używanego...?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ