X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja też chcę cały luty jeszcze w dwupaku. A od 1 marca niech się dzieje co chce :)
    1 marca mąż ma urodziny, ale raczej mały mu prezentu nie zrobi.
    Ja tak samo, luty jeszcze przetrwać. 1 marca będę miała ciążę donoszona więc byle do marca! :-)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena - a licz co ile twardnieje Ci ten brzuch bo jak pamiętam na Ole jak byłam na ktg ostatnim dzień przed tym jak się urodziła to jak czekałam w kolejce, czułam, że co parę minut brakuje mi tchu i brzuch się spina, na ktg były regularne skurcze, pod wieczór już mocno bolało, co 5 minut praktycznie cały czas były ;) Tylko, że Ola nie chciała się wstawić bo albo ja za wąska tam albo Ola za duża była ;) No i skończyło się CC u mnie ;) A szłam z nastawieniem na SN, no ale wyszło jak wyszło ;)

A nie miałam wcześniej żadnych skurczy przepowiadających ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:01

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 znajoma jak usłyszała że główka jest w kanale rodnym to za dwa dni urodziła :D to był jej 38tc ale wiadomo każdy przechodzi to wszystko inaczej. U mnie przy skorczu tez jest oddech płytki a na koniec ból przenosi się na krzyż :/
    Położna wymacała główkę czy jak? Możesz napisać coś więcej? Plisss
    PS mi ostatni raz krew pobierała w 28tc i na tym chyba koniec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:50

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Polecałam konkretnie ten:
    http://allegro.pl/biustonosz-bawelniany-do-karmienia-z-fiszbina-80d-i5708032498.html

Nie jest to produkt wysokich lotów, ale tak jak pisała Domiii za taką cenę jest na prawdę konkurencyjny spośród innych na rynku. Na co dzień rewelacyjny. Polecam zamówić miseczkę jeden rozmiar większą, natomiast pod biustem obwód jest zawyżony.

Potwierdzam, jest super :) i Obwód faktycznie jest zawyżony. Kupowałam u tego sprzedającego też koszule i też jestem zadowolona:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść Wam! Widzę, że coraz bliżej porodów i u każdej coś się dzieje... :)

Nie odzywam się, ale codziennie podczytuję!

U mnie niewesoło, od wtorku do piątku leżałam w szpitalu, miałam duże obrzęki, zakażenie moczu. A do tego doszły takie skurcze, że myślałam, że już urodzę :( opanowali skurcze kroplówkami, ale dostałam sterydy na rozwój płucek malego... Zakażenie moczu leczyli antybiotykiem dożylnie, a teraz w domu jeszcze łykam tabletki. Niestety pojedyncze skurcze mi się zdarzają, a do tego doszedł ból tam na dole, jakby mi się kości rozchodziły... macie coś takiego?

Pozdrawiam gorąco wszystkie marcowe mamy <3 i przepraszam za brak kontaktu!

• foxica Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Mietka cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku, a Karowa ma bardzo dobre opinie i przy lekarzu prowadzącym nie powinnaś mieć problemów, by tam urodzić (słyszałam, że czasem odsyłają, ale nie tylko ten szpital w Warszawie...), a zapamiętałam Cię, bo razem jeszcze chyba z Lilou jesteśmy z tej samej części aglomeracji warszawskiej :)
    A z ktorej części dziewczyny jesteście,?? :-)
    Ja też poród na Karowej, bo mój lekarz tez stamtąd.
    Poza tym Witam Was wszystkie lutowo w dwu i trzypaku , daje Like wszystkim Mamusiom!:-)

ksanka lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie dwa tyg tyg i 6 dni temu usłyszałam ze moje dziecko jest juz w kanale . Więc to może jeszcze potrwać :-D Ale powiem wam że jak włożyłam dzisiaj taką moją "wyjściową " bluzę na wizyty , aż usiadłam z wrażenia na łóżku bo po niej widać jak mi opadł brzuch os od tamtego tygodnia .. Jutro wizyta ,, szkoda ze od początku nie mogły być co tydzień :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    http://allegro.pl/biustonosz-bawelniany-do-karmienia-z-fiszbina-80d-i5708032498.html

oooo ja też go właśnie zamówiłam i już teraz chodzę bo jest na prawdę baaardzo wygodny i moim zdaniem jak za tą cenę to jakość niczego sobie :)

bardzo dziękuję za polecenie :) :)

dqprwn15leplej5m.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka moich amatorskich fotek :-)

t2613349_img-20160201-135908.jpg

t2613350_img-20160201-135944.jpg

t2613351_img-20160201-140014.jpg

t2613352_img-20160201-140041.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:07

kamka, Madzialena90, Kate84, baassiia, ksanka, Falon, edyś, A.Kasia, Mietka 30:), Czarodziejka87, Kajola, Est, Mania1718, Magda lena, Teresa1992, Karka, Hannia123, Izoleccc, RudyTygrysek, She86, Lilou1984 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp śliczny brzusio:)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Madzialena90 znajoma jak usłyszała że główka jest w kanale rodnym to za dwa dni urodziła :D to był jej 38tc ale wiadomo każdy przechodzi to wszystko inaczej. U mnie przy skorczu tez jest oddech płytki a na koniec ból przenosi się na krzyż :/
    Położna wymacała główkę czy jak? Możesz napisać coś więcej? Plisss
    PS mi ostatni raz krew pobierała w 28tc i na tym chyba koniec ;)

tak, tutaj jest tak zwnane macanko hehe. Co nie powiem jest bynajmniej niekomfortowe. Robiła tak jak zwykle i mi mówiła że nózki są tutaj czyli u mnie pod prawym żebrem brzuszek tu itd. i Zaczęła macać głowkę i mówi:

główka jest już umiejscowiona w kanale rodnym w pozycji gotowej do wyjścia, nie ma możliwości żeby na tym etapie dziecko zmieniło pozycję.
    A skoro ma pani problemy z oddychaniem przy twardnieniu brzucha wychodzi na to że małej się już w brzuszku nie podoba i chce wychodzić, cytuję:
    "masz bardzo nietypowe skurcze hehe można pozazdrościć" a ja na to już bym wolała mieć normalne skurcze i wiedzieć co i jak niż się męczyć i sapać jak 150 kg facet po kebabie.
    kazała mi je liczyć i jak będą regularne to dzwonić na porodówkę, ale myślę że mała jeszcze poczeka troszkę chociaż kto wie bo w piątek urodziny mojego męża wiec może chce mu zrobić niespodzianke????

Od wczoraj czuję większy ucisk na szyjkę.

Jednak trochę mnie to dziwi bo brzuch mi minimalnie opadł że jest to bardzo lekko widoczne, na co położna powiedziała że nie każdej kobiecie opada brzuch.

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Nie jest to produkt wysokich lotów, ale tak jak pisała Domiii za taką cenę jest na prawdę konkurencyjny spośród innych na rynku. Na co dzień rewelacyjny. Polecam zamówić miseczkę jeden rozmiar większą, natomiast pod biustem obwód jest zawyżony.
    Kurde fajnie nawet wygląda ten stanik, jak na karmnik :) Zamawiam, cena nie wysoka więc co mi tam :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj pozytywny dzień na forum:)

Ja po badaniach,w labo było tyle ludzi,że aż ciemno w poczekalni
    Ponad godzine mi zeszło..
    Jutro odbiore wyniki i jestem ciekawa jak z moją anemią.
    Mam nadzieje że już nie mam

Weszłam do Lidla ale był ruch ;)
    Babki z brzuchami i wózkami
    Kupiłam spodenki w dwupaku do małego na 74/80 i zaryzykowałam i wzięłam stanik do karmienia ten miękki czarny 85D i jest całkiem spoko:)
    Pozostałe dwa modele nawet przy miseczce C były ogromne.

Jestem bardzo ciekawa która z nas się pierwsza rozpakuje;)
    Trzymam kciuki,żeby to było w odpowiednim dla każdej z Was czasie
    Ale nasze dzieciaczki to bardzo mądre bobaski więc na pewno tak będzie!;)

Kate84, ksanka, Falon, Mania1718 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena cieszę się, że wszystko jest dobrze :-) też jestem ciekawa ile położna ma racji w tym co powiedziała :-) czyli tak jak ja też myślałam, że u mnie przy skurczu mam problem z oddechem

Motylek cieszę się bardzo, że skurcze opanowane, oby ten mocz całkowicie wyleczyć jeszcze. A takie bóle w spojeniu ma już coraz więcej z nas pewnie taki urok końcówki ;-)

motylek1909 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy czas pokaże jest bliżej niż dalej ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:13

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 podjęłaś decyzję jak będziesz rodzić? Bo coś wspominałaś że będziesz rozmawiać z lekarzem o cc, i chciałam zapytać jak on na to zareagował? :)

Madzialena90 mam takie same skurcze jak ty, nawet nie wiedziałam że to skurcze tylko któraś z dziewczyn opisała swoje , i dopiero skojarzyłam ten brak oddechu że faktycznie to skurcz :D

28whyx8d41olhvnv.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita , Jusia cudne brzusia! ;-)

Martita88 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    A z ktorej części dziewczyny jesteście,?? :-)
    Ja też poród na Karowej, bo mój lekarz tez stamtąd.
    Poza tym Witam Was wszystkie lutowo w dwu i trzypaku , daje Like wszystkim Mamusiom!:-)

foxica ja to tak naprawdę graniczę z północną częścią Warszawy, mieszkam w Jabłonnie :):) Przeprowadziliśmy się tutaj pięć lat temu z Chomiczówki:):) i szczerze jesteśmy bardzo zadowoleni:):)

ebf426a748.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która z Was miała badany estriol wolny i wyszedł niski?? Mam pytanko, co na to lekarze bo wiem ze przepływy Ci teraz wychodzą dobre, maluszek zdrowy i jesteś w domku?? Ja tez mam niski :(

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica a który lekarz Cię prowadzi?

ebf426a748.png
‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ