Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwaa wrote:Ja też chcę cały luty jeszcze w dwupaku. A od 1 marca niech się dzieje co chce
1 marca mąż ma urodziny, ale raczej mały mu prezentu nie zrobi.Natalia27.03.2016
-
Madzialena - a licz co ile twardnieje Ci ten brzuch bo jak pamiętam na Ole jak byłam na ktg ostatnim dzień przed tym jak się urodziła to jak czekałam w kolejce, czułam, że co parę minut brakuje mi tchu i brzuch się spina, na ktg były regularne skurcze, pod wieczór już mocno bolało, co 5 minut praktycznie cały czas były
Tylko, że Ola nie chciała się wstawić bo albo ja za wąska tam albo Ola za duża była
No i skończyło się CC u mnie
A szłam z nastawieniem na SN, no ale wyszło jak wyszło
A nie miałam wcześniej żadnych skurczy przepowiadającychWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:01
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Madzialena90 znajoma jak usłyszała że główka jest w kanale rodnym to za dwa dni urodziła
to był jej 38tc ale wiadomo każdy przechodzi to wszystko inaczej. U mnie przy skorczu tez jest oddech płytki a na koniec ból przenosi się na krzyż
Położna wymacała główkę czy jak? Możesz napisać coś więcej? Plisss
PS mi ostatni raz krew pobierała w 28tc i na tym chyba koniecWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:50
[/link]
-
Karolina@ wrote:Polecałam konkretnie ten:
http://allegro.pl/biustonosz-bawelniany-do-karmienia-z-fiszbina-80d-i5708032498.html
Nie jest to produkt wysokich lotów, ale tak jak pisała Domiii za taką cenę jest na prawdę konkurencyjny spośród innych na rynku. Na co dzień rewelacyjny. Polecam zamówić miseczkę jeden rozmiar większą, natomiast pod biustem obwód jest zawyżony.
Potwierdzam, jest superi Obwód faktycznie jest zawyżony. Kupowałam u tego sprzedającego też koszule i też jestem zadowolona:)
-
nick nieaktualnyCZeść Wam! Widzę, że coraz bliżej porodów i u każdej coś się dzieje...
Nie odzywam się, ale codziennie podczytuję!
U mnie niewesoło, od wtorku do piątku leżałam w szpitalu, miałam duże obrzęki, zakażenie moczu. A do tego doszły takie skurcze, że myślałam, że już urodzęopanowali skurcze kroplówkami, ale dostałam sterydy na rozwój płucek malego... Zakażenie moczu leczyli antybiotykiem dożylnie, a teraz w domu jeszcze łykam tabletki. Niestety pojedyncze skurcze mi się zdarzają, a do tego doszedł ból tam na dole, jakby mi się kości rozchodziły... macie coś takiego?
Pozdrawiam gorąco wszystkie marcowe mamyi przepraszam za brak kontaktu!
-
Hannia123 wrote:Mietka cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku, a Karowa ma bardzo dobre opinie i przy lekarzu prowadzącym nie powinnaś mieć problemów, by tam urodzić (słyszałam, że czasem odsyłają, ale nie tylko ten szpital w Warszawie...), a zapamiętałam Cię, bo razem jeszcze chyba z Lilou jesteśmy z tej samej części aglomeracji warszawskiej
Ja też poród na Karowej, bo mój lekarz tez stamtąd.
Poza tym Witam Was wszystkie lutowo w dwu i trzypaku , daje Like wszystkim Mamusiom!ksanka lubi tę wiadomość
-
Ja dokładnie dwa tyg tyg i 6 dni temu usłyszałam ze moje dziecko jest juz w kanale . Więc to może jeszcze potrwać
Ale powiem wam że jak włożyłam dzisiaj taką moją "wyjściową " bluzę na wizyty , aż usiadłam z wrażenia na łóżku bo po niej widać jak mi opadł brzuch os od tamtego tygodnia .. Jutro wizyta ,, szkoda ze od początku nie mogły być co tydzień
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
http://allegro.pl/biustonosz-bawelniany-do-karmienia-z-fiszbina-80d-i5708032498.html
oooo ja też go właśnie zamówiłam i już teraz chodzę bo jest na prawdę baaardzo wygodny i moim zdaniem jak za tą cenę to jakość niczego sobie
bardzo dziękuję za polecenie -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:07
kamka, Madzialena90, Kate84, baassiia, ksanka, Falon, edyś, A.Kasia, Mietka 30:), Czarodziejka87, Kajola, Est, Mania1718, Magda lena, Teresa1992, Karka, Hannia123, Izoleccc, RudyTygrysek, She86, Lilou1984 lubią tę wiadomość
jusiakp
-
Mania1718 wrote:Madzialena90 znajoma jak usłyszała że główka jest w kanale rodnym to za dwa dni urodziła
to był jej 38tc ale wiadomo każdy przechodzi to wszystko inaczej. U mnie przy skorczu tez jest oddech płytki a na koniec ból przenosi się na krzyż
Położna wymacała główkę czy jak? Możesz napisać coś więcej? Plisss
PS mi ostatni raz krew pobierała w 28tc i na tym chyba koniec
tak, tutaj jest tak zwnane macanko hehe. Co nie powiem jest bynajmniej niekomfortowe. Robiła tak jak zwykle i mi mówiła że nózki są tutaj czyli u mnie pod prawym żebrem brzuszek tu itd. i Zaczęła macać głowkę i mówi:
główka jest już umiejscowiona w kanale rodnym w pozycji gotowej do wyjścia, nie ma możliwości żeby na tym etapie dziecko zmieniło pozycję.
A skoro ma pani problemy z oddychaniem przy twardnieniu brzucha wychodzi na to że małej się już w brzuszku nie podoba i chce wychodzić, cytuję:
"masz bardzo nietypowe skurcze hehe można pozazdrościć" a ja na to już bym wolała mieć normalne skurcze i wiedzieć co i jak niż się męczyć i sapać jak 150 kg facet po kebabie.
kazała mi je liczyć i jak będą regularne to dzwonić na porodówkę, ale myślę że mała jeszcze poczeka troszkę chociaż kto wie bo w piątek urodziny mojego męża wiec może chce mu zrobić niespodzianke????
Od wczoraj czuję większy ucisk na szyjkę.
Jednak trochę mnie to dziwi bo brzuch mi minimalnie opadł że jest to bardzo lekko widoczne, na co położna powiedziała że nie każdej kobiecie opada brzuch.Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Nie jest to produkt wysokich lotów, ale tak jak pisała Domiii za taką cenę jest na prawdę konkurencyjny spośród innych na rynku. Na co dzień rewelacyjny. Polecam zamówić miseczkę jeden rozmiar większą, natomiast pod biustem obwód jest zawyżony.Zamawiam, cena nie wysoka więc co mi tam
-
Ale dzisiaj pozytywny dzień na forum:)
Ja po badaniach,w labo było tyle ludzi,że aż ciemno w poczekalni
Ponad godzine mi zeszło..
Jutro odbiore wyniki i jestem ciekawa jak z moją anemią.
Mam nadzieje że już nie mam
Weszłam do Lidla ale był ruch
Babki z brzuchami i wózkami
Kupiłam spodenki w dwupaku do małego na 74/80 i zaryzykowałam i wzięłam stanik do karmienia ten miękki czarny 85D i jest całkiem spoko:)
Pozostałe dwa modele nawet przy miseczce C były ogromne.
Jestem bardzo ciekawa która z nas się pierwsza rozpakuje;)
Trzymam kciuki,żeby to było w odpowiednim dla każdej z Was czasie
Ale nasze dzieciaczki to bardzo mądre bobaski więc na pewno tak będzie!
Kate84, ksanka, Falon, Mania1718 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Madzialena cieszę się, że wszystko jest dobrze
też jestem ciekawa ile położna ma racji w tym co powiedziała
czyli tak jak ja też myślałam, że u mnie przy skurczu mam problem z oddechem
Motylek cieszę się bardzo, że skurcze opanowane, oby ten mocz całkowicie wyleczyć jeszcze. A takie bóle w spojeniu ma już coraz więcej z nas pewnie taki urok końcówkimotylek1909 lubi tę wiadomość
-
Teresa1992 podjęłaś decyzję jak będziesz rodzić? Bo coś wspominałaś że będziesz rozmawiać z lekarzem o cc, i chciałam zapytać jak on na to zareagował?
Madzialena90 mam takie same skurcze jak ty, nawet nie wiedziałam że to skurcze tylko któraś z dziewczyn opisała swoje , i dopiero skojarzyłam ten brak oddechu że faktycznie to skurcz
-
foxica wrote:A z ktorej części dziewczyny jesteście,??
Ja też poród na Karowej, bo mój lekarz tez stamtąd.
Poza tym Witam Was wszystkie lutowo w dwu i trzypaku , daje Like wszystkim Mamusiom!
foxica ja to tak naprawdę graniczę z północną częścią Warszawy, mieszkam w JabłonniePrzeprowadziliśmy się tutaj pięć lat temu z Chomiczówki:)
i szczerze jesteśmy bardzo zadowoleni:)