Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej lula co tam u was
Torba świetna, bardzo mi się podoba.
A jak w praniu będzie służyła to się zobaczy.
Ja uwielbiam kolor kobaltowy
Rozumiem że o te ci chodzi?
http://www.empik.com/skip-hop-torba-forma-czarna-skip-hop,p1100703723,dziecko-p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:49
Lula_w lubi tę wiadomość
-
hej hej i ja się witam w 34 tygodniu!
a to my z wczoraj
wiem, że już było wałkowane wiele razy, ale nie wyszukuje mi postówchciałam zamawiać pościel do łóżeczka i prześcieradła do wózka - podawałyście linki do sprzedawców allegro i miałabym prośbę podajcie linki jeszcze raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:52
Mania1718, Karolina@, A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87, ksanka, domiii, Teresa1992, Kajola, Kate84, Madlene.:), baassiia, Magda lena, Lucky, Madzialena90, Mietka 30:), Falon, foxica, Est, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Jestem po pierwszej turze, zakropliła mi oczy i czekam. Wadę mam -5, a jak się zapytałam czy mogę rodzić naturalnie powiedziała jak chcesz. Wiec sama nie wiem...
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
aleksandrazz wrote:Jestem po pierwszej turze, zakropliła mi oczy i czekam. Wadę mam -5, a jak się zapytałam czy mogę rodzić naturalnie powiedziała jak chcesz. Wiec sama nie wiem...
Olka ja mam wadę -2. Ostatnio jak zapytałam o ten temat mojej gin to mi powiedziała, że niedawno zmieniły się przepisy zaostrzające wykonywania CC (chcą niby ograniczyć ilość cc) i nawet wada -10 nie jest wskazaniem do cc... ;/ -
Dostałam jakieś psikadło do gardła po każdym posiłku, Argentin, że nawet 6-7 razy mogę psikać, Wapno z Wit. C - 3 razy na dzień i w razie gorączki wysokiej Apap.
Powiedział, że po prostu infekcja wirusowa i tyle się dowiedziałam. Średnio mi ten lekarz podpasował - myślałam, że wydębię skierowanie na TSH bo lekarz mi mówił żebym sobie zbadała jeśli będę w ciąży, a on po co mi skoro badałam w grudniu przed świętami i było dobre to po co badać.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mietka 30:) wrote:Haniu bardzo mi miło, że o mnie myślałaś
To byłby pierwszy raz jak zostałabym wywołana:D:D
U nas wszystko ok:)
Do porodu planuję jechać na Karową bo mam tam lekarza prowadzącego:) Ale nie zapieram sięmoże być też inny szpital, najważniejsze żeby szczęśliwie urodzić
W zeszłym tygodniu mąż zawiózł mnie na IP bo miałam bardzo twardy brzuch, ból krzyża i w dole brzucha, ale na szczęście wszystko gitara:) szyjka mi się trochę skróciła, ale nadal jest ok bo 28 mm:) skurcze pisały się najwyżej na 50 więc też ok, zrobili KTG, dali nospę i odesłali do domu:)Mietka 30:), foxica lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ola Ja też mam -5 i dodatkowo cylindry -1.5 . Rozmawiałam z położną I tłumaczyła mi że głównie chodzi o badanie ciśnienia oka a nie wartość wady. Zapytała czy przez okres ciąży pogorszył mi się wzrok odpowiedziałam że nie i temat się zakończył. Z ciśnieniem u mnie wszystko ok wiec juz nie drążę tematu.
[/link]
-
aleksandrazz wrote:Jestem po pierwszej turze, zakropliła mi oczy i czekam. Wadę mam -5, a jak się zapytałam czy mogę rodzić naturalnie powiedziała jak chcesz. Wiec sama nie wiem...
Raczej. Moja koleżanka jest na specjalizacji z okulistyki i tak samo mowi ze tylko poważne wady stanowią p/wsk do porodu siłami natury. A takie wady -5 to na wyrost z lekkaale jak chcesz
ja mam tez taka i nie mam zamiaru rodzic przez cc, o ile nie bedzie innych wskazań!
-
Kochana przerabiałam temat bo też jestem okularnica - astygmatyzm. -3,5
Moja okulista powiedziała mi, że jak nie ma problemów z siatkówką i ciśnieniem oka to nie ma przeciwwskazań do porodu SN.
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Ola - co do wskazań CC odnośnie wad wzroku - pytałam się lekarza w zeszłym roku o to to powiedział mi tak jak Karolina pisze, że nawet jak ma się -10 to naciskają na sn, a wskazaniami okulistycznymi do CC są bardziej jakieś zniekształcenia/choroby rogówki czy coś, a sama krótkowzroczność/dalekowzroczność czy astygmatyzm nie ma nic do tego.
Ja mam cylindry -3 i -3,75 , w sferze mam -2 i -2,5 i lekarz mówił mi, że to nie jest żadne wskazanie do CC.
Ale jako, że ja miałam już CC i nawet, że było parę lat temu to mogę nie wyrazić zgody na poród sn i muszą mi zrobić CC - rozmawiałam z lekarzem ze szpitala w któym Ola się rodziła i u którego prowadziłam ciążę. Ale np. to, że ja byłam wtedy pierworódka i powiedzmy no chudzinka, a dziecko duże - to na nim to nie robiło wrażenia, w sensie, że jakby za sn był bardziej.
Ciekawe jak wszystko w praktyce traktują - jeśli będzie dobrze wszystko (mam nadzieję) to nie mam najmniejszego zamiaru rodzić sn - CC zniosłam wręcz rewelacyjnie w porównaniu ze sporą częścią opisów spotykanych w internecie, że jak to strasznie bolało i ile to kobiety był na przeciwbólowych.Teresa1992 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:Dostałam jakieś psikadło do gardła po każdym posiłku, Argentin, że nawet 6-7 razy mogę psikać, Wapno z Wit. C - 3 razy na dzień i w razie gorączki wysokiej Apap.
Powiedział, że po prostu infekcja wirusowa i tyle się dowiedziałam. Średnio mi ten lekarz podpasował - myślałam, że wydębię skierowanie na TSH bo lekarz mi mówił żebym sobie zbadała jeśli będę w ciąży, a on po co mi skoro badałam w grudniu przed świętami i było dobre to po co badać.
Te objawy które masz ewidentnie wskazują na grypsko. A grype trzeba wyleżeć! Dbaj o siebie!Organizm jest osłabiony i ogłupiony przez ciaze i bedzie łapać, wiec ostrożnie z dużymi skupiskami
mam nadzieje ze leżysz i nie chodzisz do pracy
-
Wanna wrote:A ja ryczałam na pierwszym odcinku, kiedy ta kobieta, która rodziła sn nie chciała brać dzieciaczka na pierś. Tylko prosiła, żeby go zabrać i umyć. Poryczałam się bo tak mi było żal tego dzieciaczka.
To prawdaale reakcja chlopaka w drugim odcinku jak kobitka urodziła byla tak rozczulajaca i bezcenna.... plakalam bardziej niż on
-
Wczoraj zjadłam aż jedną małą kromkę z serkiem białym do smarowania, wypiłam 3 kubki rosołu i ze 4 litry płynów pod postacią herbat i nektaru pomarańczowego.
A dziś progres jestZjadłam rano 2 plasterki wędliny i tera 2 kromki z tym serkiem do samrowania
Apetyt ciut mi wraca
Lecę na łóżko12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Wanna wrote:A ja ryczałam na pierwszym odcinku, kiedy ta kobieta, która rodziła sn nie chciała brać dzieciaczka na pierś. Tylko prosiła, żeby go zabrać i umyć. Poryczałam się bo tak mi było żal tego dzieciaczka.
Z rozmów z wieloma mamami, wiem, że takie sytuację zdarzają się bardzo często. Wszystko zależy od kobiety napewno, ale najczęsciej jest się tak zmeczonym i bez sił, że tak reakcja jest normalna. I twierdzą, że o euforii, zapomnieniu o bólu i wielkim szczęsciu jak to piszą w wszystkich artykułach, można powiedziec dopiero po jakimś czasie a nie chwilę po narodzinach. Ale napewno każda inaczej nto przechodzi
-
Karolina@ baaardzo Ci dziękuję za polecenie biustonosza na start! Właśnie mi przyszly 2 i jak za taka cenę sa super!
mam nadzieję, że po porodzie beda pasowaly rozmiarem, bo wzielam jedna miseczkę wieksza niż mam.
I absolutnie nie czuje się w nich jak babcia czego sie obawiałam.Karolina@ lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:Karolina@ baaardzo Ci dziękuję za polecenie biustonosza na start! Właśnie mi przyszly 2 i jak za taka cenę sa super!
mam nadzieję, że po porodzie beda pasowaly rozmiarem, bo wzielam jedna miseczkę wieksza niż mam.
I absolutnie nie czuje się w nich jak babcia czego sie obawiałam.
Cieszę się, że jesteś zadowolona. Ja też miałam takie obawy jak Ty, tzn. że będzie to taki babciny biustonosz, ale jest całkiem konkretny. Najbardziej podoba mi się materiał z jakiego jest wykonany - taki mięciutki -
A ja się jeszcze zastanawiam, czy tym kobieta płacą za ten udział. Bo ja bym w życiu nie chciała, żeby mnie półnagą i w agonii ktoś filmował czy oglądał potem w TV:P Niby coś tam zamazują, ale nie raz widać goły tyłek czy cyca
Nawet za spora kasę bym się nie zgodziłaWstyd by mi było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 12:31
She86 lubi tę wiadomość