WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lula co tam u was ;)
    Torba świetna, bardzo mi się podoba.
    A jak w praniu będzie służyła to się zobaczy.
    Ja uwielbiam kolor kobaltowy ;)

Rozumiem że o te ci chodzi?

http://www.empik.com/skip-hop-torba-forma-czarna-skip-hop,p1100703723,dziecko-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:49

Lula_w lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej i ja się witam w 34 tygodniu!

a to my z wczoraj :)

2f5d9c29a76d3f69m.jpg

wiem, że już było wałkowane wiele razy, ale nie wyszukuje mi postów :( chciałam zamawiać pościel do łóżeczka i prześcieradła do wózka - podawałyście linki do sprzedawców allegro i miałabym prośbę podajcie linki jeszcze raz :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:52

Mania1718, Karolina@, A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87, ksanka, domiii, Teresa1992, Kajola, Kate84, Madlene.:), baassiia, Magda lena, Lucky, Madzialena90, Mietka 30:), Falon, foxica, Est, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszej turze, zakropliła mi oczy i czekam. Wadę mam -5, a jak się zapytałam czy mogę rodzić naturalnie powiedziała jak chcesz. Wiec sama nie wiem...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jestem po pierwszej turze, zakropliła mi oczy i czekam. Wadę mam -5, a jak się zapytałam czy mogę rodzić naturalnie powiedziała jak chcesz. Wiec sama nie wiem...

Olka ja mam wadę -2. Ostatnio jak zapytałam o ten temat mojej gin to mi powiedziała, że niedawno zmieniły się przepisy zaostrzające wykonywania CC (chcą niby ograniczyć ilość cc) i nawet wada -10 nie jest wskazaniem do cc... ;/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Jacqueline Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam jakieś psikadło do gardła po każdym posiłku, Argentin, że nawet 6-7 razy mogę psikać, Wapno z Wit. C - 3 razy na dzień i w razie gorączki wysokiej Apap.

Powiedział, że po prostu infekcja wirusowa i tyle się dowiedziałam. Średnio mi ten lekarz podpasował - myślałam, że wydębię skierowanie na TSH bo lekarz mi mówił żebym sobie zbadała jeśli będę w ciąży, a on po co mi skoro badałam w grudniu przed świętami i było dobre to po co badać.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • pap86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka 30:) wrote:
    Haniu bardzo mi miło, że o mnie myślałaś:) To byłby pierwszy raz jak zostałabym wywołana:D:D

U nas wszystko ok:)

Do porodu planuję jechać na Karową bo mam tam lekarza prowadzącego:) Ale nie zapieram się:) może być też inny szpital, najważniejsze żeby szczęśliwie urodzić:):)
    W zeszłym tygodniu mąż zawiózł mnie na IP bo miałam bardzo twardy brzuch, ból krzyża i w dole brzucha, ale na szczęście wszystko gitara:) szyjka mi się trochę skróciła, ale nadal jest ok bo 28 mm:) skurcze pisały się najwyżej na 50 więc też ok, zrobili KTG, dali nospę i odesłali do domu:):)
    Mietka ja tez zamierzam rodzic na Karowej bo mam lekarke! :)

Mietka 30:), foxica lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Ja też mam -5 i dodatkowo cylindry -1.5 . Rozmawiałam z położną I tłumaczyła mi że głównie chodzi o badanie ciśnienia oka a nie wartość wady. Zapytała czy przez okres ciąży pogorszył mi się wzrok odpowiedziałam że nie i temat się zakończył. Z ciśnieniem u mnie wszystko ok wiec juz nie drążę tematu.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Raczej. Moja koleżanka jest na specjalizacji z okulistyki i tak samo mowi ze tylko poważne wady stanowią p/wsk do porodu siłami natury. A takie wady -5 to na wyrost z lekka :) ale jak chcesz :) ja mam tez taka i nie mam zamiaru rodzic przez cc, o ile nie bedzie innych wskazań!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Kochana przerabiałam temat bo też jestem okularnica - astygmatyzm. -3,5
    Moja okulista powiedziała mi, że jak nie ma problemów z siatkówką i ciśnieniem oka to nie ma przeciwwskazań do porodu SN.

Mania1718 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziłam ze niech mi wypisze, a czy wykorzystam to się zastanowię

Renka88 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - co do wskazań CC odnośnie wad wzroku - pytałam się lekarza w zeszłym roku o to to powiedział mi tak jak Karolina pisze, że nawet jak ma się -10 to naciskają na sn, a wskazaniami okulistycznymi do CC są bardziej jakieś zniekształcenia/choroby rogówki czy coś, a sama krótkowzroczność/dalekowzroczność czy astygmatyzm nie ma nic do tego.

Ja mam cylindry -3 i -3,75 , w sferze mam -2 i -2,5 i lekarz mówił mi, że to nie jest żadne wskazanie do CC.

Ale jako, że ja miałam już CC i nawet, że było parę lat temu to mogę nie wyrazić zgody na poród sn i muszą mi zrobić CC - rozmawiałam z lekarzem ze szpitala w któym Ola się rodziła i u którego prowadziłam ciążę. Ale np. to, że ja byłam wtedy pierworódka i powiedzmy no chudzinka, a dziecko duże - to na nim to nie robiło wrażenia, w sensie, że jakby za sn był bardziej.

Ciekawe jak wszystko w praktyce traktują - jeśli będzie dobrze wszystko (mam nadzieję) to nie mam najmniejszego zamiaru rodzić sn - CC zniosłam wręcz rewelacyjnie w porównaniu ze sporą częścią opisów spotykanych w internecie, że jak to strasznie bolało i ile to kobiety był na przeciwbólowych.

Teresa1992 lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Dostałam jakieś psikadło do gardła po każdym posiłku, Argentin, że nawet 6-7 razy mogę psikać, Wapno z Wit. C - 3 razy na dzień i w razie gorączki wysokiej Apap.

Powiedział, że po prostu infekcja wirusowa i tyle się dowiedziałam. Średnio mi ten lekarz podpasował - myślałam, że wydębię skierowanie na TSH bo lekarz mi mówił żebym sobie zbadała jeśli będę w ciąży, a on po co mi skoro badałam w grudniu przed świętami i było dobre to po co badać.

Te objawy które masz ewidentnie wskazują na grypsko. A grype trzeba wyleżeć! Dbaj o siebie! :) Organizm jest osłabiony i ogłupiony przez ciaze i bedzie łapać, wiec ostrożnie z dużymi skupiskami :) mam nadzieje ze leżysz i nie chodzisz do pracy :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz i tak weryfikują te skierowania na cc od okulistów. We Wrocławskich szpitalach wzywają okulistę na ponowna konsultacje. I dobrze.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem wada wzroku nie jest wskazaniem do CC. Moja mama ma wadę na jednym oku -6, a na drugim -8. Dodatkowo astygmatyzm i miały dwa porody siłami natury ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    A ja ryczałam na pierwszym odcinku, kiedy ta kobieta, która rodziła sn nie chciała brać dzieciaczka na pierś. Tylko prosiła, żeby go zabrać i umyć. Poryczałam się bo tak mi było żal tego dzieciaczka.

To prawda :( ale reakcja chlopaka w drugim odcinku jak kobitka urodziła byla tak rozczulajaca i bezcenna.... plakalam bardziej niż on :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zjadłam aż jedną małą kromkę z serkiem białym do smarowania, wypiłam 3 kubki rosołu i ze 4 litry płynów pod postacią herbat i nektaru pomarańczowego.

A dziś progres jest :P Zjadłam rano 2 plasterki wędliny i tera 2 kromki z tym serkiem do samrowania :P Apetyt ciut mi wraca ;)

Lecę na łóżko ;)

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    A ja ryczałam na pierwszym odcinku, kiedy ta kobieta, która rodziła sn nie chciała brać dzieciaczka na pierś. Tylko prosiła, żeby go zabrać i umyć. Poryczałam się bo tak mi było żal tego dzieciaczka.

Z rozmów z wieloma mamami, wiem, że takie sytuację zdarzają się bardzo często. Wszystko zależy od kobiety napewno, ale najczęsciej jest się tak zmeczonym i bez sił, że tak reakcja jest normalna. I twierdzą, że o euforii, zapomnieniu o bólu i wielkim szczęsciu jak to piszą w wszystkich artykułach, można powiedziec dopiero po jakimś czasie a nie chwilę po narodzinach. Ale napewno każda inaczej nto przechodzi :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ baaardzo Ci dziękuję za polecenie biustonosza na start! Właśnie mi przyszly 2 i jak za taka cenę sa super! :) mam nadzieję, że po porodzie beda pasowaly rozmiarem, bo wzielam jedna miseczkę wieksza niż mam.
    I absolutnie nie czuje się w nich jak babcia czego sie obawiałam. :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Karolina@ baaardzo Ci dziękuję za polecenie biustonosza na start! Właśnie mi przyszly 2 i jak za taka cenę sa super! :) mam nadzieję, że po porodzie beda pasowaly rozmiarem, bo wzielam jedna miseczkę wieksza niż mam.
    I absolutnie nie czuje się w nich jak babcia czego sie obawiałam. :)

Cieszę się, że jesteś zadowolona. Ja też miałam takie obawy jak Ty, tzn. że będzie to taki babciny biustonosz, ale jest całkiem konkretny. Najbardziej podoba mi się materiał z jakiego jest wykonany - taki mięciutki :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się jeszcze zastanawiam, czy tym kobieta płacą za ten udział. Bo ja bym w życiu nie chciała, żeby mnie półnagą i w agonii ktoś filmował czy oglądał potem w TV:P Niby coś tam zamazują, ale nie raz widać goły tyłek czy cyca :P

Nawet za spora kasę bym się nie zgodziła :P Wstyd by mi było :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 12:31

She86 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ