Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
LUTY.LUTY.LUTY
Teoretycznie ostatni pełny miesiąc jaki możemy spędzić w dwupaku
A w czwartek, tłusty czwartek, już mi ślinka cieknieksanka, Lucky, Mania1718, Kate84, nataliano, A.Kasia, olatychy, domiii, Izoleccc, RudyTygrysek, Karolina@, Czarodziejka87, Lilou1984, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Jupppi,
Luty!
I wszystkie jesteśmy tak jak się umawiałyśmy!
Jaki super poniedziałek!
I oby tak dalej.
Powodzenia na wizytach,
Zdrowia i radości dla tych chorszych.
Wytrwałości dla nas wszystkich.
A mnie dziś mąż obudził słowami a wiesz jaki dzień dziś jest - 29;)
Lucky, Mania1718, Kate84, Madlene.:), A.Kasia, olatychy, Izoleccc, Czarodziejka87, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Ehhhh jak zawsze się wzruszam czytając Twoje posty.
..... ale Ci zazdroszczę tej Madery
Kochana, a ja Tobie urody!
Jak wczoraj zobaczyłam Twoje foto, to sobie pomyślałam: "wooow, w kolejnym wcieleniu poproszę tę twarz"I te oczyyyy!!
:-*
Przy okazji mam jeszcze jeden komunikat związany ze zdjęciem:
Ksanka,
Już Ci miałam dawno napisać, po tym jak opublikowałaś tu swoje foto: jeśli Ty nadal chcesz, żebyśmy wierzyły w ten wiek, który to niby masz i nam tutaj podajesz, to sorry, ale po tym zdjęciu to ja już na pewno nie wierzę. Serio! Minus pięć lat co-naj-mniej!
W ogóle to jest jakieś statystycznie niemożliwe, że na tym wątku nie dość, że najfajniejsze babki, to jeszcze najładniejsze. Same laski!ksanka, Kate84, A.Kasia, Izoleccc, Magda lena, Mietka 30:), RudyTygrysek, Lilou1984, Madzialena90, Est lubią tę wiadomość
-
hej hej
i ja sie cieszę podwójnie albo potrójnie
zaczynamy 33 tydzień!
no i jestem po wizycie, synek podrósł i waży już prawie 1900g czyli w dwa tygodnie przybrał pół kg! a tak się martwiłam. Nadal jest drobniutki i ogólnie centylowo w granicach 30-40 centyla, ale wyraźnie rośnie i to najważniejsze.
Wody płodowe ok, blizna super trzyma, łożysko bez zmian i to jedyny kłopot. Chyba jednak czeka mnie dłuższe leżenie. Decyzja na kolejnej wizycie za tydzień, bo wtedy bez usg, ale u swojej dr. Ułożenie podłużne głowkowe, co czuję szczególnie przy czkawkach, po prostu mały wali główką w to łożysko przykrywające szyjkę i natychmiast muszę się układać z pupą do góry
Jak się cieszę że urósł
co do smoczków to i ja potwierdzam, ze kompletnie nie miało to wpływu na karmienie piersią, nawet podawanie doraźne butelki z odciąganym mlekiem nie było w stanie zniechęcic mojego ssaka do ssania piersi. W sumie nie znam nikogo, kto miałby problem przez smoczek. Zwykle problem z ssaniem zaczyna się na samym poczatku, od braku pokarmu, złego przystawiania itd i wtedy dziewczyny walczą. A położne niepotrzebnie straszą. Dużo dzieci ma tak silny odruch ssania, że nie potrafią zasnąć bez ssania. A ja nie chcę być smoczkiem swojego dziecka
pozdrawiam i trzymam kciuki za te w szpitalach i te z nas, które czekają na wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 09:04
d'nusia, Teresa1992, Mania1718, ksanka, Vincent, baassiia, Kate84, Madlene.:), A.Kasia, Falon, Izoleccc, Hannia123, She86, RudyTygrysek, Karolina@, Czarodziejka87, Lilou1984, Madzialena90, Est, Karka lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim dotrwania do lutego. Oby tak dalej
! U nas jeszcze 24 dni do rozpakowania, a dziś wybiło Nam 90%
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c49a251aa97d.jpg
Pozdrawiamy wszystkie Ciocie i ich MaluszkiKajola, Teresa1992, Mania1718, ksanka, Vincent, edyś, baassiia, muminka83, Kate84, Madlene.:), A.Kasia, Lucky, Martita88, d'nusia, alinalii, Falon, domiii, Magda lena, Izoleccc, Mietka 30:), Hannia123, She86, RudyTygrysek, Karolina@, Czarodziejka87, Lilou1984, Madzialena90, Est, Karka lubią tę wiadomość
-
Annak, jak zawsze z dobrym słowem! I bardzo się cieszę że z nami obchodzisz 1 lutego!
Mam nadzieję że i ty niedługo dopiszesz się do listy mam i pozwolisz nam cieszyć się że sobą!
Kurcze to świetne, z poniedziałku rano nie dość że banan na twarzy to jeszcze tu zawsze można liczyć na komplementy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 09:23
-
Dziewczyny mam pytanie do was, ostatnio zauważyłam u siebie taki obiaw jak mała wierzyli się mocno to mnie czasem szczycie w środku tak jakby w szyjce, czy macie może podobnie?
Jacqueline - daj znać co u ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 09:25
-
Dziewczyny,
Jacqueline pojechała do lekarza, dlatego nie daje znać chwilowo.
Wczoraj cały dzień zbijała gorączkę, raz z lepszym, raz z gorszym skutkiem.
Dziś rano niestety miała 38,8i pojechała do lekarza.
Czekamy na wieści. -
ksanka wrote:Dziewczyny mam pytanie do was, ostatnio zauważyłam u siebie taki obiaw jak mała wierzyli się mocno to mnie czasem szczycie w środku tak jakby w szyjce, czy macie może podobnie?
Mam tak samo , nawet myślałam ,że to rozwarcie może się robi i tak się czuje hehe, ale nie i gin w piątek powiedział ,że tak może być wyniki czystości pochwy są dobre , rozwarcie się nie robi, żadnego stanu zapalnego też nie ma, po prostu moja szyjka czy tak pochwa bo sama nie wiem gdzie to szczypie tak reaguje
Lucky cieszę się,że mały tak szybko rośnie , trzeba leżeć trudno na pewno wszystko będzie dobrze i mały sobie na spokojnie jeszcze podrośnie a Ty dasz radęcieszę się w kwestii tego smoczka i dokarmiania , ja planuje też odciągać przy wyjściu z domu mleko i ,żeby M podawał i niekoniecznie bym chciała ,żeby mi mała wciąż wisiała na cyckach
Mam taką małą informację na podbudowanie myślę,że mnie nie opieprzycie -koleżanka urodziła w czwartek nagle przez CC w 33 tc , od wtorku kiepsko się czuła, środę jej lekarz kazał jechać na IP i się okazało ,że tętno słabe , szybko decyzje cc i mały ma 1930kg przy porodzie i 10 pktżadnych sterydów nie miał podanych bo ciąża bez problemów , oddycha samodzielnie i ogólnie wszystko jest dobrze ,za parę dni idą do domku . Także zobaczcie jakie my jesteśmy już bezpieczne
Lucky, A.Kasia, d'nusia, ksanka, Renka88, Magda lena, Falon, Izoleccc, Martita88, Mietka 30:), muminka83, RudyTygrysek, Mania1718, Czarodziejka87, Lilou1984, Madzialena90, Est lubią tę wiadomość
-
Hej kochane witm was w LUTYM i w dwupakach:D Mi sie katar wczoraj przyplatal;( i wieksze odbijanie z spac nie moglam ale wyczytalam ze na odbijaanie dobre jest ruminek wypilam i ok
34tc dzis zaczynam:D:D
A.Kasia, Kate84, d'nusia, ksanka, Lucky, Mania1718, Karolina@, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Rano o 6-tej było 38,8 niby, dzwonie zapisać sie do lekarza, spadło dobie samo na 38,2, pół godziny temu było 38,6 prawie , wzięłam 1 Apap, a po 5 minutach znów spadło o 0,2.
Także może robi się lepiejDo lekarza mam na 11-tą.
Wczoraj lekko drapało mnie gardło przy wysokiej gorączce, a dziś czuje jakby coś mi tam zalegało i boli przy przełykaniuTakże pewnie angina czy jakieś podobne cholerstwo
Ale tak ogólnie dziś lepiej się czuje12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Hej właśnie kurier przywiózł mi torebkę
Trzymam kciuki by poniedziałek dalej tak trwał.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9dabf7eb0c2.jpg
Kate czyli lekarz potwierdził ze to fizjologiczny objaw.
W końcu to juz niedaleko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 09:54
A.Kasia, Magda lena, Lucky, edyś, muminka83, She86, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Je Je Je JEeeeeeeee
dzień dobry !! ! LUTY
no to się doczekałyśmy
ja czuję że to już niedługo
wczoraj wypilam cocoaloce i przeżyłam noc !!
dzisiaj wizyta u anastezjologa , niestety dopiero na 18 jadę
i przy okazji policzymy ile czasu się jedzie do mojej kliniki
gdyż torszkę daleko się znajduje ;Pksanka, A.Kasia, Magda lena, Falon, Lucky, Kate84, Lilou1984, Madzialena90, Est lubią tę wiadomość
-
kateee wrote:Kochane pamietam, ze któraś z Was chwaliła sie juz jakiś czas temu kupnem łóżeczka dostawnego Chicco Next2me, my właśnie takie dziś zamówiliśmy tylko mam problem z doborem prześcieradełka bo materac jakiś niestandardowy. Moze juz jakieś sprawdzone? Przepraszam, ze tak ogólnie ale nie pamietam która z Was ma to cudo
Nie wiem czy ja tutaj u Was o nim pisałam... Bo zwykle tylko podczytujęAle mam to łóżeczko Chicco Next to Me
Prześcieradełko kupiłam na allegro, bo w zasadzie tylko w necie znajdziesz niestandardowe wymiary
Lucky lubi tę wiadomość
-
Hej! Ale tu dziś wyjątkowo sympatyczna atmosfera z wiadomych względów
My dziś z mężem spać nie mogliśmy, wierciliśmy się jak stare dziadki,aż w końcu mąż o 3-ej w nocy puścił film zagadki wszechświata i to nas dopiero uspało.
Wiele nie spałam bo rano poleciałam do Lidla napalona na te staniki, ale nie dość, że została garstka to niestety najmniejszy rozmiar 85C jak dla mnie pod biustem i tak był za duży,ale zawód
Kupiłam tylko bodziaki i legginsy.
Właśnie zabieram się za to słynne ciasto z malinami, mam nadzieję, że czegoś nie spieprzę
Mania umarłam!(ze śmiechu)jak przeczytałam Twój post hihi
Przyjemnego dnia dziewczynki!Lucky, Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję tym rozpoczynającym nowy tydzień
i trzymam kciuki za wizyty
Jacqueline - cieszę się, że już czujesz się lepiejDaj znać co lekarz zalecił.
margaret26 - cudnie wyglądasz
Lucky - cieszę się razem z TobąNiech rośnie zdrowo!
Mnie dopadło katarzysko, więc kuruję się dziś pod kocykiem z ciepłą herbatką i dobrą książką (Tess Gerritsen - Żniwo). Później może poprasuję ostatnie ciuszki małego i tak sobie myślę, że czas przygotować rzeczy na wyjście ze szpitala. Wolę nie zostawiać tego na ostatnią chwilę bo o ile ja mogę wrócić nawet w piżamie to Tymek musi mieć stosowne odzienieLucky, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Mój mąż przywiózł wszystko co chciałam
Czyli mato - kolderke, prześcieradła, rajstopy, i podkładkę nieprzemakalna pod materac. Sam z siebie jeszcze kupił skarpetki
Magda lena, ksanka, A.Kasia, Falon, Lucky, Karolina@, Mania1718, Kate84, Lilou1984, Madzialena90, Izoleccc lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka