X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:)

Ale cudne zdjęcia powklejałyście:) Wszystkie pięknie wyglądacie, aż chce się popatrzeć:):) mamuśki first class :):):):)!!!!!!!

A my witamy się w rozpoczętym 34 tygodniu :):) JUPII!!!!!

Ściskam Was wszystkie bardzo mocno i życzę miłego dzionka:):)

Ps. Jacqueline trzymam mocno kciuki!!!! Daj znać po lekarzu!!!!

ksanka, Madlene.:), muminka83, Hannia123, Renka88, A.Kasia, domiii, RudyTygrysek, Falon, Lucky, d'nusia, Karolina@, Mania1718, Kate84, Czarodziejka87, Lilou1984, Kajola, Madzialena90, Est, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luty <3 cieszę się również.całą noc nie mogłam spać tak mnie w klatce uciska, co powoduje wymioty i dusznosci. I mam bóle jak na okres. Nie wiem co robić, leżeć nie moge, bo to potęguje dolegliwości. :(

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w dwupaku w LUTYM <3 Jak to cudownie brzmi :)

Magdalena, Domii, She86 i Margaret26, A.Kasia śliczne z Was Mamusie :)

Jacqueline dobrze, że idziesz do lekarza, bo nie wiem czy tu jednak nie potrzeba antybiotyku.
    ksanka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do was, ostatnio zauważyłam u siebie taki obiaw jak mała wierzyli się mocno to mnie czasem szczycie w środku tak jakby w szyjce, czy macie może podobnie?

Ksanka przy wierceniu Małego nie, ale przy skurczach (tych co aż serce przyspiesza i wszystko się spina maksymalnie) miewałam takie konkretne pieczenie w szyjce. Wtedy w szpitalu w styczniu, gdy wylądowałam pod tokolizą, od razu mi się to skojarzyło z tym co czułam przy porodzie, przy rozwieraniu szyjki i okazało się, że słusznie, bo przez noc z zamkniętej szyjki dorobiłam się rozwarcia na dwa palce.

Ale z drugiej strony, Ty jesteś kilka tygodni do przodu i na tym etapie, szyjka będzie się zgładzała i rozwierała, a i z rozwarciem można pochodzić trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:40

Magda lena, She86, A.Kasia, ksanka, Falon, Lucky, Mania1718, Kate84, Czarodziejka87, Kajola, Madzialena90, Est lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka30 fajnie, że się odezwałaś :) Ostatnio nawet przymierzałam się, by Cię wywołać :) Co u Ciebie słychać? Masz już wybrany szpital?

Lucky, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:08

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Luty <3 cieszę się również.całą noc nie mogłam spać tak mnie w klatce uciska, co powoduje wymioty i dusznosci. I mam bóle jak na okres. Nie wiem co robić, leżeć nie moge, bo to potęguje dolegliwości. :(

Przykro mi, że tak się męczysz :/ Te bóle jak na okres myślę, że są normalne bo już za momencik zaczynasz 37 tydzień. Duszności i ucisk na żołądek może powodować uciskająca tam w górze macica. Może spróbuj przespać się trochę w pozycji półleżącej? Wtedy ucisk na płuca i żołądek powinien być mniejszy i będziesz mogła choć trochę odpocząć? A w razie gdyby dolegliwości się nasilały to najlepiej by było zadzwonić do swojego lekarza aby poradził co robić :*

Paulina2344, Lucky lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ale mnie urządziłyście!
    włączyłam sobie z rana pierwszy odcinek Porodów!
    no ryczałam jak bóbr! ;(

Mietka 30:), Lucky, Falon, Kate84, Madzialena90, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:

U mnie to samo się od niedawna robi:/ Najlepiej mi jak stoję albo chodzę:/ Oprócz duszności mam takie głupie uczucie jak by mi krew do nóg nie dochodziła :/

Przy leżeniu na boku mi troszkę pomaga, gdy tą rękę na której nie leżę, daję tak jakby do tyłu, za plecy. Tak aby płuc dodatkowo nie zgniatać.

Wczoraj poszłam spać po 23 a pobudka o 3 rano :( i przewalanie d 7 :( potem jeszcze z 1.5 drzemałam :/ Ostatnio jak pośpię 7 h to wielki sukces

Lucky lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko odbierz wiadomość na priv.
    Dzieki

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki, była mowa tu o lodówkach to teraz pora na zmywarki pod zabudowe :)

Renka planuje zakup, tyle, że nie wie jaką poza tym że ma być A+++ :)

Proszę o porady :) Dziękuję.

Ja mam w domu dwie zmywarki w zabudowie, obie Boscha :) Od momentu zakupu do teraz nie było z nimi żadnych problemów. Nie pamiętam jaki model jest na dole ale na górze mam SMV 53L00 EU. Porządnie myje, dobrze suszy, programy łatwe w obsłudze. Pracuje cicho i jedynym jej minusem jest schowany panel ale są też tego plusy bo przynajmniej dzieci nic nie wcisną. Nasza jest A+, ale Bosch ma też kilka modeli lepszej klasy energetycznej, więc możesz się rozejrzeć :)

Aha, i używam najtańszych biedronkowych tabletek do zmywarki, soli i nabłyszczacza a naczynia umyte są pięknie. Jedynie płyn do czyszczenia kupuję droższy i przy regularnym czyszczeniu filtra i comiesięcznym cyklu czyszczącym z tym płynem zmywarka jest jak nowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:10

Renka88, Kate84 lubią tę wiadomość

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Mietka30 fajnie, że się odezwałaś :) Ostatnio nawet przymierzałam się, by Cię wywołać :) Co u Ciebie słychać? Masz już wybrany szpital?

Haniu bardzo mi miło, że o mnie myślałaś:) To byłby pierwszy raz jak zostałabym wywołana:D:D

U nas wszystko ok:)

Do porodu planuję jechać na Karową bo mam tam lekarza prowadzącego:) Ale nie zapieram się:) może być też inny szpital, najważniejsze żeby szczęśliwie urodzić:):)
    W zeszłym tygodniu mąż zawiózł mnie na IP bo miałam bardzo twardy brzuch, ból krzyża i w dole brzucha, ale na szczęście wszystko gitara:) szyjka mi się trochę skróciła, ale nadal jest ok bo 28 mm:) skurcze pisały się najwyżej na 50 więc też ok, zrobili KTG, dali nospę i odesłali do domu:):)

d'nusia, Kate84, foxica lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądnęłam kilka odcinków Porodów. Masakra. Nie mogłam się powstrzymać, taki płacz... Dałam sobie spokój, bo złapałam się na tym, że próbuję przeć razem z tymi rodzącymi...

Falon, Mania1718, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wzruszam jak już kobietki dostaną dzidziusia na brzuszek. Piękna chwila.
    Coś czuję, że się przy swoim porodzie też rozkleję... :)

Falon, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w lutym :)
    Dzisiaj na TLC o 21.30 będzie "Poród inny niż wszystkie", natomiast wczoraj o 17 puszczali bryt. "Porodówkę".

Mania1718, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku, a Karowa ma bardzo dobre opinie i przy lekarzu prowadzącym nie powinnaś mieć problemów, by tam urodzić (słyszałam, że czasem odsyłają, ale nie tylko ten szpital w Warszawie...), a zapamiętałam Cię, bo razem jeszcze chyba z Lilou jesteśmy z tej samej części aglomeracji warszawskiej :)

Mietka 30:), Lilou1984, foxica lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja się wzruszam jak już kobietki dostaną dzidziusia na brzuszek. Piękna chwila.
    Coś czuję, że się przy swoim porodzie też rozkleję... :)

Ja jestem tego w 100% pewna :) Dwa razy się rozkleiłam, to i za trzecim na pewno wymięknę i łzy popłyną :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ryczałam na pierwszym odcinku, kiedy ta kobieta, która rodziła sn nie chciała brać dzieciaczka na pierś. Tylko prosiła, żeby go zabrać i umyć. Poryczałam się bo tak mi było żal tego dzieciaczka.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka i jak torba? Będę brała ten sam model tylko w kolorze czarnym :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki w lutym! Ale dzisiaj cudowna atmosfera tutaj panuje. Gratuluję sobie i Wam dotrwania do tej naszej magicznej, umownej granicy. Sama wyznaczyłam sobie 11.02 jako termin do którego muszę wytrwać, bo moja chrześnica na urodziny i muszę ten dzień spędzić z nią <3 Potem zaczynam aktywność fizyczną za zgodą mojej gin, bo już chcę mieć mojego okruszka w ramionach :)

Piękne macie brzuszki, na prawdę. W ogóle stwierdzam, że Marcówki to prześliczne kobiety! Sama czekam na fotki z sesji zdjęciowej i może się podzielę moim brzucholkiem :)

Co do oglądania porodów to przerobiłam to na początku ciąży i pamiętam, że wypłakałam się za wszystkie czasy. Chciałam na nowo je "przestudiować", ale mam w planach przeczytanie jeszcze kilku książek przed porodem.

Falon, Mania1718, A.Kasia, Kate84, Magda lena, Madzialena90, foxica, Izoleccc lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    A ja ryczałam na pierwszym odcinku, kiedy ta kobieta, która rodziła sn nie chciała brać dzieciaczka na pierś. Tylko prosiła, żeby go zabrać i umyć. Poryczałam się bo tak mi było żal tego dzieciaczka.

Mnie też:-) ale dziwne bo ta kobieta wypełniała plan porodu i tam wyraźnie zaznaczyła,że nie chce dzidziusia od razu na brzuszek dopiero jak go umyją. A i tak to olali. Ale ja się dziwię bo to jest przecież taka magiczna chwila! :-) mmm... :-)

201604051765.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ