Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro ciążę donoszoną i na jutrzejszy wieczór zaplanowane małe co nie co :) Jak to brzmi :D Wprawdzie u nas średnio co tydzień/dwa tygodnie zawsze coś było, ale tak grzecznie i spokojnie. Mam ochotę zaszaleć :D A na walentynki to już konkretnie, z przytupem! :P

Magda lena, ryjkek, domiii, Mania1718, Madlene.:), Czarodziejka87, Falon, muminka83, Madzialena90, Hannia123, Est, nick nieaktualny, Lilou1984, Kate84, Mietka 30:), RudyTygrysek, She86, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) chyba zaraz wyskoczę po pączka bo mi smaka narobiłyście :)

apropo rychłego rozpakowywania...to może ustalimy jakiś nowy zakaz? :)
    Noooo chociaż do 10.02 :P

Lilou1984 jasne, a my dla siebie to chyba musimy ustalić 10.03 :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi musisz go podkręcić trochę, to na pewno nie odmówi, zapomni o główce hehe. A może mu powiedz że to nawet zdrowe dla Was teraz ;)
    U nas mało seksu w ciąży, ale to prze zemnie, jakoś mi libido spadło, choć ostatnio nadrabiamy ;)

Mania1718, Madzialena90, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka u mnie jakoś teraz dużo słabiej rosną na nogach co mnie bardzo cieszy.:)
    Za to na początku ciąży miały szalone tempo na szczeście się uspokoiły;)

Krówka muffka u mnie też jakby bardziej gęsta wydzielina no i dużo

Madzialena a zrób tak jak Domiii pisze zacznij działać;) Jakiś masażyk na początek,pieszczoty..no musi zmięknąć;D

Mój to z kolei się nie boi,że coś małemu się stanie bo skoro gin mówi,że wszystko jest ok i możemy to on mu wierzy;D
    No i najchętniej to co drugi dzień by mnie atakował hehe
    Ale tak dwa razy w tygodniu dajemy radę:)

Renka88, Madzialena90, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    no dobra, plan minimum na dziś wykonany :D

1. badania zrobione (tutaj muszę wspomnieć o moim porannym zdziwieniu i irytacji zarazem, ponieważ przez mój opuszczony brzuch nie widziałam strumienia moczu nawet! więc na czuja celowałam w pojemnik hahaha)
    2. latte w Costa wypite
    3. jeden pączek symbolicznie zjedzony
    4. porządny seks uskuteczniony (dodam iż na prośbę mojego P!) :D

plan idealny zawiera jeszcze:
    1. doczekanie do wieczora na wyniki badań (co by 120 pln nie poszło w błoto)
    2. obejrzenie ostatnich 5 odcinków "Porodów"
    3. zjedzenie jeszcze co najmniej 2 pączków :D - swoją drogą to ciekawa rzecz z tymi pączkami, bo ja nie cierpię nadzienia i zawsze je wyciskam hahaha to jaki sens jedzenia właśnie pączków? :D
    Pisałam Ci już że Cię uwielbiam :-)

Martita88, domiii lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha a mój chce się zabezpieczać :D :D mówię mu "po co? przecież drugiego nie zrobisz?!" a on się naczytał że nasienie zmiękcza szyjkę i on nie chce jeszcze nic zmiękczać :P wariat :)

domiii, Mania1718, Kajola, Karolina@, krówka_muffka, Madlene.:), Hannia123, nick nieaktualny, Magda lena, Mietka 30:), Kate84, Falon, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karka lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Hehe super plan domiii

pytanie dnia :

jak sklonic m. Do seksu? Skoro on boi sie ze uszkodzi coreczke? Brak slow normalnie. Macie jakies pomysly?

pytam powaznie ;D
    Stan przed mężem z wibratorem w dłoni i oznajmij że ma 5 s na decyzję albo on albo wibrator przez kolejny rok :-P

Mania1718, Karolina@, Martita88, Madzialena90, Madlene.:), edyś, Hannia123, Magda lena, Mietka 30:), Kate84, RudyTygrysek, Falon, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• annak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Madzialena a zrób tak jak Domiii pisze zacznij działać;) Jakiś masażyk na początek,pieszczoty..no musi zmięknąć;D

Czarodziejka,
    Ale tu chodzi chyba o coś zupełnie odwrotnego! :-D :-P

* * *
    Trzymajcie dziś za mnie kciuki, Kobitki, bo wieczorem mam ostatnie już najważniejsze badania diagnozujące moje problemy z utrzymaniem ciąży. Oby było dobrze!

domiii, muminka83, Mania1718, Kajola, Karolina@, Martita88, krówka_muffka, Madzialena90, ksanka, Czarodziejka87, Est, Madlene.:), edyś, Hannia123, nick nieaktualny, Magda lena, Kate84, Mietka 30:), Falon, nick nieaktualny, Karka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Pisałam Ci już że Cię uwielbiam :-)

<3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Stan przed mężem z wibratorem w dłoni i oznajmij że ma 5 s na decyzję albo on albo wibrator przez kolejny rok :-P
    A czy ja pisałam ze Cię uwielbiam i Twoje poczucie humoru :D :D :D

muminka83, Madzialena90, Lilou1984, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojego by to nie podzialalo ;p dla niego seks moglby nie istniec i by sie ucieszyl ze juz go nie mecze ;D

muminka83, Falon lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie każda z Was jest taka mi bliską że aż traktuje jak członków rodziny hihi

Mania1718, Renka88, Kate84, Mietka 30:), Falon, nick nieaktualny, ksanka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczynki jedna rzecz ja jestem w 33tc, do tej pory polozna zawsze sprawdza takim czyms akcje serca:) standardowo wywiad o zylaki samopoczucie ruchy, waga cisnienie, u ginki usg nie zawsze, badanie szyjki zawsze wywiad tj u poloznej, czesto krew mocz do badania jakas recepta:) ale czy ja powinnam miec jeszcze jakies badania np te ktg o ktorym duzo piszecie? Albo czy powinna ze mna juz rozmawiac o porodzie? Ja sama mam zaczac? Ona wogole nie porusza tego tematu chodzby bylo jeszcze pol roku czasu.. A to plus minus 7 tygodni, a tfu tfu wczesniaki tez bywaja.. Jakos sie czuje nie dopieszczona po tych wizytach na nfz.. Nie powiedziala mi gin nigdy na wizycie na nfz o wadze dziecka, wage znam tylko z prenatalnuch i z prywatnych wizyt

To tak standardowo? Czy moze mam sama zaczac wypytywac? Mowcie dziewczyny bo ja w pierwszec ciazy zielona jestem..

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Na mojego by to nie podzialalo ;p dla niego seks moglby nie istniec i by sie ucieszyl ze juz go nie mecze ;D
    Nie miało być lubię. Przepraszam.
    Mój to się nie może doczekać i tylko ociera się. Uwielbiam te jego podchody. Hihi

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saya16 wrote:
    Powiedzcie mi dziewczynki jedna rzecz ja jestem w 33tc, do tej pory polozna zawsze sprawdza takim czyms akcje serca:) standardowo wywiad o zylaki samopoczucie ruchy, waga cisnienie, u ginki usg nie zawsze, badanie szyjki zawsze wywiad tj u poloznej, czesto krew mocz do badania jakas recepta:) ale czy ja powinnam miec jeszcze jakies badania np te ktg o ktorym duzo piszecie? Albo czy powinna ze mna juz rozmawiac o porodzie? Ja sama mam zaczac? Ona wogole nie porusza tego tematu chodzby bylo jeszcze pol roku czasu.. A to plus minus 7 tygodni, a tfu tfu wczesniaki tez bywaja.. Jakos sie czuje nie dopieszczona po tych wizytach na nfz.. Nie powiedziala mi gin nigdy na wizycie na nfz o wadze dziecka, wage znam tylko z prenatalnuch i z prywatnych wizyt

To tak standardowo? Czy moze mam sama zaczac wypytywac? Mowcie dziewczyny bo ja w pierwszec ciazy zielona jestem..
    Musisz pytać. Powinna udzielić info

nick nieaktualny, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem uzależniona od tego forum. Wasze porody przeżywam bardziej jak porody w mojej rodzinie :D

Martita88 - z tym zabezpieczaniem to Ci powiem uśmiałam się do łez. Już sobie wyobrażam Was z takim brzucholkiem i gumką :D

Martita88, muminka83, nick nieaktualny, Hannia123, Magda lena, Kate84, Falon, nick nieaktualny, Mietka 30:), ksanka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie gniewam ;p my mamy duzy dystans do spraw lozkowych.
    Ja mam jakies takie niskie teraz libido ale po donoszonej nie dam mu spokoju ;p trzeba core wyploszyc ;D

Kate84, Falon, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Czarodziejka,
    Ale tu chodzi chyba o coś zupełnie odwrotnego! :-D :-P

* * *
    Trzymajcie dziś za mnie kciuki, Kobitki, bo wieczorem mam ostatnie już najważniejsze badania diagnozujące moje problemy z utrzymaniem ciąży. Oby było dobrze!

Kciukasy mocno zaciśnięte!! &&&&& :*

dqprwn15leplej5m.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przyłączam sie do nie paczkowych Mamusiek, przy diecie wątrobowej tez niestety mogę zapomnieć :( a tak czekałam na ten dzień zeby pochłonąć chociaż ze 3 pączusie :(

Jak juz na tapecie temat łóżkowy to moze sie Was coś podpytam:p mój oczywiście tez sie boi ze małej coś uszkodzi, juz sobie zaplanował jak to będzie jak juz będzie można i będzie nasz 'pierwszy raz' :p no ale mam cicha nadzieje, ze namowie go teraz co by troszkę wygonić Mała :) moze byc cieżko bo juz kilka miesięcy nic. Moje pytanie czy u Was final jest do środka czy nie wolno? I czy Wy tez korzystacie na całego czy raczej trzeba sie powstrzymywać przed 'odrobina' przyjemności? Aż sie czuje zawstydzona na sama myśl o takich rozrywkach po tylu miesiącach :D

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja to jestem uzależniona od tego forum. Wasze porody przeżywam bardziej jak porody w mojej rodzinie :D

Martita88 - z tym zabezpieczaniem to Ci powiem uśmiałam się do łez. Już sobie wyobrażam Was z takim brzucholkiem i gumką :D

hahah dokładnie :D ale zawsze go tak przerobie, że nie zdąży pomyśleć o gumce :D

ja to nie wiem co te facety mają w głowach :D

muminka83, Madzialena90, Karolina@, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1779 1780 1781 1782 1783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ