X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro ciążę donoszoną i na jutrzejszy wieczór zaplanowane małe co nie co :) Jak to brzmi :D Wprawdzie u nas średnio co tydzień/dwa tygodnie zawsze coś było, ale tak grzecznie i spokojnie. Mam ochotę zaszaleć :D A na walentynki to już konkretnie, z przytupem! :P

Magda lena, ryjkek, domiii, Mania1718, Madlene.:), Czarodziejka87, Falon, muminka83, Madzialena90, Hannia123, Est, Izoleccc, Lilou1984, Kate84, Mietka 30:), RudyTygrysek, She86, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) chyba zaraz wyskoczę po pączka bo mi smaka narobiłyście :)

apropo rychłego rozpakowywania...to może ustalimy jakiś nowy zakaz? :)
    Noooo chociaż do 10.02 :P

Lilou1984 jasne, a my dla siebie to chyba musimy ustalić 10.03 :P

Izoleccc lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi musisz go podkręcić trochę, to na pewno nie odmówi, zapomni o główce hehe. A może mu powiedz że to nawet zdrowe dla Was teraz ;)
    U nas mało seksu w ciąży, ale to prze zemnie, jakoś mi libido spadło, choć ostatnio nadrabiamy ;)

Mania1718, Madzialena90, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka u mnie jakoś teraz dużo słabiej rosną na nogach co mnie bardzo cieszy.:)
    Za to na początku ciąży miały szalone tempo na szczeście się uspokoiły;)

Krówka muffka u mnie też jakby bardziej gęsta wydzielina no i dużo

Madzialena a zrób tak jak Domiii pisze zacznij działać;) Jakiś masażyk na początek,pieszczoty..no musi zmięknąć;D

Mój to z kolei się nie boi,że coś małemu się stanie bo skoro gin mówi,że wszystko jest ok i możemy to on mu wierzy;D
    No i najchętniej to co drugi dzień by mnie atakował hehe
    Ale tak dwa razy w tygodniu dajemy radę:)

Renka88, Madzialena90, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    no dobra, plan minimum na dziś wykonany :D

1. badania zrobione (tutaj muszę wspomnieć o moim porannym zdziwieniu i irytacji zarazem, ponieważ przez mój opuszczony brzuch nie widziałam strumienia moczu nawet! więc na czuja celowałam w pojemnik hahaha)
    2. latte w Costa wypite
    3. jeden pączek symbolicznie zjedzony
    4. porządny seks uskuteczniony (dodam iż na prośbę mojego P!) :D

plan idealny zawiera jeszcze:
    1. doczekanie do wieczora na wyniki badań (co by 120 pln nie poszło w błoto)
    2. obejrzenie ostatnich 5 odcinków "Porodów"
    3. zjedzenie jeszcze co najmniej 2 pączków :D - swoją drogą to ciekawa rzecz z tymi pączkami, bo ja nie cierpię nadzienia i zawsze je wyciskam hahaha to jaki sens jedzenia właśnie pączków? :D
    Pisałam Ci już że Cię uwielbiam :-)

Martita88, domiii lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha a mój chce się zabezpieczać :D :D mówię mu "po co? przecież drugiego nie zrobisz?!" a on się naczytał że nasienie zmiękcza szyjkę i on nie chce jeszcze nic zmiękczać :P wariat :)

domiii, Mania1718, Kajola, Karolina@, krówka_muffka, Madlene.:), Hannia123, Izoleccc, Magda lena, Mietka 30:), Kate84, Falon, kleo2426, A.Kasia, Karka lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Hehe super plan domiii

pytanie dnia :

jak sklonic m. Do seksu? Skoro on boi sie ze uszkodzi coreczke? Brak slow normalnie. Macie jakies pomysly?

pytam powaznie ;D
    Stan przed mężem z wibratorem w dłoni i oznajmij że ma 5 s na decyzję albo on albo wibrator przez kolejny rok :-P

Mania1718, Karolina@, Martita88, Madzialena90, Madlene.:), edyś, Hannia123, Magda lena, Mietka 30:), Kate84, RudyTygrysek, Falon, A.Kasia, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• annak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Madzialena a zrób tak jak Domiii pisze zacznij działać;) Jakiś masażyk na początek,pieszczoty..no musi zmięknąć;D

Czarodziejka,
    Ale tu chodzi chyba o coś zupełnie odwrotnego! :-D :-P

* * *
    Trzymajcie dziś za mnie kciuki, Kobitki, bo wieczorem mam ostatnie już najważniejsze badania diagnozujące moje problemy z utrzymaniem ciąży. Oby było dobrze!

domiii, muminka83, Mania1718, Kajola, Karolina@, Martita88, krówka_muffka, Madzialena90, ksanka, Czarodziejka87, Est, Madlene.:), edyś, Hannia123, Izoleccc, Magda lena, Kate84, Mietka 30:), Falon, A.Kasia, Karka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Pisałam Ci już że Cię uwielbiam :-)

<3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Stan przed mężem z wibratorem w dłoni i oznajmij że ma 5 s na decyzję albo on albo wibrator przez kolejny rok :-P
    A czy ja pisałam ze Cię uwielbiam i Twoje poczucie humoru :D :D :D

muminka83, Madzialena90, Lilou1984, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojego by to nie podzialalo ;p dla niego seks moglby nie istniec i by sie ucieszyl ze juz go nie mecze ;D

muminka83, Falon lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie każda z Was jest taka mi bliską że aż traktuje jak członków rodziny hihi

Mania1718, Renka88, Kate84, Mietka 30:), Falon, A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczynki jedna rzecz ja jestem w 33tc, do tej pory polozna zawsze sprawdza takim czyms akcje serca:) standardowo wywiad o zylaki samopoczucie ruchy, waga cisnienie, u ginki usg nie zawsze, badanie szyjki zawsze wywiad tj u poloznej, czesto krew mocz do badania jakas recepta:) ale czy ja powinnam miec jeszcze jakies badania np te ktg o ktorym duzo piszecie? Albo czy powinna ze mna juz rozmawiac o porodzie? Ja sama mam zaczac? Ona wogole nie porusza tego tematu chodzby bylo jeszcze pol roku czasu.. A to plus minus 7 tygodni, a tfu tfu wczesniaki tez bywaja.. Jakos sie czuje nie dopieszczona po tych wizytach na nfz.. Nie powiedziala mi gin nigdy na wizycie na nfz o wadze dziecka, wage znam tylko z prenatalnuch i z prywatnych wizyt

To tak standardowo? Czy moze mam sama zaczac wypytywac? Mowcie dziewczyny bo ja w pierwszec ciazy zielona jestem..

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Na mojego by to nie podzialalo ;p dla niego seks moglby nie istniec i by sie ucieszyl ze juz go nie mecze ;D
    Nie miało być lubię. Przepraszam.
    Mój to się nie może doczekać i tylko ociera się. Uwielbiam te jego podchody. Hihi

kleo2426 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saya16 wrote:
    Powiedzcie mi dziewczynki jedna rzecz ja jestem w 33tc, do tej pory polozna zawsze sprawdza takim czyms akcje serca:) standardowo wywiad o zylaki samopoczucie ruchy, waga cisnienie, u ginki usg nie zawsze, badanie szyjki zawsze wywiad tj u poloznej, czesto krew mocz do badania jakas recepta:) ale czy ja powinnam miec jeszcze jakies badania np te ktg o ktorym duzo piszecie? Albo czy powinna ze mna juz rozmawiac o porodzie? Ja sama mam zaczac? Ona wogole nie porusza tego tematu chodzby bylo jeszcze pol roku czasu.. A to plus minus 7 tygodni, a tfu tfu wczesniaki tez bywaja.. Jakos sie czuje nie dopieszczona po tych wizytach na nfz.. Nie powiedziala mi gin nigdy na wizycie na nfz o wadze dziecka, wage znam tylko z prenatalnuch i z prywatnych wizyt

To tak standardowo? Czy moze mam sama zaczac wypytywac? Mowcie dziewczyny bo ja w pierwszec ciazy zielona jestem..
    Musisz pytać. Powinna udzielić info

saya16, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem uzależniona od tego forum. Wasze porody przeżywam bardziej jak porody w mojej rodzinie :D

Martita88 - z tym zabezpieczaniem to Ci powiem uśmiałam się do łez. Już sobie wyobrażam Was z takim brzucholkiem i gumką :D

Martita88, muminka83, Izoleccc, Hannia123, Magda lena, Kate84, Falon, A.Kasia, Mietka 30:), ksanka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie gniewam ;p my mamy duzy dystans do spraw lozkowych.
    Ja mam jakies takie niskie teraz libido ale po donoszonej nie dam mu spokoju ;p trzeba core wyploszyc ;D

Kate84, Falon, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Czarodziejka,
    Ale tu chodzi chyba o coś zupełnie odwrotnego! :-D :-P

* * *
    Trzymajcie dziś za mnie kciuki, Kobitki, bo wieczorem mam ostatnie już najważniejsze badania diagnozujące moje problemy z utrzymaniem ciąży. Oby było dobrze!

Kciukasy mocno zaciśnięte!! &&&&& :*

dqprwn15leplej5m.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przyłączam sie do nie paczkowych Mamusiek, przy diecie wątrobowej tez niestety mogę zapomnieć :( a tak czekałam na ten dzień zeby pochłonąć chociaż ze 3 pączusie :(

Jak juz na tapecie temat łóżkowy to moze sie Was coś podpytam:p mój oczywiście tez sie boi ze małej coś uszkodzi, juz sobie zaplanował jak to będzie jak juz będzie można i będzie nasz 'pierwszy raz' :p no ale mam cicha nadzieje, ze namowie go teraz co by troszkę wygonić Mała :) moze byc cieżko bo juz kilka miesięcy nic. Moje pytanie czy u Was final jest do środka czy nie wolno? I czy Wy tez korzystacie na całego czy raczej trzeba sie powstrzymywać przed 'odrobina' przyjemności? Aż sie czuje zawstydzona na sama myśl o takich rozrywkach po tylu miesiącach :D

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja to jestem uzależniona od tego forum. Wasze porody przeżywam bardziej jak porody w mojej rodzinie :D

Martita88 - z tym zabezpieczaniem to Ci powiem uśmiałam się do łez. Już sobie wyobrażam Was z takim brzucholkiem i gumką :D

hahah dokładnie :D ale zawsze go tak przerobie, że nie zdąży pomyśleć o gumce :D

ja to nie wiem co te facety mają w głowach :D

muminka83, Madzialena90, Karolina@, kleo2426, A.Kasia lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1779 1780 1781 1782 1783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ