Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucky wrote:witam się i ja
szalone te ciążowe snymnie też w nocy męczą ale rano raczej nie pamietam
nadal śpię jak suseł, zasypiam max o 21.30 więc gdy mały zaczyna swoje czkawkowe sesje o 4-tej, to mi to nie przeszkadzaDzisiaj miał 6 serii czkawki między 4-6 rano
Martito ja też wypalałam opryszczkę czosnkiem, po prostu ścinałam czubek i przykładałam, ważne by na samą opryszczkę a nie na skórę obok, bo to mocny środek. Gdy czosnek podsychał, to znowu ścinałam plasterek i przykładałam.
Domii Kasiu dobrze że to były strachy na lachy, ale w sumie worek z porodami już otwarty więc kto wie..... trzeba się pilnować
Ja też wczoraj poleciałam do gin zrobić komplet badań łacznie z wymazami, żeby w razie czego mieć wszystko.
Doczytałam Waszą wczorajszą dyskusje na temat diety przy karmieniu. Ja miałam przytomną położną która mówiła że bajki o braku diety matki karmiącej kupują głównie pierworódki, a potem większości otwierają się oczy.
Moje dziecko miało mega kolki, owszem wynikaja one głównie z niedojrzałości układu pokarmowego, ale trzeba sobie jakoś z tym radzić a nie podrażniać.
Moja pediatra poradziła mi wizytę w CZMP i tam dostałam normalne ksero, oficjalną kartkę z wytycznymi jak mam rozszerzac swoją diete żeby nie dokładać dziecku cierpień. Poważna instytucja z ogromnym bagazem doświadczeń i nikt tam nie mówi że nie ma diety matki karmiącej. Owszem pare procent dzieci ma strusie żołądki i nic im nie zaszkodzi, podobnie jak niektóre matek palących i nie dbających o siebie rodzą się zdrowe i w terminie mimo iż nikt na nie nie chucha i nie dmucha.
Ja myślę że warto jednak powoli dokładać potrawy do swojej diety obserwując dziecko.
Moja przyjaciółka rok temu urodziła córeczkę i oczywiście wyśmiała mnie nt ostrożnego jedzenia przy kp, od razu wciągnęła kapuśniak pierwszego dnia i potem jadła normalnie. po kilku dniach dzwoniła z płaczem że ma dość małej bo ta wyje i wyje. No wyła, ale po redukcji ciężkich produktów w diecie mamy, wszystko się wyciszyło i okazało się że dziecko nie jest kolkowe, tylko nie radziło sobie z jadłospisem mamy.
Ja już w drugiej ciąży z wielkim dystansem podchodzę do wszelkich rewelacji typu 'nie ma diety przy kp' 'smoczek zaburza kp' 'nie wolno dopajać' itd. Prędzej czy później każda matka poznaje swoje dziecko i wie co mu służy a co nie. Warto jednak pamiętać że nie ma jednej złotej prawdy, a za to wszędzie na młodą matkę czyha stado 'specjalistów' którzy trują i trują niepotrzebnie by się wykazać
no to się wygadałam
lecę po pączki, bo chociaż waga mnie straszy, to dziś nie odpuszczę
miłego dniaja czytam i czytam a wszedzie roznosci pisza i i tak nie wiem co zrobic z ta dieta i co po kolei wprowadzac zeby malutkiej jak najlepiej bylo:(
*
Tak poza tym to dzien dobry sloneczka i wielkiego smacznego
A do mnie wlasnie dotarlo ze za 25dni mam termin porodu:) ciekawe czy wytrzymam i Oliwia bedzie termimowa czy bedzie chciala siedziec dluzej:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:18
edyś, ksanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEst - bardzo się cieszę z Waszego dobrego samopoczucia
Jeśli nie masz małego przy sobie to zrób sobie jego zdjęcie telefonem i podczas ściągania patrz na zdjęcie
Ja tego nie próbowałam ale tak mi doradzały dziewczyny, które też musiały odciągać i u nich ponoć to pobudzało laktację. Spróbować nie zaszkodzi
Miłego dzionka
Ja już po tych wszystkich HIVach, kiłach i innych cuda wiankach. Pierwszy raz zrobiło mi się słabo podczas pobierania krwi. Teraz wciągam pączka, popijam kawką i myślę czy czegoś czasem nie zapomniałam spakować do torebKate84, Est lubią tę wiadomość
-
Witam Was marcóweczki
Dzwoni dziś mężuś i pyta, co będzie na obiadek, bo już mu nie dobrze od rana od tych wszystkich pączków. Ja mu na to, na obiad "Zupa pączkowa" ,załamał się biedny
A.Kasia, Izoleccc, Hannia123, Mania1718, Lilou1984, Mietka 30:), Czarodziejka87, Kajola, Kate84, She86 lubią tę wiadomość
-
krówka_muffka wrote:Hej dziewczyny! Ale u Nas robi się coraz ciekawiej !
Mam pytanie ! Czy u Was też wydzielina zrobiła się jakby gęstsza?
u mnie bardzooo gęsta , niestety w kolorze biało-zielonym , ale nie pachnie brzydko ,krówka_muffka lubi tę wiadomość
-
Witam się w 33 tygodniu! Dziś wybiło mi 80℅, a do donoszonej zostało 5tygodni:-)
Wczoraj byliśmy w kinie na filmie "Zjawa". Film super, biedulek DiCaprio mógłby w końcu dostać tego zasłużonego oscara!
Przez wiele tygodni z moim M. było spoko aż do wczoraj! Był taki zmierzły do szaleństwa! Spierniczył mi cały dzień wrrrr!!!
Byliśmy chwilę u rodziców i moja mama potem w pocieszającym sms-ie go podsumowała "że zmierzły chłop jest gorszy niż 5 bab w ciąży razem wziętych"!!! I miała 100%-ową rację.
To chyba wyjaśnia dlaczego kobiety zachodzą w ciążę, bo faceta by to chyba zabiło!dobra... Sorki... Wyżaliłam się i jets OK!
Pączków nie mam ale ciacho upiekłam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:40
Magda lena, A.Kasia, muminka83, Hannia123, Madzialena90, Mania1718, Mietka 30:), Czarodziejka87, Kajola, d'nusia, ksanka, Kate84, She86, Karka lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie ! Czy u Was też wydzielina zrobiła się jakby gęstsza?
U mnie gęsta może nie, ale zdecydowanie jest jej duuuużo więcejkrówka_muffka lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Mam pytanie ! Czy u Was też wydzielina zrobiła się jakby gęstsza?zastanawiam się czy to nie czop w śladowych ilościach. ..
[/link]
-
A planujecie wykupywać sesję noworodkową? U mnie w mieście to koszt około 300- 500zł w zależności od ilości ujęć. Zdjęcia są piękna, ale ja się trochę obawiam, mojego ogarnięcia i samopoczucia po porodzie, bo taką sesję niby do 10-14 dni od urodzenia trzeba zrobić
No i pewnie trzeba by się umawiać z 2 tygodnie wcześniej, a ja przecież nie wiem kiedy urodzę :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:02
-
Dzień dobry dziewczyny
chyba zaraz wyskoczę po pączka bo mi smaka narobiłyście
Renka88 wrote:Czy wy też macie tak mało włosków na nogach?
też odnotowałam podobne zjawisko, tylko nie jestem pewna czy to ich jest mniej czy po prostu niedowidzę przez wieeeelki brzuch
Martita mmmmniam Bella Napoliznam znam i bywam od czasu do czasu
Est dobrze słyszeć pozytywne wiadomości. rośnijcie szybko, róbcie badania i do domku!
apropo rychłego rozpakowywania...to może ustalimy jakiś nowy zakaz?
Noooo chociaż do 10.02
Renka88, Est, Kate84 lubią tę wiadomość
-
U mnie sesja 150,250,300 zł i odpowiednio 10,20,25 zdjęć więc nie tak źle. My robimy u tej samej Dziewczyny u której mieliśmy brzuszkową. Głównie dlatego ,że wyszło pięknie,a i kasa kusi
Jeśli po cc nie będę w stanie pojechać to Młody pojedzie z Tatusiem
-
Renka88 wrote:U mnie po antybiotyku na bakterie w pochwie zaczyna być w końcu mleczna i najwięcej rano.
Właśnie wyszła ode mnie kosmetyczka pachy i brwi zrobione. Czy wy też macie tak mało włosków na nogach?Nogi mogę ogolić dwa tygodnie przed porodem i będzie git
Magda lena, Renka88 lubią tę wiadomość
[/link]
-
Ja już po 2 pączkach.
No i u mnie zaczęły się mini skurcze z bólami, które promieniują do kręgosłupa. Aż się zgięłam w pół jak poczułam ból w lędźwiach. Ałłł.
Pojutrze Stasio donoszony!ryjkek, A.Kasia, Mietka 30:), domiii, edyś, Kajola, Falon, krówka_muffka, Hannia123, Izoleccc, Est, Kate84, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość
-
Martita88 wrote:takie po prostu czy jakoś zmiażdżone?
spróbuję bo strasznie to wygląda a boje się żeby dalej nie poszło..
na poczatku będzie strasznie pieklo ale opryszczkę moment wypali i juz nie będzie tych bąbelków, które roznoszą wirusa
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*