X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Martita nie ma to jak ciążowe sny :D

ooo dokładnie :D ostatnio śniło mi się, że przyjechała do mnie siostra i Nasza Renka na tort i ja ten tort pokroiłam i nikomu nie dałam tylko sama zjadłam :D a dziewczyny patrzyły z wyrzutem :P hahah albo jak miałam suwak w brzuchu i Filip sobie otwierał i wysadzał głowę jak u kangura :D makabra :P

Izoleccc, muminka83, Renka88, Mania1718, Lucky, niecierpliwaa, RudyTygrysek, d'nusia, Nataszka2200, Falon, Karolina@, A.Kasia, Hannia123, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale dostarczacie emocji :)
    witam sie w zaczętym 34 tygodniu :)

Martita88, Kokaina, Madzialena90, Renka88, Mania1718, Lucky, Czarodziejka87, d'nusia, Kajola, nataliano, Falon, Karolina@, A.Kasia, krówka_muffka, Hannia123, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Spróbuj czosnkiem wypalić :) ja przykladalam plasterki 3x dziennie i po 3 dniach byl juz strupek :)

takie po prostu czy jakoś zmiażdżone? :) spróbuję bo strasznie to wygląda a boje się żeby dalej nie poszło..

Lucky lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    O Martita właśnie sobie przypomniałam - mi się śniło wino i wódka :( że osoby pily a ja zazdrościłam ahahahaha :D

A nie był to czasem sen na jawie?? ;)

Lucky, d'nusia, A.Kasia lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny to macie naprawdę fantastyczne. :P

No a ja już po śniadanku, byłam w laboratorium :D Teraz odpoczywam i relaksuje się przy herbacie z cytryną :-*

Martita88, Lucky, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was zna (ma wypróbowane) jakieś fajne ćwiczenia na youtube na "łatwy poród", nie chodzi mi o taką ogólną gimnastykę tylko takie wzmacniające mięśnie potrzebne przy porodzie.

Chodziłam na pilates dla ciężarnych, ale tam gdzie Multisporta przyjmują prowadząca jest strasznie apatyczna :/ Nie podobały mi się. Strasznie ślimacze i zero takiego uczucia poćwiczenia po 1h, o takie podnieś nogę, opóść rękę, pokręć tyłkiem na piłce :P

Póki co przerzuciłam się na bieżnie i niektóre maszyny + rozciągania, ale chciałam jeszcze coś w domu się poruszać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:31

Lucky, Est lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piekny tlusty dzien :D
    Czekam na dostawe swiezych paczkow z toffi ;) Jak szalec to na maxa :D
    Widze ze nie tylko ja mam dziwne sny ;)

Pozytywnego dnia kobietki ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d8f4aecad11.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:38

Kokaina, Teresa1992, baassiia, Dorka87, Lucky, Czarodziejka87, RudyTygrysek, ciri22, ksanka, Madlene.:), d'nusia, Est, Nataszka2200, Martita88, muminka83, Kajola, nataliano, Mietka 30:), Falon, Madzialena90, Karolina@, Magda lena, A.Kasia, Renka88, Izoleccc, Hannia123, Lilou1984, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja
    szalone te ciążowe sny :) mnie też w nocy męczą ale rano raczej nie pamietam
    nadal śpię jak suseł, zasypiam max o 21.30 więc gdy mały zaczyna swoje czkawkowe sesje o 4-tej, to mi to nie przeszkadza :) Dzisiaj miał 6 serii czkawki między 4-6 rano :)

Martito ja też wypalałam opryszczkę czosnkiem, po prostu ścinałam czubek i przykładałam, ważne by na samą opryszczkę a nie na skórę obok, bo to mocny środek. Gdy czosnek podsychał, to znowu ścinałam plasterek i przykładałam.

Domii Kasiu dobrze że to były strachy na lachy, ale w sumie worek z porodami już otwarty więc kto wie..... trzeba się pilnować
    Ja też wczoraj poleciałam do gin zrobić komplet badań łacznie z wymazami, żeby w razie czego mieć wszystko.

Doczytałam Waszą wczorajszą dyskusje na temat diety przy karmieniu. Ja miałam przytomną położną która mówiła że bajki o braku diety matki karmiącej kupują głównie pierworódki, a potem większości otwierają się oczy.
    Moje dziecko miało mega kolki, owszem wynikaja one głównie z niedojrzałości układu pokarmowego, ale trzeba sobie jakoś z tym radzić a nie podrażniać.
    Moja pediatra poradziła mi wizytę w CZMP i tam dostałam normalne ksero, oficjalną kartkę z wytycznymi jak mam rozszerzac swoją diete żeby nie dokładać dziecku cierpień. Poważna instytucja z ogromnym bagazem doświadczeń i nikt tam nie mówi że nie ma diety matki karmiącej. Owszem pare procent dzieci ma strusie żołądki i nic im nie zaszkodzi, podobnie jak niektóre matek palących i nie dbających o siebie rodzą się zdrowe i w terminie mimo iż nikt na nie nie chucha i nie dmucha.
    Ja myślę że warto jednak powoli dokładać potrawy do swojej diety obserwując dziecko.
    Moja przyjaciółka rok temu urodziła córeczkę i oczywiście wyśmiała mnie nt ostrożnego jedzenia przy kp, od razu wciągnęła kapuśniak pierwszego dnia i potem jadła normalnie. po kilku dniach dzwoniła z płaczem że ma dość małej bo ta wyje i wyje. No wyła, ale po redukcji ciężkich produktów w diecie mamy, wszystko się wyciszyło i okazało się że dziecko nie jest kolkowe, tylko nie radziło sobie z jadłospisem mamy.

Ja już w drugiej ciąży z wielkim dystansem podchodzę do wszelkich rewelacji typu 'nie ma diety przy kp' 'smoczek zaburza kp' 'nie wolno dopajać' itd. Prędzej czy później każda matka poznaje swoje dziecko i wie co mu służy a co nie. Warto jednak pamiętać że nie ma jednej złotej prawdy, a za to wszędzie na młodą matkę czyha stado 'specjalistów' którzy trują i trują niepotrzebnie by się wykazać

no to się wygadałam :)
    lecę po pączki, bo chociaż waga mnie straszy, to dziś nie odpuszczę
    miłego dnia

Mania1718, Czarodziejka87, Teresa1992, Madlene.:), baassiia, Martita88, muminka83, Falon, edyś, She86, domiii, Hannia123, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) U mnie noc tragiczna.. ząb :( ja się chyba zastrzelę ! umówiłam się na 12 i znów kasa pójdzie w du.. :-( ale noc była po prostu koszmarem, byłam załamana, wzięłam apap, potem drugi.. pomogło na dosłownie może 20 minut, tata dzwonił do wujka który jest lekarzem co mogę wziąć, to mówił, że ewentualnie pyralginę, no to wzięłam, gów.. nic zero ulgi, ból stał się jeszcze bardziej uporczywy i zaczął promieniować do gardła i ucha, płakałam z bólu, siedziałam, leżałam, chodziłam, w końcu stoję nad szafką z lekami i patrze nurofen mojego Synka.. hmm.. niby nie powinno się brać, ale wzięłam jedną łyżkę, tak myślałam, że źle robię wiem wiem ale gdybym nie wzięła tego to wylądowałabym na porodówce z nerwów, więc po tym nurofenie przespałam chociaż pół nocy.
    No i teraz czekam na sądną godzinę 12 i już się boję :( zjadłam sobie pączka bo póki co nie boli, sorrki dwa pączki :-D chciałam farbnąć sobie włoski, ale nie zdążę już przed 12 a jeszcze Synka odebrać ze szkoły a śnieg tak sypie, że strach wychodzić bo po przejściu kawałka wygląda się jak bałwan zaśnieżony :D
    Błagam trzymajcie kciuki za mnie o 12..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky podpisuje się pod Twoim postem w 100% lepiej nie mogłaś tego ująć :)

Lucky lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis przechodzę męki, pierwszy raz w sumie :) kocham paczki i wszędzie-w internecie, TV- pełno pysznych obrazków :) a ja nie zjem ani kęsa :( odbije sobie po porodzie mam nadzieje :p Miłego dnia!

Mietka 30:), Lucky, ksanka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok. Małego stan bez zmian czyli dobrze sobie radzi, będzie jeszcze miał różne badania m.in. echo serca chociaż był wczoraj u mnie lekarz i mówił, że malutki nie ma objawów wady serca. Jest cudowny, uśmiecha się jak do niego mówię <3
    Mój na razie jedyny problem to pokarm, bo walczę o każdą kroplę, co 3 godziny przez całą dobę odciagam laktatorem do strzykawki i zanosze mu. Na razie jest tego bardzo malutko ale już jest, bo na początku nie było nic.

A jeżeli chodzi o mnie to jest super, nic mnie nie boli, dzisiaj już siadam prawie normalnie :-). Nie biorę żadnych leków.

Domii zaciskaj tam nogi. Data 2.02 miała być Twoja ! :-)
    Basia ja też pamiętam jak narzekalysmy, że przez nasze szyjki to pewnie przenosimy ciąże :-)

ryjkek, ciri22, muminka83, d'nusia, TaRRa, baassiia, Mania1718, Czarodziejka87, Falon, Vincent, M+M+?, Madzialena90, Madlene.:), Karolina@, Lucky, Magda lena, RudyTygrysek, niecierpliwaa, She86, Martita88, A.Kasia, darra991, kamka, krówka_muffka, olatychy, Izoleccc, Hannia123, Kokaina, Lilou1984, annak, domiii, Kate84, foxica, Dorka87, kleo2426, Karka, Gośśś, Lula_w lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A ja dzis przechodzę męki, pierwszy raz w sumie :) kocham paczki i wszędzie-w internecie, TV- pełno pysznych obrazków :) a ja nie zjem ani kęsa :( odbije sobie po porodzie mam nadzieje :p Miłego dnia!

Na pocieszenie Ci powiem że ja też jeść nie będę. Zgaga by mnie wykończyła a po drugie jakbym zjadła pączka nie zjadłabym już obiadu ... bo nie odczuwam już głodu praktycznie i jem na siłę 2-3 posiłki dziennie. Mam tak ściśnięty żołądek że hej. Jedyny co mnie pociesza to wyniki idealne i mała mieści się w normie bo tak schodzę z wagi równo - już ważę mniej jak przed ciążą :/

Lucky, Kokaina lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się też przyłącze do grona nie pączkowego. Ja jestem od dziecka na diecie bezglutenowej i nie jem produktów z mąki pszennej, także da mnie dzień jak co dzień :) Ja do tego podchodzę już bez poczucia krzywdy, wiem, że mi to szkodzi, a w końcu to tylko jedzenie. Żebym tylko takie miała w życiu problemy :P

Lucky masz rację, dla mnie też te wszystkie złote rady specjalistów ad dziecka są wkurzające. Każde dziecko jest inne i mama sama musi metodą prób i błędów jakoś się z tym małym człowieczkiem porozumieć i umieć mu pomóc.

A najbardziej to mnie wkurzają te położne z niektórych szpitali, co stosują wobec młodych mam terror laktacyjny albo wydzierają smoczki... Ja jestem ciekawa czy np. swoim dzieciom też smoczków nie dawały itd. i takie idealne niepłaczące dzieci miały :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:33

Mania1718, Teresa1992, Lucky, Karolina@ lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzień dobry z mojego ulubionego skeczu Młodych Panów:

vcrst0.jpg

Mania1718, Madlene.:), Lucky, Magda lena, Madzialena90, d'nusia, Est, Martita88, A.Kasia, Izoleccc, Kokaina, Mietka 30:), Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia, Domiii - fajnie, że jeszcze jesteście w dwupaku. Taki tydzień jeszcze Wam nie zaszkodzi. Potem mam nadzieję dołączyć do Was z rozkręcaniem imprezy :)
    Kajola - u mnie również na Mozilli wszystkie odcinki, do końca są dostępne.
    Martita - Twoje sny przekomicznie mnie rozbawiły. U mnie teraz się skończyły, ale pamiętam, że na początku ciąży to całą rodzinę pochowałam i bałam się zasnąć :D
    d'nusia - dzisiaj do pączka to nie pogardziłabym którymś z moich chorwackich win, które czekają na mnie w barku. Jak o nich pomyślę, to mam mega ślinotok :D
    baassiiaa - mam zamiar zacząć ćwiczyć właśnie takie ćwiczenia od nowego tygodnia, a już tak konkretnie po walentynkach. Póki co ograniczam się do codziennego zaciskania mięśni krocza.
    Mania1718 - haha, ta grafika doskonale do nas pasuje! :D
    Lucky - bardzo przydatne informacje i dziękuję, że się z nimi podzieliłaś. Ja różnie wyobrażam sobie dietę w trakcie KP i coraz częściej myślę, że będzie ona taka jak właśnie piszesz - bardzo ograniczona z nastawieniem na eliminację produktów, jakie nie podpasują dzidziusiowi.
    EST - cudowności z rana <3 dużo zdrówka i słoneczka dla Ciebie i Stasia :*

Mania1718, d'nusia, Est, Lucky, Martita88 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, Bassia- jest mi raźniej :) ja od 7 tyg juz nie miałam nic słodkiego w buzi, ciagle tylko gotowane i na parze. Ze słodkiego czasem maleńka kostka gorzkiej czekolady. Jedyne pocieszenie to wspaniała fogira i szczupłe uda które na początku malały sie cellulitem :) No ale juz z górki i tego sie trzymam!

Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki :P
    ale dzisiaj jestem grzeczna wstałam o 9 :D i już byłam po pączusie w sklepie

domiii zapowiada się u Ciebie ciekawy weekend :)

u mnie chyba krakanie rodzinki nie pomoże że urodzę w urodzinki męża heheh bo czuję się w miarę dobrze, bynajmniej skurcze są nieregularne ;D

smacznych pączusi :)

a ja jeszcze muszę dzisiaj zrobić tort dla męża i przygotować imprezę na jutrzejsze urodzinki, jak zwykle gości będzie cały dom ciekawe jak to przetrwam :)

miłego dnia kochane :*

domiii lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry !!!
    37 tydzień 90 % <3

ja już po badaniach ;) ściągli ze mnie dużo krwi , aleeee
    już nadrobiłam siły 2 pączkami ;p

Magda lena, Karolina@, Mania1718, muminka83, niecierpliwaa, ksanka, She86, Martita88, baassiia, Madlene.:), A.Kasia, Falon, Madzialena90, krówka_muffka, Izoleccc, Hannia123, Lilou1984, RudyTygrysek, Mietka 30:), Czarodziejka87, Kajola, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ojej :) idę po pączki :D myślałam że wytrzymam i pojadę z mężem to kupię, ale tak mówicie że nie wytrzymie i muszę wsunąć chociaż jednego :D

Renka u mnie w snach też większość pochowana i w sumie też na początku ciąży :) później było już tylko śmieszniej :P

a z tym czochem na parcha to o jeżu kolczaszty...dawno nie jadłam i jak chciałam sobie przyłożyć za Waszą radą to tak mi zajechało, że blisko było do spotkania z porcelaną :/ więc chyba zostanę przy farmakologii :)

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1776 1777 1778 1779 1780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ