X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    U mnie po antybiotyku na bakterie w pochwie zaczyna być w końcu mleczna i najwięcej rano.

Właśnie wyszła ode mnie kosmetyczka pachy i brwi zrobione. Czy wy też macie tak mało włosków na nogach?

Ja zawsze miałam mało włosków na nogach i teraz też tak jest ;) natomiast szybciej mi odrastają niż przed ciążą.

Mania1718, Renka88 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiiaa - w moich okolicach można znaleźć sesję noworodkową za nawet 200zł. My idziemy, bo synek dostał w prezencie. Ale tak też bym chyba poszła. To wspaniała pamiątka na całe życie. I tak jak piszesz - sesję najlepiej wykonać do 14 dnia życia maluszka. Ja z fotografką jestem umówiona tak, że jak mały wyskoczy to dzwonię do niej, a ona wpisuje mnie w wolny termin.

Krówka_muffka - u mnie od jakiegoś tygodnia jest istny armagedon, pod kątem nie gęstości, ale ilości. Od jakiś 4 dni codziennie rano jak się budzę to mam tak mokro, że się zastanawiam czy wody mi nie odchodzą :D Pytałam o to mojej gin to mi powiedziała, że norma. O ile nic mnie nie swędzi i nie piecze i jest w względnym kolorze to jest ok.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - my nie planujemy profesjonalnej sesji :) Mój brat cyknie małemu trochę fotek i to nam wystarczy. Zamiast wydawać pieniądze na sesję wolę sobie odłożyć na porządny aparat bo niestety stary nam się zepsuł :/ Dzieci tak szybko rosną, chcę zapamiętać i uwiecznić jak najwięcej z tego niemowlęcego okresu :)

Lilou1984 - mi pasuje :D Niech będzie 10ty ;)

Tak się zastanawiam czy wczorajsze skurcze nie były czasem związane z wstawianiem się młodego w kanał. Jakoś tak inaczej/niżej go czuję, szczególnie gdy ma czkawkę.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapytam was tylko bo niewiem czy to norma czy glosic lekarzowi..

Mam 33tc, czesro siku mi sie chce ide z pelnym pecherzem tak mysle antam tak pare kropel. Nie jest to proporcjonalne do odczucia.. Dziecko naciska ja pecherz i mam takie wrazenie? Czy lepiej isc do lekarza? Czy moze to zupelnie normalne?

Prosze o odpowiedz:)

• domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, plan minimum na dziś wykonany :D

1. badania zrobione (tutaj muszę wspomnieć o moim porannym zdziwieniu i irytacji zarazem, ponieważ przez mój opuszczony brzuch nie widziałam strumienia moczu nawet! więc na czuja celowałam w pojemnik hahaha)
    2. latte w Costa wypite
    3. jeden pączek symbolicznie zjedzony
    4. porządny seks uskuteczniony (dodam iż na prośbę mojego P!) :D

plan idealny zawiera jeszcze:
    1. doczekanie do wieczora na wyniki badań (co by 120 pln nie poszło w błoto)
    2. obejrzenie ostatnich 5 odcinków "Porodów"
    3. zjedzenie jeszcze co najmniej 2 pączków :D - swoją drogą to ciekawa rzecz z tymi pączkami, bo ja nie cierpię nadzienia i zawsze je wyciskam hahaha to jaki sens jedzenia właśnie pączków? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:35

Magda lena, A.Kasia, Madzialena90, Mietka 30:), Karolina@, aleksandrazz, Czarodziejka87, edyś, Madlene.:), Falon, muminka83, Kajola, Renka88, krówka_muffka, alinalii, Hannia123, Izoleccc, Est, ksanka, Kate84, Lilou1984, RudyTygrysek, She86, Dorka87, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saya16 wrote:

Mam 33tc, czesro siku mi sie chce ide z pelnym pecherzem tak mysle antam tak pare kropel. Nie jest to proporcjonalne do odczucia.. Dziecko naciska ja pecherz i mam takie wrazenie? Czy lepiej isc do lekarza? Czy moze to zupelnie normalne?

Zupełnie normalne :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saya16 wrote:

Normalne :D

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tak się zastanawiam czy wczorajsze skurcze nie były czasem związane z wstawianiem się młodego w kanał. Jakoś tak inaczej/niżej go czuję, szczególnie gdy ma czkawkę.
    Hmmm a wiesz to całkiem możliwe. Mi bratowa mówiła, że inaczej czuła małą, gdy wstawiła się w kanał rodny.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja już po 2 pączkach.
    No i u mnie zaczęły się mini skurcze z bólami, które promieniują do kręgosłupa. Aż się zgięłam w pół jak poczułam ból w lędźwiach. Ałłł.
    Pojutrze Stasio donoszony! <3

Nooo, Magda lena, uważaj, bo tu u nas Staszki lubią się trochę pospieszyć, hihi... ;-)

Pozdrawiam Was, moje drogie!
    I łączę się dziś z niepączkowymi mamami... :-/
    Ja, co prawda ciążowej diety nie mam (ani nawet ciąży bez cukrzycy ;-)), ale z powodu alergii na drożdże piekarskie nie mogę wciągnąć ani gryza pączka. A uuuwieeelbiaaam!

Tak więc, słodkie mamuśki, pamiętajcie: może być gorzej niż u Was. Wy macie szansę na pączka za rok, a ja niestety w ogóle :-P

Dziewczynki, czy któraś z Was się orientuje, co u Jagood?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:31

muminka83, ksanka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    4. porządny seks uskuteczniony (dodam iż na prośbę mojego P!) :D

A co z główką Miłoszka? ;-) :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:27

domiii, A.Kasia, Falon, Mietka 30:), foxica lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki, jeszcze nigdy mnie nie olalyscie:)

Magda lena, muminka83 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky w pełni się zgadzam - uważam, że podstawą jest rozsądek i obserwacja swojego maleństwa :)

Est no właśnie już o tym pisałam, że zabrałaś mi datę 2.02. :D

krówka muffka tak, wydzielina na tym etapie jest gęstsza. oczywiście może, ale nie musi być, jak ze wszystkim :)

Falon też byliśmy na "Zjawie" w niedzielę - film długi, o 2,5h, ale nie nudziłam się ani chwili, super! :)

Renka ja mam dosłownie kilka, ale chyba zawdzięczam to kilku miesiącom depilacji laserowej przed ciążą... choć może sama ciąża też się tutaj przyczyniła :)

Falon, Renka88, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    A co z główką Miłoszka? ;-) :-P

chyba go przypiliło, bo jakoś dzisiaj nic nie wspominał :D

Mania1718, A.Kasia, Czarodziejka87, Izoleccc, ksanka, Kate84, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe super plan domiii

pytanie dnia :

jak sklonic m. Do seksu? Skoro on boi sie ze uszkodzi coreczke? Brak slow normalnie. Macie jakies pomysly?

pytam powaznie ;D

domiii, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, a jak Ci było z tym seksem? Spoko? :P ja dziś mam nadzieję namówić mojego M.
    Tylko że my od 8 miesięcy NIC... yyyy. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:30

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena przekaż dla Stasia że kolejne emocje na weekend mile widziane a ciocie z chęcią przywitają kolejne słoneczko <3

Magda lena lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Hehe super plan domiii

pytanie dnia :

jak sklonic m. Do seksu? Skoro on boi sie ze uszkodzi coreczke? Brak slow normalnie. Macie jakies pomysly?

pytam powaznie ;D

a jakbyś tak po prostu zaczęła działać? :D wtedy też odmawia? :P bo mój już wtedy nie jest w stanie...

no i ja co jakiś czas tłumaczę, że dziecko jest solidnie chronione, a na tym etapie to sam lekarz zachęca :)

Madzialena90, muminka83, alinalii, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Hehe super plan domiii

pytanie dnia :

pytam powaznie ;D
    mam podobne problemy.. U nas raz w tygodniu to szalenstwo...

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Domiii, a jak Ci było z tym seksem? Spoko? :P ja dziś mam nadzieję namówić mojego M.
    Tylko że my od 8 miesięcy NIC... yyyy. :P

bardzo spoko :) ale my przez całą ciążę średnio raz w tygodniu.. raz mieliśmy tylko 3 tygodnie przerwy jak krwiaka miałam w II trymestrze.

myślę Kochana, że lepiej teraz powrócić delikatnie do tego aktu, bo po połogu może być trudniej, jakoś tak mi się wydaje, że wtedy mogą być większe obawy... z naszej strony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:36

muminka83, Madzialena90, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasi partnerzy oczekują pierwszego potomka i nie dziwie się że się boją. Na mojego w pierwszej ciąży pomogła rozmowa z ginekologiem kiedy wytłumaczył mężu ze nic złego nie zrobi dziecku :D A teraz 3 ciąża a mój w zaparte ze się boi :/ Chyba dopadne go w śnie :D

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1778 1779 1780 1781 1782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ