Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Renka88 wrote:U mnie po antybiotyku na bakterie w pochwie zaczyna być w końcu mleczna i najwięcej rano.
Właśnie wyszła ode mnie kosmetyczka pachy i brwi zrobione. Czy wy też macie tak mało włosków na nogach?
Ja zawsze miałam mało włosków na nogach i teraz też tak jestnatomiast szybciej mi odrastają niż przed ciążą.
Mania1718, Renka88 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Baassiiaa - w moich okolicach można znaleźć sesję noworodkową za nawet 200zł. My idziemy, bo synek dostał w prezencie. Ale tak też bym chyba poszła. To wspaniała pamiątka na całe życie. I tak jak piszesz - sesję najlepiej wykonać do 14 dnia życia maluszka. Ja z fotografką jestem umówiona tak, że jak mały wyskoczy to dzwonię do niej, a ona wpisuje mnie w wolny termin.
Krówka_muffka - u mnie od jakiegoś tygodnia jest istny armagedon, pod kątem nie gęstości, ale ilości. Od jakiś 4 dni codziennie rano jak się budzę to mam tak mokro, że się zastanawiam czy wody mi nie odchodząPytałam o to mojej gin to mi powiedziała, że norma. O ile nic mnie nie swędzi i nie piecze i jest w względnym kolorze to jest ok.
-
nick nieaktualnybaassiia - my nie planujemy profesjonalnej sesji
Mój brat cyknie małemu trochę fotek i to nam wystarczy. Zamiast wydawać pieniądze na sesję wolę sobie odłożyć na porządny aparat bo niestety stary nam się zepsuł
Dzieci tak szybko rosną, chcę zapamiętać i uwiecznić jak najwięcej z tego niemowlęcego okresu
Lilou1984 - mi pasujeNiech będzie 10ty
Tak się zastanawiam czy wczorajsze skurcze nie były czasem związane z wstawianiem się młodego w kanał. Jakoś tak inaczej/niżej go czuję, szczególnie gdy ma czkawkę.Lilou1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny zapytam was tylko bo niewiem czy to norma czy glosic lekarzowi..
Mam 33tc, czesro siku mi sie chce ide z pelnym pecherzem tak mysle antam tak pare kropel. Nie jest to proporcjonalne do odczucia.. Dziecko naciska ja pecherz i mam takie wrazenie? Czy lepiej isc do lekarza? Czy moze to zupelnie normalne?
Prosze o odpowiedz:) -
no dobra, plan minimum na dziś wykonany
1. badania zrobione (tutaj muszę wspomnieć o moim porannym zdziwieniu i irytacji zarazem, ponieważ przez mój opuszczony brzuch nie widziałam strumienia moczu nawet! więc na czuja celowałam w pojemnik hahaha)
2. latte w Costa wypite
3. jeden pączek symbolicznie zjedzony
4. porządny seks uskuteczniony (dodam iż na prośbę mojego P!)
plan idealny zawiera jeszcze:
1. doczekanie do wieczora na wyniki badań (co by 120 pln nie poszło w błoto)
2. obejrzenie ostatnich 5 odcinków "Porodów"
3. zjedzenie jeszcze co najmniej 2 pączków- swoją drogą to ciekawa rzecz z tymi pączkami, bo ja nie cierpię nadzienia i zawsze je wyciskam hahaha to jaki sens jedzenia właśnie pączków?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:35
Magda lena, A.Kasia, Madzialena90, Mietka 30:), Karolina@, aleksandrazz, Czarodziejka87, edyś, Madlene.:), Falon, muminka83, Kajola, Renka88, krówka_muffka, alinalii, Hannia123, Izoleccc, Est, ksanka, Kate84, Lilou1984, RudyTygrysek, She86, Dorka87, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość
-
saya16 wrote:Dziewczyny zapytam was tylko bo niewiem czy to norma czy glosic lekarzowi..
Mam 33tc, czesro siku mi sie chce ide z pelnym pecherzem tak mysle antam tak pare kropel. Nie jest to proporcjonalne do odczucia.. Dziecko naciska ja pecherz i mam takie wrazenie? Czy lepiej isc do lekarza? Czy moze to zupelnie normalne?
Prosze o odpowiedz:) -
saya16 wrote:Dziewczyny zapytam was tylko bo niewiem czy to norma czy glosic lekarzowi..
Prosze o odpowiedz:)
Normalne -
A.Kasia wrote:Tak się zastanawiam czy wczorajsze skurcze nie były czasem związane z wstawianiem się młodego w kanał. Jakoś tak inaczej/niżej go czuję, szczególnie gdy ma czkawkę.
-
Magda lena wrote:Ja już po 2 pączkach.
No i u mnie zaczęły się mini skurcze z bólami, które promieniują do kręgosłupa. Aż się zgięłam w pół jak poczułam ból w lędźwiach. Ałłł.
Pojutrze Stasio donoszony!
Nooo, Magda lena, uważaj, bo tu u nas Staszki lubią się trochę pospieszyć, hihi...
Pozdrawiam Was, moje drogie!
I łączę się dziś z niepączkowymi mamami...
Ja, co prawda ciążowej diety nie mam (ani nawet ciąży bez cukrzycy), ale z powodu alergii na drożdże piekarskie nie mogę wciągnąć ani gryza pączka. A uuuwieeelbiaaam!
Tak więc, słodkie mamuśki, pamiętajcie: może być gorzej niż u Was. Wy macie szansę na pączka za rok, a ja niestety w ogóle
Dziewczynki, czy któraś z Was się orientuje, co u Jagood?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:31
muminka83, ksanka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:4. porządny seks uskuteczniony (dodam iż na prośbę mojego P!)
A co z główką Miłoszka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:27
domiii, A.Kasia, Falon, Mietka 30:), foxica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lucky w pełni się zgadzam - uważam, że podstawą jest rozsądek i obserwacja swojego maleństwa
Est no właśnie już o tym pisałam, że zabrałaś mi datę 2.02.
krówka muffka tak, wydzielina na tym etapie jest gęstsza. oczywiście może, ale nie musi być, jak ze wszystkim
Falon też byliśmy na "Zjawie" w niedzielę - film długi, o 2,5h, ale nie nudziłam się ani chwili, super!
Renka ja mam dosłownie kilka, ale chyba zawdzięczam to kilku miesiącom depilacji laserowej przed ciążą... choć może sama ciąża też się tutaj przyczyniłaFalon, Renka88, Est lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:Hehe super plan domiii
pytanie dnia :
jak sklonic m. Do seksu? Skoro on boi sie ze uszkodzi coreczke? Brak slow normalnie. Macie jakies pomysly?
pytam powaznie
a jakbyś tak po prostu zaczęła działać?wtedy też odmawia?
bo mój już wtedy nie jest w stanie...
no i ja co jakiś czas tłumaczę, że dziecko jest solidnie chronione, a na tym etapie to sam lekarz zachęcaMadzialena90, muminka83, alinalii, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda lena wrote:Domiii, a jak Ci było z tym seksem? Spoko?
ja dziś mam nadzieję namówić mojego M.
Tylko że my od 8 miesięcy NIC... yyyy.
bardzo spokoale my przez całą ciążę średnio raz w tygodniu.. raz mieliśmy tylko 3 tygodnie przerwy jak krwiaka miałam w II trymestrze.
myślę Kochana, że lepiej teraz powrócić delikatnie do tego aktu, bo po połogu może być trudniej, jakoś tak mi się wydaje, że wtedy mogą być większe obawy... z naszej strony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:36
muminka83, Madzialena90, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wasi partnerzy oczekują pierwszego potomka i nie dziwie się że się boją. Na mojego w pierwszej ciąży pomogła rozmowa z ginekologiem kiedy wytłumaczył mężu ze nic złego nie zrobi dziecku
A teraz 3 ciąża a mój w zaparte ze się boi
Chyba dopadne go w śnie
[/link]