Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi mąż zostawił dziś auto, bo wieczorem z kolegami coś pije więc skorzystałam i na sklepy pojechałam
Pytał się tylko czy na pewno dziś nie rodzę, bo się nie chce na porodówce spity pojawiać
Chciałam coś kasy przepuścić, ale mój wewnętrzny sknera, powiedział mi, że w takiego słonia to szkoda inwestowaćKupiłam tylko te getry ciążowe H&M, bo już mi się stare podniszczyły i taką koszulkę ciążową. Bardzo ją polecam bo kosztuje 30 zł, a jest z bardzo miłej, dobre jakości, rozciągliwej bawełny i spokojnie po ciąży jeszcze można w niej będzie pochodzić.
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249165016.html
Poza tym u mnie wiosna, 15 stopni i słoneczko na przemian z chmuramiIzoleccc, Mania1718, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Izolecc masakra jakas. Teraz powinnaś mieć luz i no stress a tu taka sytuacja...
U mnie w firmie wszyscy dostali premie świąteczna, a my z kolezanka nie mimo że miałyśmy l4 dopiero od listopada. Też ładne chamstwo. Ale niech sobie szef w dupe to wsadzi i tak jak zwykle się nie postarał.
Co do pokarmu- ja się budzę z plamami na piersiach juz kilka miesięcy, ale nie jest to jakiś mlekotokraz tylko było zdecydowanie więcej.
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualnyRozmawiałam z moją kardiolog. Była co najmniej zaskoczona opinią miejscowych.
Powiedziała że jeśli tu nie będą chcieli mi zrobić cc to mam wracać do Wrocławia i umawiać się do szpitala gdzie ona pracuje bo ona by się nie podpisała pod porodem naturalnym. -
Basiu moje ulubione legginsy ciążowe tez się podziurkowaly, ale ja wiem czy warto mc przed terminem kupować nowe? Mam jeszcze pare innych to już wychodzę jakoś
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualnyAle zła jestem. Caluteńką ciążę miałam morfologię w normie. Wszystkie parametry dosłownie. Dziś robiłam ostatnią i dupa
Płytki krwi poniżej normy 135 a norma jest od 140
PDW powyżej normy 18,7 a norma jest do 17
P-LCR powyżej normy 48,6 a norma jest do 43
Któraś się orientuje jak to jest z tymi parametrami ? Czy to złe wyniki ? -
Teraz na Polsacie jest program o szpitalu profamilia, gdzie zamierzam rodzić. ileś tam osób przy operacji zaćmy gronkowcem zarazili
Wygląda na to, że narzędzia nie były dobrze wysterylizowane ...Jeszcze szpital głupa udaje, że to nie ich wina
Chociaż chyba po takich aferach bardziej się zawsze pilnują, więc może nie ma co się przejmować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Vira wrote:Ale zła jestem. Caluteńką ciążę miałam morfologię w normie. Wszystkie parametry dosłownie. Dziś robiłam ostatnią i dupa
Płytki krwi poniżej normy 135 a norma jest od 140
PDW powyżej normy 18,7 a norma jest do 17
P-LCR powyżej normy 48,6 a norma jest do 43
Któraś się orientuje jak to jest z tymi parametrami ? Czy to złe wyniki ?
Z tego co pamiętam, to te płytki mają znaczenie do podania zzo. Domii poruszała ten temat, ale jakie są normy do zzo nie wiem.domiii, Vira lubią tę wiadomość
-
Vira jeśli chodzi o PLT to można się zacząć martwić dopiero jak będą poniżej 100. wiem, bo całą ciążę miałam w normie, choć z każdym miesiącem mniej, a teraz mam 116. główny problem w razie czego jest taki, że jak spadną poniżej 100 to nie możesz dostać zzo podczas porodu.
na tym etapie powinnaś robić kontrolną morfologię co 7-10 dni, głównie, żeby sprawdzać poziom tych płytek.
pozostałe wyniki są minimalnie odbiegające od normy i w dodatku nie najważniejsze, więc no worries.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:36
Hannia123, Vira lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Izoleccc a miałaś pisemne zaświadczenie o wskazaniu do cc, które oni teraz podważają?
Pytam z ciekawości, bo ja mam takie zaświadczenie i zastawiam się kiedy je okazać, żeby nie zdążyli mi próbować go podważyć...
A nie miałaś rodzisz w prywatnym szpitalu czy ja coś pokręciłam? -
Izoleccc wrote:Ja miałam zapalenie mięśnia sercowego i zostały mi po nim zaburzenia przewodzenia w postaci bloków i tachykardii
Hmm... ciekawa sprawa. Ale z doswiadczenia wiem, ze roznw rzeczy sie zdarzaja. Tez mialam problem z przewodnictwem w postaci LBBB i tachykardie. Kiedy mnie zduagnozowano, sama Pani ordynator z reszta, to stwierdzono, ze to powiklanie po infekcji, najprawdopodobniej grypie. I wtedy ordynatorka mowila, ze to nie minie, ze trzeba tego pilnowac. Po ciazy blok ustapil. Lekarz u ktorego bylam u kontroli byl w lekkim szoku bo tez twierdzil, ze blok nie mija. Z kolei teraz przed ciaza jak bylam u innej jeszcze pani kardiolog to stwierdzila, ze moglo sie cofnac, ze widocznie blok wystapil pod wplywem obciazenia organizmu ciaza i hormonami. I ze trzeba tego pilnowac bo byc moze z wiekiem znow bedzie sie ten blok pojawial. Wiec tez zglupialam. Trzech lekarzy i trzy inne opinie na ten sam temat. Jedynie co to tavtachykardia ciagle gdzies mnie neka. Choc tez nie caly czas. Teraz pod obciazeniem znow jest. -
Hannia123 wrote:A nie miałaś rodzisz w prywatnym szpitalu czy ja coś pokręciłam?
Tak, ale w zależności od tego czy są wskazania, czy nie zależy cena cc. A skoro mam wskazania to wolałabym zaoszczędzić. Tylko to wskazania okulistyczne, a ktoś kiedyś pisał, że takie lubią podważać. Więc chce ich wziąć z zaskoczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:46
-
nick nieaktualnyM+M+? wrote:Izoleccc a miałaś pisemne zaświadczenie o wskazaniu do cc, które oni teraz podważają?
Pytam z ciekawości, bo ja mam takie zaświadczenie i zastawiam się kiedy je okazać, żeby nie zdążyli mi próbować go podważyć...
Skowroneczko u mnie jest blok całkowity. Od lat walczę żeby nie trzeba było wszczepiać stymulatora. Włókna mięśniowe są podobno uszkodzone i nie ma szans na regenerację. -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny. Wizytę mam dopiero jutro i mogłam z tym poczekać ale, że calutką ciążę miałam wszystko w normie to teraz się ciut przestraszyłam.
Zdążyłam też wyczytać w necie, że płytki krwi w ciąży normy są inne od 100. Ale o reszcie nie chciałam czytać bo bałam się, że coś durnego wyczytam i zestresuje się jeszcze bardziej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:49
-
M+M+? wrote:Tak, ale w zależności od tego czy są wskazania, czy nie zależy cena cc. A skoro mam wskazania to wolałabym zaoszczędzić. Tylko to wskazania okulistyczne, a ktoś kiedyś pisał, że takie lubią podważać. Więc chce ich wiąż z zaskoczenia
A to tego nie wiedziałamW takim razie nic tylko życzyć Ci by udało się wziąść ich z zaskoczenia
-
Izoleccc wrote:Mam zaświadczenie wystawione już w 20 Tc żeby nikomu nie przyszło do głowy żebym rodziła.
To w sumie podziwiam ich, że chcą je podważyć...
Ja ostatnio swoje zaświadczenie okazałam w szpitalu państwowym (jak byłam na IP) i lekarz od razu się pytał, czy wpisać mnie do planów operacji. Odmówiłam bo rodzę gdzie indziej, ale on powiedział, że z takim zaświadczeniem się nie dyskutuje.
Nie chcę jednak aby w miejscu w którym mam rodzić skierowali mnie na dalsze badania, bo oni tam za wszystko każą sobie słono płacić i takie konsultacje mogłyby znowu mnie uderzyć po kieszeni. Ja mam zaświadczenie od lekarza, który prowadzi mnie od 18 lat i tylko jemu ufam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:51
-
nick nieaktualny