X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż zostawił dziś auto, bo wieczorem z kolegami coś pije więc skorzystałam i na sklepy pojechałam :D Pytał się tylko czy na pewno dziś nie rodzę, bo się nie chce na porodówce spity pojawiać :P

Chciałam coś kasy przepuścić, ale mój wewnętrzny sknera, powiedział mi, że w takiego słonia to szkoda inwestować :D Kupiłam tylko te getry ciążowe H&M, bo już mi się stare podniszczyły i taką koszulkę ciążową. Bardzo ją polecam bo kosztuje 30 zł, a jest z bardzo miłej, dobre jakości, rozciągliwej bawełny i spokojnie po ciąży jeszcze można w niej będzie pochodzić.

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249165016.html

Poza tym u mnie wiosna, 15 stopni i słoneczko na przemian z chmurami :)

Izoleccc, Mania1718, Lilou1984 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc masakra jakas. Teraz powinnaś mieć luz i no stress a tu taka sytuacja... :/

U mnie w firmie wszyscy dostali premie świąteczna, a my z kolezanka nie mimo że miałyśmy l4 dopiero od listopada. Też ładne chamstwo. Ale niech sobie szef w dupe to wsadzi i tak jak zwykle się nie postarał.

Co do pokarmu- ja się budzę z plamami na piersiach juz kilka miesięcy, ale nie jest to jakiś mlekotok :) raz tylko było zdecydowanie więcej.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z moją kardiolog. Była co najmniej zaskoczona opinią miejscowych.
    Powiedziała że jeśli tu nie będą chcieli mi zrobić cc to mam wracać do Wrocławia i umawiać się do szpitala gdzie ona pracuje bo ona by się nie podpisała pod porodem naturalnym.

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu moje ulubione legginsy ciążowe tez się podziurkowaly, ale ja wiem czy warto mc przed terminem kupować nowe? Mam jeszcze pare innych to już wychodzę jakoś :D

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nich mam plan też po porodzie chodzić :) W swoje normalne spodnie tak od razu na pewno nie wejdę :P a nawet jak wejdę to nie lubię nosić zbyt obcisłych spodni :P szcezgólnie mnie wkurza jak mnie coś na brzuchu obciska :D

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zła jestem. Caluteńką ciążę miałam morfologię w normie. Wszystkie parametry dosłownie. Dziś robiłam ostatnią i dupa
    Płytki krwi poniżej normy 135 a norma jest od 140
    PDW powyżej normy 18,7 a norma jest do 17
    P-LCR powyżej normy 48,6 a norma jest do 43

Któraś się orientuje jak to jest z tymi parametrami ? Czy to złe wyniki ?

• baassiia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na Polsacie jest program o szpitalu profamilia, gdzie zamierzam rodzić. ileś tam osób przy operacji zaćmy gronkowcem zarazili :/

Wygląda na to, że narzędzia nie były dobrze wysterylizowane ... :( Jeszcze szpital głupa udaje, że to nie ich wina :/

Chociaż chyba po takich aferach bardziej się zawsze pilnują, więc może nie ma co się przejmować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:33

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też szkoda wydawać kasę na ciuchy ciążowe a zwykłe się boję kupować bo nie wiem jaką rozmiarówke będę miała za miesiąc. :)
    Basia skoro pogoda ładna to korzystaj. U mnie brzydko i zimno:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira to tylko lekkie odchylenia od normy. Ja bym się nie przejmowała.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc a miałaś pisemne zaświadczenie o wskazaniu do cc, które oni teraz podważają?
    Pytam z ciekawości, bo ja mam takie zaświadczenie i zastawiam się kiedy je okazać, żeby nie zdążyli mi próbować go podważyć...

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ale zła jestem. Caluteńką ciążę miałam morfologię w normie. Wszystkie parametry dosłownie. Dziś robiłam ostatnią i dupa
    Płytki krwi poniżej normy 135 a norma jest od 140
    PDW powyżej normy 18,7 a norma jest do 17
    P-LCR powyżej normy 48,6 a norma jest do 43

Któraś się orientuje jak to jest z tymi parametrami ? Czy to złe wyniki ?

Z tego co pamiętam, to te płytki mają znaczenie do podania zzo. Domii poruszała ten temat, ale jakie są normy do zzo nie wiem.

domiii, Vira lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira jeśli chodzi o PLT to można się zacząć martwić dopiero jak będą poniżej 100. wiem, bo całą ciążę miałam w normie, choć z każdym miesiącem mniej, a teraz mam 116. główny problem w razie czego jest taki, że jak spadną poniżej 100 to nie możesz dostać zzo podczas porodu.

na tym etapie powinnaś robić kontrolną morfologię co 7-10 dni, głównie, żeby sprawdzać poziom tych płytek.

pozostałe wyniki są minimalnie odbiegające od normy i w dodatku nie najważniejsze, więc no worries.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:36

Hannia123, Vira lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Izoleccc a miałaś pisemne zaświadczenie o wskazaniu do cc, które oni teraz podważają?
    Pytam z ciekawości, bo ja mam takie zaświadczenie i zastawiam się kiedy je okazać, żeby nie zdążyli mi próbować go podważyć...

A nie miałaś rodzisz w prywatnym szpitalu czy ja coś pokręciłam?

1usai09khne0c7t3.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Ja miałam zapalenie mięśnia sercowego i zostały mi po nim zaburzenia przewodzenia w postaci bloków i tachykardii

Hmm... ciekawa sprawa. Ale z doswiadczenia wiem, ze roznw rzeczy sie zdarzaja. Tez mialam problem z przewodnictwem w postaci LBBB i tachykardie. Kiedy mnie zduagnozowano, sama Pani ordynator z reszta, to stwierdzono, ze to powiklanie po infekcji, najprawdopodobniej grypie. I wtedy ordynatorka mowila, ze to nie minie, ze trzeba tego pilnowac. Po ciazy blok ustapil. Lekarz u ktorego bylam u kontroli byl w lekkim szoku bo tez twierdzil, ze blok nie mija. Z kolei teraz przed ciaza jak bylam u innej jeszcze pani kardiolog to stwierdzila, ze moglo sie cofnac, ze widocznie blok wystapil pod wplywem obciazenia organizmu ciaza i hormonami. I ze trzeba tego pilnowac bo byc moze z wiekiem znow bedzie sie ten blok pojawial. Wiec tez zglupialam. Trzech lekarzy i trzy inne opinie na ten sam temat. Jedynie co to tavtachykardia ciagle gdzies mnie neka. Choc tez nie caly czas. Teraz pod obciazeniem znow jest.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    A nie miałaś rodzisz w prywatnym szpitalu czy ja coś pokręciłam?

Tak, ale w zależności od tego czy są wskazania, czy nie zależy cena cc. A skoro mam wskazania to wolałabym zaoszczędzić. Tylko to wskazania okulistyczne, a ktoś kiedyś pisał, że takie lubią podważać. Więc chce ich wziąć z zaskoczenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mam zaświadczenie wystawione już w 20 Tc żeby nikomu nie przyszło do głowy żebym rodziła. :)

Skowroneczko u mnie jest blok całkowity. Od lat walczę żeby nie trzeba było wszczepiać stymulatora. Włókna mięśniowe są podobno uszkodzone i nie ma szans na regenerację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wizytę mam dopiero jutro i mogłam z tym poczekać ale, że calutką ciążę miałam wszystko w normie to teraz się ciut przestraszyłam.
    Zdążyłam też wyczytać w necie, że płytki krwi w ciąży normy są inne od 100. Ale o reszcie nie chciałam czytać bo bałam się, że coś durnego wyczytam i zestresuje się jeszcze bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:49

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Tak, ale w zależności od tego czy są wskazania, czy nie zależy cena cc. A skoro mam wskazania to wolałabym zaoszczędzić. Tylko to wskazania okulistyczne, a ktoś kiedyś pisał, że takie lubią podważać. Więc chce ich wiąż z zaskoczenia :-)

A to tego nie wiedziałam :) W takim razie nic tylko życzyć Ci by udało się wziąść ich z zaskoczenia :)

1usai09khne0c7t3.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Mam zaświadczenie wystawione już w 20 Tc żeby nikomu nie przyszło do głowy żebym rodziła. :)

To w sumie podziwiam ich, że chcą je podważyć...
    Ja ostatnio swoje zaświadczenie okazałam w szpitalu państwowym (jak byłam na IP) i lekarz od razu się pytał, czy wpisać mnie do planów operacji. Odmówiłam bo rodzę gdzie indziej, ale on powiedział, że z takim zaświadczeniem się nie dyskutuje.
    Nie chcę jednak aby w miejscu w którym mam rodzić skierowali mnie na dalsze badania, bo oni tam za wszystko każą sobie słono płacić i takie konsultacje mogłyby znowu mnie uderzyć po kieszeni. Ja mam zaświadczenie od lekarza, który prowadzi mnie od 18 lat i tylko jemu ufam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc - a nie możesz się zbuntować ? Pójść do ordynatora czy coś. Jak masz zaświadczenie już od 20tc to nie powinni tego podważać.

‹‹ 2000 2001 2002 2003 2004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ