X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.

Ja dziś zdecydowanie nie myślę.
    Jakoś nie mam sił na pisanie :P
    Teraz bowiem każdą wolną chwilę poświęcam młodemu a że wpadłam na genialny pomysł to jak Olinek poszedł odwiedzić babcię z Tatusiem to ja zrobiłam generalne porządki w jego pokoju. Pozbyłam się zabawek uszkodzonych, zrobiłam porządek w biblioteczce jego i umyłam okno w dużym i małym pokoju. ( okna mamy bardzo nisko, dosięgam bez stawania na palcach)
    Potem jak wrócili dostałam ochrzan on męża że przecież mówił że zrobi to w weekend no ale mi się nudziło :P powiesił firanki i powiedział że po połogu dostanę klapsa ( z tego to ja się akurat cieszę - bo lubię klapsy hihi )

Następnie zjedliśmy obiadek i zabawa z młodym. Najpierw pisanie literek, potem cyferek. Na końcu gry i zabawy. Powiem wam że te edukacyjne gry uwielbiamy. Tyle jest śmiechu i zabawy że aż głowa mała a przy Tym dziecko nie tylko zawiązuje wspaniałą więź z nami ale i uczy się :P

Potem inhalacje bo ta zasrana astma nasila się no i zabawa z tatusiem.
    Teraz mam chwilę czasu na relaks :P z mężem.

juskap kochana nie gniewaj się ale już wielokrotnie sygnalizowałaś jak ciężko Ci u niego w rodzinie. Myślę , że jak tak nadal pójdzie to się rozstaniecie. zawalcz o swoje małżeństwo. Małżeństwo powinno mieszkać osobno. Jesteście młodzi. Docieracie się. Rodzice mniej lub bardziej próbują się wtrącać. Czasem zdarza się że są obojętni. Jednak tak dalej nie może być bo się wykończycie. Powodzenia kochana :-*

Kasmira Serdeczne gratulacje kochana :-*****

Kate84, Falon, Mania1718, niecierpliwaa lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie czy skurcze przepowiadające mogą być regularne? Co 5min?

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak są regularne i nie przechodzą po magnezie kapieli i no spie to już nie są przepowiadające

edyś, Mania1718 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spa nie mam tak samo magnezu. Wczoraj juz byłam w szpitalu bo ból był non stop jak na miesiączkę ale stwierdzili ze to ból od mięśniaka/ wlukniaka nie wiem jak to sie po polsku nazywa i ze nic na to nie mogą poradzić. Sprawdzili szyjkę i było wszystko ok. Kazali tylko brać paracetamol. :(

Czy to możliwe ze raptem w ciagu 24 godzin tak sie zmieniło? Wczoraj nie miałam skurczy tylko straszny ból jak na miesiączkę.

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, google podpowiada, że transaminazy to właśnie ASPAT i ALAT ;)

domiii lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie czy skurcze przepowiadające mogą być regularne? Co 5min?

Mogą, ja takie mam.
    Ale jeśli nie przechodzą po zmianie pozycji to to już raczej nie przepowiadające ;)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Domi, google podpowiada, że transaminazy to właśnie ASPAT i ALAT ;)

a no to ok :D to i ja się dowiedziałam. :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie może w ciągu nawet godziny zmienić, weź prysznic ciepły i zobacz czy sie nasilają

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii Ty juz mialas dawno urodzic i co dalej dwupak :P w koncu Ci wysnilam porod i cos sie nie sprawdza :P

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko uwielbiam za "Klapsy" :D <3
    Edys kciuki za dobre wyniki ;)
    Katiesz proponuje kapiel, jak sie nasila skorcze to zasuwaj na IP :)

Ja juz pisalam to fb ale i tu napisze ;) Zaliczylam dentyste, wyleczyla mi zeba i pokochalam ta P.doktor bo nawet nie poczulam uklucia ze znieczuleniem :) A teraz juz nic nie boli <3 Po powrocie do domu zadzwonila do mnie polozna. Wyniki z piatku sa zle na cholestaze i mam jutro na 9 wstawic sie do szpitala. Polozna skomentowala tylko ze niezbedne jest leczenie ale to lekarz podejmie decyzje co i jak. Mam tylko nadzieje ze nie zatrzymaja mnie w szpitalu ;)Nie wiem co zadecyduje lekarz ale spawdzilam torbe jeszcze raz i nanioslam poprawki ;)

Love_life lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    domiii Ty juz mialas dawno urodzic i co dalej dwupak :P w koncu Ci wysnilam porod i cos sie nie sprawdza :P

No właśnie Karolinko! Nie wiem co jest grane z tym moim Synem :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania - zazdroszczę. Ja się do teraz bujam z zębem ( leczony kanałowo ) i dokończony będzie dopiero w połogu ( jak nie urok to sraczka ).
    Jesteś szcześciarą, że nic nie boli. A jak udany lekarz to tymbardziej.

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:

Też myślę, że dobrze sprawdzić w kąpieli.

Ogólnie to coś się obijamy w tę noc z pełnią, nikt nic nie pisze, że coś się zaczyna :-P

M dziś o 3 w nocy jedzie do z Gdańska więc ja do czwartku nie rodzę! Oczywiście mam milion oznak porodu w związku z jego wyjazdem... Tak się śmieje ale dolinę bym miała gdyby się coś zaczęło akurat gdy pojedzie...!

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira zdecydowanie bede smigac do tej P.doktor caly czas i zamierzam przepisac reszte rodziny do niej ;)

Tak se dumam z tym zebem... Jezeli wyniki okaza sie naprawde zle to byc moze podejma decyzje o rozwiazaniu ciazy ( w sumie juz donoszona) Nie znioslabym bolacych sutkow, podwozia i jeszcze zeba :D Jednak jestem szczesiara :D Ktos tam czuwa nade mna... ;)

Madlene.:), Falon, Kate84, Vira, Hannia123, Love_life lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo te dzieciaczki to jakies male uparciuchy. Sama widze po sobie, ze jak bylam na tabletkach i luteinie to ciagle mnie cos bolalo, a jak pochodzilam i cos porobilam to umieralam wieczorem bo brzuch bolal, twardnial. Teraz nic. Stwardnieje moze ze dwa, trzy razy na dzien. Boli zero, czasem sie zdarza, ale zanim sie zdaze nakrecic ze cos sie zaczyna to mijaja. Z drugiej strony jak czytalam co przechodzi np. Domiii z tymi wszelkimi objawami przepowiadajacymi porod to juz chyba lepiej zeby zaczelo sie raz a dobrze:-)

domiii lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj wieczorem jakieś takie dziwne skurcze. Napina mi się cała macica, szczególnie czuję napięcie na górze i jednocześnie wtedy kłucie w szyjce. Może mały wstawia się w kanał rodny? Do tego mam wówczas taki krzywy brzuch, aż mąż powiedział, że wyglądam jak wielbłąd ;) I zrobił zdjęcie. Nad pępkiem mam wielkie wybrzuszenie, a pod pępkiem robi się wówczas płaski... Któraś z was tak miała? Wcześniej miałam bardziej "normalne" skurcze...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc brzuchatki <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    A ja mam dzisiaj wieczorem jakieś takie dziwne skurcze. Napina mi się cała macica, szczególnie czuję napięcie na górze i jednocześnie wtedy kłucie w szyjce. Może mały wstawia się w kanał rodny? Do tego mam wówczas taki krzywy brzuch, aż mąż powiedział, że wyglądam jak wielbłąd ;) I zrobił zdjęcie. Nad pępkiem mam wielkie wybrzuszenie, a pod pępkiem robi się wówczas płaski... Któraś z was tak miała? Wcześniej miałam bardziej "normalne" skurcze...
    Mam dokładnie takie same skurcze ;)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea - od kilku dni też mam takie kłucie w szyjce. Któraś ostatnio porównywała to do kłucia cyrklem - podobne wrażenia, potwierdzam.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam prawie cały czas twardy i napięty brzuch... Dosyć to bolesne i raczej mało komfortowe. Leżenie pomaga tylko czasami...
    W dodatku powiem Wam że już ciągle mi zle. Nie mogę chodzić, stać, siedzieć ani nawet leżeć bo mi się zle oddycha! Ehh ciężko ciężko.

No to sobie pomarudziłam :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 2002 2003 2004 2005 2006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ