X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Kate84 umówiłyśmy się, że rodzimy w ten weekend. Ktoś chce jeszcze do nas dołączyć ?

• salomea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, z tego co patrzę to mamy ten sam TP - 10 marca :)
    Ja tam się nie spieszę, widzę, że Jaśkowi dobrze w brzuchu i chciałabym jeszcze co najmniej tydzień wytrzymać... Niech sobie tam rośnie <3

ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam tp na 9 a na suwaczkach idziemy łeb w łeb :/

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, przepraszam ze nie pisałam tutaj tylko na fc, ale mam tu internet z pakietu i lepiej mi pisać przez aplikację. Więc zaczęło się pięknie, w sobotę od 24 skurcze, potem o 4 juz bardzo bolesne i regularne. Sama nie wiedziałam czy jechać ale tak mnie bolało wiec stwierdziłam ze to juz .Podpieli mnie do ktg, skurcze pięknie się pisały, na badaniu stwierdzili ze 4 cm rozwarcia i przyjmują do porodu, zaczelam plamic, lewatywa, brak jedzenia ii... DUPA. Jak reka odjal zero skurczy, brzuch przestal bolec. Dali mi jeszcze czopek ale nic nie ruszyło, po usg powiedzieli ze nie beda na sile wywoływać porodu bo jest jeszcze tydzień, a dziecko dojzale nic sie nie dzieję w środku, można rodzić i chodzić w ciąży też... Ale oczywiście musiałam dziś zostać jeszcze bo trzeba być trzy doby. Jutro mam mieć badanie i pewne do domu. Macie racje że może i bez sensu wywolywac jeszcze, ale Ksanka rozumie mój bol, chciałabym mieć to już za soba...aaaa i mój tato stwierdzil ze on od razu wiedział ze,to jeszcze nie porod, bo jak się ubieralam to strasznie chciało mi się,zjeść takiej robionej kiełbasy, a on stwierdził że jak krowa żuje to jeszcze się nie cieli.... :-D

ksanka, Martita88, aaagaaatka, Lilou1984, Love_life, Vira, muminka83, d'nusia, Kajola, Falon, kleo2426, edyś, Izoleccc, She86, Madzialena90, Karolina@, Hannia123, Mietka 30:), RudyTygrysek lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    .aaaa i mój tato stwierdzil ze on od razu wiedział ze,to jeszcze nie porod, bo jak się ubieralam to strasznie chciało mi się,zjeść takiej robionej kiełbasy, a on stwierdził że jak krowa żuje to jeszcze się nie cieli.... :-D
    Niezle teorie:D

muminka83, Hannia123 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, ten twój tata jest niezły. Pamiętam jak kilka miesięcy temu polecił ci antybiotyki, argumentując że krowie nie szkodzą. Mam ubaw po pachy jak o nim piszesz.

Lilou1984, muminka83, d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D uważa że jeśli jest weterynarzem to wie wszystko najlepiej. Odkąd pamiętam nie był nigdy u lekarza, a na jego półce w łazience sa masci z napisem wyłącznie dla zwierząt :-D

M+M+?, ksanka, Kate84, Vira, muminka83, d'nusia, kleo2426, She86, Hannia123, Mietka 30:), RudyTygrysek lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaahhhah cudowny tata :D

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ale akcja! Brawa dla taty ;)
    Ale dzis ciezki dzien w ogole to wszystko juz mi ciezko robic...myslalam ze urodze jak ubieralam skarpetki! Tp za 2 dni aaaaa!! Ale bedzie jak marcowki urodza a ja dalej sie nie rozpakuje

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M właśnie pojechał :-( Ja sama w domu więc żadnego rodzenia teraz. Eh nie lubię tych jego wyjazdów martwię się szczególnie tymi mocnymi km...:-( do czwartku córka ma zakaz wychodzenia!

Ola Tata jest wielki! :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 jedziemy na tym samym wózku :) łącze się w bólu!

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 nie martw sie. Mąż Twoj sie wyspał, drogi są teraz puste. Lepiej jak jedzie wypoczety i o tej porze niz wieczorem na przyklad. Nie martw sie- dojedzie cało i zdrowo (zwlaszcza jesli jedzie autostrada ). Poza tym Tobie nie wolno sie stresowac bo stres obniza poziom magnezu i jeszcze urodzisz z tego wszystkiego zanim on wroci. Masz zakaz stresowania dzidziusia.
    PS.mój mąż pyta czy mozemy przelozyc to rodzenie na niedziele bo mu sobota nie pasuje :-) ?

edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Cześć dziewczynki, przepraszam ze nie pisałam tutaj tylko na fc, ale mam tu internet z pakietu i lepiej mi pisać przez aplikację. Więc zaczęło się pięknie, w sobotę od 24 skurcze, potem o 4 juz bardzo bolesne i regularne. Sama nie wiedziałam czy jechać ale tak mnie bolało wiec stwierdziłam ze to juz .Podpieli mnie do ktg, skurcze pięknie się pisały, na badaniu stwierdzili ze 4 cm rozwarcia i przyjmują do porodu, zaczelam plamic, lewatywa, brak jedzenia ii... DUPA. Jak reka odjal zero skurczy, brzuch przestal bolec. Dali mi jeszcze czopek ale nic nie ruszyło, po usg powiedzieli ze nie beda na sile wywoływać porodu bo jest jeszcze tydzień, a dziecko dojzale nic sie nie dzieję w środku, można rodzić i chodzić w ciąży też... Ale oczywiście musiałam dziś zostać jeszcze bo trzeba być trzy doby. Jutro mam mieć badanie i pewne do domu. Macie racje że może i bez sensu wywolywac jeszcze, ale Ksanka rozumie mój bol, chciałabym mieć to już za soba...aaaa i mój tato stwierdzil ze on od razu wiedział ze,to jeszcze nie porod, bo jak się ubieralam to strasznie chciało mi się,zjeść takiej robionej kiełbasy, a on stwierdził że jak krowa żuje to jeszcze się nie cieli.... :-D

Lubie to z uwagi na ostatnie zdanie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dziewczyny a ja mam tp na 9 a na suwaczkach idziemy łeb w łeb :/

Tez juz mi się to rzuciło w oczy. Ciekawe czemu tak sie dzieje. W kazdym razie Maniu jesli masz termin jeden dzien wczesniej niz ja to zakladam ze dzis rozpoczynasz kolejny tydzien (39ty) i tego gratuluje :-)

Mania1718 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę że viraranny ptaszek. :-)
    Dzień dobry.
    I mnie do cc zostały równe 3 tyg.

d'nusia, Martita88, ksanka, edyś, Renka88, Vira, foxica, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Choć wstałam już o 5-tej ;)
    Powiedziałabym, że spałam nawet dobrze, gdyby nie to, że córcia obudziła się nad ranem, po 3-ciej, i potem krótko po 4-tej trąbił budzik M ;)
    Mogę się budzić nawet pare razy w nocy i się wyśpię, ale nie w tak krótkich odstępach ;)

Witam się w 8 tygodniu :P

Więc tak, dziś wieczorem chwila prawdy ;) Albo będę skakać z radości (no może nie skakać, ale mieć banana na twarzy :P

Albo będzie totalna załamka...

Zdecydowanie obstaje za pierwszą opcją :)

Miłego dnia :)

ksanka, M+M+?, Mania1718, edyś, Vira, Izoleccc, Kate84, Est, Madzialena90, Karolina@, Mietka 30:), muminka83, Hannia123, aaagaaatka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline kciukaski za piękne serduszko!

I witajcie kochane mamusie, pełnią minęła ja dalej 2w1 za kilka godzin kolejna wizyta ciekawe co gin powie na nas, pewnie znów będzie bolesne badanie rozwarcie.

Jacqueline, d'nusia, Kajola, aleksandrazz, Mania1718, edyś, Kate84, Madzialena90, Karolina@, muminka83, Falon, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Jacqueline Wszystko będzie dobrze!!!! Kciuki zaciśnięte &&&& :-D

My dziś mamy kontrolę u gina i coś czuję, że jeszcze sobie w tej ciąży pochodzę. A już nawet mój M nie może się doczekać synka i ciągle go pyta kiedy wychodzi <3

Ta pełnia była jednak przereklamowana!!! ;-)

Jacqueline, ksanka, Mania1718, edyś, Izoleccc, domiii, Kate84, Love_life lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z rana.. Dzień dobry :)
    Była pelnia? To już wiem dlaczego Krzyś tak źle spał a ja razem z Nim :/
    Może są jakieś Maluchy z pełni tylko jeszcze nie wiemy o tym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 08:45

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jac i Ksanka trzymam kciuki :-* Ja dzisiaj będę badana dwa razy i juz mam świeczki w oczach. Teraz po wizycie, i nie odwoływałam wizyty u mojego gina wiec prosto ze szpitala jadę do niego

ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 2003 2004 2005 2006 2007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ