X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, brzuch masłem? A co to za szarlataństwo? Życzę Ci dużo siły, już nie tylko przy małej ale też do teściów i braku wsparcia ze strony męża. Trzymaj się dzielnie!

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Wróciłam!!! Do świata żywych, złapało mnie ohydne przeziębienie i dopiero teraz mogę jako tako funkcjonować nawet wczoraj trochę ciuszków poprasowałam. Mała się rusza jak pokręcona.

GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM.

I czekam na efekty pełni:)

Polin jak jeszcze jesteś to pochwal się proszę co Ci pomogło wrócić do świata żywych??? Bo ja właśnie jestem w trakcie tego koszmaru czyli przeziębienia.

201604051765.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal żyje nadzieją że dzisiejszej pełni nocy odejdą wody ;P

Madzialena90, domiii lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na pełnym wkur...ie. Pojechaliśmy specjalnie do mojej mamy żeby być blisko szpitala gdzie mam rodzić. Jestem na oddziale żeby mieć wszystkie wyniki i konsultacje. I nagle dzisiaj okazuje się że według miejscowych kardiologów nie mam żadnych wskazań do cięcia i od 12 lat niepotrzebnie się leczę na serce i w ogóle mam czekać na poród naturalny. Co ja kur.... Cudowne ozdrowienie przeszłam czy moja kardiolog jest totalnym kretynem albo od tylu lat naciąga mnie na grubą kasę. Jak by nie patrzeć coś tu nie gra;/

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc a co bylo z Twoim sercem nie tak?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zapalenie mięśnia sercowego i zostały mi po nim zaburzenia przewodzenia w postaci bloków i tachykardii

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc o nie :( co za sytuacja:/

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon ja nie Polin ale w grudniu byłam mega przeziębiona i tak się wykurowałam:
    Duuużo wody z miodem (takim prawdziwym prosto od pszczółki),cytryną i imbirem,
    Prenalen gardło do ssania
    Ząbek czosnku na noc
    Syrop cebulowy i syrop stodal na zmianę
    Walczyłam tydzień i w końcu przeszło
    Życzę Tobie,żeby też przeszło jak najszybciej:*

Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wyobrażam sobie Twoje poirytowanie. Może warto zasięgnąć porady jeszcze innego kardiologa?

Falon podpisuje się pod postem Czarodziejki Ja dodatkowo piłam dużo mleka z miodem i czosnkiem i grzałam się pod kocem w każdej wolnej chwili ;) (tzn spałam dużo :D )

Falon lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi z racji tych 2000 stron chyba zaczął odchodzić czop no ale teraz na pewno nie rodzę bo M dziś w nocy jedzie do Gdańska na pare dni popracować, miała czas od czwartku teraz musi czekać znowu do czwartku :-P

Jusiakp oj współczuję Tobie, ja rozumiem że mieszkacie tam ale przecież to nie oznacza, że każdy może robić co chce i kiedy chce z Waszym noworodkiem! No ja sobie takich akcji nie wyobrażam :-( Trzymaj się dzielnie

Izolecc ja już pisałam na fb, no w głowie mi się to nie mieści!

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;)
    A ja dzisiaj zaliczyłam fryzjera, miałam już nie robić włosów ale co tam ;) Bałam się że mi wody odejdą na mieście albo w tramwaju, ale udało się :)

Kasmira gratulacje :)

Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Izoleccc wyobrażam sobie Twoje poirytowanie. Może warto zasięgnąć porady jeszcze innego kardiologa?

Falon podpisuje się pod postem Czarodziejki Ja dodatkowo piłam dużo mleka z miodem i czosnkiem i grzałam się pod kocem w każdej wolnej chwili ;) (tzn spałam dużo :D )

Dlatego chciałabym żeby mnie jak najszybciej wypisali żeby sobie umówić jakąś wizytę u dobrego lekarza. Jeśli mi 2 kardio powie że mogę rodzić naturalnie to super ale inaczej nie będę ryzykować.

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Ja dzisiaj na pełnym wkur...ie. Pojechaliśmy specjalnie do mojej mamy żeby być blisko szpitala gdzie mam rodzić. Jestem na oddziale żeby mieć wszystkie wyniki i konsultacje. I nagle dzisiaj okazuje się że według miejscowych kardiologów nie mam żadnych wskazań do cięcia i od 12 lat niepotrzebnie się leczę na serce i w ogóle mam czekać na poród naturalny. Co ja kur.... Cudowne ozdrowienie przeszłam czy moja kardiolog jest totalnym kretynem albo od tylu lat naciąga mnie na grubą kasę. Jak by nie patrzeć coś tu nie gra;/
    Izolecc co za patowa sytuacja, nie rozumiem, najlepiej chyba skonsultować się z jeszcze jednym kardiologiem i mieć porównanie. W ogóle takie rzeczy tylko w Polskiej służbie zdrowia.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Falon ja nie Polin ale w grudniu byłam mega przeziębiona i tak się wykurowałam:
    Duuużo wody z miodem (takim prawdziwym prosto od pszczółki),cytryną i imbirem,
    Prenalen gardło do ssania
    Ząbek czosnku na noc
    Syrop cebulowy i syrop stodal na zmianę
    Walczyłam tydzień i w końcu przeszło
    Życzę Tobie,żeby też przeszło jak najszybciej:*

Baaaardzo pięknie dziękuję Ci kochana! W zasadzie to wszystko zażywam więc pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość ;-)

Mania1718, Czarodziejka87, Izoleccc lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiak polubilam tylko ze wzgledu ze mala zdrowa, wspolczuje sytuacji :/ z tego wzgledu sie ciesze ze jestesmy z dala od tych wszystkich dobrych rad I ingerencji w wychowanie dziecka bo gdyby nie bylo duzo sie zmienilo od czasow kiedy nasze mamy I tesciowe rodzily ale tym "nieomylnym" I tak nie przegadasz bo nigdy nie rodzilas! Pffff

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • salomea Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc, a lekarze wytłumaczyli czemu uważają, że jednak możesz rodzić SN?

Dziewczynki, czy to możliwe, że już dzień pod odstawieniu luteiny znowu zaczął boleć mnie kręgosłup, spojenie i biodra? Przez te 2-3 tygodnie brania luteiny było super, nic mnie nie bolało, a teraz czuję się znowu jak stara babcia... :(

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Izoleccc, a lekarze wytłumaczyli czemu uważają, że jednak możesz rodzić SN?

Dziewczynki, czy to możliwe, że już dzień pod odstawieniu luteiny znowu zaczął boleć mnie kręgosłup, spojenie i biodra? Przez te 2-3 tygodnie brania luteiny było super, nic mnie nie bolało, a teraz czuję się znowu jak stara babcia... :(
    Bo według miejscowych jestem młoda i zdrowa więc czemu miałabym mieć cięcie. A mój kardiolog błędnie opisuje moje wyniki badań.

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolec ,to paranoja jakaś...

Ja tam nie palę się do rodzenia. Jest plan na wyjazd do szpitala w środę i tego się trzymamy :)! Dzisiaj jeszcze zasuwamy, na jutro zaplanowaliśmy relaks więc nie ma opcji! :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc poki możesz to koniecznie skonsultuj, bo w szpitalach to rozne akcje odwalaja. Moja siostra pojechała na IP z czynna akcja porodowa, a ze względu na epilepsje i wahania cisnienia miała na skierowaniu CC. A w szpitalu, ze ma rodzic SN... zrobila awanture z mezem i zrobili CC, ale porazajacy jest fakt, jak bez znajomosci przebiegu choroby potrafią decyzje podejmowac. Atak w trakcie porodu mogl skończyć sie tragicznie, no ale... po porodzie tez miala akcje bo za szybko ja spionizowali, a to bardzo niebezpieczne przy epilepsji. Wyszla zywa, ale pare tygodni po porodzie miala migreny i ogólne zaostrzenie objawow:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:48

Hannia123 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Izoleccc poki możesz to koniecznie skonsultuj, bo w szpitalach to rozne akcje odwalaja. Moja siostra pojechała na IP z czynna akcja porodowa, a ze względu na epilepsje i wahania cisnienia miała na skierowaniu CC. A w szpitalu, ze ma rodzic SN... zrobila awanture z mezem i zrobili CC, ale porazajacy jest fakt, jak bez znajomosci przebiegu choroby potrafią decyzje podejmowac. Atak w trakcie porodu mogl skończyć sie tragicznie, no ale... po porodzie tez miala akcje bo za szybko ja spionizowali, a to bardzo niebezpieczne przy epilepsji. Wyszla zywa, ale pare tygodni po porodzie miala migreny i ogólne zaostrzenie objawow:(

Zgadzam się, konsultuj Izolecc bo szkoda nerwów i nie tylko. Sama widziałam podobną akcję w styczniu. Na przedporodowej była ze mną dziewczyna już prawie 2 tyg po terminie, która też przyjechała w TP ze wskazaniem do CC ze względu na serce, szpital wezwał swoją kardiolog i ta kazała rodzić SN. Zatrzymali ją na patologii i miała dwie indukcje, które nie zaskoczyły i w końcu po 10 dniach stwierdzili, że jednak jej zrobią CC. I w sumie wyszło na to, że bez sensu przez tę kardiolog szpitalną przeleżała prawie 2 tyg w tym szpitalu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:03

1usai09khne0c7t3.png
‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ