Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Love_life wrote:Domii chcialam dodac ta ksiazke w pdf tylko nie wiem jak
domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość
[/link]
-
gratulacje nowej mamusi !! rodzić
bo ja do końca tygodnia mam mieć cięcie
i w następny poniedziałek będziemy się już tulić i karmić
Love_life, Mania1718, Miśken90, ksanka, Madzialena90, Kate84, d'nusia, Kajola, Falon, She86, Izoleccc, Izoleccc, foxica, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam!!! Do świata żywych, złapało mnie ohydne przeziębienie i dopiero teraz mogę jako tako funkcjonować nawet wczoraj trochę ciuszków poprasowałam. Mała się rusza jak pokręcona.
GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM.
I czekam na efekty pełni:)d'nusia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
GBS ujemny
Można rodzić
Wiem, że dodatni wynik nie jest groźny, ale ja pierwsze skucze chce przesiedzieć w domua przy dodatnim, trzeba szybko na szpital
Wiecie co ja mam na moim badaniu opis, że wymaz z pochwy. Więc widocznie to możliwe, że tylko z pochwy. Mam jeszcze przed porodem 1 wizytę, więc zapytam czy to wystarczy. Mój gin prowadzi bardzo dużo kobiet w ciąży prywatnie i na NFZ (ma też etat w szpitalu) i myślę, że jest ogarnięty w tych formalnych sprawach, więc myślę, że tylko z pochwy jest ok.
Na moim szpitalu takie są wymogi np.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:21
-
Basia jesteśmy na tym samym etapie a ja GBS nie miałam jeszcze robionego przez grzybosława. Nie strasz mnie tu porodem
Ja się piszę na początek marca. GBS teraz w czwartek będę miała wymaz pobrany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:16
-
annak wrote:Kasmira,
Gratulacje serdeczne!
Życzę Ci mnóstwo rodzicielskiego szczęścia!
Zdrowia dla Ciebie i dzieciaczka!
Dziewczyny,
A co u naszej Oli?
Wiadomo coś?
Ja juz nic nie rozumiem. -
O kurde 2000 to już za chwilę
Co do pokarmu mnie też jeszcze nic kompletnie nie poleciało i zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno wszystko ok..
Ale Mania po Twoich słowach jestem spokojniejszaksanka, Mania1718 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Renka88 wrote:Basia jesteśmy na tym samym etapie a ja GBS nie miałam jeszcze robionego przez grzybosława. Nie strasz mnie tu porodem
Ja się piszę na początek marca. GBS teraz w czwartek będę miała wymaz pobrany.
No ja też się na luty nie poczuwam, u mnie waliza jeszcze nie spakowanaRenka88 lubi tę wiadomość
-
ksanka wrote:Ola wychodzi do domu, poród jej się zatrzymal a lekarze puszczaja ja z 4cm rozwarciem do domu.
Ja juz nic nie rozumiem.
Ksanka jak leżałam na patologii to były dziewczyny po terminie i lekarze robili próby z indukcją, jak się udawało to rodziły, jak nie wracały na patologię na koleje 3-4 dni i dopiero kolejna próba jeśli samo nie ruszyło w międzyczasie. Rozwarcie nie przesądza (ja też mam od miesiąca prawie 4 cm), zwłaszcza w pierwszej ciąży. Lepiej wypuścić i poczekać kilka dni niż rodzić na siłę i doprowadzić do np. pęknięcia szyjki czy krwotoku (ja tak też niestety miałam, ale nie było odwrotu, bo wody mi poszły- choć z perspektywy uważam, że powinni zrobić wtedy CC, a nie ładować więcej oksytocyny).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:25
Teresa1992 lubi tę wiadomość
-
Na lutówkach jest też dziewczyna co jej robili próbę oxytocynową dwa tygodnie temu koło 37/38 tyg, a do tego czasu chodzi w ciąży z rozwarciem (też w domu czeka). Także, rożnie to bywa. Według mnie jeśli z ciążą jest ok, to lepiej czekać w domu
Teresa1992 lubi tę wiadomość
-
Haniu, ale ole wypuszczają do domu a nie znów na patologie, a dziewczyna juz tyle przeszła.
Indukowanie porodu jeszcze przed terminem nie ma sensu ale znów do domu? Bezpieczniej jest w szpitalu.
Mój gin powiedział ze jak u mnie szyjka się zetnie a mała wejdzie do kanału nie będzie ryzykował i zostawi mnie w szpitalu,
Właśnie oglądaj program o torbaczach ,ale fajnie byłoby mieć taki brzuch jak kangury czy koalaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:30
-
co do pokarmu to mi leci strumieniami wrecz ;p w nocy najbardziej , musze wymieniac wkładki laktacyjne
mamy prawie 2000 stron ! no to tej nocy się rozpakowujemy !